Termisk kikkert: Sammenligning Av Ulike Modeller I 2021

Termisk kikkert

Termiske kikkerter gjør det mulig å se blant annet mennesker og dyr i mørket. Lette hindringer som gass, tåke, tett buskas og gress, setter ingen stopper for disse termiske kikkertene. Grunnen til dette er at termiske kikkerter er varmesøkende, noe som hjelper deg med å se forskjellen på levende vesener og resten av omgivelsene. For å gjøre dette mulig bruker de termiske kikkertene ulike farger for at du som bruker kan skille objektene, noe som får frem de konturene du ønsker å se. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

Kikkertene er brukt til mye forskjellig, men noen av de vanligste bruksområdene er jakt, ettersøk og ikke minst naturobservasjoner. En Termisk kikkert vil passe perfekt dersom du for eksempel ønsker å: observere og lokalisere posisjonen til dyr under jakt i mørke/tåke/dårlig sikt, se på fugler eller andre dyr når en er på naturobservasjoner, eller eventuelt finne forsvunnede mennesker eller dyr ved vanskelige synsforhold. 

BILDE PRODUKT
Pulsar Trail LRF XQ50
En termisk kikkert med ekstremt gode egenskaper. Veldig allsidig og robust med gode avstandsmålinger og termiske bilder. En termisk kikkert med smarte og praktiske løsninger som gjør den veldig brukervennlig for den erfarne jegeren.
SJEKK PRISEN →
Pulsar Helion XP38
En ekstremt bra håndholdt termisk kikkert for deg som vil ha smart, solid og god optikk. God bildekvalitet med lang rekkevidde og et robust design med god batteritid gjør at dette er en av de mest brukervennlige håndholdte termiske kikkertene av ypperste kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Pulsar Helion XQ38F
Denne kikkerten er for deg som ønsker en av de beste termiske kikkertene i klassen, men som fortsatt har et øye på prisen. Når det gjelder egenskaper er denne nærmest identisk med flere av toppmodellene, og det er kun småting som skiller den fra de aller dyreste.
SJEKK PRISEN →
Pulsar Accolade XQ38
En binokular termisk kikkert med mange gode egenskaper. Denne kikkerten er lett å manøvrere og å bruke. Med god rekkevidde og bildet kreves det godt fokus og stabilitet, det har denne termiske kikkerten. Den er ekstremt brukervennlig og enkel å bruke på jakt.
SJEKK PRISEN →
Pulsar Axion XM30S Termisk monokular
Den desidert billigste varianten, men ikke den dårligste av den grunn. Denne termiske kikkerten innehaver flere gode og toppmodell-aktige egenskaper som gjør den svært aktuell. Dersom du føler at du trenger en veldig god, men ikke fullt så dyr termisk kikkert kan dette være noe for deg.
SJEKK PRISEN →

1. Pulsar Trail LRF XQ50 – Vår Favoritt

SJEKK PRISEN →

En termisk kikkert med ekstremt gode egenskaper

En termisk kikkert har en enkel oppgave, det er å skille levende objekter fra resten av omgivelsene ved hjelp av varmesøkende elementer. Denne termiske kikkerten gjør mye mer enn bare det. Under produksjonen av LRF XQ50 har de ikke bare fokusert på klare termiske bilder, men også god batterilevetid, brukervennlighet uten like, og nye praktiske løsninger. Derfor er akkurat denne termiske kikkerten et av de mest populære valgene man kan finne.

Om ikke det er nok så er LRF XQ50 ekstremt robust bygget, hvor det skal svært mye til for å ødelegge den. En oppdagelses rekkevidde på hele 1800 meter, en avstandsmåler på 1000 meter, og oppdateres kontinuerlig med en sensor på 384×288 piksler med en pikseltetthet på 17 µm. Bedre enn dette skal man lete godt etter!

 

Robust konstruksjon med lang batteritid 

Som alle batteridrevne termiske kikkerter så avhenger batteritiden av hvor mye man bruker den. I LRF XQ50 får du et veldig godt batteri som vil vare deg turen ut, det som derimot skiller LRF XQ50 fra de andre termiske kikkertene er at den operere på en smartere måte. I stedet for å tappe energi konstant så sparer den på batteribruken når den kan og bruker når den må. Dette gjør at man får et batteri som utnyttes maksimalt uten at det påvirker din opplevelse av kikkerten.

