Beste Elektrisk Tannbørste: Vurdering av 6 Toppmodeller (Best i Test 2023)

Product Image

Oral-B iO Series 10

Innholdsfortegnelse

Ønsker du å oppgradere din daglige munnhygiene rutine? Da kan en elektrisk tannbørste være den perfekte løsningen for deg. I dagens marked finner du en rekke alternativer, fra grunnleggende modeller til avanserte enheter med ulike hastighetsinnstillinger og bruksmoduser. Hvordan skal du da kunne velge den som passer best for deg?

Vi har gjennomført en elektrisk tannbørste test, der vi har vurdert seks av de mest populære produktene tilgjengelig i dag. Vi har sammenlignet dem basert på deres ytelse, kvalitet, pris, og brukeranmeldelser for å gi deg den ultimate guiden til å finne den beste elektrisk tannbørste for dine behov.

Vår mål er å hjelpe deg gjennom jungelen av elektriske tannbørster og gi deg oversikten du trenger for å gjøre et informert valg. Vil du vite hvilken modell som ble kåret til Best i Test? Fortsett å lese for å oppdage alle detaljene og finn den ideelle elektriske tannbørsten for deg. Med den rette modellen kan du transformere din munnhygiene rutine og oppnå sunnere, hvitere tenner på kort tid.

1. Oral-B iO Series 10

2990 NOK
3790 NOK
3854 NOK
4790 NOK

Vi har fått prøve Oral-B iO Series 10. Vi kan bekrefte at denne modellen virkelig lever opp til forventningene.

For det første er det verdt å merke seg effektiviteten til denne elektriske tannbørsten. Med avansert børsteteknologi gir den en grundig rengjøring hver gang, mens trykksensoren sikrer at vi ikke børster for hardt. Dette er svært gunstig for vårt tannkjøtt og generelle munnhelse. Four det andet er det innebygde displayet meget brukervennligt og smart. Det hjelper oss med å vedlikeholde den beste pusserutinen.

Videre er designet elegant og håndtaket er ergonomisk, noe som sikrer behagelig bruk, uavhengig av hvor lenge vi børster tennene. Batteriet er også livskraftig. Med én enkelt lading varer det lenge for oss – opptil flere dager med regelmessig bruk!

Som eksperter på området kan vi uten tvil si at Oral-B iO Series 10 er en vinner på alle områder. Den kombinerer effektiv renhold, brukervennlighet og holdbarhet på en glimrende måte. Et flott valg for den som ønsker det beste for tennene sine.

Fordele

 • Effektiv rengjøring: Oral-B iO Series 10 bruker mikrovibrasjoner for å gi en dyp rengjøring som er skånsom mot tannkjøttet.
 • Interaktiv fargetilbakemelding: Den funksjonelle skjermen gir direkte tilbakemelding på børstningsteknikken for å sikre at hver del av munnen blir rent.
 • Lang batterilevetid: Med opptil 2 uker batterilevetid, er Oral-B iO Series 10 ideell for reiser og turer, uten behov for hyppige ladinger.

Ulemper

 • Høy pris: Oral-B iO Series 10 er en av de dyreste elektriske tannbørstene på markedet, noe som kan være en hindring for noen potensielle kjøpere.
 • Ladetid: Noen brukere har klaget over at denne elektriske tannbørsten tar lengre tid å lade sammenlignet med andre modeller på markedet.

2. Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6800

I vår grundige test av elektriske tannbørster, kom Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6800 som en sterk utfordrer. Modellen fremstår som en blendende kombinasjon av teknologi og brukervennlighet.

Denne elektriske tannbørsten skinner i sin yteevne og allsidighet. Sonicare ProtectiveClean 4300 tilbyr en imponerende hurtig pusserytme på opptil 62 000 bevegelser per minutt. Den merkbare vibrasjonen gjør at vi kan føle at børsten jobber hardt for å fjerne plakk, og resultatet er en betydelig renere og glattere følelse.

Philips Sonicare er kjent for å være delikat mot tenner og tannkjøtt, og denne modellen følger denne tradisjonen. Den har en trykksensor som beskytter tennene ved å varsle oss hvis vi pusser for hardt, noe som bidrar til å opprettholde sunn munnhygiene.

Batterilevetiden på den ProtectiveClean 4300 er imponerende. Med bare en lading kan vi pusse tennene to ganger om dagen i opptil to uker. Dette gir en høy grad av bekvemmelighet for de av oss som ofte er på farten.

Generelt er vi veldig fornøyd med denne tannbørsten fra Philips Sonicare. Selv om den ikke tok førsteplassen i testen vår, er dette absolutt et kvalitetsvalg som gir bevist ytelse og langvarig holdbarhet.

