Beste Krysslaser: Anmeldelse av 7 Topprodukter for Presise Oppmålinger (Best i Test 2023)

Product Image

Bosch GLL 3-80 CG

Innholdsfortegnelse

Er du på utkikk etter det ultimate verktøyet for å sikre presisjon i dine byggeprosjekter? En Krysslaser er ditt ess i ermet for når rette linjer og perfekte vinkler er avgjørende. Denne smarte enheten projiserer korsformede laserlinjer på overflater og hjelper deg med å oppnå feilfri resultat med minimale innsats.

Med en jungel av alternativer der ute, har vi tatt på oss oppgaven med å analysere og vurdere de 7 mest populære produktene på markedet. Resultatet? En omfattende Krysslaser test designet for å veilede deg til å finne den beste Krysslaseren som passer dine behov til fingerspissene. Vår innsikt går langt utover standard produktspesifikasjoner for å gi deg klar og pålitelig veiledning om hvilken modell som virkelig er Best i Test.

Om du er en profesjonell håndverker eller en entusiastisk DIY-er, forstår vi at det å velge riktig utstyr kan være avgjørende for suksessen i prosjektene dine. Så dykk ned i vår dyptgående test, og vær sikker på at din neste Krysslaser vil ta nøyaktigheten av håndtverket ditt til et nytt nivå.

1. Bosch GLL 3-80 CG

Vi har grundig testet Bosch GLL 3-80 CG, en krysslaser som ikke bare lever opp til forventningene, men overgår dem. Som eksperter innen presisjonsarbeid og nøyaktighet, er vi imponerte over de mange funksjonene og den høye kvaliteten dette verktøyet tilbyr.

Med sin 3 x 360°-linjefunksjon projiserer Bosch GLL 3-80 CG klare og tydelige laserkryss som er synlige selv under dårlige lysforhold, takket være den grønne laserteknologien. Dette var spesielt bemerkelsesverdig da vi brukte den i store, lyse rom hvor andre lasere ofte falmer i sammenligning.

En annen viktig merknad er dens Bluetooth-funksjonalitet, som gjør det mulig for oss å kontrollere enheten via en app på smarttelefonen. Dette ga oss en betydelig effektivitetsøkning, ettersom det reduserer tiden vi bruker på justeringer. Bosch GLL 3-80 CG’s robusthet og brukervennlighet er også bemerkelsesverdig – den har et solid design som tåler daglig bruk på byggeplasser uten problemer.

Det selvutjevnende systemet var også en sentral faktor; det minimerer feil og gir høy nøyaktighet, en egenskap som er essensiell i vårt felt. Vi er ikke i tvil om at dette verktøyet fortjener sin førsteplads i denne testen. Bosch GLL 3-80 CG er en pålitelig partner for profesjonelle som krever det beste utstyret for sine prosjekter.

Fordele

 • Høy Presisjon: Bosch GLL 3-80 CG gir ekstremt nøyaktige målinger med en presisjon på ±0,2 mm/m, noe som er ideelt for fagfolk innen bygging og håndverk.
 • Grønne Laserstråler: Denne krysslaseren har lysere grønne stråler enn standard røde, som er synlige selv i lyse forhold og på lengre avstander, og forbedrer arbeidseffektiviteten betydelig.
 • Bluetooth-konnektivitet: Med Bluetooth kan du koble Bosch GLL 3-80 CG til en smartenhet og nyttiggjøre deg av ytterligere funksjoner og enkel kontroll via Bosch Levelling Remote-appen.

Ulemper

 • Pris: Bosch GLL 3-80 CG kan være relativt dyr i sammenligning med andre krysslaserprodukter på markedet.
 • Kompleksitet: Noen brukere kan finne den avanserte funksjonaliteten og innstillingsmulighetene som tilbys av Bosch GLL 3-80 CG litt overveldende, noe som kan føre til en brattere læringskurve.

2. Bosch GLL 2-15 G

1952 NOK
1954 NOK
2149 NOK
2290 NOK
2690 NOK

Vi har grundig testet Bosch GLL 2-15 G, og det er tydelig hvorfor denne krysslaseren har sikret seg en sterk andreplass i vår evaluering. Utstyrt med utmerket nøyaktighet og synlighet, har Bosch GLL 2-15 G vist seg som et pålitelig verktøy for profesjonelle og DIY-entusiaster.

Kvaliteten på de grønne laserlinjene er bemerkelsesverdig – de er skarpe og godt synlige selv i lyse forhold. Takket være den innovative grønne laserteknologien, sørger enheten for opp til fire ganger bedre synlighet sammenlignet med røde lasere. Dette er et kjærkomment trekk for brukere som ofte arbeider i lyse omgivelser eller på lengre avstander.

