Beste Merkemaskin: Vi har anmeldt 7 topprodukter for enhver etiketteringsoppgave (Best i Test 2023)

Product Image

Dymo LetraTag LT-100H

Innholdsfortegnelse

Er du på utkikk etter en Merkemaskin for å effektivisere organiseringen på kontoret, i verkstedet eller hjemme? En merkemaskin, eller etikettprinter, lar deg raskt og enkelt lage profesjonelle etiketter for å merke alt fra kontorrekvisita til verktøy. Med et mylder av alternativer på markedet, kan det være utfordrende å velge den som best dekker dine behov.

I vår grundige Merkemaskin test, har vi tatt for oss og evaluert 7 av de mest populære merkemaskinene som finnes tilgjengelig akkurat nå. Vi har dykket ned i hver enkel modells funksjoner, brukervennlighet, og selvfølgelig kvalitet kontra pris for å avgjøre hvilken som fortjener tittelen Best i Test.

Det å finne den beste Merkemaskinen krever at man tar hensyn til en rekke faktorer. Vi har vært nøye med å vurdere alt fra utskriftshastighet og etikettkvalitet, til brukervennlighet og tilgjengelighet av forskjellige etikettstørrelser. Vår guide vil gi deg innsikten du trenger for å ta et informert valg.

Er du klar for å oppdage hvilke merkemaskiner som møter kravene med glans, og hvilke som kanskje ikke står til forventningene? Les videre for vår inngående analyse og finn ut hvilken Merkemaskin som stikker av med seieren i vår grundige test.

1. Dymo LetraTag LT-100H

389 NOK
440 NOK
459 NOK
499 NOK
528 NOK
537 NOK

Vi har nylig utforsket verden av merkemaskiner, og vår erfaring med Dymo LetraTag LT-100H har vært intet mindre enn fremragende. Som en håndholdt enhet gir den brukervennlighet og effektivitet rett i håndflatene våre. Den intuitive navigasjonen kombinert med et tastatur i full størrelse gjør merking til en lek, noe som sikrer at man kan organisere og identifisere gjenstander på en effektiv måte.

Det som virkelig imponerer med Dymo LetraTag LT-100H er dens allsidige utskriftsfunksjoner. Det kan skrive ut på et mangfold av etikettstiler og teksturer, inkludert plast, papir og metall, noe som åpner opp mange muligheter for bruk i hjemmet, kontoret, eller til og med i klasserommet. Den har evnen til å skrive ut flere skriftstørrelser og stiler, som kun forsterker dens anvendelighet.

Vi setter også stor pris på den automatiske avstengningsfunksjonen for å spare energi samt muligheten for å forhåndsvise etiketten på displayet før utskrift, noe som reduserer feil og sparer tid.

Overordnet sett står Dymo LetraTag LT-100H ut som en klar vinner i vår test av merkemaskiner. Forbrukere som er på utkikk etter en pålitelig, brukervennlig og allsidig merkemaskin, trenger ikke lete lenger enn til denne topprangerte modellen.

Fordele

 • Enkel betjening: Dymo LetraTag LT-100H har en brukervennlig grensesnitt som gjør det enkelt for alle å skrive ut etiketter raskt og uten komplikasjoner.
 • Bærbar og kompakt design: Merkemaskinen er lett og kompakt, noe som gjør den ideell for å ta med seg rundt i huset eller for å bruke i små arbeidsområder.
 • Flere skrifttyper og stiler: Med et utvalg av skrifttyper, rammer og stiler, kan brukere tilpasse etikettene sine for enhver anledning eller bruk.

Ulemper

 • Begrenset tapeutvalg: Dymo LetraTag LT-100H benytter spesielle LetraTag-tapekassetter som ikke alltid har den samme variasjonen og bredde som andre merkemaskintyper, noe som kan være restriktivt for brukernes merkebehov.
 • Ikke-industriell bruk: Denne modellen er designet hovedsakelig for hjemmebruk eller lett kontorbruk, og kan vise seg å ikke være robust nok for industriell eller tung bruk, noe som kan begrense dens anvendelighet i mer krevende omgivelser.

2. Brother P-Touch PT-P300BT

Vi har tatt en nærmere titt på Brother P-Touch PT-P300BT, en robust og brukervennlig merkemaskin som har imponert oss nok til å sikre seg en solid andreplass i vår test. Dette kompakte verktøyet er spesielt designet for den moderne forbruker med sin intuitive Bluetooth-tilkobling som lar oss enkelt koble den til smarttelefon eller nettbrett.

