Vannkoker Sammenligning: Våre 9 Favoritter (2020)

vannkoker-test-beste-vannkoker

Slik som mye annet kommer vannkokere med ulike egenskaper og kvaliteter, og i forskjellige prisklasser. Vi har undersøkt flere av markedets mest populære modeller for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.
I undersøkelsen stikker Siemens TW86103P av med seieren, en vannkoker som gir deg mange praktiske funksjoner, god størrelse og kvalitet til en fornuftig prislapp.

VÅRE favoritter

 • 1,7L høy kapasitet
 • Brukervennlig
 • Innebygd sikkerhet mot tørrkoking
SJEKK PRISEN →
 • 1,5L høy kapasitet
 • Justerbar temperatur
 • Har kalkfilter og bunn i rustfritt stål
SJEKK PRISEN →
 • Tar liten plass
 • Meget kjapp
 • Retroinspirert stil
SJEKK PRISEN →

1. Siemens TW86103P – Vår Favoritt

siemens-vannkoker

SJEKK PRISEN →

 

Flere gode egenskaper 

Med over 100 år historie i Norge har Siemens bygget en godt anerkjent merkevare, hvor kvalitet og pålitelighet står sentralt. Testvinneren, TW86103P, er utstyrt med flere gode egenskaper, god størrelse og har blitt rangert som best i test av det danske forbrukerrådet, Tænk.

1.5 liter kapasitet

Siemens-modellen gir deg hele 1.5 liter kapasitet med en innebygd vannmåler, dette er spesielt hendig om du serverer te eller kaffe, og når man varmer vann til baking. Modellen er også ledningsfri, som vil si at den kan tas med til serveringsbord uten noe problem.

Justerbar temperatur

En standard vannkoker varmer opp vannet til ca. 100 grader, noe som kan bli litt for høyt for både te og kaffe om man er nøyaktig. Her kan man nemlig selv bestemme hvor varmt vannet skal bli. Perfekt for den som vil ha perfekt te og kaffe, eller til bakst. Modellen skrur seg også automatisk av etter kokingen er ferdig.

I tillegg til dette har den en hold-varm funksjon, som sørger for at vannet holder seg ved ønsket temperatur helt frem til servering.

Solid og brukervennlig

I modellen får man med avtagbart kalkfilter og bunn i rustfritt stål.

LES MER →


2. Philips HD9350/90 – Mye For Pengene

vannkoker-rimelig

SJEKK PRISEN →

 

Har alt du trenger 

Slik som det er med ulike typer produkter, så varierer vannkokere i pris. Dette er svært avhengig av hva den er laget av, hvor stor den er, hva man får med og hvem den er lagd av. Modellen fra Philips er svært enkel i bruk, den har absolutt alt man trenger i en vannkoker – og i tillegg har den en hyggelig prislapp sammenlignet med sine konkurrenter.

Et sikkert valg

Selv med tanke på prissjiktet, har modellen vunnet best i test hos det danske forbrukerrådet, Tænk, og det er ikke uten grunn. Den har en total kapasitet på hele 1,7 liter, flere dyrere modeller har mindre kapasitet enn dette.

Den er også svært brukervennlig, og lever opp til Philips´ standarder. Med får du en vannmåler som viser hvor mye vann som er fylt på, den slår seg automatisk av etter koking, og har innebygd sikkerhet mot tørrkoking. En får også med et avtagbart vannfilter for rent vann.

En ting som også er verdt å nevne, som man kanskje ikke tenker så mye over, er at den har et veldig stort lokk – som åpner og lukker seg lett.

Sammenlignet med de dyreste modellene er det en del egenskaper som er fraværende, som for eksempel hold-varm-funksjonen og temperaturvalg. Men skal du ha en helt enkel og grei vannkoker, med god kvalitet og praktisk størrelse er Philipsmodellen midt i blinken.

LES MER →


3. Ariete – Rimelig Og Bra

rimelig-og-bra-vannkoker

SJEKK PRISEN →

 

Vintage design

Ariete-modellen kunne nok vunnet priser for sitt klassiske vintage design. Den populære utgaven har en hendig og kompakt størrelse på en liter, og et elegant retroinspirert utseende.

Utrolig kjapp

Med en motor på 1630 Watt tar det ikke lang tid å varme opp en liter med vann. Dens effektive tidsbruk har nok også sammenheng med størrelsen ettersom det krever vesentlig mye mer energi å varme opp 2 liter enn 1 liter.

Gjør jobben sin

Modellen fra Ariete kommer ikke med stort av utstyr, man kan for eksempel ikke velge temperatur, den er heller ikke så stor i størrelsen sammenlignet med andre konkurrenter. Men den er kjapp, har et utseende som skiller seg ut, og med en prislapp på 399,- er den testens billigste modell.

LES MER →


4. KitchenAid Artisan – For Tesommelieren

kitchenaid-te-vannkoker

SJEKK PRISEN →

 

En annen klasse

Artisan-kokeren fra kjente KitchenAid er utviklet for den som har et spesielt forhold til te, kaffe og andre varme drikker. Den har en enorm presisjon, og du kan enkelt bestemme temperaturen mellom 50 og 100 grader celsius. Temperaturmåleren viser vannets egentlige temperatur i sanntid.

Høy kvalitet

Er det en ting KitchenAid er kjent for, så er det god kvalitet og lang holdbarhet. Som svært få andre modeller har Artisan-kokeren dobbeltvegger. Dette gir både bedre isolering for vannet – og bedre kvalitet på enheten. Den er også lagd i 100% aluminium, som både er solid og fritt for rust.

Stor kapasitet, lite lyd og kjapp koketid

Med sin 1,5 liters kapasitet bør vannkokeren innfri de fleste mål, den er også overraskende kompakt takket være den praktiske konstruksjonen. Motoren har en kraft på 2400 Watt, som gjør den til en av testenes kjappeste vannkokere. Om du irriterer deg over kjøkkenlyder vil også Artisan være et utmerket valg, den er nemlig nokså stille av seg mens den jobber.

3 års garanti

KitchenAid har også utvidet garantien til 3 år.

Automatisk av-og-på funksjon

Kokeren skrur seg også automatisk av når den har nådd ønsket temperatur

I høy prisklasse

Om en skal si noe negativt om modellen, så er den vesentlig dyrere enn flere andre alternativ. Men kvalitet koster ofte litt mer.

LES MER →

 


5. Stelton Emma – Unikt Design

stelton-emma-koke-vann

SJEKK PRISEN →

 

Prisvinnende

Danske Stelton Emma-serien er en ledningsfri vannkoker utviklet i rustfritt stål. Kjent for sitt prisvinnende design, har også modellen flere goder å by på. Den er blant annet utstyrt med en dobbeltvegg, slik at utsiden ikke blir for varm å ta på. Øvrig har den 2 års garanti, og 1,2 liter kapasitet.

Innovativ 

Tidløst utseende og en praktisk funksjon er sentralt i designet. Blant annet er ledningen bygd slik at den kan dras inn i bunnen av platen. Slik unngår du at unødvendig mye ledning ødelegger harmonien på kjøkkenet.

Sikret mot tørrkoking 

Kokeren har sikring mot tørrkoking, så å koke små mengder vann er ingen problem. Den har også et innebygd kalkfilter, dette er også avtagbart.

LES MER →


6. KitchenAid Vannkoker 1,7 l – God Størrelse

kitchenaid-vannkoker

SJEKK PRISEN →

 

Velg mellom seks ulike temperaturer

For te- eller kaffedrikkeren er temperaturen vesentlig for å få riktig smak på drikken sin. Ulike typer te og kaffe skal nemlig tilberedes på ulike temperaturer. Slik som KitchenAid Artisan-modellen kan en her velge mellom temperaturer mellom 50 og 100 grader – for optimalt resultat.

Vannets reelle temperatur vises på et display på vannkokeren. Har kjelen stått lenge uten å koke vil altså den faktiske temperaturen vises. Dette er hendig om man for eksempel skal varme vann til gjærbakst.

1,7 liter kapasitet

Skal man lage store mengder, eller servere flere samtidig er størrelsen vesentlig. Vannkokeren har en kapasitet på 1,7 liter, som er i største laget. Den er også mobil, og kan enkelt tas med bort til serveringsstedet. Kjelen har god isolasjon så den vil holde på varmen lenge, uten at vannet blir kaldt.

Solid

Hele kjelen er bygd i rustfritt stål. En ting som går igjen i vannkokere av lav kvalitet er rust i bunnen, dette kan oppstå over tid ettersom vannet inneholder mineraler og andre stoffer. Rustfritt stål vil altså holde seg fritt for rust så lenge du bruker den.

Kjapp og effektiv

Vannkokeren har en effekt på 2400 Watt, slik som flere av de andre toppmodellene. Det gir kokeren en kjapp koketid, men jo mere vann du koker jo lengre tid vil det ta, for større mengder vann krever mere energi.

LES MER →


7. Wilfa Tekoker 1,5 l – Tekoker

wilfa-te-koker

SJEKK PRISEN →

 

For perfekt te

Å brygge perfekt te er en egen prosess, det skal velges riktig temperatur, det skal brukes riktig mengde vann og teen skal trekkes i riktig tid. Egne tekokere har blitt populært de siste årene, for de hjelper deg med å oppnå det perfekte resultatet.

Dette skiller den fra en vanlig vannkoker

 • Her kan du nøyaktig stille inn riktig temperatur for teen din, slik blir teen brygget i nøyaktig riktig temperatur
 • Etter vannet har nådd riktig temperatur senkes tekurven ned i vannet i ønsket antall minutter.
 • Når både bryggetiden og temperaturen er presise vil du få et perfekt resultat

Tekokere er som regel litt dyrere enn vanlige vannkokere, men her kreves det også flere elementer. Wilfa-modellen er en av de rimeligste modellene på markedet, og gir deg mye for pengene. Kokeren består av stål, og glass rundt beholderen. Den har en kapasitet på 1,25 liter og er helt kabelfri. I tillegg har den en hold-varmfunskjon og innebygd beskyttelse mot tørrkoking.

LES MER →


8. Philips HD4646/00 – Hyggelig Prislapp

phillips-rimelig-vannkoker

SJEKK PRISEN →

 

Enkel og grei

En vannkoker trenger ikke å være kostbar for å gi deg et godt resultat, det er Philips HD4646/00 er eksempel på. Den har et stort og enkelt lokk som gjør det enkelt å fylle vann, et eget filter i røret som fanger opp kalk – slik at du får rent vann i koppen, den er også kraftig og ledningsfri.

1,5 liter kapasitet og god kvalitet

Kapasiteten på 1,5 liter er av det større laget, den store kannen er mobil og kan flyttes til serveringssted. Varmeelementet er av rustfritt stål, så kokeren vil heller ikke ruste over tid – slik som noen modeller gjør.

LES MER →


9. Smeg Vannkoker Dolce & Gabbana – Premium

smeg-vannkoker

SJEKK PRISEN →

 

For den som vil skille seg ut 

Smeg har hatt et vellykket samarbeid med det italienske motehuset, Dolce & Gabbana, hvor flere av deres kjøkkenredskaper har fått et nytt kreativt utseende. Øvrig e Smeg kjent for høy kvalitet, lang holdbarhet og enkel bruk.

1,7 liter i rustfritt stål

Den fargerike vannkokeren har en total kapasitet på 1,7 liter – og er lagd i rustfritt stål. I tillegg har den en et avtagbart kalkfilter.

Designet koster nok en del

Modellen er den dyreste vi finner, og her betaler man nok noen kroner for selve designet. Sammenlignet med flere andre konkurrenter, så har den for eksempel ikke justerbar temperatur.


Snøfreser Test: Markedets 12 Beste Snøfresere (2020)

Dette bør du tenke på

Koketid

Hvor lang tid bruker modellene på å koke opp vannet? Her er det stor forskjell mellom hver enkelt, de kjappeste bruker omtrent halvparten av tiden de tregeste bruker. Dette bør tas med i vurderingen om du ikke liker å vente lenge.

Lydnivå

Kokes det vann vil det alltid lage lyd, men forskjellene kan her være ganske store. Noen har skarpere og hardere lyd enn andre, og det kan være ganske forstyrrende å høre på.

Autoslukk

Autoslukk funksjonen varierer svært fra modell til modell. Funksjonen sørger for at kokeren skrur seg av når den er ferdig, men noen fortsetter om den tas av og på.

Hold-varm

For de som nyter en kopp te eller kaffe er denne funksjonen hendig. Hold-varm sørger for at vannet holder seg ved riktig temperatur til servering.

Hvorfor ha vannkoker?

En vannkoker gjør jo i all hovedsak kun en ting, å varme opp vann. Men viktigheten av dette er noe helt annet. Dette brukes til både te, kaffe, bakst og flere andre aktiviteter. Istedenfor å sette på kjelen eller kasserollen, fyller man bare vannkokeren med mengden vann man trenger, trykker på en knapp – så har man ferdigkokt vann. Dette er kanskje et av de vanligste kjøkkenredskapene man finner i norske hjem. Nesten alle trenger varmt vann til noe i løpet av hverdagen, det er nettopp derfor vannkokeren har blitt så populær.

Hvilken passer best til meg?

Noe vi vektlegger sterkt er skillet mellom ulike egenskaper og kvaliteter hos produktene. En kan ikke bare ta utgangspunkt i en enkel test ettersom det er subjektive behov som avgjør hva som er riktig for en person. Ulike mennesker ser etter ulike ting, også i vannkokere. Det er flere sentrale ting en kan tenke over før en går til innkjøp!

Kalkfilter

Kalkfilteret fjerner mye av kalket som følger med vannet i springen. Så når vannet kokes i vannkokeren vil det slik sett være “renere” i smaken (Det er ingenting galt med vannet vi har her i Norge). For de som er nøye på smaken i te og kaffe kan kalkfilter være aktuelt ettersom en vil få ren vannsmak i drikken sin. På modeller med slike filter kan man som regel montere de enkelt av og på etter behov.

Bestem temperaturen selv

På utvalgte modeller kan man også justere temperaturen etter behov. Til standard kokes vannet til kokepunkt, altså 100 grader. For de som er mer nøye på kaffe og te er dette en hendig funksjon ettersom te og kaffe ofte skal tilberedes og serveres ved lavere temperatur. For de som baker med gjær og behover varmt vann er dette også snedig ettersom alt for varmt vann dreper gjæret.

Hold varm

Noen modeller har som sagt en hold-varm funksjon. Da vedlikeholdes temperaturen til kannen tas av. Om du for eksempel skal lage deg en kopp te, men skal gjøre noe først er dette gunstig.

Størrelse

Kokerne kommer i alt fra 5 desiliter til 1,5 liter, slik som vi har sett. Skal du lage store mengder te eller kaffe er det ikke dumt å ha en med god kapasitet. Det skal også sies at disse tar vesentlig større plass på kjøkkenet.

Pris

Prisen på modellen henger sterkt sammen med hvilke egenskaper og funksjoner man legger til. Skal du ha en helt enkel og grei vannkoker, og har ikke behov for ovennevnte egenskaper kan dette spare deg mye penger.

Hvordan velge riktig modell?

Ettersom en vannkoker nettopp bare har en funksjon er ikke dette så viktig å tenke på, alle gjør her en god jobb med å få vannet varmt. Men det er flere andre ting som kan være viktig å tenke på før man går til innkjøp. Blant annet kvalitet, størrelse, pris og smak.

Det som har størst sammenheng med dyre og billige vannkokere er definitivt kvaliteten, altså hvilke materialer modellen er laget av. Modeller med høy kvalitet har ofte langt bedre holdbarhet, mindre sjanse for rust, er ofte langt mere pålitelige over tid og koster igjen mere. Flere kritikere nevner også at det er en forskjell i smaken på vannet, hvor noen av de rimeligste modellene sies å ha gitt fra seg smak.

Hvordan fungerer vannkokeren?

Vannkoker fungerer veldig enkelt og greit: Det er en kanne, koblet til strøm, som fylles opp med vann – og varmer den opp for deg til kokepunkt, altså 100 grader. Noen modeller har også funksjoner som tillater deg å endre ønsket kokepunkt, så du selv kan bestemme hvilken temperatur vannet skal være – dette er hendig for de som skal ha presis temp til kaffe, te og gjærbakst. De trenger ikke å vaskes, men noen modeller må avkalkes etter å ha blitt brukt i over lengre tid. Ellers kreves det svært lite vedlikehold, spesielt ettersom noen modeller har integrert kalkfilter – så slipper man å rense for kalk. Om du selv går for en modell hvor en ikke kan stille inn temperaturen kan du manuelt skru av kokeren etter en viss periode, man hører ofte vannet når det når kokepunkt.

Tips og triks!

 • HUSK SIKKERHET: Vannkoker er et elektrisk apparat. Det skal ikke stå tilkoblet strøm uten tilsyn, og særdeles ikke på natten. Dette er uavhengig av om den er i bruk eller ikke.
 • Jevnlig følg med om det er noen unormaliteter i selve beholderen på vannkokeren.
 • Gå over ledninger jevnlig.

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet. 

One thought on “Vannkoker Sammenligning: Våre 9 Favoritter (2020)

Leave a Reply

%d bloggers like this: