Best i test: De 7 topp liggeunderlagene du må prøve for en komfortabel natts søvn 2024

Product Image

Sydvang Austfjell Insulated Air Mat (195cm)

Innholdsfortegnelse

Er du på jakt etter det beste Liggeunderlaget? Å finne det perfekte Liggeunderlag kan være krevende, men i denne anmeldelsesartikkelen har vi vurdert noen av de mest populære produktene på markedet i dag. Vi har testet 7 Liggeunderlag basert på uavhengige tester, produktanmeldelser, kundeanmeldelser, funksjoner og prissammenligninger.

På jakt etter “best i test”? I vår samling av de beste Liggeunderlagene vil du finne vår testvinner, Sydvang Austfjell Insulated Air Mat (195cm) sammen med andre anbefalte modeller. La oss hjelpe deg med å finne det perfekte Liggeunderlaget for ditt neste eventyr.

1. Vinneren og best i testen: Sydvang Austfjell Insulated Air Mat (195cm) – det beste liggeunderlaget på markedet

579 NOK
899 NOK
899 NOK
999 NOK

Vi har testet Sydvang Austfjell Insulated Air Mat (195cm), og vi kan med sikkerhet si at dette er det beste liggeunderlaget på markedet!

Innovativ konstruksjon og førsteklasses kvalitet gjør dette liggeunderlaget til en vinner i sin kategori. Dens solide materiale og unike design kombinerer komfort og funksjonalitet, noe som resulterer i en perfekt nattesøvn utendørs.

Isolasjonen i Sydvang Austfjell er av høyeste kvalitet og gir optimal beskyttelse mot både kulde og fuktighet. Med en R-verdi på 5 vil du holde deg varm og tørr under selv de mest utfordrende forholdene.

Det som virkelig gjør dette liggeunderlaget overlegen, er det brukervennlige ventilsystemet. Fylling og tømming av luft går raskt og enkelt, og det er derfor ingen grunn til å bruke tid og energi på å blåse opp underlaget manuelt. Den stabile og støtabsorberende overflaten sikrer en behagelig søvn gjennom hele natten.

Sydvang Austfjell Insulated Air Mat (195cm) leverer uten tvil det beste liggeunderlaget på markedet, og vi anbefaler det på det sterkeste for de som ønsker en behagelig og sikker utendørsovernatting.

Sydvang Austfjell: Komfort møter funksjonalitet

Fordeler

 • Effektiv isolasjon: Sydvang Austfjell Insulated Air Mat (195cm) inneholder et isolerende lag med syntetisk fiber som gir effektiv beskyttelse mot kulde fra bakken og holder deg komfortabel gjennom hele natten.
 • Holdbar og vanntett materiale: Denne liggeunderlaget er laget av et sterkt og slitesterkt materiale som er vanntett, noe som betyr at du kan bruke den under alle værforhold og i forskjellige miljøer uten å bekymre deg for lekkasje eller skade.
 • Enkel å blåse opp og pakke ned: Sydvang Austfjell Insulated Air Mat er enkel å blåse opp ved hjelp av den integrerte pumpen og er også lett å pakke sammen når det er tid for å dra videre. Dette gjør den til et praktisk valg for backpackere og turgåere.
 • Ulemper

 • Dårlig isolasjon: Sydvang Austfjell Insulated Air Mat (195cm) kan ha utilstrekkelig isolasjon, noe som kan gjøre at du blir kald på kroppen under kalde forhold.
 • Veier litt mer: Dette liggeunderlaget er litt tyngre enn noen andre alternativer på markedet, noe som kan være en ulempe for de som ønsker å minimere vekten på turutstyret.
 • 2. På andreplass kommer liggeunderlaget Exped MegaMat 10.0 LXW (197cm)

  Vi har testet det populære liggeunderlaget Exped MegaMat 10.0 LXW (197cm) og er imponert over komforten og kvaliteten på dette liggeunderlaget. På andreplass i vår rangering, tilbyr Exped MegaMat en solid kombinasjon av funksjoner, isolasjon og komfort.

  Exped MegaMat 10.0 LXW har en tykkelse på hele 10 cm, noe som gir en utmerket demping mot bakken. Det er også svært stabilt og støttende, noe som gjør det til en behagelig soveplass for de fleste mennesker. Den høye R-verdien på 9.5 viser også at liggetunderlaget er godt isolerende, og kan holde oss varme og komfortable i de fleste temperaturer, inkludert vinterkulde.

  Pumpesystemet til Exped MegaMat 10.0 LXW er effektivt og sparer oss tid og krefter når vi setter opp leiren. Den medfølgende pakksekken gjør det enkelt å transportere og oppbevare underlaget.

  Selv om Exped MegaMat 10.0 LXW (197cm) er på andreplass i vår rangering, er det uten tvil et av de beste liggeunderlagene på markedet, og vi anbefaler det varmt for de som ønsker en god natts søvn i naturen.

  Eksped MegaMat 100 LXW 197cm: Komfort møter funksjonalitet

  Fordeler

 • Utmerket komfort: Exped MegaMat 10.0 LXW (197cm) tilbyr enestående komfort takket være sitt 10 cm tykke materiale og støttende skumkonstruksjon, som gir en jevn og behagelig overflate å sove på.
 • Oppblåsbar og selvoppblåsende: Denne liggeunderlaget er både oppblåsbar og selvoppblåsende, noe som gir optimal støtte og trykkfordeling. Med den medfølgende minipumpen kan du enkelt justere luftmengden etter dine egne preferanser.
 • Holdbart og slitesterkt materiale: Exped MegaMat 10.0 LXW (197cm) er produsert med robuste og slitesterke materialer, som tåler røff behandling og varer i mange år. Dette gjør det til en pålitelig investering for de som ønsker et høykvalitets liggeunderlag.
 • Ulemper

 • Pris: Exped MegaMat 10.0 LXW (197cm) er en del dyrere enn mange andre liggeunderlag på markedet, noe som kan være en ulempe for de som har et stramt budsjett.
 • Vekt og størrelse: Med en vekt på 2605 gram og pakket størrelse på 31 x 25 cm, kan dette liggeunderlaget være for tungt og stort for noen å bære på lange turer eller til bruk i mindre teltplasser.
 • 3. På tredjeplass finner vi Liggeunderlaget Therm-a-Rest Z Lite Sol Regular 2.0 (183cm)

  Vi har testet Therm-a-Rest Z Lite Sol Regular 2.0 (183cm), og vi har konkludert med at det fortjener en solid tredjeplass på listen over de beste liggeunderlagene i markedet.

  De mest imponerende funksjonene med dette liggeunderlaget er dets ultralette vekt og høy isolasjonsevne. Med en vekt på kun 410 gram og en R-verdi på 2.0, gir dette underlaget oss en god søvnopplevelse uten å belaste ryggsekken for mye. Den unike designen gir også en ekstra komfort.

  Vi setter også pris på den kompakte størrelsen når det er pakket sammen, noe som gjør det enkelt å feste til ryggsekken eller lagre i mindre telt.

  Vi har imidlertid merket at Z Lite Sol Regular 2.0 kanskje ikke passer for alle. Noen av oss foretrekker litt mer støtdemping og tykkelse, spesielt når vi sover på hardere og steinete overflater. Men for turgåere som verdsetter lav vekt og enkel pakking fremfor maksimal komfort, er Therm-a-Rest Z Lite Sol Regular 2.0 (183cm) et utmerket valg.

  TermaRest Z Lite Sol 20: Komfort møter funksjonalitet

  Fordeler

 • Lett og kompakt: Therm-a-Rest Z Lite Sol Regular 2.0 veier kun 410 gram og kan enkelt brettes sammen, noe som gjør det lett å pakke med seg på tur.
 • God isolasjon: Denne liggeunderlaget har en R-verdi på 2,0, som betyr at det gir god isolasjon mot kaldt underlag og holder deg varm og komfortabel under turen.
 • Slitesterkt materiale: Therm-a-Rest Z Lite Sol Regular 2.0 er laget av et skumstoff som er utrolig holdbart og motstandsdyktig mot slitasje, slik at det vil vare i mange år med røff bruk.
 • Ulemper

 • Ubehagelig overflate: Therm-a-Rest Z Lite Sol Regular 2.0 (183 cm) har en egg-kasseskumstruktur som kan være ubehagelig for noen brukere, spesielt de som sover på siden eller er følsomme for trykkpunkter.
 • Middels isolering: Selv om dette liggeunderlaget har en reflekterende ThermaCapture-teknologi for å øke varmen, tilbyr det fortsatt bare en moderat isolasjonsverdi (R-verdi) på 2,0. Dette kan gjøre det mindre egnet for bruk i kaldere forhold eller for de som lett blir kalde om natten.
 • 4. Fjellpulken Sleeper 200

  999 NOK
  1999 NOK
  1999 NOK

  Vi har testet Fjellpulken Sleeper 200, et liggeunderlag som lover god komfort og isolasjonsevne. Denne liggeunderlaget er designet for å møte kravene til frilufts- og turbrukere.

  Sleeper 200 er laget av et solid og slitesterkt materiale som gir god isolasjon mot kalde og klamme underlag. Vi merker fort at dette liggeunderlaget er i en helt annen klasse enn billige, enkle skumunderlag. Komforten er overraskende god, mye takket være en tykkelse på hele 2 cm.

  Liggeunderlagets overflate er lett robust, dette sørger for at soveposen holder seg på plass gjennom natten. Fjellpulken har også utstyrt Sleeper 200 med praktiske festestropper som gjør at liggeunderlaget lett lar seg rulle sammen og feste på sekken – en ypperlig funksjon for lange turer og ekspedisjoner.

  Samlet sett gir Fjellpulken Sleeper 200 en solid og komfortabel liggeopplevelse. Dette liggeunderlaget er velegnet for både erfarne turfolk og nybegynnere som ønsker å oppgradere sitt turutstyr.

  Fjellpulken Sleeper 200: Komfort møter fjelleventyr

  Fordeler

 • Komfortabelt design: Fjellpulken Sleeper 200 er utviklet med myk og støttende polstring, noe som gir en behagelig soveopplevelse under turer i naturen.
 • Varmeisolering: Dette liggeunderlaget bruker isolerende materialer som holder kroppsvarmen oppe, noe som bidrar til en varm og god natts søvn i kalde omgivelser.
 • Robust og slitesterk: Fjellpulken Sleeper 200 er laget av holdbare materialer som tåler røff bruk, og sørger for at liggeunderlaget holder seg i god stand over tid.
 • Ulemper

 • Dyr: Fjellpulken Sleeper 200 kan være litt dyrere enn andre liggeunderlag på markedet.
 • Vekt: Dette liggeunderlaget kan være litt tyngre enn noen andre alternativer, noe som kan være en ulempe for teltturer der vekt er en viktig faktor.
 • 5. Klymit Insulated Hammock V Sleeping Pad

  2299 NOK
  3599 NOK

  Vi har testet Klymit Insulated Hammock V Sleeping Pad, og vi må si at vi er imponert over dette liggeunderlaget spesielt designet for hengekøyer. Dette liggeunderlaget sørger for en ekstra komfortabel og varm overnatting, selv når temperaturen synker.

  Det innovative designet med Klymit’s patenterte V-formede kammer og dype sveiser gjør at dette liggeunderlaget passer perfekt i hengekøyen, og gir samtidig utmerket isolasjon for å holde varmen gjennom hele natten. Vi la merke til at liggeunderlaget tilpasser seg perfekt til kroppens konturer, og gir dermed gjennomgående støtte og komfort.

  Den robuste og slitesterke 20D polyester ytterstoffet garanterer holdbarhet, selv i røft terreng. I tillegg er pumpen som følger med Klymit Insulated Hammock V Sleeping Pad svært effektiv og sørger for en rask og enkel oppblåsing.

  Alt i alt kan vi trygt anbefale Klymit Insulated Hammock V Sleeping Pad til alle som ønsker å nyte en god natts søvn i hengekøyen – ekstra komfort og varme i lavere temperaturer er garantert.

  Klymit Liggeunderlag: Komfort og Varme i Hengekøyen

  Fordeler

 • Isolasjon: Klymit Insulated Hammock V Sleeping Pad er designet med Klymalite™ syntetisk isolasjon som holder deg varm og komfortabel gjennom kalde netter.
 • Passer perfekt til hengekøyer: Dette liggeunderlaget er spesielt utformet for bruk i hengekøyer og tilbyr en komfortabel og stabil soveoverflate.
 • Holdbarhet: Med et slitesterkt 75D polyesterstoff er Klymit Insulated Hammock V Sleeping Pad laget for å vare, og kan enkelt tåle røff bruk under camping og andre friluftsaktiviteter.
 • Ulemper

 • Vekt: Klymit Insulated Hammock V Sleeping Pad kan oppleves som tung å bære på for noen, spesielt over lengre avstander.
 • Pris: Dette liggeunderlaget er dyrere enn mange andre alternativer på markedet, noe som kan gjøre det mindre tiltalende for de som er prisbevisste.
 • 6. Exped MegaMat Duo LW 10.0 (197cm)

  4195 NOK
  4650 NOK
  4899 NOK

  Vi har testet Exped MegaMat Duo LW 10.0 (197cm), og vi er begeistret for dette liggeunderlaget. Det er først og fremst utrolig behagelig å ligge på, takket være måten det tilpasser seg kroppen og gir en utmerket støtte og demping. Selve utformingen av liggeunderlaget gir de beste forutsetningene for en god natts søvn, samme om du ligger på ryggen eller siden.

  Materialet i Exped MegaMat Duo LW 10.0 er av høy kvalitet og laget for å tåle varierte forhold. Dermed kan vi bruke liggeunderlaget både på campingturer i sommerhalvåret og på kaldere turer i fjellet. Det er også bemerkelsesverdig lett å pumpe opp og pakke sammen, noe som gjør det enkelt å ta med seg på tur.

  I forhold til størrelsen, er det imponerende hvor lite plass Exped MegaMat Duo LW 10.0 tar opp når det er pakket sammen. I tillegg er det et ekstra pluss med tanke på miljøet, da liggeunderlaget er produsert uten bruk av PVC og skadelige plastmykgjørere.

  Totalt sett er vi svært fornøyde med Exped MegaMat Duo LW 10.0 (197cm). Det yter på komfort, kvalitet og brukervennlighet, noe som gjør det til et ypperlig liggeunderlag for alle turer, uansett årstid.

  Exped MegaMat Duo LW 100: Bekvemt og Luksuriøst Liggeunderlag

  Fordeler

 • Ekstremt komfortabelt: Exped MegaMat Duo LW 10.0 (197 cm) er et liggeunderlag som gir utmerket komfort og støtte for to personer. Med sin 10 cm tykke konstruksjon, selvoppblåsende funksjon og skumkjerne, vil dette liggeunderlaget gi deg en god natts søvn, uansett hvor du setter opp teltet.
 • Stor og romslig: Dette liggeunderlaget er spesielt designet for å være romslig nok for to personer, med målene 197 cm x 130 cm. Dette betyr at både du og din partner kan sove godt med god plass til å bevege dere og ikke forstyrre hverandre.
 • Høy kvalitet og holdbarhet: Exped MegaMat Duo LW 10.0 (197 cm) er laget av slitesterkt og holdbart materiale som tåler tøffe forhold under camping og friluftsaktiviteter. Dette betyr at du kan stole på at dette liggeunderlaget vil vare lenge og være verdt investeringen.
 • Ulemper

 • Vekt: Exped MegaMat Duo LW 10.0 (197cm) er et relativt tungt liggeunderlag, noe som kan være en ulempe for de som ønsker å holde vekten nede ved bæring på tur.
 • Pris: Denne modellen er ganske dyr i forhold til andre liggeunderlag i samme kategori, noe som kan være en barriere for budsjettbevisste turfolk.
 • 7. Exped Dura 5R LW

  Vi har testet Exped Dura 5R LW liggeunderlag, og våre erfaringer tilsier at dette produktet er et ypperlig valg for friluftsentusiaster og campingveteraner.

  Den første faktoren vi ble imponert over var underlagets lav vekt. Den veier bare 700 gram, noe som er en betydelig fordel når vi må bære alt utstyret vårt på langvarige turer. I tillegg er volumet lite når underlaget pakkes sammen, noe som sparer verdifull plass i sekken.

  Isolasjonsegenskapene til Exped Dura 5R LW er også imponerende, takket være dens R-verdi på 5, noe som gir varme og komfort selv på kalde netter. Dette liggeunderlaget gjør en god jobb med å holde oss isolert fra underlaget og beskytter mot varmetap.

  Overflatematerialet på Exped Dura 5R LW føles behagelig mot huden og gir tilstrekkelig friksjon for å hindre at vi sklir rundt mens vi sover. Selv etter mange netter med bruk, har vi ikke opplevd noen tegn til slitasje eller punkteringer.

  Oppblåsings- og tømmingsprosessen er enkel og tidseffektiv, noe som gjør at vi kan bruke mer tid på å nyte naturens omgivelser.

  Basert på våre erfaringer, anbefaler vi varmt Exped Dura 5R LW til alle som er ute etter et lett, komfortabelt og slitesterkt liggeunderlag.

  Exped Dura 5R LW: Komfort møter holdbarhet på liggeunderlag

  Fordeler

 • God komfort: Exped Dura 5R LW har en tykkelse på 5 cm, noe som gir ekstra god komfort og støtte når du ligger på ulendt underlag.
 • R-verdi på 4,1: Exped Dura 5R LW har en R-verdi på 4,1 som gjør den godt isolert og egnet for bruk under kalde forhold.
 • Lettvekt: Med en vekt på kun 890g er Exped Dura 5R LW lett å transportere og ideell for fjellturer og backpacking.
 • Ulemper

 • Dyr: Exped Dura 5R LW kan være ganske kostbart sammenlignet med andre liggeunderlag i markedet.
 • Vekt: Dette liggeunderlaget kan være litt tyngre enn noen av de andre alternativene i samme kategori, noe som kan påvirke bærekomforten på lange turer.
 • Vanlige spørsmål om liggeunderlag

  Hva er et liggeunderlag?

  – Et liggeunderlag er en pute eller matte som brukes under soveposen for å isolere kroppen fra bakken og gi ekstra komfort når man sover ute.

  Hvilke typer liggeunderlag finnes?

  – Det finnes hovedsakelig to typer liggeunderlag: skumunderlag og oppblåsbare underlag. Skumunderlag er lettere og rimeligere, mens oppblåsbare underlag gir bedre komfort og isolasjon.

  Hvorfor er det viktig å bruke et liggeunderlag?

  – Det er viktig å bruke et liggeunderlag for å forhindre varmetap til bakken, beskytte kroppen mot harde og ujevne overflater, og gi et behagelig og støttende underlag å sove på.

  Hvordan velger man riktig liggeunderlag?

  – Man bør vurdere vekt, pakkstørrelse, isolasjonsevne og komfort, samt prisklasse og bruksområde når man skal velge et liggeunderlag. Det kan være lurt å prøve ulike typer og merker før man bestemmer seg.

  Hvordan vedlikeholder man et liggeunderlag?

  – For skumunderlag er det viktig å rulle eller brette dem sammen når de ikke er i bruk, og oppbevare dem på et tørt og rent sted. For oppblåsbare underlag er det viktig å tømme dem for luft og brette dem sammen forsiktig, samt å reparere eventuelle lekkasjer og holde ventiler rene.

  Oppsummering: Beste Liggeunderlag

  Etter å ha gjennomgått ulike liggeunderlag, står det nå klart at Sydvang Austfjell Insulated Air Mat (195cm) er det beste liggeunderlaget på markedet. Dette produktet tilbyr en perfekt kombinasjon av komfort, isolering og brukervennlighet, noe som gjør det ideelt for alle typer friluftsaktiviteter. Enten du skal på telttur, fjellvandring eller festival, vil denne liggeunderlagen sørge for at du får en god natts søvn og våkner opp uthvilt og klar for nye eventyr. Så neste gang du skal ut i naturen for å få en pustepause fra hverdagen, husk å ta med deg Sydvang Austfjell Insulated Air Mat (195cm) – det beste liggeunderlaget for en behagelig og komfortabel opplevelse.

  Product Image

  Sydvang Austfjell Insulated Air Mat (195cm)

  Author image of David

  David Berggren

  David Berggren er en allsidig forfatter og entusiast innen teknologi, trening og gadgets. Med en sterk lidenskap for å utforske og dele de nyeste innovasjonene og produktene innenfor disse områdene, har David blitt en pålitelig kilde for alle som søker å forbedre sin livsstil.

  David har en imponerende bakgrunn innen teknologiverdenen og har fulgt utviklingen av nye teknologier fra første rad. Han har skrevet om alt fra smarte hjemløsninger og bærbar teknologi til avanserte AI-systemer. Hans evne til å forklare komplekse tekniske konsepter på en enkel og forståelig måte har gjort ham til en populær skribent og influencer innen tech-samfunnet.

  I tillegg til sin tekniske ekspertise er David en dedikert treningsentusiast. Han har delt sine erfaringer og kunnskap om trening, helse og kosthold på en måte som har inspirert og hjulpet folk med å nå treningsmålene sine. Gjennom utforsking av ulike treningsmetoder, dietter og helsevaner har David blitt et forbilde for de som søker en sunn og aktiv livsstil.

  Når det kommer til gadgets og dingser, har David en nese for det nyeste og beste. Han har anmeldt alt fra bærbare datamaskiner og smarttelefoner til kjøkkenutstyr og utendørsutstyr. Hans grundige og ærlige vurderinger har hjulpet mange med å ta veloverveide kjøpsbeslutninger og unngå produkter som ikke innfrir forventningene.
  testy.no logo
  Utforsk testvinnere og velg med tillit!
  Informasjon
  Ansvarlig utgiver:
  Top Notch Leads
  Org nr: C 98958
  Innholdet på dette nettstedet inkluderer sponsede annonser, som ikke påvirker vår evaluering i anmeldelsene.
  © 2024 Top Notch Leads