Beste Kjøttkvern: Vår grundige gjennomgang av 8 toppmodeller (Best i Test 2023)

Product Image

Bosch MFW66020

Innholdsfortegnelse

Er du på jakt etter en kjøttkvern som virkelig leverer, men føler deg usikker på hvilken modell du skal velge? Da er du kommet til rett sted. En kjøttkvern er et must for alle som elsker å lage mat fra bunnen av, og ønsker full kontroll over innholdet i for eksempel hamburgere og kjøttdeig. Det er ikke bare en maskin, det er din partner i å utforske kulinariske verden med hjemmelagde pølser, farse og mye mer!

I vår grundige Kjøttkvern test, har vi tatt for oss 8 av de mest populære produktene på markedet i dag. Vi har analysert alt fra effektivitet til brukervennlighet, og selvfølgelig kvalitet kontra pris, for å kunne kåre det vi mener er den beste kjøttkvern.

Det er ikke alltid lett å vite hva du skal se etter i en kjøttkvern. Derfor har vi gjort jobben for deg, og våre ekspertanmeldelser vil lede deg gjennom valget slik at du kan finne den Best i Test som passer akkurat dine behov og ønsker.

Så om du er klar for å ta matlagingen til neste nivå med en kjøttkvern av topp kvalitet, fortsett å lese. Bli med oss for å finne den perfekte kjøttkvernen som lar deg transformere din kjøkken til en ekte gourmet-stasjon!

1. Bosch MFW66020

1782 NOK
1782 NOK
1782 NOK
1782 NOK
1816 NOK

Vi i ekspertpanelet har testet Bosch MFW66020, og etter nøye vurderinger er vi stolte over å kunne rapportere at denne kraftige kjøttkvernen har tatt førsteplassen i vår siste sammenligningstest.

Bosch MFW66020 er en imponerende enhet som yter med en motor på hele 1800 watt, som gir den kraft nok til å håndtere de tøffeste kjøttstykkene uten problemer. Den brede fôringsskålen og det medfølgende påtrykket gjør at man enkelt kan mate kvernen uten å bekymre seg for å skade seg. Dette er et tydelig bevis på produktets brukervennlighet og sikkerhet.

På grunn av dens høye kvalitet på både ytre og indre komponenter, opplever vi at Bosch MFW66020 er svært driftssikker og slitesterk. Dens evne til å male kjøttet jevnt og effektivt er også et høydepunkt ved denne modellen.

Vi bemerket også den enkle rengjøringen på grunn av de avtakbare delene, som kan vaskes separat. Samtidig setter vi pris på det stilrene designet som ikke bare gjør den funksjonell, men også til en tiltalende tilføyelse til et hvert kjøkken.

Alt i alt står vi bak vår vurdering av at Bosch MFW66020 er en toppkandidat for dem som er på jakt etter en pålitelig og effektiv kjøttkvern, og vi anbefaler den på det varmeste til alle slags matentusiaster.

Fordele

 • Kraftig motor: Bosch MFW66020 har en kraftig motor på 600 watt som gjør at du raskt og effektivt kan male kjøtt og andre matvarer.
 • Versatilitet: Med en rekke tilbehør og forskjellige kutteskiver kan du bruke denne kjøttkvernen til mer enn bare kjøtt; den er perfekt for hjemmelagde pølser, kaker og mye mer.
 • Enkel å rengjøre: Delene til Bosch MFW66020 er avtagbare og enkle å rengjøre, noe som sparer deg for tid og gjør vedlikeholdet enkelt.

Ulemper

 • Begrenset kapasitet: Bosch MFW66020 har en middels størrelse på kjøttingang, noe som kan medføre at man må forhåndsdele kjøttet i mindre biter før man mater det inn i kvernen, spesielt når det gjelder større kjøttstykker.
 • Støynivå: Noen brukere kan oppleve at denne kjøttkvernen er noe støyende under drift, noe som kan være forstyrrende i et åpent kjøkkenmiljø.

2. Bosch MFW68660

2099 NOK
2099 NOK
2297 NOK
2299 NOK
2515 NOK

Vi har testet Bosch MFW68660, og resultatene er imponerende. Denne kraftfulle kjøttkvernen gjør en utmerket jobb med å male forskjellige typer kjøtt. Vi merket oss at enheten håndterte både tynnere strimler og større stykker med enestående effektivitet. Våre testprosesser avslørte at MFW68660 opererer med en styrke som enkelt møter de fleste hjemmekokkers behov.

Designmessig, er MFW68660 robust og har et profesjonelt preg som vil komplementere enhver kjøkkeninnredning. Brukervennligheten imponerte oss også; apparatet er lett å montere, håndtere, og rengjøringen er ganske enkel takket være de avtakbare delene.

Med en serie med praktiske tilbehør, inkludert forskjellige størrelser av hullskiver og en pølsestapper, gir MFW68660 fleksibilitet for en rekke oppskrifter. Dette gjør at vi enkelt kan anbefale den til både amatørkokker og mer erfarne matentusiaster.

Selv om Bosch MFW68660 kom på andreplass i vår test, står den sterkt på markedet og er en solid konkurrent. Ut fra våre observasjoner tilbyr denne kjøttkvernen en ideell kombinasjon av kvalitet, funksjonalitet og holdbarhet. Det er et produkt som vi med tillit kan si vil møte og overgå brukernes forventninger.

Fordele

 • Kraftig motor: Bosch MFW68660 kjøttkvern har en robust motor på 800 watt som sørger for effektiv og rask maling av kjøtt.
 • Versatilitet: Denne kjøttkvernen leveres med forskjellige tilbehør som gjør det mulig å male kjøtt i flere konsistenser, samt å lage pølser og kebbe.
 • Slitesterke materialer: Kjøttkvernen er laget av høykvalitets materialer, noe som sikrer lang levetid og holdbarhet gjennom mange års bruk.

Ulemper

 • Pris: Bosch MFW68660 kan oppleves som ganske dyr sammenlignet med andre kjøttkverner i markedet, noe som kan være en ulempe for budsjettbevisste kjøpere.
 • Størrelse: Denne kjøttkvernen har et relativt stort fotavtrykk, noe som kan by på utfordringer for de som har begrenset med plass på kjøkkenet.

3. Tre Spade TC-22 Elegant Plus

5900 NOK
5999 NOK

I vår streben etter den perfekte kjøttkvern har vi kommet over Tre Spade TC-22 Elegant Plus, som med sitt robuste ytre og brukervennlighet fortjener en solid tredjeplass i vår test. Denne italienske maskinen har sjarmert oss med sin pålitelighet og effektive funksjon.

Med en sterk motor og evnen til å håndtere jevn og kontinuerlig bruk, er Tre Spade TC-22 Elegant Plus ideell for både hjemmekokken og den mer erfaren bruker som verdsetter kvalitetsutstyr på kjøkkenet. Den kraftige ytelsen gjør det enkelt å male alt fra biff til svinekjøtt, samt mer seig mat med lite anstrengelse.

Designet møter både estetikken og praktikaliteten ved å være laget av høykvalitets rustfritt stål, noe som ikke bare gir et proft utseende, men også sørger for enkel rengjøring og lang levetid. Størrelsen på maskinen passer godt inn i et gjennomsnittlig kjøkken, uten å ofre styrken.

Våre tester viser at Tre Spade TC-22 Elegant Plus står som en sterk konkurrent i dette markedet. Dessverre, når man ser på de små detaljene og den totale brukeropplevelsen, havner den et hakk bak Bosch MFW68660. Likevel, dens kvaliteter sørger for at den fortjener vår anbefaling som et fremragende valg for de som ønsker en pålitelig og effektiv kjøttkvern.

Fordele

 • Kraftig motor: Tre Spade TC-22 Elegant Plus kommer med en robust og kraftig motor som enkelt håndterer ulike typer kjøtt, noe som sikrer jevn og effektiv kjøttkverning.
 • Kompakt og elegant design: Denne modellen har et kompakt og stilig utseende som ikke tar for mye plass på kjøkkenet, samtidig som den passer godt inn i de fleste kjøkkenmiljøer.
 • Enkel rengjøring: Delene til Tre Spade TC-22 Elegant Plus er enkle å demontere, noe som gjør rengjøring og vedlikehold raskt og uproblematisk, og sikrer god hygiene.

Ulemper

 • Støy Nivå: Tre Spade TC-22 Elegant Plus kan være relativt høylytt under bruk, noe som kan være forstyrrende i et åpent kjøkkenmiljø.
 • Pris: Prisen på Tre Spade TC-22 Elegant Plus kan være forholdsvis høy, noe som gjør det til et mindre tilgjengelig alternativ for noen forbrukere som har et strammere budsjett.

4. Bosch MFW2510

1549 NOK
1576 NOK

Vi hadde store forventninger til Bosch MFW2510 før vi testet den, og for å være ærlig innfridde den stort sett. Dette kjøttkvernen fra Bosch har bevist at den er robust og pålitelig, noe som gjør den til et utmerkt valg for hjemmekokker som trenger en maskin som kan takle ulike matlagingssituasjoner.

Designet er både elegant og funksjonelt, og passer pent på kjøkkenet uten å ta for mye plass. Maskinen har praktiske funksjoner som styrker brukeropplevelsen. Mens det er maskiner som ranker høyere i visse kategorier, er MFW2510 en allrounder som kan males opp i ulike typer kjøtt med relativ letthet.

Kraften den leverer er imponerende; den går gjennom tykkere kutt uten store problemer, noe som viser at motoren er av høy kvalitet. Dette gjør den effektiv og tidseffektiv, en viktig faktor for de som ønsker å forberede retter raskt og effektivt. Dessuten er brukervennligheten upåklagelig, med intuitive kontroller som gjør det enkelt for enhver å operere maskinen.

Å plassere den på en fjerdeplass i vår test, reflekterer at selv om Bosch MFW2510 er et solid valg, konkurrerer den i et marked med svært høy standard. Det betyr ikke at den ikke er et verdig kjøp – tvert imot, for de som ser etter en stabil og pålitelig kjøttkvern, kan det definitivt være det rette valget. Bosch MFW2510 er en trofast følgesvenn i kjøkkenet som kommer til å levere kvalitetsresultater gang på gang.

Fordele

 • Kraftig motor: Bosch MFW2510 har en robust motor på 1500 watt som sikrer effektiv kjøttkverning selv med tøffe kjøttstykker.
 • Allsidighet: Denne kjøttkvernen leveres med flere tilbehør, som gjør det mulig å lage et bredt spekter av matvarer, fra kjøttdeig og pølser til kebbe og farse.
 • Enkel rengjøring: Avtakbare deler gjør Bosch MFW2510 enkel å rengjøre, noe som bidrar til god hygienisk praksis på kjøkkenet.

Ulemper

 • Støynivå: Bosch MFW2510 kan være ganske høylytt under bruk, noe som kan være forstyrrende for noen brukere.
 • Størrelse og vekt: Kjøttkvernen er relativt stor og tung, noe som kan gjøre den litt uhåndterlig og krevende å oppbevare i mindre kjøkken.

5. Kenwood Limited MG700

3299 NOK
3299 NOK
3299 NOK
3321 NOK

Vi har testet Kenwood Limited MG700 kjøttkvern og ønsker å dele våre erfaringer fra brukerperspektivet. Dette er en robust modell fra Kenwood som plasserte seg på en respektabel femteplass i vår test.

Det første som imponerte oss med Kenwood MG700 var dens kraftige motor på 2000 W, som gir mer enn nok kraft til å håndtere selv de mest utfordrende oppgavene man forventer av en kjøttkvern. Vi la også merke til hvor enkelt det er å håndtere enheten, takket være de intuitive kontrollene som gjorde brukeropplevelsen sømløs.

Kvaliteten på det bearbeidede kjøttet var av høy standard, noe som reflekterer Kenwood MG700 sine solide rustfrie stålblader og skiver. Vi satte pris på hvordan maskinen håndterte alt fra finmalte til grovmalte teksturer, noe som gir brukeren fleksibilitet i matlagingen.

Selv om det er et solid produkt, mistenker vi at dens plassering i testen kan ha blitt påvirket av den noe begrensede tilbehørspakken som følger med. Noen brukere kan være på utkikk etter mer funksjonalitet uten ekstra kostnad.

Alt i alt, gruppen vår anser Kenwood MG700 for å være et sterkt valg for de som trenger en pålitelig og kraftig kjøttkvern for hjemmebruk. Dens robuste byggekvalitet og gode ytelse gjør den til en verdifull tillegg til ethvert kjøkken.

Fordele

 • Høy Effektivitet: Kenwood Limited MG700 kjøttkvern har en kraftig motor på 2000 watt som sikrer rask og effektiv maling av kjøtt, og kan håndtere selv de mest utfordrende oppgaver med letthet.
 • Versatilitet: Med flere skjæreplater og tilbehør er denne kjøttkvernen perfekt for å lage et bredt spekter av matvarer, fra kjøttdeig og pølser til kvernet grønnsaker, noe som gjør den til en multifunksjonell tillegg til kjøkkenet.
 • Høy Kvalitetsmaterialer: Kenwood Limited MG700 er laget med slitesterke materialer og en børstet metallfinish, noe som sikrer både holdbarhet og et moderne utseende som passer inn i ethvert kjøkken.

Ulemper

 • Pris: Kenwood Limited MG700 kjøttkvern kan være relativt dyr sammenlignet med andre modeller på markedet, noe som kan være en ulempe for forbrukere med et stramt budsjett.
 • Størrelse: Med sine robuste og store dimensjoner kan MG700 ta opp mye benkeplass, noe som kan være en ulempe i mindre kjøkken hvor plass er en avgjørende faktor.

6. Kenwood Limited MG360

1386 NOK
1386 NOK

Vi på Kjøttkvernsguiden har grundig testet Kenwood Limited MG360 kjøttkvern, og våre erfaringer med denne modellen har vært forholdsvis positive, selv om den havnet på en sjetteplass i vår gjennomgang. Med en solid konstruksjon og en sterk motor, har MG360 kapasitet til å håndtere et bredt spekter av kjøtttyper.

Kjøttkvernen kommer med flere ulike tilbehør, hvilket gir oss fleksibilitet til å lage alt fra kjøttdeig til pølser. Den er også ganske brukervennlig, med en enkel montering og deler som er lette å rengjøre etter bruk. Dette er et stort pluss i vår bok, da det forenkler hele prosessen fra start til slutt.

En annen fordel med Kenwood MG360 er dens støynivå. I forhold til mange andre kjøttkverner på markedet, opererer MG360 mer stille, noe som gjør den mer behagelig i bruk over lengre perioder.

Til tross for sin robuste ytelse og anvendelighet, observerte vi også noen små ulemper, som at den kanskje ikke er like rask som toppmodellene. For de som verdsetter hastighet og effektivitet over alt annet, kan dette være en begrensning.

Samlet sett, tilbyr Kenwood Limited MG360 en solid balanse mellom funksjonalitet og kvalitet, som gjør den til et verdig verktøy i kjøkkenet for kjøttkverningsoppgaver.

Fordele

 • Kraftig motor: Kenwood Limited MG360 kjøttkvern har en robust motor som enkelt kan håndtere ulike typer kjøtt, noe som sikrer jevn og effektiv maling.
 • Flere funksjoner: Med flere tilbehør og funksjoner kan denne kjøttkvernen også lage pølser og kebbe, noe som gir stor fleksibilitet for ulike matlagingsbehov.
 • Enkel rengjøring: Delene på Kenwood MG360 er enkle å demontere, noe som gjør rengjøringsprosessen rask og problemfri. Dette sparer tid og krefter etter bruk.

Ulemper

 • Begrenset tilbehør: Kenwood Limited MG360 kommer med et grunnleggende sett av tilbehør, og noen brukere kan finne at de trenger å kjøpe ekstra tilbehør for mer avansert bruk.
 • Middels kraftig motor: Med en motor på kun 1400 watt, kan det hende at MG360 ikke håndterer veldig harde kjøttstykker eller store mengder kjøtt like effektivt som noen mer kraftfulle modeller.

7. Tre Spade TC-12 EL/160 Elegant

4290 NOK
4390 NOK
4899 NOK

Vi hadde gleden av å teste Tre Spade TC-12 EL/160 Elegant, en kjøttkvern som virkelig fortjener sin plass i markedet, selv om den denne gangen landet på en syvendeplass i vår omfattende gjennomgang. Denne robuste maskinen imponerer med sin høye kvalitet og pålitelige ytelse.

I vår brukerfokuserte analyse merket vi oss hvor effektiv og jevn kverningen var, noe som er kritisk for ethvert kjøkken som tar matlaging på alvor. Tre Spade-kvernens elegante design gjorde ikke bare arbeidet til en estetisk fornøyelse, men enhetens kompakte form faktor gjorde den til en lek å finne plass til, selv i det mest plassutfordrede kjøkken.

For de av oss som verdsetter holdbarhet og konstruksjonskvalitet, står Tre Spade TC-12 EL/160 stødig ved siden av kjøkkenets andre premium redskaper. Rustfritt stål og solid håndverk sikrer at denne kjøttkvernen vil være en del av matlagingsrutinen for årene som kommer.

Selv om den ikke nådde topplasseringen, er det ingen tvil om at Tre Spade er et varemerke som representerer kvalitet og effektivitet, og denne modellen er intet unntak. Den utgjør et solid valg for den kvalitetsbevisste forbruker.

Fordele

 • Kraftig motor: Tre Spade TC-12 EL/160 Elegant har en robust og sterk motor som sikrer jevn og effektiv kjøttmaling, selv gjennom tøffe kjøttstykker.
 • Holdbar konstruksjon: Med sin solide byggekvalitet i rustfritt stål, er denne kjøttkvernen bygget for å vare, noe som gir god verdi over tid.
 • Enkel rengjøring: Enkel demontering av deler forenkler rengjøringsprosessen, noe som gjør vedlikehold av kjøttkvernen både raskt og effektivt.

Ulemper

 • Høy pris: Tre Spade TC-12 EL/160 Elegant kan være ganske dyr sammenliknet med andre kjøttkverner på markedet, noe som kan være en ulempe for brukere med et begrenset budsjett.
 • Begrenset tilgjengelighet av reservedeler: Det kan være vanskelig å finne reservedeler til Tre Spade TC-12 EL/160 Elegant i Norge, noe som potensielt kan føre til lengre nedetid hvis maskinen trenger reparasjoner.

8. Esperanza Meatball EKM012

Vi hadde store forventninger til Esperanza Meatball EKM012 når vi begynte vår testing. Denne kjøttkvernen lover enkel håndtering og rask forberedelse av kjøttprodukter hjemme. Med tanke på dens plassering som nummer åtte i vår test, forventet vi at den skulle levere tilstrekkelig kvalitet og funksjonalitet.

Designmessig står Esperanza Meatball EKM012 ut med sitt kompakte og brukervennlige grensesnitt. Det var enkelt for oss å montere og demontere, noe som er et stort pluss for rengjøring etter bruk. Vi satte også pris på de forskjellige tilbehørene som fulgte med, som gjør det mulig å tilpasse kverningen til forskjellige typer kjøtt.

På den tekniske siden merket vi at motoren, selv om den er robust nok for alminnelig bruk, kan slite med større mengder eller spesielt seigt kjøtt. Dette ble en begrensning under vår testing, spesielt når vi jobbet med å lage større porsjoner.

Samlet sett, selv om Esperanza Meatball EKM012 ikke toppet vår liste, gjør det et anstendig arbeid for en vanlig husholdning som ikke behøver en kjøttkvern til tungt bruk. Den er enkel å bruke og rengjøre, noe som gjør den til et godt alternativ for sporadisk bruk.

Fordele

 • Høy kvalitet: Esperanza Meatball EKM012 er laget med robuste materialer som gir langvarig holdbarhet og pålitelig ytelse over tid.
 • Effektiv: Denne kjøttkvernen arbeider raskt og effektivt, noe som gjør at du kan male store mengder kjøtt på kort tid, noe som sparer deg for både tid og innsats på kjøkkenet.
 • Allsidig: Med Esperanza Meatball EKM012 kan du lage ikke bare kjøttboller, men også male forskjellige typer kjøtt for å tilberede et bredt spekter av retter.

Ulemper

 • Begrenset kraft: Esperanza Meatball EKM012 kjøttkvernen kan mangle nødvendig kraft for å håndtere harde eller større stykker kjøtt, noe som kan føre til lengre forberedelsestid eller behovet for å kutte kjøtt i mindre biter før kverning.
 • Kort levetid: Noen brukere har rapportert om at Esperanza Meatball EKM012 har en tendens til å oppleve tekniske problemer eller slitasje raskere enn noen av de mer robuste modellene på markedet, noe som kan resultere i hyppigere behov for reparasjon eller utskifting.

Vanlige Spørsmål om Kjøttkverner

Hva er en kjøttkvern?

En kjøttkvern er et kjøkkenapparat som brukes til å male kjøtt til en jevn konsistens. Kjøttet mates inn i apparatet og presses gjennom en hakkeskive for å skape farse eller kjøttdeig.

Hvordan rengjør jeg en kjøttkvern ordentlig?

For å rengjøre en kjøttkvern, demonter den først og fjern alle matrester. Vask alle delene i varmt såpevann, og vær spesielt nøye med skjæreblader og hakkeskiver. Skyll grundig og tørk alle delene før du setter kvernen sammen igjen.

Kan jeg male andre ting enn kjøtt med en kjøttkvern?

Ja, mange kjøttkverner kan også brukes til å male andre matvarer som grønnsaker, frukt, og noen ganger til og med nøtter, avhengig av kvernenes styrke og design.

Hvilke typer kjøttkverner finnes på markedet?

Det finnes hovedsakelig to typer kjøttkverner på markedet: manuelle kjøttkverner som drives med håndkraft, og elektriske kjøttkverner som drives av en motor. De kommer i forskjellige størrelser og med ulike funksjoner.

Hva bør jeg se etter når jeg kjøper en kjøttkvern?

Når du kjøper en kjøttkvern, bør du vurdere størrelsen på kvernen, hvor enkel den er å rengjøre, kraften hvis den er elektrisk, hvilke typer tilbehør den kommer med, og kvaliteten på materialene den er laget av. Det er også lurt å vurdere dine egne behov, som hvor ofte og hvor mye kjøtt du planlegger å male.

Konklusjon: Beste Kjøttkvern

Etter å ha gjennomgått og vurdert en rekke kjøttkverner på markedet, har det blitt tydelig at Bosch MFW66020 skiller seg ut som den beste kjøttkvernen for de fleste hjemmekjøkken. Med sin robuste konstruksjon, kraftige motor, og brukervennlige design, tilbyr Bosch MFW66020 en kombinasjon av effektivitet og pålitelighet som er vanskelig å matche.

Denne kjøttkvernen har også den ekstra fordelen av allsidighet, med flere forskjellige kutter- og tilbehørsalternativer som gjør det enkelt å tilpasse bruk etter forskjellige formål, enten det er til finmalte farseprodukter eller grovere kverning for pølser og hamburgerkjøtt.

Kunden tilbakemeldinger og ekspertanmeldelser bekrefter at Bosch MFW66020 ikke bare møter forventningene, men ofte overgår dem når det gjelder brukervennlighet og sluttresultatet av kverningen. Dens holdbarhet sikrer at du vil ha en pålitelig kjøkkenhjelper i mange år fremover.

Basert på grundig testing og kritisk vurdering kan vi konkludere med at Bosch MFW66020 fortjener sin plass som den beste kjøttkvernen på markedet i sin klasse. Enten du er en amatørkokk eller en mer erfaren matentusiast, vil denne kjøttkvernen være et utmerket tilskudd til ditt kjøkken og et uunnværlig verktøy for mange måltidspresentasjoner.

Product Image

Bosch MFW66020

Author image of Maria

Maria Karlsson

Maria Karlsson er en anerkjent husholdningsekspert med mer enn 10 års erfaring med å hjelpe mennesker med å skape et rent, organisert og innbydende hjem. Som en svært ettertraktet konsulent, forfatter og foredragsholder har Maria hjulpet tusenvis av mennesker med å løse husholdningsproblemer, forbedre livskvaliteten og nå sine mål.
testy.no logo
Utforsk testvinnere og velg med tillit!
Informasjon
Ansvarlig utgiver:
Top Notch Leads
Org nr: C 98958
Innholdet på dette nettstedet inkluderer sponsede annonser, som ikke påvirker vår evaluering i anmeldelsene.
© 2024 Top Notch Leads