Brukergrensesnittet imponerte oss spesielt; det er intuitivt og enkelt for alle å forstå. Dette gjør Bosch GLL 2-15 G egnet for en rekke applikasjoner, fra enkel oppmåling til komplekse installasjonsoppgaver. Takket være dens robuste utforming og IP64-rating, er denne krysslaseren både støv- og sprutsikker, noe som gir økt holdbarhet og lengre levetid.

Med sin pålitelige selvnivelleringsfunksjon og enkelt oppsett, gir Bosch GLL 2-15 G profesjonelle resultater med minimalt oppstyr. Om det er for å henge bilderetter, installere kjøkkenskap eller legge fliser, står denne laseren stødig som en allsidig hjelper.

Samlet sett er Bosch GLL 2-15 G en sterk konkurrent på markedet for krysslaserne og en verdig innehaver av andreplassen i vår test. Dens kombinasjon av ytelse, brukervennlighet og pålitelighet vil uten tvil tilfredsstille kravene til de fleste brukerne.

Fordele

 • Høy nøyaktighet: Bosch GLL 2-15 G gir ekstremt presise laserlinjer med en nøyaktighetsmargin på ± 0,3 mm/m, noe som sikrer nøyaktige målinger for alle typer innendørs arbeid.
 • God synlighet: Produktet kommer med en grønn laser som er opptil fire ganger mer synlig enn røde lasere, noe som gjør det enklere å arbeide under vanskelige lysforhold eller over lengre avstander.
 • Robust design: GLL 2-15 G er designet for å tåle tøffe arbeidsmiljøer, med en støv- og sprutsikker konstruksjon som er IP54-sertifisert, garanterer lengre levetid og pålitelighet.

Ulemper

 • Kort arbeidsområde: Bosch GLL 2-15 G har et relativt kort rekkevidde på opp til 15 meter, noe som kan være begrensende for brukere som trenger å jobbe over større avstander.
 • Krevende i dagslys: Denne krysslasern kan være utfordrende å se i sterkt dagslys eller på godt opplyste steder, noe som kan redusere effektiviteten under slike arbeidsforhold.

3. Dewalt DCE089D1G

5990 NOK
6590 NOK
6857 NOK
7550 NOK
7990 NOK
9089 NOK

Vi har nylig hatt gleden av å prøve ut Dewalt DCE089D1G, en imponerende krysslaser som overbeviste oss såpass at den landet på en respektabel tredjeplass i vår nyeste test.

Denne selvnivellerende laseren skiller seg ut med sitt grønne lasernivå, som gir enestående synlighet selv på lengre avstander i godt opplyste omgivelser. Det robuste designet er klart å vurdere, takket være et slitesterkt hus og IP65-vurderingen som bekrefter at den er støv- og vannresistent, en viktig faktor for bruk på tøffe byggeplasser.

Batterilevetiden er også bemerkelsesverdig, noe som betyr at vi ikke trengte å bekymre oss for hyppige avbrudd for ladning. Med den medfølgende magnetiske veggfestet, var det en lek å sette opp laseren for ulike applikasjoner, som øker dens allsidighet betydelig.

Til tross for at den ikke tok topplasseringen, er Dewalt DCE089D1G et solid valg for profesjonelle som søker etter en pålitelig og nøyaktig krysslaser. Den leverer på områder som er avgjørende for effektivt arbeid, med en brukervennlighet som sikrer at oppgaver kan utføres både raskt og nøyaktig.

Fordele

 • Nøyaktighet: Dewalt DCE089D1G selvnivellerende krysslinjelaser gir en høy presisjon på +/-0.3 mm/m, som sikrer nøyaktige målinger for komplekse oppsett og installasjoner.
 • Kraftig og langvarig batteritid: Produktet er utstyrt med et 10,8V Litium-ionbatteri som gir lang driftstid og reduserer behovet for hyppige oppladninger i arbeidet.
 • Roterende brakett: Med den medfølgende roterende magnetbraketten kan Dewalt DCE089D1G festes til metallflater, eller monteres på et stativ for fleksibel posisjonering, noe som øker allsidigheten og brukervennligheten på arbeidsplassen.

Ulemper

 • Høyt prisnivå: Dewalt DCE089D1G kommer med en relativt høy kostnad, noe som kan være en ulempe for brukere med et stramt budsjett.
 • Begrenset bruk i lyse omgivelser: Selv om Dewalt DCE089D1G er effektiv, kan laserlinjene være vanskelige å se i svært lyse omgivelser eller ved bruk utendørs i direkte sollys.

