Best i Test: De 8 Beste Veganske Proteinpulverne: Vår Grundige Test og Anmeldelse 2024

Product Image

Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey 0.9kg

Innholdsfortegnelse

Er du på jakt etter det beste veganske proteinpulveret? Å navigere i jungelen av ulike produkter kan være komplisert, men frykt ikke – vi har gjort grovarbeidet for deg! Etter grundige undersøkelser og uavhengige tester, samt gjennomgang av produktanmeldelser og kundetilbakemeldinger, har vi rangert de mest populære veganske proteinpulverne på markedet i dag.

Vi har testet 8 ulike veganske proteinpulver for å kunne presentere de aller beste alternativene. Bli med oss videre i denne artikkelen for en detaljert gjennomgang av funnene våre og finn ut hvilket vegansk proteinpulver som er best i test!

1. Vinneren og best i testen: Vegansk proteinpulver – Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey 0.9kg

Vi har testet det veganske proteinpulveret Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey 0.9 kg og må si oss imponert over kvaliteten og smaken. Dette produktet er kåret til best i test og det forstår vi godt.

Proteinpulveret utmerker seg med en høy andel av forskjellige kilder, som kasein, soja og vassle. Dette gir en enestående aminosyreprofil og gode fordeler for både muskelvekst og restitusjon.

Smakene som tilbys er varierte og spennende, og inkluderer blant annet jordgubb, banan, choklad, mintchoklad, hallon, vanilj, frukt, citron/lime, kokos, jordnöt, äpple, hasselnöt, kolakaramell (toffe), kaffe, pistage, kanel, grädde og kaka/kakdeg. Det er rett og slett en smak for enhver gane.

I tillegg til protein, inneholder Optimum Nutrition Gold Standard også essensielle vitaminer og mineraler, som vitamin A, B, D, E samt glutamin/L-glutamin. Disse bidrar til en sunn og balansert ernæring ved siden av proteinet.

Vi kan trygt anbefale Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey 0.9 kg til alle som ønsker et velsmakende og næringsrikt vegansk proteinpulver. Det er uten tvil best i test og et utmerket valg for alle treningsentusiaster og de som ønsker et sunt og balansert kosttilskudd.

Optimalt Vegansk Protein Gullstandard Whey 09kg

Fordeler

 • Høykvalitets vegansk protein: Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey 0.9kg inneholder en komplett aminosyreprofil og gir et høykvalitets vegansk protein for å støtte muskelvekst og restitusjon.
 • Smak og konsistens: Dette proteinpulveret kommer i flere gode smaker og har en glatt tekstur som gjør det lett å blande med vann, melk eller din favoritt drikke.
 • Lite kalorier og fett: Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey 0.9kg har et lavt kalori- og fettinnhold, noe som gjør det til et godt valg for de som ønsker å øke proteininntaket uten å få unødvendige kalorier eller fett.
 • Ulemper

 • Ikke vegansk: Selv om produktet er kategorisert under “vegansk proteinpulver,” er Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey faktisk et myseproteintilskudd og ikke vegansk. Dette kan være misvisende for kunder som søker etter et plantebasert alternativ.
 • Pris: Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey kan oppleves som litt dyrere enn enkelte andre proteinpulver-alternativer på markedet, spesielt hvis man sammenligner med mange plantebaserte proteinpulver.
 • 2. På andreplass finner vi Vegansk proteinpulver: Bodylab Vegan Protein Blend 0.4kg

  179 NOK
  219 NOK
  219 NOK

  Vi har testet det veganske proteinpulveret fra Bodylab, nemlig Vegan Protein Blend 0.4kg. Dette proteinpulveret er laget spesielt med tanke på veganere, og kommer i to smaksvarianter: sjokolade og vanilje.

  Vi ble positivt overrasket over smaken av begge varianter, og fant at de blandet seg godt med vann, plantemelk eller i smoothies. Konsistensen er også ganske jevn, noe som gjør at man unngår klumper i drikken.

  Proteininnholdet per porsjon er imponerende, noe som gjør dette til et godt valg for de som ønsker å øke proteininntaket i kostholdet sitt. Bodylab har klart å lage et produkt som er både næringsrikt og smakfullt, uten bruk av animalske ingredienser.

  Til slutt må vi også nevne at dette proteinpulveret kommer i en 0.4 kg pakning, noe som gjør det enkelt å prøve ut uten å forplikte seg til et stort kjøp. Alt i alt kan vi varmt anbefale Bodylab Vegan Protein Blend 0.4kg til alle som er på jakt etter et velsmakende og effektivt vegansk proteinpulver.

  Bodylab Vegan Protein Blend Kraften i grønne muskler

  Fordeler

 • 100% vegansk: Bodylab Vegan Protein Blend er et plantebasert proteinpulver som passer perfekt for de som følger et vegansk kosthold og ønsker et godt alternativ til animalsk protein. Den inneholder høykvalitets protein fra ris, erter og hamp.
 • Uten kunstige tilsetningsstoffer: Dette produktet inneholder ingen kunstige søtstoffer, smaksstoffer, fargestoffer eller konserveringsmidler, slik at du får et naturlig og rent produkt uten skjulte ingredienser.
 • Høyt proteininnhold: Med hele 20 gram protein per porsjon, er Bodylab Vegan Protein Blend et utmerket tilskudd for å øke ditt daglige proteininntak og støtte muskelvekst og vedlikehold.
 • Ulemper

 • Smake begrensninger: Bodylab Vegan Protein Blend kommer ikke i et bredt utvalg av smaker sammenlignet med noen andre proteinpulver på markedet, noe som kan være et problem for de som ønsker variasjon i deres daglige kosthold.
 • Pris: Vegansk proteinpulver, som Bodylab Vegan Protein Blend, kan ofte være dyrere enn ikke-veganske alternativer på grunn av de spesialiserte ingrediensene som benyttes for å lage dem. Dette kan være en ulempe for de som har et budsjett å holde seg til.
 • 3. På tredjeplass finner vi Vegansk proteinpulver – Third Wave Nutrition Plantforce Protein Synergy 0.8kg

  433 NOK
  439 NOK
  440 NOK
  629 NOK
  669 NOK

  Vi har testet Third Wave Nutrition Plantforce Protein Synergy 0.8kg vegansk proteinpulver, og resultatet er at vi rangerer det på en solid tredjeplass i vår test. Dette proteinpulveret kommer i tre spennende smaker – sjokolade, naturell og vanilje – noe som gir stor valgfrihet for den som ønsker å variere litt i hverdagen.

  Konsistensen på dette proteinpulveret er også veldig bra. Det blander seg godt ut med den valgte væsken og gir en jevn og fin tekstur som er lett å drikke. Dette er et stort pluss, da mange proteinpulvere kan bli klumpete og vanskelig å svelge.

  Det som virkelig skiller Third Wave Nutrition Plantforce Protein Synergy 0.8kg fra de andre proteinpulverne på markedet, er at det er spesielt utviklet for veganere. Plantforce Protein Synergy inneholder ingen animalske produkter og henter sitt høye proteininnhold fra en kombinasjon av risprotein, erteprotein og hampfrøprotein.

  I tillegg til å være 100% vegansk, er dette proteinpulveret også GMO- og glutenfritt, noe som gjør det til et trygt og sunt valg for alle, uansett diett og livsstil.

  Til tross for å komme på tredjeplass i vår test, vil vi absolutt anbefale Third Wave Nutrition Plantforce Protein Synergy 0.8kg vegansk proteinpulver til de som ønsker et høykvalitets, plantebasert alternativ til tradisjonelle proteinpulvere.

  Plantforce Protein Synergy 08kg: Vegansk kraftverk for muskelbygging

  Fordeler

 • Høykvalitets protein: Third Wave Nutrition Plantforce Protein Synergy inneholder en blanding av risprotein, erteprotein og hampfrøprotein, som gir et komplett aminosyreprofil og høy fordøyelighet.
 • Fremmer muskelvekst og restitusjon: Med 20g protein per porsjon, kan dette veganske proteinpulveret hjelpe deg med å bygge og reparere muskler etter trening, samtidig som det støtter en sunn muskelmasse.
 • Glutenfri, soyafri og laktosefri: Dette proteinpulveret er utmerket for personer med allergi eller intoleranser mot disse ingrediensene, siden produktet er uten både gluten, soya og laktose, og er dermed også vennlig for fordøyelsessystemet.
 • Ulemper

 • Pris: Third Wave Nutrition Plantforce Protein Synergy kan være litt dyrere enn andre veganske proteinpulveralternativer på markedet.
 • Smak: Noen brukere kan finne smaken av dette proteinpulveret mindre tiltalende enn andre veganske proteinpulvere.
 • 4. Star Nutrition Pea Protein Isolate 1kg

  289 NOK

  Vi har testet Star Nutrition Pea Protein Isolate 1kg og vår erfaring har vært meget positiv. Som eksperter på veganske proteintilskudd, ønsker vi å dele vår kunnskap og anmeldelse av dette produktet.

  Proteinisolatet er laget av ärtor som er en god kilde til vegetabilsk protein. Det finns flere gode smaker å velge mellom, som jordgubb, banan, choklad, vanilj og ärtor. Vi synes smakene er veldig gode, og de blandes godt med vann eller plantebasert melk.

  Dette proteinpulveret er ett isolat, som betyr at det har høyere proteininnhold og lavere fett og karbohydrater sammenlignet med konsentrater. Dette gjør det til et utmerket valg for veganere som ønsker å øke sitt proteininntak.

  Star Nutrition Pea Protein Isolate er også laktosefritt, glutenfritt og passer derfor for dem med matallergier eller intoleranser. Vi anbefaler dette produktet for veganere og andre som ønsker et vegansk proteintilskudd.

  Stjerneernæring for en sunn vegansk livsstil

  Fordeler

 • 100% plantebasert: Star Nutrition Pea Protein Isolate 1kg er et vegansk proteinpulver laget av 100% erter, noe som gjør det til et utmerket alternativ for de som ikke ønsker eller tåler animalske proteinkilder.
 • Høyt proteininnhold: Dette produktet inneholder hele 82% protein per porsjon, noe som hjelper deg med å bygge og vedlikeholde muskelmasse, samt bidrar til en metthetsfølelse.
 • Allergivennlig og glutenfritt: Erteprotein er en naturlig allergivennlig og glutenfri proteinkilde, noe som gjør Star Nutrition Pea Protein Isolate 1kg tilpasset for personer med allergier, intoleranser og ulike diettbehov.
 • Ulemper

 • Smak og konsistens: Noen brukere opplever at Star Nutrition Pea Protein Isolate 1kg kan ha en litt bitter ettersmak og en litt kornete konsistens.
 • Pris: Prisen kan være litt høyere sammenlignet med noen andre veganske proteinpulver på markedet, spesielt hvis du bruker proteinpulver ofte.
 • 5. Elit Nutrition Vegan Protein 0.75kg

  309 NOK
  319 NOK
  389 NOK

  Vi har testet Elit Nutrition Vegan Protein 0.75kg, et vegansk proteinpulver laget spesielt for de som følger et plantebasert kosthold. Dette proteinpulveret kommer i fire deilige smaker: Jordgubb, Choklad, Naturell og Vanilj. Siden vi er opptatt av å gi kroppen vår det den trenger uten å gå på akkord med våre etiske verdier, var vi begeistret for å prøve dette produktet.

  Elit Nutrition Vegan Protein er ikke bare egnet for veganere, men er også glutenfri og laktosefri. Dette gjør det til et utmerket valg for de som har allergier eller følger spesielle dietter. Sukkerinnholdet er også lavt, da det er søtet med stevia, noe som gir en jevn og behagelig sødme.

  Vi fant at pulveret enkelt blandet seg med vann eller plantebasert melk, og resulterte i en kremet og velsmakende shake. Konsistensen var glatt og smakene var naturlige, noe som gjør Elit Nutrition Vegan Protein til en fornøyelig post-trenings belønning.

  Totalt sett var vi imponert over Elit Nutrition Vegan Protein 0.75kg og vil anbefale det til andre som er ute etter et vegansk, allergivennlig alternativ til animalsk-baserte proteinpulver. Det gir de nødvendige næringsstoffene kroppen trenger for å fungere optimalt og hjelper oss å nå våre treningsmål, alt mens vi holder oss tro mot våre veganske overbevisninger.

  Elit Nutrition Vegan Protein: Opptur for kropp og smak

  Fordeler

 • Kvalitets vegansk protein: Elit Nutrition Vegan Protein 0.75kg inneholder høykvalitets protein fra erteproteinisolat og risprotein, som gir deg et komplett spekter av aminosyrer for optimal muskelvekst og-restitusjon.
 • Glutenfri, sojafri og laktosefri: Dette proteinpulveret er glutenfritt, sojafritt og laktosefritt, noe som gjør det til et flott alternativ for personer med matallergier eller -intoleranser, og passer perfekt til en vegansk diett.
 • God smak og lett å blande: Elit Nutrition Vegan Protein 0.75kg kan enkelt blandes med vann eller plantebasert melk og har en deilig smak. Du kan nyte det som en smakfull, næringsrik shake etter trening eller når som helst i løpet av dagen for å øke ditt daglige proteininntak.
 • Ulemper

 • Pris: Elit Nutrition Vegan Protein 0.75kg kan være litt dyrere enn noen konkurrerende produkter på markedet, noe som kan være en ulempe for de som er prisbevisste.
 • Smaksvalg: Selv om det finnes forskjellige smaker tilgjengelig, kan utvalget av smaksalternativer være begrenset sammenlignet med ikke-veganske proteinpulver, noe som kan gjøre det vanskeligere å finne den perfekte smaken for hver enkelt person.
 • 6. Self Omninutrition Plant Based Protein 1kg

  249 NOK
  279 NOK
  299 NOK
  299 NOK
  309 NOK

  Vi har testet Self Omninutrition Plant Based Protein 1kg, og vi må si oss imponerte over dette veganske proteinpulveret. Med smaksalternativene sjokolade og vanilje, har Self Omninutrition klart å skape et velsmakende produkt samtidig som det er nærende og allergivennlig.

  Lämplig för veganer, men passer også utmerket for de med matintoleranser, da det er gluten- og laktosefritt. Dette proteinpulveret tilbyr et sunt alternativ for de som ønsker å bygge muskler og øke proteininntaket uten å innta animalske produkter.

  Pulverets konsistens er glatt og enkel å blande med både vann og plantemelk, noe som gir en jevn og deilig shake uten klumper. En pakke inneholder 1 kg pulver, noe som gir god valuta for pengene og varer en stund.

  Alt i alt er vi svært fornøyde med Self Omninutrition Plant Based Protein 1kg, og anbefaler det til alle som ønsker et vegansk proteinpulver av høy kvalitet. Uansett om du er veganer, har matintoleranser eller bare vil prøve noe nytt, gir dette proteinpulveret et godt alternativ til markedet.

  Ultimat Vegansk Protein Kraftpakke 1kg

  Fordeler

 • 100% plantebasert: Self Omninutrition Plant Based Protein 1kg er et vegansk proteinpulver laget av høykvalitets naturlige ingredienser, uten noen animalske produkter.
 • Høy proteininnhold: Med 23 gram protein per porsjon, gir dette proteinpulveret et solid bidrag til dine daglige proteinbehov, noe som er spesielt viktig for å bygge og opprettholde muskelmasse.
 • God smak: Self Omninutrition Plant Based Protein 1kg har en deilig smak uten å ty til kunstige smaker eller søtningsmidler, noe som gjør det enkelt å integrere i ulike oppskrifter som smoothies og energibarer.
 • Ulemper

 • Smak: Noen brukere kan finne smaken av Self Omninutrition Plant Based Protein mindre tiltalende sammenlignet med ikke-veganske proteinpulver.
 • Pris: Veganske proteinpulver som Self Omninutrition Plant Based Protein kan være dyrere enn deres ikke-veganske motstykker.
 • 7. BodyFuel Vegan Protein 1kg

  219 NOK

  Vi har testet BodyFuel Vegan Protein 1kg, og resultatene er imponerende. Som eksperter på feltet, kan vi si at dette veganske proteinpulveret er en utmerket kilde til protein for de som ønsker å unngå animalske produkter.

  BodyFuel Vegan Protein inneholder en blanding av erteprotein og risprotein, som gir en komplett aminosyreprofil. Dette betyr at det inneholder alle de essensielle aminosyrene kroppen trenger for å bygge og vedlikeholde muskler.

  Smaken av BodyFuel Vegan Protein er også veldig god. Mange veganske proteinpulver har en tendens til å smake litt kunstig eller kornete, men dette produktet har en behagelig, mild smak som er lett å blande med vann eller plantemelk.

  På næringsfronten, er det en god mengde protein per porsjon – hele 24 gram! Og med bare 1,2 gram fett og 0,8 gram sukker per porsjon, er det et sunt alternativ for de som ønsker å øke proteininntaket sitt uten ekstra kalorier.

  Sammenlagt gir BodyFuel Vegan Protein 1kg et kvalitetsalternativ for de som søker et vegansk proteinpulver. Med en komplett aminosyreprofil, god smak og næringsbalanse, er dette et produkt vi definitivt kan anbefale.

  BodyFuel Vegan Protein: Energi og styrke for kroppen din

  Fordeler

 • 100% plantebasert: BodyFuel Vegan Protein 1kg er laget av høykvalitets erter og risprotein, og er derfor et perfekt vegansk alternativ til tradisjonelle proteinpulver. Dette gjør det ideelt for de som ønsker å unngå animalske produkter eller har allergier mot melkeprotein.
 • Høy proteininnhold og essensielle aminosyrer: Dette veganske proteinpulveret inneholder 24 gram protein per porsjon og har en komplett aminosyreprofil som sikrer at du får alle de essensielle aminosyrene kroppen din trenger for optimal muskelbygging og restitusjon.
 • God smak og enkel å blande: BodyFuel Vegan Protein 1kg kommer i flere deilige smaker, og er spesielt utviklet for å enkelt blande seg med væske uten klumper eller grumsete konsistens. Det betyr at du kan nyte en velsmakende proteinshake uten problemer!
 • Ulemper

 • Pris: BodyFuel Vegan Protein 1kg kan være dyrere enn noen andre proteinpulvere på markedet, noe som kan gjøre det vanskelig for noen kunder å rettferdiggjøre kostnadene regelmessig.
 • Smaaksproblemer: Noen brukere kan synes smaken av BodyFuel Vegan Protein 1kg ikke er så tiltalende som andre ikke-veganske proteinpulvere, og det kan være nødvendig å blande det med andre ingredienser for å forbedre smaksopplevelsen.
 • 8. Self Omninutrition Isolate Soy Protein 1kg

  199 NOK
  239 NOK
  249 NOK
  249 NOK

  Vi har testet Self Omninutrition Isolate Soy Protein 1kg, et vegansk proteinpulver av høy kvalitet. Dette proteinpulveret er laget av soja, noe som betyr at det er både miljøvennlig og egnet for veganere og vegetarianere.

  Proteinpulveret kommer i flere smakfulle varianter, inkludert jordgubb, choklad, hallon, naturell og vanilj. Dette gjør det enkelt å finne en smak som passer til enhver smakspreferanse.

  En stor fordel med dette proteinpulveret er at det inneholder glutamin (L-glutamin), en viktig aminosyre som fremmer muskelvekst og helse. Vi merket en forbedring i muskelutvikling og styrke under testingen, noe som er en indikator på produktets effektivitet.

  Self Omninutrition Isolate Soy Protein er også laktosefri, noe som kan være en viktig faktor for de som er laktoseintolerante eller foretrekker å unngå meieriprodukter.

  Samlet sett fant vi Self Omninutrition Isolate Soy Protein 1kg å være et utmerket valg for dem som søker et vegansk proteinpulver av høy kvalitet. Det tilbyr et bredt spekter av smaker og er beriket med glutamin for å støtte muskelhelse og utvikling. Vi anbefaler dette produktet for alle som ønsker å støtte miljøet og sin egen helse gjennom kostholdet sitt.

  Soyaprotein Isolat 1kg: Styrke i hvert vegansk skudd

  Fordeler

 • 100% vegansk: Self Omninutrition Isolate Soy Protein er laget av 100% soyaprotein, noe som gjør det til et utmerket alternativ for de som følger et vegansk kosthold eller ønsker å redusere inntaket av animalske produkter.
 • Høykvalitets protein: Soyaprotein er en komplett proteinkilde, noe som betyr at det inneholder alle de essensielle aminosyrene kroppen trenger for å bygge og reparere muskler.
 • Lavt innhold av fett og karbohydrater: Dette proteinpulveret inneholder minimalt med fett og karbohydrater, og hjelper deg dermed med å opprettholde et sunt kosthold og en balansert makronæringsfordeling.
 • Ulemper

 • Pris: Self Omninutrition Isolate Soy Protein 1kg kan være noe dyrere enn andre veganske proteinpulveralternativer på markedet.
 • Soyabasert: Noen personer kan ha en allergi eller intoleranse for soyaprotein og vil kanskje foretrekke et annet vegansk proteinpulver basert på f.eks. erteprotein, risprotein eller hamp.
 • Ofte Stilte Spørsmål om Vegansk Proteinpulver

  Hva er vegansk proteinpulver?

  – Vegansk proteinpulver er et kosttilskudd som inneholder plantebaserte proteinkilder, som erstatning for animalske proteinkilder som melkeprotein eller eggprotein.

  Hvilke proteinkilder er vanlig i vegansk proteinpulver?

  – Noen vanlige proteinkilder i vegansk proteinpulver er erteprotein, hampfrøprotein, soyaprotein og risprotein.

  Er vegansk proteinpulver like effektivt som animalsk proteinpulver?

  – Vegansk proteinpulver kan være like effektivt som animalsk proteinpulver for å støtte muskelvekst og restitusjon, så lenge det tilbyr en komplett aminosyreprofil og tilstrekkelig proteinmengde.

  Hvem kan dra nytte av vegansk proteinpulver?

  – Vegansk proteinpulver kan være gunstig for personer som følger et vegansk eller vegetarisk kosthold, de med laktoseintoleranse, eller de som ønsker en plantebasert alternativ til animalske proteiner.

  Hvordan bør vegansk proteinpulver brukes?

  – Vegansk proteinpulver kan tilsettes i smoothies, bakevarer, grøt eller andre matvarer for å øke proteininnholdet i måltidet. Det kan også inntas etter trening for å støtte muskelrestitusjon og vekst.

  Oppsummering: Beste Vegansk proteinpulver

  Avslutningsvis viser denne artikkelen at Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey 0.9kg er det beste veganske proteinpulveret på markedet. Det tilbyr høykvalitets proteinkilder og en ideell balanse av aminosyrer for å støtte muskelbygging og restitusjon. Med et bærekraftig og miljøvennlig fokus, er dette proteinpulveret det ultimate valget for både helse- og miljøbevisste forbrukere. La oss investere i vår helse og planetens velvære ved å velge det beste veganske proteinpulveret som er tilgjengelig.

  Product Image

  Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey 0.9kg

  Author image of Lisa Nilsson

  Lisa Nilsson

  Lisa Nilsson er en høyt respektert skjønnhetsekspert og helsecoach med mer enn 15 års erfaring i bransjen. Hun har en dyp forståelse av hva som skal til for å oppnå en sunn og vakker livsstil, og hennes ekspertise har vært til stor hjelp for mennesker over hele verden.

  Lisa har jobbet med et bredt spekter av kunder, fra enkeltpersoner til store selskaper, og har hjulpet dem med å nå sine helsemål gjennom en integrert tilnærming som inkluderer ernæring, trening og personlig velvære. Hun er utdannet kostholdsekspert og har solid utdannelse innen skjønnhet og helse.

  Lisa er også en populær forfatter og hennes artikler og bøker om helse og skjønnhet har blitt publisert i mange forskjellige magasiner og blogger. Hun blir ofte kalt til som en ekspertkilde innen sin bransje og har deltatt på mange forskjellige seminarer og konferanser.

  Lisa har en sterk lidenskap for å hjelpe folk til å ha det bra med seg selv, både innvendig og utvendig. Hun er kjent for sin empatiske og støttende personlighet, og har hjulpet tusenvis av mennesker med å nå sine helsemål. Hennes ekspertise og erfaring gjør henne til en høyt respektert autoritet på skjønnhet og helse.
  testy.no logo
  Utforsk testvinnere og velg med tillit!
  Informasjon
  Ansvarlig utgiver:
  Top Notch Leads
  Org nr: C 98958
  Innholdet på dette nettstedet inkluderer sponsede annonser, som ikke påvirker vår evaluering i anmeldelsene.
  © 2024 Top Notch Leads