Om ikke det skal være tilstrekkelig, så har Pulsar kommet med alternative løsninger dersom batteriet skal gå tomt på en av de lengre turene. Man har da to muligheter, enten bytte batteriet med et fullt utladet et fra sekken din, eller koblet det nåværende batteriet til en ekstern batteri bank og lade mens man går. Enklere blir det ikke!

Det som også er veldig bra med akkurat denne termiske kikkerten er at den er så ekstremt robust. Det ville vært veldig kjedelig om man kjøpte en termisk kikkert som ikke overlevde forholdene man tok den ut i. Derfor har Pulsar gjort denne kikkerten både vanntett, duggfri og resistent mot temperaturer helt ned til 25 minusgrader. Perfekt til det norske klimaet og de tøffe naturforholdene. Vekten på kikkerten er 0,56 kg og kommer i et solid og robust design som gjør det lett å frakte med seg hvor enn man går og lite fare for å ødelegge den.

 

Rekkevidde, avstand og oppløsning 

For at en termisk kikkert skal fungere som du ønsker er det ekstremt viktig med en god oppdagelses rekkevidde. Det vil si alt som er innenfor den vil gi utslag på den termiske kikkerten. Som nevnt tidligere har LRF XQ50 en oppdagelses rekkevidde på hele 1800 meter. Det vil si at ethvert bytte som er innenfor 1800 meter vil gi betydelig utslag på din termiske kikkert, dette vil gjøre at du til enhver tid kan ha kontroll over ditt bytte når du får en så god rekkevidde. Kikkerten har også en innebygd distansemåler som har en rekkevidde på 1000 meter. Distansemåleren fungerer ved bruk av lasermåling. Ettersom den bruker lasermåling er den ekstremt presis og oppdateres i sanntid noe som gjør at du alltid vil ha riktig avstand til byttet ditt.

Kikkerten kommer også med en AMOLED-skjerm og for dere som ikke er kjent med det er det samme type skjerm som du vil finne på toppmodeller av TVer og telefoner. Dette er en ekstremt viktig fordel i og med at det vil gi bedre kontraster, klare og sterkere farger og en dypere svart farge enn en vanlig LCD, samtidig bruker AMOLED mye mindre batteri enn det en LCD skjerm ville gjort. I samme stil som resten av kikkerten er selvfølgelig skjermen vanntett og overlever godt i fuktige og kalde omgivelser som Norges klima.

En annen viktig fordel er at LRF XQ50 har en oppdateringsfrekvens på 50 Hz. Dette vil gjøre jakten for den erfarne jegeren problemfritt ettersom man alltid vil få et oppdatert bildet av det du ser på, uten at bildet fryser eller hakker. Det vil være akkurat det samme som å se bildet i sanntid.

 

Ekstremt enkelt og brukervennlig

Som alle termiske kikkerter så tar det tid å bli kjent med de og lære seg de forskjellige instruksjonene. Det Pulsar derimot har truffet midt i blinken på er brukervennlighet. Den er veldig lett å forholde seg til og er perfekt utstyrt for å gjøre din jakt så praktisk som mulig.  

Som oftest velger jegere å bruke ulike typer ammunisjon på forskjellige typer bytte og forskjellige typer distanser. Denne termiske kikkerten har en funksjon som tillater at man lager opptil 3 forskjellige innskytninger på 5 forskjellige distanser. Dette gjør at du enklere kan bruke ulike typer med ammunisjon og jakte på ulike distanser når kikkerten kan sikte seg inn så enkelt som ved trykket av en knapp. Bildet på skjermen ligger høyt i sikte som gir deg en mye lettere oversikt over omgivelsene, ihvertfall når du forstørrer. Man kan forstørre bilde 10 ganger det originale med denne termiske kikkerten.

Det som også er ekstremt fint med denne termiske kikkerten er at den er kompatibel med Wifi. Det gjør at man kan enkelt knytte sin telefon eller nettbrett til kikkerten for å se på videoer og bilder som er tatt opp av kikkerten tidligere. Med en 8 GB internt minne kan man lagre informasjon på kikkerten.

