Stekepanne Sammenligning: Våre 7 Favoritter For 2021

stekepanne test

Å lage god mat krever mer enn bare gode ferdigheter. Riktig utstyr gjør jobben lettere å gir samtidig et bedre resultat. Stekepannen er kanskje det redskapet vi bruker aller mest i matlaging. All varmmat skal enten stekes, kokes, eller varmes og i stekingen er det få ting som ikke gå rett i pannen. Å ha en stekepanne som fungerer skikkelig er derfor utrolig deilig. En dårlig stekepanne vil bare svi og ødelegge maten, mens en god vil bevare smak og fukt. I denne kjøpsguiden får du de beste stekepannene på markedet i ulike kategorier. Slik at du skal kunne finne den beste stekepannen til ditt bruk og din stekeplate. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
Scanpan CTX
Dette er en stekepanne som leverer på det høyeste nivået igjen og igjen. Denne stekepannen er faktisk så god at mesterkokken Tommy Myllymäki benytter seg av den når han skal lage retter i verdensklasse.
SJEKK PRISEN →
Jamie Oliver Everyday SS
Om du vil ha en stekepanne som gir gode resultater til en rimelig pris så er dette produktet perfekt for deg. Denne stekepannen er utviklet i et samarbeid mellom den anerkjente produsenten Telfa og den enda mer anerkjente kokken Jamie Oliver.
SJEKK PRISEN →
Mauviel M`250 Cuprinox
Dersom du er på utkikk etter en kobberpanne er dette helt klart det rette kjøp for deg. Med en kobber og jern blanding får du en 26 cm flott og solid stekepanne som vil gi deg gode resultater i alle slags matretter. Dette er rett å slett et kjempekjøp.
SJEKK PRISEN →
De Buyer Prima Matera
Et premium kjøkken trenger gjerne premium utstyr. Høy kvalitet på utstyr til matlagingen vil som regel gi den direkte overføring til smak og resultat. Med denne flotte og premium stekepanne fra De Buyers kan du steke maten din perfekt gang etter gang.
SJEKK PRISEN →
Fiskars Norden
Dette er en stekepanne i et klassisk og tidløst design som passe perfekt inn på alle kjøkken. Det å ha kjøkkenredskaper som står i stil med ditt kjøkken er viktig for alle som er opptatt av å ha et flott kjøkken.
SJEKK PRISEN →

1. Scanpan CTX – Vår favoritt

SJEKK PRISEN →

Rå testvinner
Denne flotte testvinneren fra Scan Pan er helt fantastisk. Den danske produsenten har med sin CTX modell blåst konkurrentene av banen. CTX står for Ceramic Titanium Extreme, og den har et premium og luksuriøst design som oser kvalitet. Den har et elegant og minimalistisk design og et belegg som motstår riper og rester av svidd mat.

Ergonomisk design
Det er klart at man ønsker seg en stekepanne som ser fin ut har flotte buer og et minimalistisk og eksklusivt design. Denne leverer begge deler. Den har jevne og fine overflater og et svært ergonomisk design. Dette gjør det den er lett å holde. Det flotte og buede håndtaket gjør at stekepannen er lett å manøvrere. Selv om stekepanne ikke føles særlig tung i hånden har den en premium og eksklusiv følelse. Den lette vekten bidrar også ytterligere til allsidigheten og manøvreringen.

Non-stick belegg
En stekepanne som svir maten vil aldri oppnå gode resultater. Det tar enten for lang tid å steke maten slik at den blir tørr, eller så blir den brent og svart på utsiden. Å ha et non-stick belegg er derfor helt avgjørende i matlagingen. Ved å forhindre svidd mat kan du steke blant annet kjøtt på høy varme og få den gyldne og brune overflaten, mens du bevarer fukten og fyldigheten til kjøttet. Videre gjør også dette belegget at pannen er lett å vaske opp ettersom ting ikke sitter fast i belegge like lett. Slik bevarer du også stekepannens liv.

Kan varmes opp i ovnen
CTX modellen fra Scan Pan kan også varmes i ovnen. Denne funksjonen er utrolig flott dersom du skal holde noe varmt og deretter steke det, eller motsatt vei. På den måten slipper du å vaske opp både en ildfast form og stekepannen. Stekepannen har faktisk en toleranse på inntil hele 260 grader. Det er mye mer enn du egentlig trenger.

Oppsummering
Denne flotte testvinneren fra danske Scan Pan har levert en fantastisk stekepanne i sin CTX modell. Med et non-stick belegg som gjør den enkel å bruke og vaske opp etter bruk. Videre kan stekepanne brukes i ovnen på inntil hele 260 grader. Med flott og lekkert design er dette totalt sett en flott testvinner.

LES MER →


2. Jamie Oliver Everyday SS – Bra budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

Høy kvalitet til en god pris
Det å kjøpe et høykvalitets produkt til en god pris er det perfektet kjøpet for alle som liker å tenke økonomisk. Denne stekepannen lever opp til akkurat dette. Til en pris som ligger betydelig lavere enn sine konkurrenter leverer denne stekepannen et svært godt resultat. For å få til dette benytter denne pannen seg av en rekke smarte løsninger som både er økonomiske og som garanterer en god stekeopplevelse.

Utviklet av en mesterkokk
Etter mange år som TV-kokk har Jamie Oliver blitt et navn som nesten alle vet om. Han er verdenskjent for sin karisma og sine kokkeferdigheter. De siste årene har han også drevet med utviklingen av en rekke kjøkkenredskaper. Et av disse kjøkkenredskapene er en rå gode stekepannen. I samarbeid med den kjente kjøkkenredskap produsenten Tefal har han her utviklet en stekepanne som hjelper deg å lage knallgode hverdagsretter.

Produsert i rustfritt stål
Noe av det viktigste med en stekepanne som man skal bruke titt og ofte er at den har en god holdbarhet. Det at denne pannen er utviklet i rustfritt stål gjør at den får akkurat dette. Noe av det verste som kan skje med en stekepanne er at det kommer rust oppbygning. Dersom det begynner å komme store mengder rust på en stekepanne er den så godt som ubrukelig. En annen smart løsning som er implementert i denne stekepannen er at den er utstyrt med et titanium non-stick belegg over hele pannen. Dette gjør at pannen blir ultra resistent, og at den blir svært mye lettere å vaske opp etter bruk.

ThermoSpot-teknologi
Den siste smarte løsningen vi skal se på her er hvordan denne pannen benytter seg av ThermoSpot-teknologi. Dette er en teknologi som gjør at pannen varmer seg opp likt over hele pannen. Dette gjør at ingen deler av pannen vil være varmere enn andre, og at du skal kunne gjennomføre steking perfekt hver eneste gang.

Oppsummert
Alt i alt vil jeg si at denne stekepannen egner seg perfekt for alle som er på jakt etter en kvalitetspanne til en god pris. Med tanke på hvor mange smarte løsninger denne stekepannen benytter seg av er det faktisk helt utrolig hvor lavt priset denne modellen er.

LES MER →


3. Mauviel M`250 Cuprinox – God kobberpanne

SJEKK PRISEN →

Mange fordeler med kobber
Det er mange som tror at det å ha en kobberplate er noe som tilhører fortiden, og at det bare er nye rustfrie plater som kan levere gode resultater. Heldigvis kan jeg si at dette er helt feil, det finnes faktisk en hel del med gode grunner for hvorfor du burde kjøpe en kobberplate. En av disse er at en kobberpanne mye raskere blir varm. Siden kobber er et mykt metall går det mye raskere for varmen fra komfyren å varme opp stekepannen. Et annet godt trekk ved en kobberplate er at den holder temperaturen mer stabil. Dette skjer også fordi kobber er et så mykt metall at hele pannen blir varmet opp og at det derfor blir en mye mer jevn og stabil varme.

Ikke bare kobber
Selv om det er en rekke fordeler med kobber, er det ikke optimalt å ha maten rett på kobber. Dette er fordi det da ville blitt mye lettere for maten å svi seg fast i kobberet. For å motvirk dette har denne modellen et belegg av rustfritt stål på innsiden av pannen. Dette sørger for at pannen alltid er lett å rengjøre. Et annet aspekt som det er viktig å tenke på når det kommer til en kobberplate er designet. For de som er opptatt av en estetisk pen stekepanne så er det lite som slår en kobberpanne. En kobberpanne har et klassisk design som vitner om kvalitet og et tidløst preg.

Vedlikehold
Selv om det er en rekke fordeler med en kobberpanne, skal jeg ikke stikke under en stol at det er noe mer vedlikehold. For at du skal kunne holde pannen med det vakre og glinsende designet er det viktig at du vedlikeholder den etter bruk. Heldigvis er det ikke spesielt vanskelig å vedlikeholde en kobberpanne. Det eneste du trenger å gjøre for å holde på glansen er at du må vaske utsiden av pannen med en pussekrem. Om du gjør dette etter hver gang du har brukt pannen vil den holde seg svært bra. Dersom du liker et mørkere design på pannen er det bare å la være å bruke pussekrem. Da vil pannen etterhvert bli mørkere og få en mer slitt karakteristikk.

Oppsummert
Kort oppsummert er denne stekepannen perfekt for alle som er på utkikk etter en estetisk pen stekepanne som leverer gode resultater. Noen av fordelene med en kobberpanne er at den varmer seg raskerer opp og holder en mer stabil varme. En av ulempene med en kobberplate er at den trenger noe mer vedlikehold for å holde på sin glans.

LES MER →


4. De Buyer Prima Matera – Premium panne

SJEKK PRISEN →

Premium stekepanne for premium resultat
Det er ingen overraskelse at en god stekepanne vil levere mye bedre resultater enn en dårlig stekepanne. Høy kvalitet og et flott design gjør matlagingen enkel og morsom. Det at det er gøy å lage mat gjør at du som matlagere legger mer sjel og innsats i det, og resultatet blir kun av den grunn betydelig bedre. Mennesker bruker flere timer av uken på å lage og forberede mat, og det er bra å kunne gjøre dette til noe man liker og koser seg med. Denne flotte stekepannen fra De Buyers er en skikkelig kvalitets panne av øverste hylle. Og du skal lete lenge etter en mer premium variant enn denne.

Kobberpanne og rustfritt stål
Denne premium vinneren fra De Buyers er i en blanding av kobber og rustfritt stål. Den er 90% kobber og 10% rustfritt stål. Selv om kobber ikke er det beste materiale ved høy varme er det en god varmeleder og gir maten rask varme. Bunnplaten er også magnetisk hvilket fører til at pannen kan brukes på induksjon og en rekke andre varmekilder. Dette er utrolig nyttig hvis du har flere steder du ønsker å bruke denne flott stekepannen.

Nydelig design
Stekepanne har en 2 mm høyglans av kobber på utsiden og gir det en flott og elegant design. På innsiden har pannen et belegg av rustfritt stål som gjør den lett å steke med, samt vaske i etterkant. Håndtaket er avrundet og holder seg kaldt selv ved høye temperaturer. Og det skulle bare mangle i en premium stekepanne som denne.

Pris
For en så fin og flott stekepanne som dette må man selvfølgelig punge ut litt. Det flotte designet og et avrundet og lekent håndtak som holder seg kaldt er ikke gratis. En slik luksus stekepanne vil du kunne bruke i lang tid fremover og kan ha en levetid på flere billige stekepanner. Hvis du ser på det på den måten trenger ikke stekepanne være spesielt dyr hvis du behandler den riktig.

Oppsummert
Kort oppsummert får du en premium vinner i kobber og rustfritt stål av elegant design. Gode varmeegenskaper, et ergonomisk håndtak og en magnetisk bunnplate for allsidig bruk. Alt dette kommer dessverre til en litt høyere pris enn mange andre stekepanner der ute, men det er den verdt.

LES MER →


5. Fiskars Norden – Klassisk design

SJEKK PRISEN →

Morsomt å lage mat
Å ha utstyr som fungerer går alt morsommere. En dårlig og stygg stekepanne vil gjøre det tyngre å lage mat hver dag og gjøre noe som egentlig er utrolig gøy til noe gørr kjedelig. Denne utrolig flotte og tidløse stekepanne fra fiskars tilbyr et enkelt og minimalistisk design som fremstår både profesjonelt og kvalitetssikkert. Å ha en fin stekepanne gjør det morsomt å steke ting. Du kan kjenne kvaliteten og den flotte estetikken i produktet. Det er rett å slett helt magisk.

Tidløst design
Det første som slår deg når du ser denne pannen er trolig et preg av historie. Den kunne vært 1000 år gammel, men ser fremdeles utrolig flott ut. Det er nettopp dette tidløse designet som gjør den så flott og industriell. Du kan nesten se for deg hvordan de sterke og flotte vikingene brukte liknende redskaper til å lage mat til sterke og flotte kropper. Gjennom denne pannen kan du lage mat gjennom et stykke historie. Håndtaket er laget av finsk bjørk og kan tas av dersom du skal vaske den eller bruke den i ovnen.

Tung og solid til en god pris
Når du først tar i denne pannen vil du i tillegg til designet legge merke til vekten. Den er betydelig tyngre enn mange andre moderne stekepanner, men gir til gjengjeld en følelse av kvalitet. Dette er en stekepanne som er utrolig solid og vil tåle bruk i lang tid fremover. I tillegg til dette ligger prisen på et svært greit nivå. Det er hvertfall ingen hindring mot å kjøpe denne designvinneren.