Takket være den tilhørende Brother P-touch Design&Print-appen, funnet i både iOS og Android appbutikker, byr den på en rekke tilpasningsalternativer. Vi har opplevd at appen er både brukervennlig og gir en rekke kreative muligheter for tilpasning av etiketter, noe som er ideelt for både hjemmebruk og småbedrifter.

Selv om Dymo LetraTag LT-100H tok topplasseringen, står PT-P300BT sterk i konkurranse med sin eksepsjonelle utskriftskvalitet og den kompakte størrelsen som gjør den lett å oppbevare eller ta med seg. Kvaliteten på etikettene er slitesterke, og maskinen støtter ulike typer etikett-tape, noe som gjør den til et fleksibelt valg for mange ulike merkebehov.

Vi kan trygt anbefale Brother P-Touch PT-P300BT til de som ser etter en moderne og effektiv merkemaskin. Den er et utmerket verktøy som vil tilfredsstille mange brukeres merkekrav med sin innovative teknologi og høye brukervennlighet.

Fordele

 • Enkel tilkobling: Brother P-Touch PT-P300BT kobles enkelt til via Bluetooth med smarttelefonen din, noe som lar deg designe og skrive ut etiketter raskt og effektivt.
 • Intuitiv app: Merkemaskinen bruker den brukervennlige P-touch Design&Print appen som tilbyr en rekke maler og skriftstiler for å tilpasse etikettene dine.
 • Portabelt design: Med sitt kompakte og lette design, kan Brother P-Touch PT-P300BT enkelt tas med og brukes hvor som helst, noe som er ideelt for både hjemmebruk og bruk på farten.

Ulemper

 • Begrenset tapeutvalg: Brother P-Touch PT-P300BT bruker TZe-taper som er tilgjengelige i forskjellige bredder, men utvalget av tapefarger og -typer kan være begrenset sammenlignet med andre merkemaskiner på markedet.
 • Tilkoblingsproblemer: Noen brukere har rapportert problemer med å koble til Brother P-Touch PT-P300BT via Bluetooth, noe som kan gjøre merkemaskingopplevelsen frustrerende og tidkrevende.

3. Brother PT-P710BT Touch Cube Plus

Vi har nylig fått hendene våre på Brother PT-P710BT Touch Cube Plus, en merkemaskin som uten tvil imponerer med sin allsidighet og brukervennlighet. Denne modellen havnet på en respektabel tredjeplass i vår nyeste test, og det er lett å forstå hvorfor.

Først og fremst, enhetens tilkoblingsmuligheter er fremragende. Bluetooth-funksjonen lar brukerne sømløst parre med en smarttelefon eller nettbrett via Brother iPrint&Label-appen, noe som gir en moderne og mobil printingopplevelse. Det er et stort pluss for proffene på farten.

Designmessig er Touch Cube Plus kompakt og elegant. Dens liten størrelse gjør at den passer perfekt på et travelt skrivebord uten å ta for mye plass. Bruken av P-touch Editor Programvaren gir ytterligere en lag av funksjonalitet, med mulighet til å lage merker med ulike fonter, rammer og symboler.

Det er også verdt å merke seg at maskinen leverer høykvalitetsutskrifter. Med en høy utskriftsoppløsning, produserer den klare og holdbare etiketter som tåler både vann og falming. Dette er avgjørende for brukere som trenger pålitelige merker for organisering, arkivering eller merking.

Samlet sett gir Brother PT-P710BT Touch Cube Plus en overlegen merkeopplevelse med en brukervennlig tilnærming, noe som undoubtably gjør den til en favoritt blant konkurrentene. Uavhengig av små mangler står den sterkt som et ferdig produkt for de med behov for en profesjonell merkeløsning.

Fordele

 • Trådløs tilkobling: Brother PT-P710BT Touch Cube Plus har Bluetooth-funksjonalitet, noe som gjør det enkelt å koble til og skrive ut etiketter trådløst fra både iOS- og Android-enheter.
 • Kompakt og bærbar design: Produktet er lite og lett, noe som gjør det enkelt å ta med seg for etikettskriving på farten, perfekt for organisering i hjemmet, kontoret eller verkstedet.
 • Tilpassede etiketter: Med Brothers P-touch Design&Print2-appen kan brukere designe og skrive ut tilpassede etiketter med en rekke skrifttyper, rammestiler og symboler direkte fra en smartphone eller tablet.

Ulemper

 • Begrenset tapeutvalg: Brother PT-P710BT Touch Cube Plus støtter kun et begrenset utvalg av tapetyper og størrelser, noe som kan begrense brukernes kreativitet og tilpasning til forskjellige merkebehov.
 • Ingen fargeskriving: Skriveren kan ikke skrive ut i farger, noe som betyr at brukere som trenger fargerike etiketter ikke vil finne denne modellen tilfredsstillende for deres behov.

4. Dymo LabelManager 160

Vi har hatt gleden av å teste Dymo LabelManager 160, en merkemaskin som uten tvil fortjener sin plass i våre anbefalinger, til tross for at den endte på fjerdeplass i vår siste evaluering. Med et brukervennlig QWERTY-tastatur, enkel navigering og hurtigtaster for å få tilgang til symboler og skriftstiler, er denne enheten ideell for en rekke merkeoppgaver.

Dessverre har Dymo LabelManager 160 noen begrensninger som holdt den tilbake fra de øverste plasseringene. Mens den er relativt kompakt og bærbar, mangler den Bluetooth-tilkobling som lar brukere skrive ut etiketter fra smarttelefoner eller nettbrett, en funksjon som er tilstede i Brother PT-P710BT Touch Cube Plus.

Den innebygde etikettminnet er et annet element som imponerte oss; det gir muligheten til å lagre ofte brukte etiketter og bidrar til raskere utskrift ved gjentatte oppgaver. Skjermen er tydelig og gir en god forhåndsvisning av etiketten før utskrift, noe som reduserer feil og søl.

Til syvende og sist er Dymo LabelManager 160 et solid valg for de som trenger en stand-alone merkemaskin til enkel og rask etikettering i hjemmet eller på et mindre kontor, og den fortjener sin plass i vår testrangering.

Fordele

 • Enkel å bruke: Dymo LabelManager 160 har et QWERTY-tastatur og enkle formateringsknapper som gjør det lett å lage etiketter.
 • Portabilitet: Den kompakte størrelsen og batteridriften gjør maskinen hendig for merking både hjemme og på kontoret.
 • Versatilitet: LabelManager 160 kan skrive ut på en rekke ulike etikettstørrelser og typer, noe som gir fleksible merkeløsninger.

Ulemper

 • Begrenset Tastaturoppsett: Dymo LabelManager 160 har et QWERTY-tastatur, som kan være uvant for brukere som er mer komfortable med det norske ÆØÅ-tastatur-layoutet.
 • Ingen Trådløs Tilkobling: Denne etikettskriveren støtter ikke trådløse tilkoblingsmuligheter som WiFi eller Bluetooth, noe som kan begrense dens anvendelighet i miljøer hvor trådløs bruk er foretrukket.

5. Dymo LetraTag 200B

Vi har grundig testet Dymo LetraTag 200B, en merkemaskin som har vist seg å være en solid og brukervennlig enhet, selv om den kom på femteplass i vår nylige evaluering. Med sin nøkterne design og enkle brukergrensesnitt anser vi at denne modellen er et godt valg for de som trenger en pålitelig løsning for hjemmebruk eller små kontorer.

Dens integrerte QWERTY-tastatur gjør innmating av tekst rask og intuitiv, mens displayet gir en klar forhåndsvisning av etiketten før utskrift. Vi setter pris på at den tilbyr flere skriftstørrelser, skrifttyper og formateringsmuligheter, som gir en viss grad av tilpasning for de etikettene man produserer.

Likefullt finner vi at, til tross for den brede funksjonaliteten, savner vi noen avanserte funksjoner som finnes hos konkurrentene høyere opp på listen. Batteriets levetid og etikettkvaliteten er akseptabel, men ikke markedsledende.

Selv om Dymo LetraTag 200B muligens ikke overgår de mer avanserte modellene i sortimentet, er vår vurdering at den leverer solid grunnleggende merkefunksjonalitet som vil tilfredsstille de fleste enkle merkebehov i hverdagen.

Fordele

 • Enkel å bruke: Dymo LetraTag 200B er designet med tanke på brukervennlighet, og lar deg enkelt skrive ut etiketter med en enkel innmating av tekst.
 • Bærbarhet: Takket være dens kompakte størrelse og batteridrevne design, kan Dymo LetraTag 200B enkelt tas med og brukes hvor som helst, noe som er perfekt for organisering i hjemmet eller på kontoret.
 • Versatilitet: Med forskjellige etikettester og fontstørrelser, støtter denne etikettmaskinen en rekke etiketteringsbehov og kan til og med skrive ut på farget etikettape.