Fordele

 • Overlegen Rengjøring: Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6800 bruker sonic teknologi for åpenbart å gi en overlegen rengjøring ved å fjerne opptil 7 ganger mer plakk enn en manuell tannbørste.
 • Trykksensor: Denne elektriske tannbørsten har en innebygd trykksensor som pulserer hvis du børster for hardt, og beskytter tennene og tannkjøttet mot overdreven børsteteknikk.
 • BrushSync-teknologi: ProtectiveClean 4300 HX6800 har en innovativ BrushSync-teknologi som minner deg om når det er på tide å skifte børstehodet, slik at du hele tiden får mest mulig ut av din elektriske tannbørste.

Ulemper

 • Høy pris: Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6800 er dyrere enn mange andre elektriske tannbørster på markedet.
 • Reiselader ikke inkludert: Denne modellen kommer ikke med en reiselader, noe som kan være ulempe for de som reiser ofte.

3. Oral-B PRO 3 3000 CrossAction

Vi har lagt merke til at Oral-B PRO 3 3000 CrossAction tok tredjeplassen i vår store test av den beste elektriske tannbørsten. Etter å ha brukt denne tannbørsten, kan vi anerkjenne hvorfor. Dens imponerende ytelse og holdbarhet skiller den ut fra konkurransen.

Tannbørsten er kjent for sin effektive rengjøring, takket være CrossAction børstehodefunksjonen som gir en grundig og dyp renhold av tennene våre. Denne tannbørsten er produsert av et merke vi stoler på, Oral-B, som er kjent for kvalitetsprodukter innen munnpleie.

Vi elsker også hvor enkelt det er å håndtere Oral-B PRO 3 3000 CrossAction. Med den innebygde trykksensoren, sikrer børsten en skånsom børsteopplevelse. Denne funksjonen viser seg å være svært nyttig for å forebygge skade på tannkjøttet vårt.

En annen funksjon vi beundrer i denne elektriske tannbørsten er den profesjonelle 2-minutters timeren. Dette hjelper oss til å opprettholde den anbefalte børstetiden, noe som resulterer i en mer effektiv rengjøring.

Til tross for at den ikke sikret seg topplassen, mener vi at Oral-B PRO 3 3000 CrossAction fremdeles er en bemerkelsesverdig elektrisk tannbørste. Dens høykvalitetsfunksjoner og effektivitetsnivå gjør den til et veldig tiltalende valg for mange brukere.

Fordele

 • Grundig rengjøring: Oral-B PRO 3 3000 CrossAction elektrisk tannbørste gir en grundigere rengjøring enn en vanlig manuell tannbørste. Den fjerner opptil 100% mer plakk.
 • Tannlegeinspirert børstehode: Det unike børstehodet omslutter hver tann med 3D rengjøringsteknologi og fjerner plakk langs tannkjøttlinjen ved å svinge, rotere og pulsere.
 • Trykksensor: Tannbørsten har en innebygd trykksensor som varsler deg hvis du børster for hardt, noe som hjelper til med å beskytte tannkjøttet ditt mot skade.

Ulemper

 • Kort batterilevetid: Oral-B PRO 3 3000 CrossAction elektriske tannbørste har en ganske kort batterilevetid sammenlignet med noen andre elektriske tannbørster. Du kan oppleve at du må lade den ofte.
 • Inkluderer bare ett børstehode: Dette produktet leveres med bare ett CrossAction børstehode. Hvis du vil prøve andre Oral-B børstehoder eller trenger utskifting, må du kjøpe dem separat.

4. Philips Sonicare DiamondClean 9000 Special Edition HX9911/88

2299 NOK
2366 NOK
2499 NOK

Vi har tatt en nærmere titt på Philips Sonicare DiamondClean 9000 Special Edition HX9911/88, som har havnet på en respektabel fjerdeplass i denne store testen av elektriske tannbørster.

DiamondClean 9000 er kjent for å ha et veldig elegant design, og kommer i flere fargevarianter, som gjør at du kan finne en som passer til stil og personlighet. Men denne modellen er så mye mer enn bare et pent ansikt.

Når det kommer til børsting, tilbyr Sonicare DiamondClean 9000 hele fem forskjellige børstemoduser: Clean, White+, Gum Health, DeepClean+ og TongueCare, som alle er designet for å møte ulike tannpleiebehov. Den har et høyhastighets vibrerende motorhode som effektivt fjerner plakk og bidrar til bedring av helse for tenner og tannkjøtt.

Philips Sonicare DiamondClean 9000 har også noen høyteknologiske funksjoner, som en trykksensor som varsler når du børster for hardt, og en app som gir deg personlig tilbakemelding og veiledning for å forbedre teknikken din. Dette er en elektrisk tannbørste for fremtiden!

Samlet sett er Philips Sonicare DiamondClean 9000 en kraftfull og elegant elektrisk tannbørste som ikke bare utfører godt, men også ser bra ut mens den gjør det. Selv om den ikke kom på topp i denne testen, er det ingen tvil om at den fortjener anerkjennelsen den mottar.

Fordele

 • Sonic teknologi: Philips Sonicare DiamondClean 9000 bruker Sonic teknologi for å rengjøre tennene grundig ved å produsere opptil 62,000 børstestrøk per minutt.
 • Flere børstemodus: Denne elektriske tannbørsten har forskjellige modus, inkludert ren, hvit +, gum care og dyp ren. Dette gjør at du kan tilpasse børstingen etter dine behov.
 • Bluetooth-tilkobling: Produktet har Bluetooth-tilkobling som gir deg mulighet til å koble tannbørsten til en app på smarttelefonen for å holde styr på børstevanene dine og få personlige tilbakemeldinger.

Ulemper

 • Høy pris: Philips Sonicare DiamondClean 9000 Special Edition HX9911/88 er en av de dyrere elektriske tannbørstene på markedet, noe som kan være en hindring for noen kjøpere.
 • Kan være for kraftig for følsomme tenner: Noen brukere har rapportert at denne elektriske tannbørsten kan være for kraftig og potensielt ubehagelig for folk med følsomme tenner eller tannkjøtt.

5. Oral-B Pro 3 3400N CrossAction + Extra Brush Head

799 NOK

Vi har testet ut Oral-B Pro 3 3400N CrossAction + Extra Brush Head, som kom på femteplass i vår gjennomgang av de mest populære elektriske tannbørstene.

Vårt førsteinntrykk av dette produktet er svært positivt. Oral-B Pro 3 3400N er utstyrt med CrossAction, en teknologi som effektivt fjerner plakk. Den ekstra børstehodet er en kjempebonus, som gir oss muligheten til å bytte mellom to ulike børstemetoder for optimal rengjøring.

Vi observerte at tannbørsten har en innebygd trykkkontroll som varsler oss hvis vi børster for hardt, noe som er utrolig nyttig for å unngå skader på tannkjøttet. De to børstetilstandene, daglig rengjøringsmodus og sensitiv modus, sørger for en skreddersydd børsteopplevelse basert på individuelle behov.

På tross av sine mange attraktive funksjoner, klarte ikke Oral-B Pro 3 3400N å klatre høyere på vår rangeringsliste. Den største ulempen er at børsten må lades etter hver bruk, noe som kan være upraktisk for noen brukere.

Likevel, Oral-B Pro 3 3400N er en solid elektrisk tannbørste som tilbyr en god balanse mellom nyskapende teknologi og praktiske funksjoner. Den er utvilsomt et utmerket valg for de som ønsker å oppgrader sine munnhygiene rutiner.

Fordele

 • Effektiv rengjøring: Oral-B Pro 3 3400N CrossAction tannbørste gir en grundig og effektiv rengjøring med sin crossaction børsteteknologi.
 • Inkluderer ekstra børstehode: Denne elektriske tannbørsten kommer med et ekstra børstehode, som sikrer lengre brukstid før du trenger å kjøpe nye børstehoder.
 • Trykksensor: Oral-B Pro 3 3400N har en innebygget trykksensor som varsler deg hvis du børster for hardt, som bidrar til å beskytte tannkjøttet ditt.

Ulemper

 • Kort batterilevetid: Noen brukere har rapportert at Oral-B Pro 3 3400N CrossAction + Extra Brush Head har en relativt kort batterilevetid, noe som betyr at den må lades ofte.
 • Noen synes den er for kraftig: Noen brukere mener at denne elektriske tannbørsten er for kraftig og kan være ubehagelig å bruke, spesielt for mennesker med sensitivt tannkjøtt.

6. Oral-B iO Series 5s

I vår testing av forskjellige elektriske tannbørster, fant vi flere bemerkelsesverdige ting om Oral-B iO Series 5s. Selv om den kom på sjetteplass i vår test, vil vi si at det er kvalitet til stede her som absolutt fortjener anerkjennelse.

Skanningen ga oss et innsikt i hvor effektiv børsten teknisk sett er. Den benytter 3D-teknologi for å sikre at alle tennene blir rengjort på en grundig og skånsom måte. Nøyaktigheten og presisjonen den leverer er fremragende, selv om noen av de andre modellene vi testet kanskje hadde litt mer avanserte funksjoner.

En av de tingene vi virkelig satte pris på med Oral-B iO Series 5s, var dens komfort og brukervennlighet. Børsten er utrolig lett å håndtere, og det interaktive displayet gjør det enkelt å navigere mellom de forskjellige innstillingene. Merk at det leveres med et ekstra børstehode, noe som gir en god merverdi.

Totalt sett ville vi definitivt anbefale Oral-B iO Series 5s til hvem som helst som leter etter en pålitelig og effektiv elektrisk tannbørste. Selv om den ikke var vår toppvalg, gir den fremdeles en utmerket renseeffekt, og har kvalitetsfunksjoner som gir deg en skånsom, men grundig tannpleieopplevelse.

Fordele

 • Avansert børsteteknologi: Oral-B iO Series 5s har avansert børsteteknologi som sørger for en ekstremt effektiv og skånsom rengjøring. Den gir en jevn fordeling av trykket og navigerer mellom tennene for å fjerne plakk.
 • Interaktivt display: Tannbørsten har et interaktivt fargedisplay som gir deg personlig veiledning og tilbakemelding i sanntid, dette hjelper med å forbedre børsteteknikken og sikre en grundig rengjøring hver gang.
 • Lang batteritid: Oral-B iO Series 5s har en batteritid på opptil to uker på én enkelt lading, noe som gjør det veldig praktisk for daglig bruk og reising.

Ulemper

 • Høy pris: Oral-B iO Series 5s elektrisk tannbørste har en høy pris i forhold til mange andre elektrisk tannbørster på markedet.
 • Manglende funksjoner: Til tross for den høye prisen, tilbyr ikke Oral-B iO Series 5s noen ekstra standout funksjoner som noen konkurrerende modeller gjør, som f.eks. app-tilkobling eller flere børstehodemuligheter.

Ofte Stilte Spørsmål om Elektrisk Tannbørste

Hva er fordelen med å bruke en elektrisk tannbørste istedenfor en manuell tannbørste?

– Elektriske tannbørster kan være mer effektive mot plakk og tannstein sammenlignet med manuelle tannbørster. De har også ofte innebygde timere for å sikre riktig pussetid.

Hvordan brukes en elektrisk tannbørste?

– Du bør holde tannbørsten i en 45-graders vinkel mot tannkjøttet. La børsten gjøre jobben, og ikke press for hardt. Bytt hode hver tredje måned, eller når busten begynner å bli frynsete.

Er det trygt for barn å bruke elektrisk tannbørste?

– Ja, det er trygt for barn å bruke en elektrisk tannbørste. De kan imidlertid trenge veiledning for å sikre riktig bruk.

Hvor ofte skal jeg bytte hode på den elektriske tannbørsten?

– Det anbefales å bytte hode på elektriske tannbørster hver 3-4 måned, eller når børstehårene begynner å bli slitt og du kan se tegn på slitasje.

Er det noen ulemper med å bruke elektrisk tannbørste?

– Noen kan synes at elektriske tannbørster er dyrere enn manuelle. De krever også regelmessig lading eller batteribytte. Hvis du reiser ofte, kan det også være mindre praktisk å ta med en elektrisk tannbørste på grunn av størrelsen og ladebehovet.

Konklusjon: Beste elektrisk tannbørste

Etter en grundig vurdering og sammenligning av ulike modeller, står Oral-B iO Series 10 frem som den beste elektriske tannbørsten på markedet. Med dens toppmoderne teknologi, brukervennlighet og suverene rengjøringsevne, gir denne tannbørsten deg en overlegen tannpleieopplevelse. Det kan med sikkerhet sies at Oral-B iO Series 10 er et kvalitetsprodukt som er verdt investeringen.

Product Image

Oral-B iO Series 10

Author image of Lisa Nilsson

Lisa Nilsson

Lisa Nilsson er en høyt respektert skjønnhetsekspert og helsecoach med mer enn 15 års erfaring i bransjen. Hun har en dyp forståelse av hva som skal til for å oppnå en sunn og vakker livsstil, og hennes ekspertise har vært til stor hjelp for mennesker over hele verden.

Lisa har jobbet med et bredt spekter av kunder, fra enkeltpersoner til store selskaper, og har hjulpet dem med å nå sine helsemål gjennom en integrert tilnærming som inkluderer ernæring, trening og personlig velvære. Hun er utdannet kostholdsekspert og har solid utdannelse innen skjønnhet og helse.

Lisa er også en populær forfatter og hennes artikler og bøker om helse og skjønnhet har blitt publisert i mange forskjellige magasiner og blogger. Hun blir ofte kalt til som en ekspertkilde innen sin bransje og har deltatt på mange forskjellige seminarer og konferanser.

Lisa har en sterk lidenskap for å hjelpe folk til å ha det bra med seg selv, både innvendig og utvendig. Hun er kjent for sin empatiske og støttende personlighet, og har hjulpet tusenvis av mennesker med å nå sine helsemål. Hennes ekspertise og erfaring gjør henne til en høyt respektert autoritet på skjønnhet og helse.
testy.no logo
Utforsk testvinnere og velg med tillit!
Informasjon
Ansvarlig utgiver:
Top Notch Leads
Org nr: C 98958
Innholdet på dette nettstedet inkluderer sponsede annonser, som ikke påvirker vår evaluering i anmeldelsene.
© 2024 Top Notch Leads