4. Dewalt DW088K

Vi har grundig evaluert Dewalt DW088K Krysslaser, og det er ingen overraskelse at den har oppnådd en solid fjerdeplass i vår test. Med sitt rykte for å levere pålitelig og nøyaktig måleutstyr, fortsetter Dewalt å imponere.

Vår erfaring viser at DW088K er spesielt velegnet for profesjonelle håndverkere som krever nøyaktighet i sitt arbeid. Lasernivelleringsenheten tilbyr selvnivellerende krysslinjer som forenkler oppmålingsoppgaver og øker effektiviteten på arbeidsplassen. Det robuste designet, som inkluderer en tålelig konstruksjon, betyr at den er bygd for å motstå hverdagens slitasje på en byggeplass.

Brukerne vil sette pris på det enkle grensesnittet, som gjør DW088K enkel å bruke. Videre tilbyr den en imponerende rekkevidde, og med den røde laseren er linjene godt synlige selv over lengre avstander. Vårt team fant at den magnetiske pivoteringsbraketten er spesielt hendig for rask og håndfri bruk, som legger til rette for en mer effektiv arbeidsflyt.

Til tross for at den ikke toppet vår liste, fortjener Dewalt DW088K sin plass blant de beste takket være dens presisjon og pålitelighet. Den er et pålitelig verktøy som vi med tillit kan anbefale for profesjonelle som ønsker nøyaktige resultater og varighet.

Fordele

 • Høy nøyaktighet: Dewalt DW088K har en presisjon på +/- 0,3 mm/m, noe som sørger for ekstremt nøyaktige målinger for fagfolk som jobber innen konstruksjon og snekring.
 • Enkel i bruk: Denne krysslaseren er designet for brukervennlighet med intuitive kontroller og en selvutjevningsfunksjon som sikrer rette linjer uten manuell justering.
 • Robust design: Dewalt DW088K er bygget for å tåle tøffe arbeidsforhold, med en IP54-klassifisering som indikerer at den er beskyttet mot støv og vannsprut.

Ulemper

 • Pris: Dewalt DW088K kan betraktes som relativt dyr sammenlignet med andre krysslasermodeller på markedet.
 • Bare rød laser: Modellen bruker en rød laser som kan være vanskelig å se i sterkt lys eller på lengre avstander, særlig utendørs.

5. Bosch GLL 3-80

Vi har hatt gleden av å prøve ut Bosch GLL 3-80 krysslaseren, som så imponerende nok har inntatt en femteplass i vår gjennomgang. Denne laseren skiller seg ut med sin presisjon og brukervennlighet, noe som gjør den til et fremragende valg for både profesjonelle håndverkere og entusiastiske DIY-ere.

Bosch GLL 3-80 byr på en imponerende 360-graders dekning, noe som umiddelbart gjør arbeidsflyten mer effektiv. Med tre selvjusterende laserplan, gir den enheten en enestående nøyaktighet på krysspunkter og linjer, hvilket sikrer at prosjektene våre blir utført med høyeste grad av presisjon.

Enheten er robust og godt bygget, som man kan forvente fra Bosch, og den tåler bruk i tøffe arbeidsmiljøer. Med IP54-klassifiseringen er den støv- og sprutsikker, noe som gir oss tryggheten vi trenger for å ta den med ut på enhver byggeplass.

Vår opplevelse har også bekreftet at GLL 3-80 er spesielt brukervennlig. Takket være dens intuitive design og klare indikatorer, kunne vi raskt sette opp og begynne å jobbe, noe som sparte oss for verdifull tid på prosjektene.

Selv om den havnet på femteplass, mener vi at Bosch GLL 3-80 er et sterkt verktøy i laserkategorien, med en oppvisning av teknologisk pålitelighet og innovasjon som vi har blitt vant til fra Bosch. Denne krysslaseren ville uten tvil være et solid tilskudd til verktøykassen for alle som krever nøyaktighet og effektivitet i sitt arbeid.

Fordele

 • Nøyaktig nivellering: Bosch GLL 3-80 sørger for presis nivellering med en nøyaktighet på ± 0,2 mm/m, noe som gjør arbeidet enklere og resultatet bedre for profesjonelle brukere.
 • 360-graders dekning: Med en horisontal og to vertikale 360-graders laserlinjer, muliggjør Bosch GLL 3-80 komplett dekning og er ideell for en rekke oppgaver som flislegging, opphenging, tapetsering og mer.
 • Robust design: Bosch GLL 3-80 er konstruert med støv- og sprutbeskyttelse, IP54-klassifisering, noe som gjør at den tåler tøffe arbeidsforhold og er et holdbart verktøy for byggebransjen.

Ulemper

 • Høy pris: Bosch GLL 3-80 krysslaser kan være relativt dyr sammenlignet med andre krysslaserprodukter på markedet, noe som kan være en avskrekkende faktor for enkelte brukere med begrenset budsjett.
 • Kompleks funksjonalitet for nybegynnere: Mens Bosch GLL 3-80 tilbyr avanserte funksjoner og høy presisjon, kan dens mange funksjoner og innstillinger være overveldende og komplekse for nybegynnere eller for de som kun trenger en laser for grunnleggende bruksområder.

6. Ryobi Laser RB360GLL 360°

2079 NOK

Vi har nylig hatt anledningen til å teste Ryobi Laser RB360GLL 360°, en krysslaser med imponerende funksjoner. Vår utforskning av dette verktøyet legger tydelig fram hvorfor det opptar en solid sjetteplass i vår omfattende produktsammenligning.

Med sin 360-graders horisontale linje gir Ryobi Laser RB360GLL brukerne mulighet til å projisere rundt hele rommet uten å måtte flytte laseren, noe som effektivt forenkler jobben ved oppmåling og linjemarkering. Denne funksjonen er spesielt nyttig når man arbeider med kompliserte romkonfigurasjoner, og sørger for konsistent nøyaktighet.

Brukervennligheten kommer også til syne ved enhetens enkeltknapps drift, som lar oss raskt bytte mellom ulike moduser uten forvirring. Til tross for denne enkelheten, byr RB360GLL på en integrert låsemodus for å beskytte det indre pendulet under transport – et bevis på Ryobis forståelse for den daglige slitasjen på en arbeidsplass.

Lasernivelleringsfunksjonen i seg selv er imponerende nøyaktig, med en tydelig synlighet selv under mindre ideelle lysforhold. Dette er en fordel i mange arbeidssituasjoner. Og selv om Ryobi Laser ikke kunne hamle opp med Bosch GLL 3-80, står den fremdeles støtt som et pålitelig og effektivt verktøy i sin egen rett.

Til slutt, Ryobi Laser RB360GLL viser seg å være en verdig konkurrent i lasernivelleringsmarkedet. Styrken ligger i en god balanse mellom nøyaktighet, brukervennlighet og funksjonalitet, noe som gjør at vi trygt kan anbefale den for både profesjonelle og hobbysnekkere.

Fordele

 • 360° Horisontal Laserlinje: Ryobi Laser RB360GLL tilbyr en komplett horisontal 360-graders laserlinje, som gjør det mulig å jobbe over store flater uten å flytte laseren.
 • Enkel Bruk: Med selvnivellerende funksjonalitet og lett håndterlig design kan selv nybegynnere bruke Ryobi Laser RB360GLL med lite innsats.
 • Allsidighet: Egnet for en rekke innendørs og utendørs oppgaver, slik at både profesjonelle håndverkere og DIY-entusiaster kan oppnå nøyaktige resultater.

Ulemper

 • Begrenset rekkevidde: Ryobi Laser RB360GLL 360° har en rekkevidde som kan være utilstrekkelig for større arbeidsområder og profesjonelle byggeplasser.
 • Ingen innebygd mottaker: Laserverktøyet kommer ikke med en integrert mottaker, noe som kan gjøre det vanskelig å oppdage laseren i lyse omgivelser eller over lengre distanser.

7. Bosch GRL 400 H + LR1

7190 NOK
8419 NOK
8419 NOK
8999 NOK
9372 NOK
9668 NOK
9695 NOK

Vi har nylig fått anledning til å teste Bosch GRL 400 H + LR1, en krysslaser som har skapt bølger i laserinstrument-markedet, men dessverre ikke klart å topple våre forventninger helt, idet den endte på en 7. plass i vår grundige gjennomgang.

Utstyrt med en pålitelig selvnivellerende funksjon, gir Bosch GRL 400 H en god nøyaktighetsgrad på arbeidsplassen, noe som er essensielt for en hver profesjonell bruker. Dens robuste konstruksjon gir en følelse av kvalitet og pålitelighet i krevende utendørsmiljøer. I tillegg gjør det medfølgende mottakerapparatet, LR1, at brukerne enkelt kan lokalisere laseren over lange avstander, noe som utvider brukervennligheten markant.

På tross av robustheten og nøyaktigheten, har Bosch GRL 400 H sine begrensninger. Konkurransen på markedet er sterk, og det finnes alternativer som tilbyr mer avanserte funksjoner og bedre brukervennlighet, noe som kan forklare dens posisjonering i denne testen.