Oppsummering
Denne design vinneren er en litt utradisjonell vinner. De vanlige vinnerne har et mer moderne og blankt og estetisk design. Denne stekepanne har derimot et mer industrielt og naturlig design som minner om vikingtiden. Den er tung og solid, og kan vare så lenge du vil den skal vare. Med et avtakbart håndtak og en svært komfortabel pris er dette er utrolig godt kjøp om du ser etter en stekepanne av kvalitet og design.

LES MER →

 


6. Mauviel M’6s Non-stick – Non-stick panne

SJEKK PRISEN →

Ingenting er verre en brent mat
Det finnes svært få ting som er kjipere enn når du ikke henger helt med på notene også er plutselig all maten brent. Først og fremst er det kjipt å brenne maten fordi dette gjør at maten ikke smaker godt, men kanskje enda kjipere er det å måtte vaske opp en brent plate. For å vaske opp en brent plate trengs det svært varmt vann og store mengder zalo. Til og med, med zalo og varmt vann vil det ta lang tid å få en brent jernplate til å bli ren. For å slippe brent mat og brente stekepanner er det letteste å du kan gjøre å investere i en ordentlig god Non-stick panne. Mauviel M’6s er akkurat dette. Dette er en panne som benytter seg av en rekke innovative løsninger for at du aldri skal brenne maten igjen.

Non-stick, rustfritt stål, aluminium
For å få til at du ikke skal kunne brenne maten har denne stekepannen mange smarte løsninger. Den første og kanskje viktigste løsningen er non-stick belegg som er på innsiden av pannen. Dette belegget sørger for at maten aldri vil kunne brenne seg fast i pannen og at du kan steke mat med nesten null tilsatt fett. En annen smart løsning denne pannen benytter seg av er fem indre lag med rustfritt stål og aluminium. Disse fem lagene gjør at denne pannen kan brukes på alle typer komfyrer.

Ytre lag av kobber
Ikke nok med at denne platen benytter seg av fem lag med rustfritt stål og aluminium, så har den også et ytre lag med kobber. Dette ytre laget med kobber sørger for at pannen vil raskt varme seg opp og at varmen blir jevnt fordelt. Kobber har denne egenskapen fordi det er et mykt metall. Myke metaller har en mye raskere varmeoverføringer enn hardere metaller. Dette hjelper også med å holde en stabil og jevnt fordelt varme.

Oppsummert
Alt i alt vil jeg si at dette er den perfekte stekepannen for deg som virkelig er glad i å lage mat, men ikke er så glad i oppvask. Denne stekepannen garanterer en god stekeopplevelse samtidig som den sikrer at oppvasken vil gå raskt.

LES MER →

 


7. Lodge Stekepanne Støpejern –  I Støpejern

SJEKK PRISEN →

Støpejern blir bare bedre
Støpejern er en ikke smibar legering av jern. Disse pannene blir bare bedre og bedre med tiden. Denne utrolig flotte pannen fra Lodge er trolig den aller beste støpejernspannen du får tak i per nå. Med lang levetid og flott design kan du nå nyte velstekt mat på null komma niks.

Ingen såpe
Med støpejernspanner fra Lodge er det anbefalt å bruke varm vann, og ingenting annet når du skal vaske opp. Dette er fordi støpejern har en svakhet i rust. Såpe øker risikoen for rustdannelse, så det beste er å vaske den med varmt vann og tørke av den med en gang. Slik forhindre du at pannen står å ruster mens du ikke bruker den.

Hvordan steker man inn produktet
Før bruk er det viktig at den er ren og pen, så du bør derfor skrubbe vekk rester og møkk fra pannen. Deretter tørker du av den og smører den inn i litt rapsolje. Deretter kan du ta et aluminumsfoileark å legge i stekepannen og sette den inn i ovenen med over og undervarme på 180 grader. La den så stå å brenne seg i 1 time før du tar den ut og avkjøler den.

Oppsummering
Denne flotte stekepannen fra Lodge er en stekepanne i støpejern og er et utrolig godt redskap å ha i kjøkken arsenalet sitt. Den store diameteren og dype form gjør den gunstig til å steke i ovnen og på plata. Med en diameter på 30 cm er den stor nok til alt fra pannekaker til paier. Når du skal rengjøre den er det bare viktig å huske å ikke bruke sterk såpe da dette kan medføre rust i pannen.

LES MER →

 


Fiskesnelle test: Her er våre 7 favoritter

Håndmikser test: De 7 beste på markedet i 2021

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

One thought on “Stekepanne Sammenligning: Våre 7 Favoritter For 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: