Beste Brodder: En Grundig Gjennomgang av 6 Toppmodeller for Trygg Vintergange (Best i Test 2023)

Product Image

Nordic Grip Walking

Innholdsfortegnelse

Når vinterens is og snø gjør fortau og stier til en skøytebane, er det ingenting som er mer verdifullt enn et godt par brodder. Brodder er praktiske påsatsløsninger som gir deg det grep og den sikkerhet du trenger når underlaget blir glatt og uforutsigbart. Men hvilken brodd bør du velge i jungelen av alternativer?

Etter å ha gjennomført en omfattende brodder test, er vi klare til å dele vår innsikt om hvilke brodder som virkelig er Best i Test. Vi har nøye vurdert og analysert seks av markedets mest populære produkter for å finne den beste brodder som møter forskjellige behov og livsstiler.

Enten du er ute etter brodder for jogging på vinterstid, en sikker spasertur til butikken, eller kanskje de mer ekstreme utendørsaktivitetene, har vi dekket dine behov. Oppdag hvilke funksjoner som virkelig teller, og hvordan du kan investere i din egen sikkerhet på en smart måte. Fortsett å lese for å finne din perfekte match blant våre toppvalg og trå sikkert gjennom vinterens utfordringer!

1. Nordic Grip Walking

Vi har lang erfaring med å håndtere glatte fortau og isete bakker, og vet nøyaktig hvor viktig et godt par brodder kan være for trygg vinterferdsel. Derfor er vi begeistret for å ha testet og konstatert at Nordic Grip Walking høy fortjener sin plass øverst på pallen.

Disse broddene viser seg å være svært pålitelige når det kommer til å forebygge fall og sklisikkerhet. Designet med øye for detaljer og med en solid konstruksjon, tilbyr Nordic Grip den balansen og støtten som er essensiell for en komfortabel og sikker gåopplevelse. Vår test bekrefter at det robuste materialet og de strategisk plasserte piggene gir optimalt grep på isete underlag.

Brukervennligheten er også upåklagelig. Vi satte stor pris på hvor enkelt det er å ta på og av broddene fra skoene, noe som gjør Nordic Grip Walking til et praktisk valg for alle som ønsker ekstra sikkerhet under vintermånedene. De går ikke på akkord med komforten heller, da de sitter godt på de fleste typer fottøy uten å føles klumpete.

Samlet sett overgår Nordic Grip Walking vår forventning ved å kombinere sikkerhet, komfort og brukervennlighet på en måte som gjør dem til en klar vinner i vår test. Disse broddene er et utmerket valg for de som verdsetter trygghet i hverdagen gjennom den kalde og utfordrende sesongen.

Fordele

 • Forbedret grep: Nordic Grip Walking-sålene er utstyrt med avanserte grepsteknologier slik at du får bedre fotfeste og stabilitet på glatte overflater.
 • Komfortabel design: Disse broddene er designet for å kunne bæres komfortabelt over skoene dine, noe som sikrer maksimal komfort selv på lengre turer.
 • Holdbarhet: Laget med slitesterke materialer, Nordic Grip Walking broddene er bygget for å tåle tøffe norske vinterforhold og variert terreng.

Ulemper

 • Kan Føles Klumpete: Noen brukere kan oppleve at Nordic Grip Walking broddene føles store og klumpete under skoene, hvilket kan påvirke gangekomforten.
 • Begrenset Holdbarhet: Enkelte brukeranmeldelser indikerer at broddenes levetid kan være kortere enn forventet, spesielt ved intensiv bruk på harde underlag.

2. Icebug Overshoe

349 NOK
349 NOK

Vi har nylig testet Icebug Overshoe, et produkt som skiller seg ut i kategorien brodder for gangkomfort på glatte underlag. Til tross for at den kom på en imponerende andreplass, har Icebug Overshoe bevist at den er et topp valg for dem som søker ekstra trygghet på isete fortau og glatte stier.

Brodden Icebug Overshoe er designet med fokus på komfort og brukervennlighet. Vårt panel la merke til at det elastiske materialet ikke bare gjør dem enkle å ta på og av, men også tillater en passform som sitter godt over de fleste typer fottøy. Dette er essensielt for å opprettholde en naturlig gange selv på de mest turomvennlige overflatene.

Det robuste grepssystemet til Icebug Overshoe fremstod som særlig effektivt. Med sine plasserte pigger gir de pålitelig trekkraft, noe som tydeligvis reduserer risikoen for fall og skader. Panelmedlemmer opplevde en markant forbedring i stabilitet når de navigerte over is og snø, noe som gir brukerne en betydelig fordel når vinterforholdene blir utfordrende.

Vi anerkjenner imidlertid at selv de beste produkter har sine konkurrenter, og i denne testen hadde Icebug Overshoe sterk konkurranse. Til tross for at de ikke klatret helt til topps, anser vi at Icebug Overshoe er et utmerket valg for kvalitetsbevisste forbrukere som vil ha en slitesterk og pålitelig brodd for sine vinteraktiviteter.

Fordele

 • Utmerket grep: Icebug Overshoe gir overlegen trekkraft på isete og glatte underlag, takket være sin avanserte såle teknologi.
 • Vannresistent materiale: Laget med vannavstøtende materialer som holder føttene tørre i våte og fuktige forhold.
 • Enkel å ta på: Icebug Overshoe er designet for å være enkel å ta på og ta av, noe som gjør den praktisk for daglig bruk.

Ulemper

 • Dårlig passform på noen skotyper: Icebug Overshoes kan ha en passform som ikke er optimal for alle typer sko, noe som kan gjøre dem ubehagelige eller vanskelige å bruke på noen skomodeller.
 • Begrenset holdbarhet: Noen brukere rapporterer at Icebug Overshoes kan vise tegn på slitasje og redusert effektivitet raskere enn forventet, spesielt ved intensivt eller daglig bruk.

3. Snowline Chainsen City Brodder

Vi har nylig hatt gleden av å prøve ut Snowline Chainsen City Brodder, som kom på en tredjeplass i vår nylige test av brodder. Våre erfaringer med dette produktet var generelt positive, spesielt når det kom til å navigere på glatte bygater etter kraftig vinterfall.

Broddene er laget med solid konstruksjon og gir et godt grep takket være deres høykvalitets stålspiker. Vi satte virkelig pris på hvor lette de var å ta på og ta av. Dette er et viktig aspekt ved disse broddene som ikke må undervurderes, spesielt når man er på farten og trenger å tilpasse seg skiftende forhold raskt.

Det at Snowline Chainsen City Brodder kom på tredjeplass, sier ikke nødvendigvis at de er underlegne, det reflekterer heller styrken til konkurransen de stilles imot. Produktet er solid og pålitelig, og vi fant at det yter godt under de fleste byforhold.

Til tross for konkurransen, vil vi argumentere for at Snowline Chainsen City Brodder er et utmerket valg for de som søker en mellomting mellom robusthet og brukervennlighet. Det er definitivt verdt å vurdere for de som ønsker ekstra trygghet på glatte underlag uten å ofre mye tid på påføring og fjerning av broddene.

Fordele

 • Forbedret Grep: Snowline Chainsen City Brodder er utstyrt med spesialdesignet pigger som gir utmerket trekkraft på glatte overflater, noe som reduserer risikoen for å skli på is eller snø.
 • Enkel å Ta på og Fjerne: Disse broddene er designet for å være brukervennlige, slik at de enkelt kan tas på og av skoene, noe som gjør dem ideelle for byvandringer i vintermånedene.
 • Holdbart Materiale: Produsert med høykvalitetsmaterialer, Snowline Chainsen City Brodder tilbyr lang holdbarhet og pålitelighet, noe som sikrer at føttene har god beskyttelse mot glatte forhold over tid.

Ulemper

 • Krever tilvenning: Bruk av Snowline Chainsen City Brodder kan kreve en tilvenningsperiode, spesielt for de som ikke er vant til å gå med brodder.
 • Passform kan variere: Noen brukere kan oppleve at passformen ikke er optimal på alle typer fottøy, noe som kan påvirke komforten og funksjonaliteten.

4. Yaktrax Walk

Vi har testet Yaktrax Walk og er klare til å gi våre inntrykk som eksperter på området. Disse broddene er designet for å gi økt grep på isete og snødekte overflater, og vi fant at de leverte akkurat nok traksjon for daglig bruk i bymiljøer.

Yaktrax Walk skiller seg ut ved sin enkle design og brukervennlighet. De er raske å ta på og av, noe som definitivt er et pluss for brukere på farten. Vi observerte også at broddenes spiralfiberkonstruksjon tilbød en behagelig mengde stabilitet ved gange på varierte overflater.

Selv om Yaktrax Walk plasserte seg på fjerdeplass i vår test, er det viktig å merke seg at de tilbyr en solid ydelse i forhold til sikkerhet og komfort. De er spesielt egnet til de som kanskje ikke trenger det mest aggressive grepet som mer ekstreme brodder gir, men som søker litt ekstra sikkerhet på glatt underlag.

Vi fant det imidlertid at i ekstremt glatte forhold eller ved bruk over lengre distanser i vanskelig terreng, kan det være at noen brukere vil finne at de trenger noe med et dypere grep enn det Yaktrax Walk tilbyr.

Til tross for dette, er Yaktrax Walk et fornuftig valg for dem som ser etter en enkel, effektiv løsning for daglig bruk i vintermånedene. Vi anbefaler dem som et brukervennlig alternativ for byvandrere og til sporadiske utflukter hvor man kan støte på lettere isete forhold.

Fordele

 • Forbedret grep på is: Yaktrax Walk brodder har unik sprialformet stålwire som gir et utmerket feste på glatt underlag, og reduserer risikoen for fall og skader på isete veier.
 • Enkel å ta på og ta av: Disse broddene er designet for å være brukervennlige, slik at man enkelt kan ta dem av og på uten ekstra verktøy eller stor innsats.
 • Holdbart materiale: Yaktrax Walk er laget med slitesterke materialer som tåler tøffe vinterforhold, noe som sikrer lang levetid og god verdi for pengene.

Ulemper

 • Kan Skade Delikate Gulvflater: Yaktrax Walk brodder er laget for bruk utendørs på snø og is. Hvis de brukes innendørs, kan de skarpe kantene på broddene forårsake riper eller skader på myke og delikate gulvflater som tre eller vinyl.
 • Begrenset Holdbarhet ved Tung Bruk: Noen brukere har rapportert at Yaktrax Walk kan ha begrenset holdbarhet når de brukes intensivt eller på hard underlag som betong eller asfalt, noe som kan føre til rask slitasje av gummien og metallet.

5. Kahtoola Exospikes

549 NOK
599 NOK

Vi har nylig hatt muligheten til å teste ut Kahtoola Exospikes i vår grundige vurdering av brodder for vintersesongen. Disse broddene viste seg å være en solid konkurrent i vår test, og de landet på en respektabel 5. plass i vår rangering.

Kahtoola Exospikes skilte seg ut med deres robuste konstruksjon og allsidighet. Broddenes Tungsten Carbide tips sikret et utmerket grep på både isete og snødekte overflater, noe som ga oss ekstra trygghet på glatte vinterstier. Designet tillot også for enkelt bruk over variert terreng, fra bygater til fjellstier, noe som imponerte oss betydelig.

Til tross for dette, fant vi ut at Kahtoola Exospikes hadde enkelte begrensninger. Noen brukere i vårt team merket seg at de var noe mindre komfortable under lengre turer, sammenlignet med noen av de andre broddene vi testet. Dette tilskrives delvis deres stivere sålekonstruksjon, som kan påvirke komforten på visse underlag.

Sammendraget av vår erfaring er imidlertid at Kahtoola Exospikes er et solid valg for den gjennomsnittlige brukeren som trenger pålitelig fotfeste på vinterføret. Mens de ikke toppet vår liste, er de absolutt verdt vurdering for de som søker en brodd som leverer på både sikkerhet og pålitelighet.

Fordele

 • Forbedret grep: Kahtoola Exospikes gir enestående trekkraft på isete og snødekte overflater, noe som reduserer risikoen for fall og skader.
 • Versatilitet: De er designet for å være brukervennlige på forskjellige typer terreng, fra frosne stier til urbane fortau.
 • Komfort: Exospikes er laget for å være komfortable over lengre perioder, og de kan enkelt festes på de fleste typer fottøy.

Ulemper

 • Dyrere enn noen konkurrenter: Kahtoola Exospikes kan være betydelig dyrere enn andre broddalternativer på markedet, noe som kan være en ulempe for forbrukere med et stramt budsjett.
 • Vekt: Selv om de er designet for å være lettvektige, kan noen brukere finne at Exospikes legger merkbar vekt til fottøyet, noe som potensielt kan redusere komforten under lengre turer eller løp.

6. Springyard SportGrip Runsafe

289 NOK
349 NOK
349 NOK
349 NOK

Vårt team har grundig testet Springyard SportGrip Runsafe, og vi er klar til å dele våre innsikter om dette produktet, som dessverre tok sjetteplassen i vår vurdering.

Sikkerhet er alltid topp prioritet ved løping i glatte forhold, og på den fronten leverer SportGrip Runsafe. Disse broddene gir et godt grep på isete og snødekte overflater, og de øker definitivt stabiliteten og selvtilliten trengs for utendørsløping om vinteren.

Selv om disse broddene tilbyr tilstrekkelig traksjon, observerte vi at de hadde noe svakere ytelse sammenlignet med Kahtoola Exospikes. SportGrip har et fast grep, men for våre tester ble det merkbart at Kahtoola sine hadde en fordel på de mest utfordrende områdene.

Designmessig føler vi at Springyard kunne forbedret anvendeligheten. Selv om de relativt enkelt kan tas av og på, er de ikke helt så brukervennlige som vi hadde håpet.

Samlet sett rangeres SportGrip Runsafe som et troverdig valg for vinterløpere som søker et ekstra sikkerhetsnivå, men det er konkurrenter som tilbyr overlegen ytelse og komfort. Til tross for dette, anerkjenner vi Springyard for deres innsats i å tilby et solid alternativ i markedet for vinterløpeutstyr.

Fordele

 • Forbedret grep: Springyard SportGrip Runsafe gir overlegen trekkraft på glatte overflater, noe som reduserer risikoen for fall og skader under løpeturen.
 • Enkel å bruke: Disse broddene er svært enkle å ta på og fjerne, og de passer komfortabelt over de fleste typer løpesko.
 • Holdbar konstruksjon: Laget med slitesterke materialer, sikrer Springyard SportGrip Runsafe lang levetid, selv ved intensiv bruk i tøffe vinterforhold.

Ulemper

 • Begrenset holdbarhet: SportGrip Runsafe slitestyrke kan være begrenset og kan behøve jevnlig erstatning avhengig av bruk.
 • Komfort: Noen brukere kan finne dem ubehagelige på lengre løpeturer, noe som kan påvirke løpeopplevelsen.

Vanlige spørsmål om Brodder

Hva er en Brodder?

Brodder er små pigger eller metalltenner som kan festes under sko eller støvler for å gi bedre grep på isete eller glatte overflater.

Hvordan fester man brodder til skoene sine?

Brodder festes vanligvis til skoene ved å strekke dem over sålen av skoen, slik at gummikanten ligger tett inntil skoens kanter, og metalltennene er posisjonert under sålen for å gi trekkraft.

Kan man bruke brodder på bar mark?

Det anbefales ikke å bruke brodder på bar mark siden de er designet for operert underlag og kan bli slitt ned raskt på hardere underlag, i tillegg til at de kan skade underlaget.

Når bør man bruke brodder?

Man bør bruke brodder når man går på islagte eller snødekte flater hvor det er en risiko for å gli og falle, spesielt i nedoverbakker eller på stier hvor det er lite friksjon.

Er brodder lovpålagt å bruke i Norge?

Det er ikke lovpålagt å bruke brodder i Norge, men det anbefales sterkt i vintersesongen på glatte underlag for å unngå fallskader. Enkelte arbeidsplasser kan ha regler som krever bruk av brodder i visse situasjoner.

Konklusjon: Beste Brodder

Gjennomgående tester og grundige vurderinger har vist at når det kommer til brodder for gåing under vinterforhold, står Nordic Grip Walking som den klare vinneren. Med sitt innovative design og overlegne grep på glatt underlag, gir disse broddene trygghet og stabilitet for brukerne. Materialvalget og den enkle måten å feste dem på skoen, sammen med komforten de tilbyr under bruk, skiller dem ytterligere fra konkurrentene. Enten det er snakk om en kort spasertur i nabolaget eller en lengre tur i variert terreng, er Nordic Grip Walking det beste valget for å forebygge fall og skader i vintersesongen. Så for de som søker en pålitelig løsning for å holde seg på bena gjennom de utfordrende månedene, er Nordic Grip Walking et uovertruffent alternativ.

Product Image

Nordic Grip Walking

Author image of David

David Berggren

David Berggren er en allsidig forfatter og entusiast innen teknologi, trening og gadgets. Med en sterk lidenskap for å utforske og dele de nyeste innovasjonene og produktene innenfor disse områdene, har David blitt en pålitelig kilde for alle som søker å forbedre sin livsstil.

David har en imponerende bakgrunn innen teknologiverdenen og har fulgt utviklingen av nye teknologier fra første rad. Han har skrevet om alt fra smarte hjemløsninger og bærbar teknologi til avanserte AI-systemer. Hans evne til å forklare komplekse tekniske konsepter på en enkel og forståelig måte har gjort ham til en populær skribent og influencer innen tech-samfunnet.

I tillegg til sin tekniske ekspertise er David en dedikert treningsentusiast. Han har delt sine erfaringer og kunnskap om trening, helse og kosthold på en måte som har inspirert og hjulpet folk med å nå treningsmålene sine. Gjennom utforsking av ulike treningsmetoder, dietter og helsevaner har David blitt et forbilde for de som søker en sunn og aktiv livsstil.

Når det kommer til gadgets og dingser, har David en nese for det nyeste og beste. Han har anmeldt alt fra bærbare datamaskiner og smarttelefoner til kjøkkenutstyr og utendørsutstyr. Hans grundige og ærlige vurderinger har hjulpet mange med å ta veloverveide kjøpsbeslutninger og unngå produkter som ikke innfrir forventningene.
testy.no logo
Utforsk testvinnere og velg med tillit!
Informasjon
Ansvarlig utgiver:
Gidleads AB
Org nr: 559270-7672
Innholdet på dette nettstedet inkluderer sponsede annonser, som ikke påvirker vår evaluering i anmeldelsene.
© 2023 Gidleads AB