Og om du skal ha bruk for det så har kikkerten et innebygd gyroskop som gjør at du kan få alt av informasjon om vertikal og horisontal vinkling når du sikter deg inn på byttet.

Fordeler

 1. Brukervennlig
 2. Robust og slitesterkt
 3. Meget bra batteri
 4. Praktisk og enkelt
 5. Svært god optikk

Ulemper

 1. kan oppleves tung
 2. Kommer ikke med montasje

LES MER →


2. Pulsar Helion XP38 – God hånholdt kikkert

SJEKK PRISEN →

En smart og svært solid optikk

Denne termiske kikkerten fra merket Pulsar, er en håndholdt og enkel anvendelig kikkert.  Helion XP38 er laget slik at den fungerer meget godt i mørket, men svært godt også på dagtid. Merket, Pulsar, er en solid aktør på dette markedet og har et rykte på seg for å lage og selge gode og ikke minst kvalitetssikre kikkerter av ypperste kvalitet. Eksempelvis er denne termiske kikkerten solid på kvalitet, men den er også lett, enkel og ikke minst praktisk. 

Til tross for størrelsen og utseende, har Helion XP38 en solid rekkevidde, god oppløsning, sterkt batteri, svært imponerende skjerm og bildefrekvens. Denne termiske kikkertene kan brukes til å se 1.350 meter, noe som forteller om materialet som er brukt. Totalt har den en batteritid på 8 timer, samt at den kan vise tre ulike bildemoduser, selv under vann!

 

Kult og robust design, med god batteritid

Utseendet til denne kikkerten er preget av mye karbon og gummiarmering. Disse materialene sikrer den fra å bli ødelagt dersom det skulle hende at den blir utsatt for fallskader eller tøff bruk. For å kunne ha så godt feste som mulig rundt den termiske kikkerten, er det brukt gummiarmering. Dette gjelder både dersom brukeren har på seg hansker eller bare hender. Som nevnt over er kikkerten et-hundre-prosent vanntett, noe som gjør at bruken i vann kan gå fint for seg. Selve kikkerten har en temperatur grense på -25 grader celcius og 50 grader cecius. 

For at den gode og eksklusive optikken og elektronikken ikke skal bli ødelagt, er det viktig at den er godt rustet på utsiden. Dette er noe Pulsar har lykkes veldig godt med i Helion XP38

En såkalt “Li-on” batteri eske følger med på kjøpet av denne termiske kikkerten. Batteriet i seg selv er laget for å holde opptil 8 timer ved det de omtaler som normal bruk. De fleste brukere har gitt uttrykk for at det har en tendens til å holde opptil en hel dag for dem. Dersom det skulle skje at batteriet ikke er tilstrekkelig for ditt bruk, er det mulig å investere i en batteriholder for enten dobbel A- eller CR123batterier. 

 

Ekstremt god bildekvalitet på skjerm og lang rekkevidde 

Kikkerten har en frost sikker AMOLED skjerm, som fungerer eksepsjonelt på egenhånd. Det har seg slik at dersom det skulle skje at en av pikslene på skjermen dør eller blir ødelagt, vil den reparere det på egenhånd. 

Som sagt har den denne utgaven av termisk kikkert, en rekkevidde på totalt ett tusen tre hundre og femti (1350) meter. Med andre ord er du sikret å se tydelig forskjellen på for eksempel et rådyr og en busk på denne avstanden. Bildet blir vist på den tidligere forklarte AMOLED-skjermen. Denne gir et veldig sterkt og godt bilde, ettersom den er utstyrt med godt lys og gode kontraster, som er essensielt på en god termisk kikkert. Bilde oppdateringen til denne kikkerten er på 50Hz. det vil oppleves som at bildet oppdateres i sanntid. 

Det kan også være nyttig å se hvor langt unna det du ser befinner seg. Det får du med denne håndholdte kikkerten. Den har noe som kalles for “Stadiametrisk avstandsmåling”, noe som betyr at du kan se avstanden til det objektet du ser på kan ses på optikken. Det eneste som kunne vært bedre er dersom det hadde vært lasermåling, men i denne utgaven av termisk kikkert, får Pulsar det til å virke nesten like godt.