Ulemper

 • Begrenset tapeutvalg: Dymo LetraTag 200B har et mindre utvalg av tapetyper og farger sammenlignet med andre merkemaskiner på markedet.
 • Ingen tilkoblingsmuligheter: Maskinen har ikke mulighet for tilkobling til PC eller smartenheter, noe som begrenser funksjonaliteten og brukervennligheten.

6. Brother PT-H102

349 NOK

Vi hadde gleden av å teste Brother PT-H102, en kompakt og brukervennlig merkemaskin som ganske riktig havnet på sjetteplass i vår omfattende gjennomgang. Denne enheten er ideell for hjemme- eller kontorbruk, med sin enkle betjening og evne til å skape klart lesbare etiketter raskt og effektivt.

Brother PT-H102 er utstyrt med flere fontstiler og rammer, noe som gir oss fleksibiliteten til å tilpasse etikettene etter behov. Den håndholdte designen gjør det lett å ta enheten med seg, samtidig som den passer fint inn i en skuff eller på et skrivebord uten å ta opp for mye plass.

Selv om det ikke nådde toppen av lista, er det ingen grunn til å underkjenne PT-H102. Dens evne til å lage etiketter som tåler både vann og falming, er spesielt nyttig i områder der holdbarhet er nødvendig. Vi var imponert over hastigheten den printet etiketter på, samt dens energieffektive automatisk av-funksjon som bidrar til å spare batteri.

Til tross for sterk konkurranse, står Brother PT-H102 frem som et solid valg for de som leter etter en pålitelig og lett-å-bruke merkemaskin. Den kombinerer brukervennlighet med funksjonalitet og viser igjen hvorfor Brother er et stolt og pålitelig navn i etikettmaskinmarkedet.

Fordele

 • Brukervennlig: Brother PT-H102 er designet for å være enkel å bruke, med et intuitivt tastatur og en tydelig skjerm som gjør det lett å designe og skrive ut etiketter.
 • Portabel og Kompakt: Denne merkemaskinen har en lett og kompakt formfaktor, noe som gjør den enkel å bære med seg og bruke hvor som helst uten å kreve mye plass.
 • Allsidighet: PT-H102 kan skrive ut etiketter i ulike størrelser og med ulike skrifttyper, som gir fleksibilitet til å merke alt fra kontorutstyr til personlige eiendeler.

Ulemper

 • Begrenset tastatur: Brother PT-H102 har et lite og kanskje litt klønete tastatur som kan gjøre det utfordrende å taste inn etikettinformasjon raskt og effektivt.
 • Ingen PC-tilkobling: Denne etikettskriveren mangler muligheten til å koble til en PC, noe som begrenser brukerens evne til å lage komplekse etiketter eller bruke avansert etikettredigeringsprogramvare.

7. Dymo Omega

Vi hos Ekspertgjengen har nylig tatt for oss Merkemaskiner og den oppmerksomhetsrike Dymo Omega har fanget vårt blikk. Denne modellen, som landet på en syvende plass i vår siste test, har vist seg å være et praktisk verktøy for den som ser etter en enkel løsning for merking hjemme eller på kontoret.

Det første som slår oss med Dymo Omega er dens ergonomiske design; den ligger behagelig i hånden og er enkel å håndtere. Dette er en vesentlig egenskap, siden merking ofte kan bli en repeterende oppgave. Emblemer kommer tydelig fram på etikettene, noe som sikrer god lesbarhet.

En annen fordel med denne modellen er dens bruk av en embosseringsteknologi. Dette betyr at etikettene ikke krever blekk eller toner, noe som reduserer løpende kostnader og vedlikehold. Imidlertid kan dette også begrense brukernes kreativitet, da fargevalg og skriftstiler er mer begrenset enn på noen andre mer avanserte enheter.

Selv om Dymo Omega ikke kom på toppen av vår liste, er det en solid merkemaskin for de som trenger noe grunnleggende og pålitelig. Vår konklusjon er at den er godt egnet for standard merkeoppgaver og er et fornuftig valg for brukere med enkle merkebehov.

Fordele

 • Enkel å bruke: Dymo Omega er designet for rask og intuitiv etikettskaping, noe som gjør den ideell selv for nybegynnere.
 • Bærbarhet: Takket være sin kompakte størrelse, kan Dymo Omega enkelt tas med overalt, slik at du kan organisere og merke i forskjellige omgivelser.
 • Ingen batterier nødvendig: Dette produktet trenger ingen strømforsyning eller batterier, noe som betyr at det er enkelt å vedlikeholde og alltid klar til bruk.

Ulemper

 • Begrenset båndvalg: Dymo Omega-etikettmaskinen kan kun bruke Embossing-labelbånd, som begrenser mangfoldet og typer av etiketter man kan lage sammenlignet med andre merkemaskiner som støtter et bredere utvalg av båndtyper.
 • Manuell drift: Dymo Omega er en manuell etikettmaskin, noe som betyr at hver bokstav må trykkes individuelt. Dette kan være tidkrevende ved merking av store mengder, og kan også føre til inkonsekvent kvalitet hvis brukeren ikke trykker jevnt på hver bokstav.

Vanlige spørsmål om Merkemaskin

Hva er en Merkemaskin?

En merkemaskin er en enhet som brukes til å påføre merking eller etiketter på produkter, emballasje eller andre elementer for identifikasjon, sporbarhet eller informasjonsformål. De varierer i kompleksitet fra håndholdte apparater til automatiserte systemer for industriell bruk.

Hvordan fungerer en merkemaskin?

Merkemaskiner fungerer ved å anvende etiketter som inneholder informasjon som strekkoder, produktinformasjon, eller serienumre på et produkt. Noen maskiner bruker termisk overføring eller direkte termisk printemetoder, mens andre kan bruke blekkstråle- eller lasergraveringsteknologi.

Kan merkemaskiner brukes på alle typer overflater?

De fleste merkemaskiner er designet for å håndtere et bredt spekter av materialer og overflater, inkludert plast, glass, metall og papp. Det kan imidlertid være nødvendig med spesielle etiketter eller tilpasninger for ujevne, porøse eller veldig glatte overflater.

Hvor raskt kan en merkemaskin printe?

Hastigheten til en merkemaskin kan variere betydelig avhengig av modellen og dens spesifikasjoner. Noen industrielle merkemaskiner er i stand til å printe og påføre hundrevis av etiketter per minutt, mens manuelle eller håndholdte enheter kan være betydelig langsommere.

Er det mulig å integrere en merkemaskin i en eksisterende produksjonslinje?

Ja, mange merkemaskiner er designet for å være integrerbare med eksisterende produksjonslinjer. De kan ofte tilpasses for å møte spesifikke behov og kan styres automatisk som en del av et samlet produksjonssystem. Det er viktig å konsultere med produsenten eller en spesialisert distributør for å sikre optimal integrasjon.

Konklusjon: Beste Merkemaskin

Gjennomgangen av ulike merkemaskiner har tydelig utpekt Dymo LetraTag LT-100H som den beste merkemaskinen på markedet for øyeblikket. Med sin brukervennlige design, mangfoldet av tapevalg og den enkle håndteringen, skiller denne modellen seg ut blant konkurrentene. Dens evne til å produsere tydelig og holdbar merking for en rekke ulike overflater gjør den til et ideelt verktøy for organisering både hjemme og på kontoret. Praktiske funksjoner som et stor bakgrunnsbelyst display, flere skriftstørrelser og grafiske rammer, styrker ytterligere posisjonen som en toppvalg for forbrukere som søker en pålitelig og effektiv måte å organisere sitt miljø på. Dymo LetraTag LT-100H er en investering som vil betale seg i det lange løp med sin holdbarhet og fleksibilitet. Denne merkemaskinen er utvilsomt den beste løsningen for alle dine merkebehov.

Product Image

Dymo LetraTag LT-100H

Author image of Maria

Maria Karlsson

Maria Karlsson er en anerkjent husholdningsekspert med mer enn 10 års erfaring med å hjelpe mennesker med å skape et rent, organisert og innbydende hjem. Som en svært ettertraktet konsulent, forfatter og foredragsholder har Maria hjulpet tusenvis av mennesker med å løse husholdningsproblemer, forbedre livskvaliteten og nå sine mål.
testy.no logo
Utforsk testvinnere og velg med tillit!
Informasjon
Ansvarlig utgiver:
Gidleads AB
Org nr: 559270-7672
Innholdet på dette nettstedet inkluderer sponsede annonser, som ikke påvirker vår evaluering i anmeldelsene.
© 2023 Gidleads AB