Beste Pizzaovn: Vår grundige gjennomgang av 8 toppvalg for hjemmekokker (Best i Test 2023)

Product Image

Ooni Koda 12

Innholdsfortegnelse

Er du på jakt etter den optimale løsningen for å bringe den autentiske smaken av italiensk pizza rett hjem til din egen hage eller kjøkken? En Pizzaovn kan transformere din matlaging og gi deg restaurantkvalitet på dine hjemmelagde pizzaer. Med den rette temperaturen og kokeomgivelser, kan du oppnå den perfekte sprø bunnen og saftig topping hver eneste gang.

I vår grundige Pizzaovn test, har vi satt under lupen 8 av de mest populære pizzaovnene i markedet for å gi deg svarene du trenger før du gjør et kjøp.

Finn ut hvilken modell som stikker av med tittelen Best i Test og som kan stå til tjeneste i alle dine pizzabakings-øyeblikk. Vi gir deg detaljene som avgjør hva som er den beste Pizzaovn for deg. La oss dykke ned i en verden av glødende kull, sprakende ved og de deiligste, gyllenbrune pizzaer du kan forestille deg. Er du klar for å heve pizzaopplevelsen hjemme? Les videre for våre ekspertanmeldelser!

1. Ooni Koda 12

Vi i matentusiastmiljøet har ventet i spenning på å teste den omtalte Ooni Koda 12 pizzaovnen, og etter grundig utforskning, er vi stolte over å kunngjøre at den har overgått våre forventninger! Denne kompakte og gasdrevne ovnen har vunnet vår beundring og fortjent førsteplassen i vår siste evaluering.

Design og brukervennlighet er blant de mest fremtredende funksjonene, gjør Ooni Koda 12 til et imponerende apparat. Den slanke, moderne estetikken komplementerer enhver utendørs oppsetting, mens dens lette og bærbare konstruksjon sørger for at den er klar for pizza-aften hvor som helst.

Det som virkelig skiller Ooni Koda 12 fra konkurransen, er dens utrolige evne til å oppnå høye temperaturer raskt – opp til 500 grader Celsius – som gjør at vi kan nyte en perfekt stekt, italiensk stil pizza på bare 60 sekunder. Vi har funnet at varmefordelingen er enestående jevn, takket være den patenterte flammeteknologien som gir en utsøkt sprø skorpe hver gang.

Vedlikehold er også en lek med Ooni Koda 12. Etter bruk er det bare å la ovnen kjøle seg ned før man enkelt rengjør komponentene. Denne elegansen og effektiviteten gjør Ooni Koda 12 til en favoritt blant oss alle, amatørkokker såvel som profesjonelle pizzaiolos.

Oppsummert, hvis du jakter på den definitive pizzaovnsløsningen for ditt hjem, bør Ooni Koda 12 definitivt være øverst på listen din. Dens kapasitet til å levere restaurantkvalitet på pizza uten fuss, dens fine linjer og brukervennlige design gjør hver pizzakveld til en suksesshistorie.

Fordele

 • Enkel oppvarming: Ooni Koda 12 er kjent for sin raske oppvarmingstid, og den kan nå høye temperaturer på bare noen få minutter, noe som gjør at du kan nyte nybakt pizza nesten umiddelbart.
 • Bærbarhet: Dette produktet er designet for å være lett og portabelt, slik at du kan ta det med deg på utflukter, camping eller bare benytte det i din egen hage med stor enkelhet.
 • Effektiv gassforbrenning: Ooni Koda 12 bruker gass som brennstoff, noe som sikrer en ren og jevn varmefordeling som gir perfekt stekt pizza hver gang.

Ulemper

 • Høy pris: Ooni Koda 12 kommer med en relativt høy pris, noe som kan være en barriere for kunder med et stramt budsjett.
 • Begrenset størrelse på pizzastenen: Med en 12-tommers pizzastein kan denne ovnen være begrensende for de som ønsker å lage større pizzaer for familie eller en gruppe venner.

2. Ooni Volt 12 Electric

8649 NOK
8649 NOK
8682 NOK
8999 NOK
10990 NOK
10990 NOK

Vi har testet den etterlengtede Ooni Volt 12 Electric pizzaovnen, og våre inntrykk er sterke. Som et team av erfarne pizzaentusiaster kan vi trygt si at denne modellen leverer imponerende resultater med sin elektriske varmekilde – noe som gjør den ideell for brukere som foretrekker bekvemmeligheten av innendørs matlaging.

Vår erfaring med Ooni Volt 12 har vært bemerkelsesverdig, spesielt med tanke på at ovnen raskt når høy temperatur, noe som er essensielt for å få den perfekte leopard-spottingen på pizzaens skorpe. Dette sørger for autentisk napolitansk pizza hver gang, rett fra komforten av ditt eget kjøkken.

Det som virkelig skiller Ooni Volt 12 ut fra konkurrentene, er dens brukervennlighet og konsekvente ytelse. Takket være den elektriske varmekilden, trenger man ikke håndtere verken ved eller gass, og det gjør rengjøringen til en lek. Den kompakte størrelsen og det elegante designet gjør den til et ideelt tillegg til ethvert hjem.

Selv om den kom på en sterk annenplass i vår test, står det klart at Ooni Volt 12 er en seriøs utfordrer på markedet, og vil uten tvil tilfredsstille kravene til selv de mest kresne pizzaentusiaster.

Fordele

 • Enkel i bruk: Ooni Volt 12 Electric er svært brukervennlig, med enkel kontroll av temperatur som gjør det mulig å steke den perfekte pizzaen uten krever for mye kunnskap eller erfaring.
 • Hurtig oppvarming: Ovnen varmer opp raskt og kan nå høye temperaturer, noe som er essensielt for å oppnå en sprø pizzabunn og perfekt smeltet ost.
 • Kompakt og transportabel: Denne elektriske pizzaovnen er kompakt i design og lett å flytte, noe som gjør den ideell for bruk i små uteområder eller til og med på balkongen.

Ulemper

 • Pris: Ooni Volt 12 Electric kan være ganske kostbar sammenlignet med andre pizzaovner på markedet, noe som kan være en ulempe for kunder med et strammere budsjett.
 • Vekt og størrelse: På grunn av sin robuste bygging og høykvalitetsmaterialer kan Ooni Volt 12 være relativt tung og stor, noe som kan gjøre den mindre egnet for de som har begrenset plass eller trenger en mer bærbar løsning.

3. Ooni Karu 16

Vi hadde gleden av å prøve ut Ooni Karu 16, en pizzaovn som imponerte oss nok til å sikre en solid tredjeplass i vår test. Denne ovnen skiller seg ut med sin allsidighet og evne til å bruke både tre og gass, noe som gir brukerne muligheten til å eksperimentere med forskjellige varmekilder for å finne den perfekte bakesyklusen for deres pizza.

Designet på Ooni Karu 16 er både elegant og funksjonelt, med et godt isolert kammer som sikrer jevn varmefordeling. Dette er essensielt for å oppnå den ettertraktede, sprø pizzaen med perfekt stekt bunn og deilig smeltet ost.

En annen bemerkelsesverdig egenskap ved Ooni Karu 16 er dens brukervennlighet. Den varmes opp raskt, noe som betyr mindre venting og mer nytelse. Med en innebygd termometer får man også nøyaktig kontroll over temperaturen, noe som er en absolutt nødvendighet for pizzabaking på høyt nivå.

Våre erfaringer tyder på at for de som er ute etter å oppgradere sitt hjemme-pizzaspill, vil Ooni Karu 16 være et glimrende valg. Den møter behovene til entusiastiske hjemmekokker uten å kompromisse på kvalitet og ytelse.

Fordele

 • Effektiv oppvarming: Ooni Karu 16 når imponerende høye temperaturer på opptil 500°C, som muliggjør tilberedning av autentisk, steinovnsbakt pizza på under ett minutt.
 • Versatil brennstoffkilde: Du kan bruke både tre, kull eller gass med en ekstra gassbrenner, noe som gir fleksibilitet og kontroll over matlagingsprosessen.
 • Stort bakeområde: Med sitt romslige ovnsrom, tilbyr Ooni Karu 16 plass til større pizzaer eller flere retter samtidig, perfekt for sosiale sammenkomster eller familiefester.

Ulemper

 • Høy pris: Ooni Karu 16 er i den øvre prisklassen for pizzaovner, noe som kan være et hinder for budsjettbevisste kjøkere.
 • Stor størrelse: Med tanke på dens størrelse, krever Ooni Karu 16 relativt mye plass, noe som kanskje ikke passer for de med mindre uteområder eller terrasser.

4. G3 Ferrari Delizia

1261 NOK
1261 NOK
1278 NOK
1324 NOK
1345 NOK

I våres jakt på den perfekte pizzaopplevelsen har vi støtt på mange konkurrenter, men G3 Ferrari Delizia har absolutt fanget vårt blikk. Selv om den ble rangert som nummer fire i testen, må vi påpeke at denne pizzaovnen har en imponerende evne til å skape autentiske, italienske pizzaer hjemme i stuen.

G3 Ferrari Delizia er utviklet med et fokus på brukervennlighet og effektivitet. Vi setter stor pris på det kompakte designet, som enkelt kan passe inn på de fleste kjøkkenbenker uten å ta for mye plass. Dens raske oppvarmingstid er ovenforstående og kan nå høye temperaturer som er essensielle for å få den karakteristiske sprø skorpen og perfekt smeltet ost.

En annen funksjon vi beundrer er termostaten, som gir oss muligheten til å kontrollere temperaturen nøyaktig, noe som er kritisk for et variert utvalg av pizzaoppskrifter. Takket være den keramiske steinen i ovnen, blir varmen fordelt jevnt, og gir et konsistent resultat hver gang.

Selv om G3 Ferrari Delizia ikke toppet vår liste, står det klart at denne ovnen er et solid valg for pizzaentusiaster som er på utkikk etter kvalitet og pålitelighet i deres hjemlige pizza-tilberedning. Den har definitivt satt et sterkt avtrykk i vår smakstest, og fortsetter å glede med sine velsmakende resultater.

Fordele

 • Høy temperatur: G3 Ferrari Delizia pizzaovnen kan nå opp til 390°C, noe som gir en autentisk pizzaopplevelse med perfekt sprø bunn, som i en tradisjonell vedovn.
 • Rask oppvarming: Ovnen varmes opp raskt og kan lage en pizza på bare 5 minutter, noe som gjør det til en effektiv løsning for sultne øyeblikk.
 • Enkel å bruke: Med en enkel design og intuitive kontroller er denne pizzaovnen enkel å betjene for hvem som helst, uavhengig av deres kulinariske ferdigheter.

Ulemper

 • Oppvarmingstid: G3 Ferrari Delizia pizzaovnen krever en litt lengre oppvarmingstid sammenlignet med andre modeller, noe som kan være litt upraktisk for brukere som ønsker rask tilberedning.
 • Begrenset størrelse: Selv om denne pizzaovnen er fin for de fleste hjem, kan størrelsen begrense muligheten til å lage større pizzastørrelser, noe som kan være en ulempe for de som ønsker å tilberede store pizzaer for familie eller venner.

5. Flying Culinary Circus BBQ Pizza Chef (Rustfritt)

2499 NOK
2987 NOK

Vi i Flying Culinary Circus ble begeistret over muligheten til å teste BBQ Pizza Chef (Rustfritt), en pizzaovn som virkelig fanger essensen av italiensk pizzabaking. Etter å ha testet flere ovner på markedet, ble den rangert på en solid femteplass i vår evaluering, noe som gjenspeiler kvaliteten på de pizzaene vi kunne steke i den.

Konstruksjonen av denne pizzaovnen i rustfritt stål er robust, og gir et profesjonelt inntrykk. Dette sørger for en uanstrengt overføring av varme, og en optimal bakeflate som er nøkkelen til å oppnå den perfekte sprø bunnen og saftige toppen som vi kjenner igjen fra autentiske italienske pizzaer.

Vårt team har vurdert at enkelheten i bruk og den raskt oppnåelige høy varmen er betydelige fordeler. Dette gjør at BBQ Pizza Chef passer utmerket til pizzaentusiasten som ønsker å imponere venner og familie med gourmetpizzaer laget fra eget utekjøkken. Den effektive varmefordelingen sikrer en jevn steking, og vi konstaterte at det tar kun få minutter å steke en pizza etter at ovnen har nådd optimal temperatur.

Selv om det er et par pizzaovner som klarer å stjele rampelyset med mer avanserte funksjoner eller en mer forførende design, er Flying Culinary Circus BBQ Pizza Chef definitivt et solid valg for den som er ute etter en pålitelig og høypresterende pizzaovn. Dens ytelse gir den en velfortjent plassering i vår test.

Fordele

 • Høy kvalitet: Flying Culinary Circus BBQ Pizza Chef er laget av rustfritt stål, noe som sikrer en lang levetid og motstand mot rust og korrosjon.
 • Perfekt stekeresultat: Takket være jevn varmefordeling, kan du oppnå et perfekt stekeresultat hver gang du lager pizza, akkurat som en profesjonell.
 • Enkel å bruke: Den er designet for å være brukervennlig, med enkel montering og håndtering, noe som gjør pizzaopplevelsen hjemme både morsom og lett.

Ulemper

 • Høy pris: Flying Culinary Circus BBQ Pizza Chef (Rustfritt) kan være forholdsvis dyr sammenlignet med andre pizzaovner på markedet, noe som kan være en ulempe for budsjettbevisste forbrukere.
 • Tung og mindre bærbar: På grunn av sitt rustfrie og solide materiale, kan denne pizzaovnen være ganske tung og ikke så lett å flytte på, noe som kan være en ulempe for de som ønsker å bruke den på forskjellige steder eller lagre den utenfor sesongen.

6. Cozze Pizzaugn Gas 17″

2999 NOK
3709 NOK
3799 NOK
3873 NOK
4641 NOK

Vi i testpanelet satte Cozze Pizzaugn Gas 17 på prøve, og våre inntrykk er blandet. Denne pizzaovnen som havnet på en sjetteplass i vår gjennomgang, lover å levere pizzaglede med gassdrevet effektivitet.

På den positive siden legger vi merke til at Cozze Pizzaugn Gas 17 har et stilig og kompakt design som gjør den perfekt for den hage- eller terasseglade pizzaentusiasten. Ovnen varmer opp raskt og kan nå høye temperaturer, som er essensielt for å oppnå den der autentiske, sprø pizzabunnen vi alle er ute etter.

Imidlertid følte vi at det kunne være utfordrende å få til en jevn baketemperatur over hele pizzaen. Dette kan skyldes at varmefordelingen i ovnen ikke er optimal. For de som er ny til pizza på gass, kan det være en læringskurve når det gjelder å få best mulig resultat fra Cozze Pizzaugn Gas 17.

Selv om den ikke toppet listen vår, kan Cozze Pizzaugn Gas 17 være et godt valg for casual hjemmebruk. Den tilbyr en introduksjon til verdenen av å bake pizza med gass og kan være en morsom tillegg til enhver matentusiast sitt utendørskjøkkenrepertoar. Vi anbefaler å være tålmodig og eksperimentere med ovnen for å mestre pizzaens kunst med denne modellen.

Fordele

 • Effektiv oppvarming: Cozze Pizzaugn Gas 17″ når raskt høye temperaturer, noe som er ideelt for å oppnå den autentiske, italienske pizzasmaken.
 • Bærbarhet: Med sin kompakte størrelse og gassdrevne design, kan denne pizzaovnen enkelt bæres og brukes utendørs, perfekt for hagefester eller campingturer.
 • Enkel i bruk: Cozze Pizzaugn Gas 17″ er brukervennlig og krever minimalt med vedlikehold, noe som gjør pizzabakingen til en lek selv for nybegynnere.

Ulemper

 • Ingen temperaturmåler: Cozze Pizzaugn Gas 17″ kommer ikke med en innebygd temperaturmåler, som kan gjøre det vanskelig å overvåke og oppnå den perfekte stekegraden.
 • Begrenset pizzastørrelse: Selv om 17 tommer er en anstendig størrelse, kan noen brukere finne at ovnen ikke rommer større pizzaer, noe som begrenser mengden på en gang og kan være et problem for større sammenkomster.

7. Sage Appliances The Smart Oven Pizzaiolo (Rustfritt)

I et marked fylt med konkurrenter klarte Sage Appliances The Smart Oven Pizzaiolo (Rustfritt) å kapre en syvendeplass på vår omfattende liste. Denne pizzaovnen har en rekke imponerende funksjoner somappellerer til både den ivrige hjemmekokken og den mer erfarne pizzabakeren.

Med Smart Oven Pizzaiolo, merker vi oss umiddelbart dets evne til å raskt nå ekstremt høye temperaturer, en essensiell del av å skape den autentiske pizzasmaken og kvaliteten vi alle lengter etter. Dens effektivitet i å gjenskape miljøet av en høy-temperaturovn, uten behov for den lange forvarmingen som ofte er assosiert med tradisjonelle hjemmeovner, er en absolutt pluss.

Designmessig er den rustfrie finishen både moderne og elegant, og gjør at den passer fint inn på kjøkkenet uten å stikke seg for mye ut. Dens holdbarhet og lette vedlikehold understreker også produktets kvalitet.

Brukernes erfaringer har likevel påpekt at selv om Pizzaiolo-modellen leverer vedrørende ytelse, kan den være noe mindre intuitiv i bruk sammenlignet med andre pizzaovner på markedet. Dette er et aspekt kundene må vurdere når de ser etter den ideelle balansen mellom funksjonalitet og brukervennlighet.

Samlet sett tolker vi brukerresponsen som en indikasjon på at Sage Appliances The Smart Oven Pizzaiolo er et solid alternativ for dem som søker restaurantkvalitet på sine hjemmelagde pizzaer, til tross for noen brukergrensesnittutfordringer.

Fordele

 • Raske oppvarmingstider: Sage Appliances The Smart Oven Pizzaiolo varmer opp til 400°C på bare 2 minutter, noe som muliggjør rask tilberedning av autentisk vedovnsstil pizza hjemme.
 • Innovativ varmeteknologi: Den bruker Element iQ-systemet for presis varmekontroll, noe som garanterer jevn steking og perfekte resultater hver gang.
 • Allsidighet: Denne ovnen har flere forhåndsinnstilte innstillinger for forskjellige typer pizza, inkludert tynn skorpe, tykk skorpe, pan pizza, og til og med flatbreads.

Ulemper

 • Pris: Sage Appliances The Smart Oven Pizzaiolo (Rustfritt) kommer med en høy prislapp som kan være et hinder for noen kjøpere, spesielt de som leter etter et mer budsjettvennlig alternativ.
 • Størrelse: Selv om ovnen har en kompakt design sammenlignet med tradisjonelle pizzaovner, kan størrelsen fortsatt være for stor for små kjøkken eller for dem med begrenset benkeplass.

8. Ariete 0917 (Sort)

1159 NOK
1159 NOK
1159 NOK
1735 NOK

Vi hadde store forventninger til Ariete 0917 (Sort), en pizzaovn som kommer inn på en respektabel åttendeplass i vår test. Fra første stund fanget den vår interesse med sitt stilige og kompakte design, som gjør den til et attraktivt tillegg til kjøkkenet.

Med denne ovnen, fremheves brukervennligheten. Det tar kort tid å varme opp, og du kan smidig tilberede en rekke pizzavarianter med autentisk smak og kvalitet som nærmer seg pizzeria-standard. Temperaturen når imponerende høyder, noe som er essensielt for å oppnå den perfekte pizzabunnen med en lekkert sprø kant.

I vår bruk av Ariete 0917, la vi merke til at selv om den leverer på flere områder, er det visse begrensninger med tanke på pizzastørrelsen. Dette kan være et minus for de som ønsker å lage betydelig større pizzaer.

Robustheten til apparatet er også verdt å nevne. Selv etter flere bruksomganger beholdt den sitt elegante utseende uten tegn til slitasje. Det sier noe om kvaliteten på materialvalget og byggestandarden.

Alt i alt er Ariete 0917 en solid konkurrent i vårt testfelt, og den har uten tvil sine sterke sider når det kommer til enkel og rask hjemmelaget pizza. Selv om den ikke nådde helt til topps på vår liste, er den absolutt verdt en vurdering for pizzaentusiaster.

Fordele

 • Kompakt design: Ariete 0917 (Sort) er liten og lett, noe som gjør den ideell for små kjøkken eller for å ta med utendørs.
 • Rask oppvarming: Pizzaovnen varmer opp til høy temperatur på kort tid, noe som gir deg muligheten til å nyte nybakt pizza på få minutter.
 • Enkel rengjøring: Med sitt non-stick belegg og avtagbare deler, er Ariete 0917 (Sort) enkel å rengjøre etter bruk.

Ulemper

 • Begrenset kapasitet: Ariete 0917 (Sort) pizzaovn kan kun håndtere en pizza av gangen, noe som kan være en ulempe hvis man ønsker å tilberede flere pizzaer samtidig for en større gruppe mennesker.
 • Ingen temperaturkontroll: Denne modellen kommer uten mulighet for justering av temperatur, noe som kan begrense brukerens kontroll over stekingen og resultere i at pizzaen ikke blir stekt etter personlige preferanser.
 
 

Vanlige spørsmål om Pizzaovn

Hva er en pizzaovn?

En pizzaovn er en ovn designet spesielt for å steke pizza. Den kan nå høyere temperaturer enn en vanlig ovn, noe som gir en sprø bunn og perfekt smeltet ost.

Kan jeg bruke en pizzaovn utendørs?

Ja, det finnes modeller som er spesielt laget for utendørs bruk. Disse kan drives av tre, kull, gass eller elektrisitet, avhengig av modell og merke.

Hvor høy temperatur kan en pizzaovn nå?

En pizzaovn kan typisk nå temperaturer mellom 350 og 500 grader Celsius, noe som er ideelt for å bake pizza på en rask og effektiv måte.

Hvor lang tid tar det å steke en pizza i en pizzaovn?

I en pizzaovn tar det vanligvis mellom 1 og 5 minutter å steke en pizza, avhengig av ovens temperatur og pizzaens tykkelse.

Hvordan rengjør jeg min pizzaovn?

For å rengjøre pizzaovnen, vent til den er kjølig. Fjern så løs aske eller matrester med en børste. Bruk en fuktig klut til å tørke av interiøret. Unngå vann på varme steiner da dette kan forårsake sprekker. For utvendig rengjøring bruk en myk klut og mildt rengjøringsmiddel.

Konklusjon: Beste Pizzaovn

Avslutningsvis kan det sikkert fastslås at Ooni Koda 12 fremstår som den overlegne pizzaovnen på markedet. Med sin kompakte design, brukervennlige grensesnitt og utmerkede brenneegenskaper, skiller den seg ut som et ideelt valg for både nybegynnere og erfarne pizzaentusiaster alike. Uansett om du ønsker å imponere venner og familie med utsøkte hjemmelagde pizzaer eller bare vil nyte en høykvalitetsmiddag i eget hjem, vil Ooni Koda 12 uten tvil oppfylle og overgå dine forventninger. Den har vist seg å være en spillveksler i pizzaovn-industrien, og fortjener alle de rosende ord den har fått gjennom grundige tester og brukeranmeldelser. Alt i alt er Ooni Koda 12 ikke bare den beste pizzaovnen; det er en investering i utallige minneverdige måltider og gleden ved å lage mat utendørs.

Product Image

Ooni Koda 12

Author image of Maria

Maria Karlsson

Maria Karlsson er en anerkjent husholdningsekspert med mer enn 10 års erfaring med å hjelpe mennesker med å skape et rent, organisert og innbydende hjem. Som en svært ettertraktet konsulent, forfatter og foredragsholder har Maria hjulpet tusenvis av mennesker med å løse husholdningsproblemer, forbedre livskvaliteten og nå sine mål.
testy.no logo
Utforsk testvinnere og velg med tillit!
Informasjon
Ansvarlig utgiver:
Top Notch Leads
Org nr: C 98958
Innholdet på dette nettstedet inkluderer sponsede annonser, som ikke påvirker vår evaluering i anmeldelsene.
© 2024 Top Notch Leads