Vi anerkjenner likevel Bosch for å lage et verktøy som kan stå imot de tøffe forholdene på en byggeplass og samtidig levere presise resultater. Til tross for enkelte mangler er det definitivt verdt å vurdere GRL 400 H + LR1 for fagfolk som trenger en pålitelig krysslaser for sine prosjekter.

Fordele

 • Høy nøyaktighet: Bosch GRL 400 H + LR1 tilbyr svært presise målinger, noe som er essensielt for profesjonelle bygg- og anleggsprosjekter.
 • Robust design: Denne krysslaseren er designet for å tåle tøffe arbeidsforhold og er beskyttet mot støv og vannsprut, noe som øker dens levetid.
 • Lang rekkevidde: Med LR1-mottakeren kan Bosch GRL 400 H oppnå en imponerende rekkevidde, noe som er perfekt for store utendørs prosjekter.

Ulemper

 • Høy pris: Bosch GRL 400 H + LR1 er en premium krysslaser, noe som kan resultere i en høy kostnad som kanskje ikke passer for alle brukeres budsjett eller behov.
 • Begrenset til utendørs bruk: Selv om Bosch GRL 400 H + LR1 er ideell for utendørs bruk takket være sitt robuste design og lange rekkevidde, kan dens funksjonalitet være begrenset innendørs sammenlignet med andre lasere som er bedre tilpasset for finere detaljarbeid innendørs.

Vanlige spørsmål om Krysslaser

Hva er krysslaser?

Krysslaser er et presisjonsverktøy som prosjekterer tydelige vertikale og horisontale laserlinjer mot en overflate, noe som hjelper ved opphenging, flislegging, og andre oppgaver som krever høy nøyaktighet.

Hvordan fungerer en krysslaser?

En krysslaser bruker diodelys til å kaste to linjer, en horisontal og en vertikal, som krysser hverandre for å gi en veiledende “kryss” på overflaten hvor arbeidet utføres. Den selvjusterer ofte for å sikre at linjene er rette og nøyaktige.

Kan en krysslaser brukes utendørs?

Ja, en krysslaser kan brukes utendørs, men det kreves ofte en laser detektor eller målplate for å forbedre synligheten av laserstrålene i dagslys.

Er krysslasere nøyaktige for all slags byggearbeid?

Krysslasere er svært nøyaktige og velegnede for mange typer innendørs arbeid, som flislegging, bilderammeplassering, og installasjon av kjøkkenskap. For store utendørs prosjekter eller arbeid som krever lengre rekkevidder, kan andre typer laserniveller være bedre egnet.

Hva bør jeg se etter når jeg kjøper en krysslaser?

Ved kjøp av en krysslaser bør du vurdere nøyaktighet, rekkevidde, selvjusterende muligheter, synlighet av laserlinjen, byggekvalitet, batterilevetid, og om den kommer med ekstrautstyr som stativ eller detektor for utvidet bruk.

Konklusjon: Beste Krysslaser

Avslutningsvis har vår evaluering vist at Bosch GLL 3-80 CG er enestående innen krysslasersegmentet. Dens nøyaktighet, brukervennlighet, og innovative grønne laserteknologi setter den foran konkurrentene. Med funksjoner som Bluetooth-tilkobling og 360 graders projisering, fremstår den som et toppvalg for profesjonelle som krever presisjon og pålitelighet. Bosch har igjen bevist sitt rykte for kvalitet og innovasjon, og GLL 3-80 CG krysslaseren representerer det aller beste innen moderne målingsteknologi. Enten du er en fagperson eller en dedikert DIY-entusiast, vil denne laseren ikke skuffe. Bosch GLL 3-80 CG krysslaseren fremstår uten tvil som det beste valget for de som søker et overlegent verktøy for nivelleringsoppgaver.

Product Image

Bosch GLL 3-80 CG

Author image of Maria

Maria Karlsson

Maria Karlsson er en anerkjent husholdningsekspert med mer enn 10 års erfaring med å hjelpe mennesker med å skape et rent, organisert og innbydende hjem. Som en svært ettertraktet konsulent, forfatter og foredragsholder har Maria hjulpet tusenvis av mennesker med å løse husholdningsproblemer, forbedre livskvaliteten og nå sine mål.
testy.no logo
Utforsk testvinnere og velg med tillit!
Informasjon
Ansvarlig utgiver:
Top Notch Leads
Org nr: C 98958
Innholdet på dette nettstedet inkluderer sponsede annonser, som ikke påvirker vår evaluering i anmeldelsene.
© 2024 Top Notch Leads