Toppvalgte Dashbordkameraer: Gjennomgang av 7 fremragende modeller (Best i Test 2023)

Product Image

Garmin Dash Cam Mini 2

Innholdsfortegnelse

Er du i tvil om hvilken Dashbordkamera du skal kjøpe? Du er på rett sted. En Dashbordkamera eller bilkamera som mange kaller det, er et lite kamera du fester i frontruten på bilen din som kontinuerlig tar opp video mens du kjører.

I denne artikkelen presenterer vi en grundig Dashbordkamera test der vi har vurdert ni av de mest populære produktene på markedet. Det kan være vanskelig å velge den rette med så mange alternativer tilgjengelig, så vi har gjort jobben for deg.

Vårt fokus har vært å identifisere den beste Dashbordkamera som kan gi kvalitetsbilder og pålitelig ytelse. Hvilken modell har vunnet tittelen “Best i Test“? Les videre for å finne ut.

Uansett behov, vil denne artikkelen veilede deg til å gjøre et informert valg. Så la oss dykke rett inn i det og oppdage hvilket Dashbordkamera som er best for deg.

1. Garmin Dash Cam Mini 2

I vår søken etter den beste dashbordkamera har vi nå kommet til Garmin Dash Cam Mini 2. Garmin er velkjent i teknologi bransjen for sitt imponerende utvalg av produkter, og denne dashbordkamera-magneten er ingen unntakelse.

Designets diskrete og kompakte natur passer perfekt inn i ethvert kjøretøy uten å hindre synligheten. Dens størrelse er liten, men lad ikke det lure deg. Den leverer i henhold til forventningene med 1080p oppløsningsvideo som fanger hver minste detalj.

Garmin Dash Cam Mini 2 gir deg også ro i sinnet med sin avanserte trafikkvarslingsteknologi. Appen lar oss fjernovervåke kjøretøyet vårt, og kameraet opererer automatisk når bilen startes, noe som betyr at vi aldri vil gå glipp av en viktig hendelse.

Dette kameraet har et synsfelt på 140 grader, hvilket betyr at vi kan se mer av veien rundt oss. Denne allsidigheten, sammen med kameraets wifi-egenskaper og brukervennlige mobilapp, gjør dette til et overlegent valg. Suveren bilderkvalitet, pålitelighet og enkel betjening setter Garmin Dash Cam Mini 2 på toppen av listen over de beste dashbordkameraer vi har testet.

Fordele

 • Liten og kompakt: Garmin Dash Cam Mini 2 er svært liten og diskret, noe som gjør at den kan plasseres hvor som helst på dashbordet uten å blokkere synsfeltet.
 • Høy videokvalitet: Kameraet har en oppløsning på 1080p, noe som sikrer klar og høykvalitets videoopptak uansett tid på døgnet.
 • Trådløs synkronisering: Med WiFi-tilkobling kan du enkelt laste ned og dele videoopptak fra kameraet direkte til din smartphone.

Ulemper

 • Lav videokvalitet i mørket: Garmin Dash Cam Mini 2 har utfordringer med å yte god videokvalitet under dårlige lysforhold, spesielt i mørket.
 • Mangler innebygd skjerm: Dette produktet har ikke en innebygd skjerm, så du må bruke mobilappen for å se opptak og justere innstillinger.

2. Nextbase 622GW Dash Cam

3294 NOK
3304 NOK
3499 NOK
4599 NOK
4690 NOK

I vår utforskning av de beste dashbordkameraene på markedet, kom Nextbase 622GW Dash Cam komfortabelt inn på en imponerende andreplass. Fra vårt perspektiv fremstår denne modellen som et høydepunkt av innovasjon og kvalitet, kun overgått av Garmin Dash Cam Mini 2.

Nextbase 622GW overbeviser oss med sine mange funksjoner. Den kan skilte med 4k videooppløsning, noe som sikrer krystallklare opptak under alle kjøreforhold. I tillegg har den bildestabilisering, et trekk vi tilskriver dens gjennomtenkte konstruksjon. Dette hjelper oss å få jevne bilder, selv på humpete veier.

En annen viktig funksjon er dens Super Slow Motion funksjon. Dette legger til en ekstra dimensjon til våre opptak, og gir oss evnen til å se tydelige detaljer selv under fart. En annen viktig funksjon vi elsker er dens Emergency SOS funksjon, som kan være avgjørende i nødsituasjoner.

Samlet sett, er vår vurdering at Nextbase 622GW Dash Cam er en utmerket investering for alle som er seriøse om bilens sikkerhet. Den leverer på alle de viktige punktene, og dens innovative funksjoner er en glede å arbeide med.

Fordele

 • Utmerket bildekvalitet: Nextbase 622GW Dash Cam gir super skarp 4K bildekvalitet, selv i svakt lys eller ugunstige værforhold, slik at du alltid får den detaljen du trenger.
 • Sikkerheten går først: Med livreddende nødsituasjons SOS funksjon, vil denne dashbordkameraet automatisk sende ut nødhjelp til din GPS-sted i tilfelle en alvorlig ulykke.
 • Kobles til Alexa: Dette produktet er også kompatibelt med Amazon Alexa, noe som betyr at du kan gi talekommandoer for å starte eller stoppe opptak, sikre en video og mer.

Ulemper

 • Høy pris: Nextbase 622GW Dash Cam er dyrere enn mange andre dashbordkameraer på markedet.
 • Komplisert installasjon: Noen brukere rapporterer at installasjonsprosessen kan være litt komplisert og tidkrevende.

3. Garmin Dash Cam 67W

Vi er grundig imponert over Garmin Dash Cam 67W, som klatret opp til en sterk tredjeplass i vår test. Dette dashbordkameraet er kjent for sin høye videokvalitet og videodekning på hele 180 grader, noe som gir oss muligheten til å fange opp en bredere vinkel på veien foran oss.

Garmin Dash Cam 67W tilbyr et bredt spekter av funksjoner. Kameraet kommer med en høykvalitets 2.1 MP sensor som sikrer imponerende opptak selv under dårlige lysforhold. Dette gir oss trygghet om natten og i tunnelsituasjoner. I tillegg har det en fantastisk funksjon kjent som «Auto Sync». Denne funksjonen lar oss synkronisere opptil fire kameraer samtidig ved hjelp av Garmin sin mobilapp.

Den robuste og kompakte designen til Garmin Dash Cam 67W er dessuten verdt å nevne. Denne gjør at vi enkelt kan feste kameraet bak bakspeilet uten at det hindrer sikten vår. Takket være den intuitive og brukervennlige appen er det også enkelt å se over og dele opptakene.

Alt i alt, er Garmin Dash Cam 67W et allsidig, pålitelig og høykvalitets produkt som gir oss det vi trenger for en tryggere kjøreopplevelse.

Fordele

 • Ekstra bredt synsfelt: Garmin Dash Cam 67W tilbyr et ekstra bredt 180-graders synsfelt som fanger mer av omgivelsene, inkludert kryssende trafikk.
 • Stemmekontroll: Denne dashbordkamera har stemmekontrollfunksjoner, slik at du kan lagre videoer eller ta bilder uten at du må ta hendene av rattet.
 • WiFi- og Bluetooth-tilkoblingsmuligheter: Du kan enkelt synkronisere videoer til telefonen din for å dele eller lagre opptakene, takket være WiFi- og Bluetooth-integrasjonen på denne enheten.

Ulemper

 • Høy pris: Garmin Dash Cam 67W er en av de dyrere dashbordkameraene på markedet.
 • Kort batterilevetid: Dette kameraet har en kort batterilevetid når den ikke er koblet til strøm, noe som kan være en ulempe for lange bilturer.

4. BlackVue DR900X-2CH Plus

7021 NOK

Vi har nå testet BlackVue DR900X-2CH Plus, et høykvalitets dashbordkamera som plasserer seg på en solid fjerdeplass i vår sammenligning og vurdering av de 7 mest populære modellene på markedet.

BlackVue DR900X-2CH Plus imponerer med sin krystallklare 4K Ultra High Definition-oppløsning på hovedkameraet og full HD på bakkameraet. Bilister kan dermed få nøyaktige og detaljerte bilder av hendelser, noe som kan være nyttige verktøy for bevis hvis ulykken skulle være ute.

Dette dashbordkameraet tilbyr også fullstendig oversikt med sin brede synsvinkel på 162 grader foran og 139 grader bak. Dette gir oss muligheten til å fange opp alt som skjer rundt vårt kjøretøy.

En annen funksjon vi setter pris på er den innebygde GPS-en, som automatisk registrerer kjørehastighet og posisjon. Dette er nyttig både for sikkerhet og for ettermontering av kjøretøyets rute på kartet.

Til tross for en fjerdeplass, er BlackVue DR900X-2CH Plus en solid dashbordkamera med imponerende funksjoner og høy kvalitet, og vi kan anbefale det for de som ønsker et pålitelig verktøy for å fange opp hva som skjer på veien.

Fordele

 • Høyoppløselig video: BlackVue DR900X-2CH Plus har 4K UHD i frontkameraet som gir krystallklare bilder og videoopptak.
 • Dual Channel: Produktet har dual channel som gir deg muligheten til å ha opptak både foran og bak på kjøretøyet.
 • Wi-Fi og Sky-tilkobling: Denne dashbordkameraen kommer med innebygd Wi-Fi og sky-tilkoblingsfunksjonalitet som lar deg se videoene dine hvor som helst og når som helst.

Ulemper

 • Høy pris: BlackVue DR900X-2CH Plus er dyrere enn mange andre dashbordkameraer på markedet, noe som kan være en ulempe for kunder med et stramt budsjett.
 • Komplisert installasjon: Enkelte brukere har rapportert at installasjonen av BlackVue DR900X-2CH Plus kan være litt komplisert og tidkrevende, spesielt for de som ikke er teknisk dyktige.

5. Xiaomi 70mai Lite

744 NOK
1348 NOK

Vi hadde gleden av å teste Xiaomi 70mai Lite, og det leverer virkelig topp prestasjoner på flere fronter. Det er klart at 70mai har jobbet hardt for å tilby en svært konkurransedyktig dashbordkamera.

Med 70mai Lite får vi en dashbordkamera som også er utstyrt med en sterk videokvalitet. Med dette kameraet er det sikret at hver detalj blir fanget opp tydelig, både dag og natt. Videre er enheten enkel å montere og bruke. Sett den opp en gang, og det er det!

Når det kommer til funksjonalitet, imponerer Xiaomi 70mai Lite med sin intelligente stemmestyring. Dette betyr at vi kan kontrollere enheten uten å måtte røre den! Vi må si at dette er en stor fordel, spesielt når vi er på veien.

Den innebygde GPSen i Xiaomi 70mai Lite er en annen funksjon vi verdsetter. Dette gjør at vi kan lagre nøyaktig lokasjonsdata, noe som kan være nyttig i forskjellige situasjoner.

Totalt sett rangerer vi Xiaomi 70mai Lite på femte plass i vårt Beste Dashbordkamera: Sammenligning og gennemgang av de 7 mest populære modeller på markedet. Det er en sterk konkurrent med imponerende funksjoner og enkel bruk.

Fordele

 • Utsøkt bildekvalitet: Xiaomi 70mai Lite har høy oppløsning med 1080p Full HD, noe som leverer skarpe og klare bilder for god visuell opplevelse.
 • Autoskala på dag og natt: Dette kameraet justerer automatisk etter lysforholdene, noe som gir gode opptak både på dagtid og i mørke.
 • Enkel installasjon og bruk: Xiaomi 70mai Lite er brukervennlig og enkel å installere, noe som gjør det til et kamera som er lett å håndtere for alle.

Ulemper

 • Dårlig nattsyn: Xiaomi 70mai Lite kan ha problemer med å levere klare bilder i lavt lys eller om natten.
 • Utydelig videokvalitet: Noen brukere har rapportert at videokvaliteten noen ganger kan være kornete eller ikke så skarp som forventet.

6. BlackVue DR750X-2CH

Vi hadde høy forventning til BlackVue DR750X-2CH dashbordkamera da vi første gang fikk det inn for vurdering. Med kameraets robuste design og funksjonsrikhet, så det absolutt ut til å love gode resultater.

I vår test oppdaget vi at dette kameraet har mange fordelaktige funksjoner. Denne modellen har noen av de beste bilde- og lydkvalitetene vi har sett hos et dashbordkamera, noe som gir en fantastisk opplevelse fra begynnelse til slutt. Spesielt full HD-oppløsning på frontkameraet gir knivskarpe bilder, og den innebygde mikrofonen fanget opp lydene i omgivelsene klart og tydelig.

Videre ble vi imponert over BlackVue DR750X-2CHs WIFI og GPS muligheter, noe som gir en ekstra dimensjon av brukervennlighet. Med den medfølgende appen kan man lett justere innstillinger, se live video og planlegge opptaksskjemaene.

Det vi bemerket oss ved denne modellen er dens parkeringsovervåkning. Dette er en viktig funksjon som kan bidra til økt sikkerhet når bilen er parkert.

Alt i alt, selv om BlackVue DR750X-2CH kom på sjetteplass i vår test, finnes det mange grunner til å vurdere dette dashbordkameraet for ditt behov. Dens allsidighet, stabilitet og høykvalitetsopptak gjør den til et sterkt alternativ blant konkurrentene.

Fordele

 • Gode videokvaliteter: BlackVue DR750X-2CH tilbyr utmerket video kvalitet, inkludert nattsyn og vidvinkel opptak, som gjør det lettere å fange alt som skjer rundt bilen.
 • Doble kameraer: Produktet inkluderer både et front- og bakkamera, noe som gir 360-graders dekning for å sikre at ingen hendelser går ubemerket.
 • Innebygd Wi-Fi og GPS: Disse funksjonene lar deg spore kjøreturene dine, og enkelt se og lagre videoene dine trådløst til din smarttelefon eller nettbrett.

Ulemper

 • Høy pris: BlackVue DR750X-2CH er en av de mer kostbare dashboardkameraene på markedet, noe som kan være uforholdsmessig for noen budsjett.
 • Komplisert programvare: Noen brukere har rapportert at programvaren som følger med dette kameraet er kompleks og vanskelig å navigere, spesielt for de som ikke er teknisk dyktige.

7. Nextbase 522GW Dash Cam

2490 NOK
2990 NOK

Vi har hatt muligheten til å undersøke og utforske Nextbase 522GW Dash Cam nøyere, og våre funn er som følger:

Dette moderne og suverent utformede dashbordkameraet gir oss eksepsjonell videoopptakskvalitet med sin 1440p-oppløsning. Med widescreen-format (140 grader), oppgang og nedgang, er det ingen tvil om at det gir en bred og klar visning av veien foran og bak oss.

Det vi virkelig verdsetter med Nextbase 522GW Dash Cam, er Alexa integrasjon og EmergencySOS-funksjonalitets. Disse tilleggene fører til en smidig kjøreopplevelse, noe som gir oss både komfort og trygghet under reisen. Ikke alle dashbordkameraer har disse funksjonene.

Det er viktig å merke seg at dobbelbåndet Wi-Fi lar oss overføre filmopptakene direkte til vår mobile enhet. Dessverre opplever vi at overføringshastigheten kan være litt treg, noe som kan være irriterende for noen brukere.

Totalt sett tilbyr Nextbase 522GW Dash Cam sterke funksjoner som hjelper oss med å sikre en tryggere og mer underholdende kjøreopplevelse. Selv om det kom på syvende plass i vår liste, anser vi det som et solid valg for førere av alle kalibre.

Fordele

 • Supert HD-bildekvalitet: Nextbase 522GW Dash Cam har fremragende 1440p HD-oppløsning som gir klare og skarpe bilder i ethvert miljø.
 • Alexa-integrasjon: Dette produktet er utstyrt med innebygd Alexa for enkel håndfri bruk og kontroll, noe som gir økt sikkerhet under kjøring.
 • Nød-SOS-funksjon: I tilfelle en ulykke vil 522GW Dash Cam automatisk sende en nødmelding med posisjonsdetaljer til nødtjenestene, noe som potensielt kan redde liv.

Ulemper

 • Dyr: Nextbase 522GW Dash Cam har en høyere pris enn mange andre dash cams på markedet, noe som kan være et hinder for noen kjøpere.
 • Komplisert installasjonsprosess: Noen brukere har rapportert at de har hatt problemer med å installere og sette opp Nextbase 522GW Dash Cam, noe som kan være en ulempe for de som ikke er teknisk kyndige.

Ofte Stilte Spørsmål om Dashbordkamera

Hva er en dashbordkamera?

En dashbordkamera er en type videokamera som er montert på bilens dashbord, og som kontinuerlig tar opp video mens bilen er i kjøring.

Hva er formålet med en dashbordkamera?

Formålet med en dashbordkamera er å dokumentere alt som skjer under kjøreturen, noe som kan være nyttig i tilfelle trafikkulykker, forsikringskrav og unngå falske anklager.

Hvor dyre er dashbordkameraer?

Prisen på dashbordkameraer varierer basert på modell og funksjoner, men de fleste koster mellom 1000 og 5000 kroner.

Er det lovlig å bruke dashbordkamera i Norge?

Ja, det er lovlig å bruke dashbordkameraer i Norge. Imidlertid er det viktig å være klar over personvernreglene, og opptakene kan ikke deles offentlig uten samtykke fra personene innenfor bildet.

Hva skal jeg se etter når jeg kjøper et dashbordkamera?

Viktige funksjoner å se etter når du kjøper et dashbordkamera inkluderer bildestabilisering, automatisk loop-opptak, nattsyn, og om det kan ta opp lyd. Dessuten er det bra å vurdere om kameraet har GPS for å spore hvor opptaket ble tatt, og om den har en parkeringsmodus for å registrere eventuelle uhell når bilen står parkert.

Konklusjon: Beste Dashbordkamera

Etter en grundig vurdering er det ingen tvil om at Garmin Dash Cam Mini 2 fortjener tittelen som den beste dashbordkamera. Med sin imponerende videooppløsning, kompakte størrelse og brukervennlige funksjoner, skiller den seg klart ut i markedet. Denne enheten tilbyr en overlegen kjøreopplevelse og gir førerne den tryggheten de trenger på veien. Hvis du er ute etter kvalitet og pålitelighet, er Garmin Dash Cam Mini 2 absolutt kameraet å gå for.

Product Image

Garmin Dash Cam Mini 2

Author image of Maria

Maria Karlsson

Maria Karlsson er en anerkjent husholdningsekspert med mer enn 10 års erfaring med å hjelpe mennesker med å skape et rent, organisert og innbydende hjem. Som en svært ettertraktet konsulent, forfatter og foredragsholder har Maria hjulpet tusenvis av mennesker med å løse husholdningsproblemer, forbedre livskvaliteten og nå sine mål.
testy.no logo
Utforsk testvinnere og velg med tillit!
Informasjon
Ansvarlig utgiver:
Top Notch Leads
Org nr: C 98958
Innholdet på dette nettstedet inkluderer sponsede annonser, som ikke påvirker vår evaluering i anmeldelsene.
© 2024 Top Notch Leads