Når det gjelder de tre forskjellige modusene du kan velge har de alle forskjellige beste sider. Det kommer ann på hvilke omgivelser du har rundt deg, som avgjør hvilken modus som er best. For å få så tydelig måling som mulig, er det lurt å bruke de enkle tastetrykkene. Du kan lett skifte mellom modusene: Forbedret kontrast (kalt “Rocks”), Lav kontrast (kalt “Forest”) og Forbedret varmegjengivelse (I”kalt dentification”).

 

Veldig brukervennlig

Når man er på jakt i norden, skal man ikke se bortifra at det er kjølige og kalde forhold. Derfor er det praktisk at samtlige av knappene på denne termiske kikkerten, kan brukes både med bare hender og med hansker. Det kan være svært trøblete å måtte ta av seg eventuelle hansker eller votter for å stille inn kikkerten. Pulsar har faktisk laget en app som hjelper deg med nesten alt, når det kommer til å lære seg kikkertens bruk. Denne appen som lett kan brukes på enten telefon eller nettbrett, kan gjøre alt fra å filme og ta bilde, til å oppgradere programvaren til kikkerten. Det finnes også en intern lagringsplass inne i kikkerten, som gjør at du kan ta opp film eller ta bilder når du er ute i naturen også. For at bildet skal være lett å se på filmene, kan en velge mellom hele åtte ulike “fargegjengivninger”, for å få frem kontrastene. 

 

Fordeler:

 1. Svært god oppløsning
 2. Kompakt og lett
 3. Bra levetid på batteriet
 4. Lang rekkevidde
 5. Brukervennlig
 6. Sikker og robust

Ulemper:

 1. Kunne vært brukt laser-avstandsmåler
 2. Den kan kun zoome opptil 8 ganger (8x)

LES MER →


3. Pulsar Helion XQ38F – Mye for pengene.

SJEKK PRISEN →

Håndholdt Termisk kikkert som gir deg mest for pengene

Pulsar Helion XQ38F blir rangert høyt blant brukerne hos Pulsar, og er en av de mest solgte utgavene av termisk kikkert. Denne kikkerten er et eksempel på at du ikke trenger å kjøpe en av de aller dyreste termiske kikkertene, for å få mye av de samme gode egenskapene. Totalt sett har denne kikkerten både like bra rekkevidde (1350 m), AMOLED skjermen, helt identisk stadiametrisk avstandsmåler, når den da i tillegg er like robust som Pulsar Helion XP38, kan man spørre seg selv hva som er forskjellen. 

 

Like bra som toppmodellene på flere punkter

Den mest åpenbare forskjellen på denne utgaven, sammenlignet med de dyre modellene, som for eksempel Pulsar Helion XP38, er at den dyrere modellen har høyere oppløsning på sensoren. Det er svært kostbart å laste ned og utvikle den nye teknologien på kikkertene, og det er derfor det er dette som hovedsakelig skiller de dyre fra de billigere modellene. For å ta et eksempel, er oppløsningen på nevnte Pulsar Helion XP83, toppmodellen, 640 x 480. Derimot på denne modellen, altså Pulsar Helion XQ38F, har en oppløsning på 384 x 288. Dette viser at det er vesentlig stor forskjell på sensorene. Oppløsningen på sensoren har noe å si for hvor tydelig det du ser i kikkerten vises. Men igjen, hvis man ikke tenker på sensorene, er forskjellene på denne termiske kikkerten og toppmodellene nærmest ikke tilstede. 

 

Bra batteritid med stilig design

Også denne termiske kikkerten er konstruert i karbon, med gummiarmering. Som sagt er denne kikkerten svært lik XP83 i utseende, noe som også gir denne kikkerten god beskyttelse mot eventuelle skader den kan få av et fall eller blir brukt røft. Det vil også være lik brukstemperatur på kikkerten, like godt feste, både med og uten hansker, samtidig som denne modellen også takler vann uten problemer. 

For at det inne i kikkerten ikke skal bli ødelagt er det blant annet viktig at hele kikkerten er vannsikker. Det er ofte spesielle forhold og kule scenarioer en har lyst til å oppleve med en slik kikkert, og det er derfor viktig at den er skikket for bruk i all slags vær og forhold. 

Også med denne termiske kikkerten følger det med ekstra batterier, såkalt Li-on. Det er også mulig å kjøpe batteriholdere for AA- og CR123batterier. 

Selv på de kaldeste og mest frosne dagene vil anti-frost skjermen holde seg gående, noe som er avgjørende for den termiske kikkerten sin bruk. 

 

Eksepsjonell rekkevidde og ok bildekvalitet

XQ38F kan, som sagt, vise deg et klart bilde av objektet foran deg, opptil 1,35 km. Skjermen, vil til tross for litt lavere oppløsning, gi et ganske så klart bilde. Den samme AMOLED-skjermen som på de dyreste kikkertene, skaper fortsatt gode kontraster i bildet og gir et godt lys for å få beste mulig resultat. 50Hz i bildeoppdatering, gjør at du vil, for eksempel, se bevegelsen til rådyret du har zoomet deg inn på i sanntid på skjermen.

Det ville vært mer nøyaktig og og praktisk med lasermåling, men selv denne termiske kikkerten fungerer opp mot optimalt. Den har Stadiametrisk avstandsmåling, slik at du er sikret å få med deg hvor lang unna det du fokuserer på er. 

Du kan velge mellom 3 forskjellige moduser ut fra hvilke omgivelser du befinner deg i. Dette gir deg fordelen av en tydeligere måling. Med et enkelt knappetrykk kan du velge mellom “Rocks”, “Forest” eller “Identification”. 

 

Enkel i bruk

Denne enkle termiske kikkerten egner seg også godt i nordlie og kjøligere forhold. Knappene på kikkerten er også enkle å trykke på slik at du ikke trenger å sløse bort unødvendig tid på å blant annet ta av deg finger tøyet. Som hos alle de mest anerkjente, termiske kikkertene fra Pulsar kan du lett starte med å konfigurere kikkerten fra den nye appen. 8GB i lagringsplass gjør at du ikke trenger å hente ut filmene og bildene ofte, men kan holdes på kikkerten. 

 

Fordeler 

 1. Mye for pengene
 2. Batteri som overlever lenge
 3. Lang rekkevidde 
 4. Enkel og lett å hanskes med

Ulemper

 1. Ikke lasermåler
 2. Kunne hatt høyere digital zoom

LES MER →


4. Pulsar Accolade XQ38 – En allsidig modell

SJEKK PRISEN →

Binokular termisk kikkert med svært gode egenskaper

Accolade XQ38 er en binokular termisk kikkert med svært gode egenskaper. Med god stabilitet og fokus er dette en flott kikkert å bruke for de ivrigste jegerne. Den kommer med et robust og slitesterkt kikkerthus, god oppløsning, AMOLED-skjerm og god batterilevetid. Ettersom denne termiske kikkerten er binokular så skiller den seg ut fra de andre modellene. Dette gjør derimot at Accolade XQ38 har et ekstremt godt fokus, og gir en veldig bra rekkevidde.

Accolade XQ38 er designet for å fungere på en rekkevidde på 1350 meter og med stadiametrisk avstandsmåling. Dette gjør at den er veldig allsidig for den erfarne jegeren. Den vil fungere like godt på dagtid som på nettene, har batterilevetid på 8 timer og en veldig enkel og god brukervennlighet.

 

En termisk kikkert med et robust design

Denne termiske kikkerten er designet på en måte som skal være robust nok til å tåle de aller hardeste klimaene. Den er utrustet for å klare seg i temperaturer fra 25 minusgrader til 50 plussgrader. Alle sårbare komponenter er bygd innover- det vil si linser og knapper- slik at kikkerten kan unngå unødvendig slitasje og være godt beskyttet mot omgivelsene. Kikkerthuset er i gummiarmert karbon, det gjør at alt av optikk og teknologi er beskyttet og isolert ved slitasje. Dette vil også gjøre kikkerten hundre prosent vanntett og beskyttet fra våtere omgivelser.

Batterilevetiden er på 8 timer ved kontinuerlig bruk. Dette vil holde de fleste på en tur ettersom man kan skru av og på for å konservere batteritiden. Skulle det være for lite kan man enkelt ta med seg ekstra batteri i sekken eller lomma.

 

Enkel og god brukervennlighet

Med et enkelt design og praktiske løsninger er denne termiske kikkerten en av de mest brukervennlige. Med knapper som er godt plassert og med enkelt display er det enkelt å forstå og bruke denne kikkerten. Vekten og størrelsen er godt balansert og gjør at du kan lett manøvrere deg rundt med den. Den har også to linser for øynene som gjør at du får et helhetlig og godt bilde, og gode innstillinger som gjør at du kan justere til hva som passer deg.

Pulsar har selvfølgelig også gjort det mulig å koble til denne modellen via en app. Fra din egen telefon eller nettbrett har du derfor muligheten til å se over filmer og bilder som er tatt med denne kikkerten, som om det skulle vært et termisk kamera, og sørge for at appen har siste programvareoppdatering.

 

God oppløsning og bra rekkevidde

Denne termiske kikkerten har en god rekkevidde på 1350 meter og objektene er tydelige. Accolade XQ38 har som mange av Pulsar modellene en AMOLED-skjerm som er til stor fordel i terrenget, med sterkere kontraster og klare farger. Med kikkerten følger det med en oppløsning på 640×480, en brukbar oppløsning men god til en termisk kikkert av denne kvaliteten.Kikkerten følger med stadiametrisk avstandsmåler og er som sagt binokular som gjør at den er lettere å håndtere og vil gi et mer stabilt bildet og mer nøyaktige målinger.

Kikkerten gir muligheten til å velge mellom 8 forskjellige farger moduser og 3 forskjellig moduser ut fra hvilke omgivelser du befinner deg i. Med et enkelt knappetrykk kan du velge mellom “Rocks” (Forbedret kontrast), “Forest” (Lav kontrast) og “Identification” (Forbedret varme gjengivelse).

 

Fordeler

 • Svært stabil og lett å manøvrere
 • Meget godt fokus
 • God optikk
 • Robust med et bra batteri

Ulemper

 • Litt tung

LES MER →


5. Pulsar Axion XM30S Termisk monokular – Både god kvalitet og rimelig

SJEKK PRISEN →

Et smart og godt valg

Pulsar Axion XM30S er, til tross for sin billige pris, bra på kvalitet. Den er faktisk markedets billigste alternativ, men det betyr ikke at den er direkte dårlig av en grunn. Oppgradert fra eldre og gamle modeller, har denne termiske kikkerten kriget seg inn på topp fem listen. Den har i senere tid blitt utstyrt med blant annet AMOLED-skjerm, bedre beskyttelse og lengre rekkevidde. Det kan altså trygt sies at du får mye for pengene. 

 

Bra rekkevidde, med grei oppløsning

Ettersom Axion XM30S, legger seg langt under de andre når det gjelder pris, kan det sies at man får mye for pengene. Til tross for en grei oppløsning, har den en rekkevidde på 1200 meter, noe som taler for at denne termiske kikkerten også er av god kvalitet. Skjermen på kikkerten er av samme kvalitet som de dyrere modellene. Det er ikke til å forvente at denne kikkerten er like bra som de dyrere alternativene, men ut ifra hva prisen tilsier presterer denne meget godt. 

 

Praktisk og kompakt

Kikkerten er ikke så stor og veier kun 250 gram. Den tar liten plass og vil være robust og vanntett uten problemer. Den termiske kikkerten er sikker i bruk, og tåler minusgrader helt ned til -25 grader celcius. Batteritiden er på totalt 4 timer.

 

Fordeler:

 1. Billig, men bra
 2. tåler kulde og vann
 3. Veier lite og tar liten plass
 4. svært god rekkevidde

Ulemper:

 1. Ikke optimal oppløsning
 2. Vesentlig kortere batteritid

LES MER →


Juicepresser test: Her finner du våre 7 favoritter (2021)

Terrassevarmer test – De beste 7 terrassevarmere for 2021

Våre undersøkelser er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: