Sovepose Sammenligning: Våre Budsjettvennlige Favoritter For 2021

sovepose-test

aÅ sove i telt er helt essensielt dersom du er glad i friluftsliv, og en sovepose som holder deg god og varm gjør turene både lettere og mer overkommelige. En kald natt i en dårlig sovepose er noe man sjeldent glemmer. Har du først våknet opp kald skal det godt gjøres å sovne igjen. På samme tid er det viktig å ikke bli for varm da dette kan bli problematisk om sommeren med mye mygg og insekter. Denne kjøpsguiden skal derfor hjelpe deg å finne den rette soveposen til ditt bruk. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
STS Spark SPIII Sovepose Long
En pose for tre sesonger! Denne testvinneren er et perfekt alternativ for alle og enhver. tilpasset allsidig bruk og varierende temperaturer helt ned til - 20 grader i nødstilfeller. Kjøper du denne er du garantert fornøyd.
SJEKK PRISEN →
Mountain Equipment Nova II
Mange ønsker i pose og sekk og da vil det være lurt å velge en tresesongers sovepose. Dette betyr at den er laget for å brukes om våren, sommeren og høsten. Fordelen med dette kontra en firesesongers sovepose er at den vil være langt mer komfortabel om sommeren.
SJEKK PRISEN →
Mountain Equipment Redline
Hvis du skal på tur i verdens kaldeste klima og trenger den absolutt varmeste soveposen, da vil valget være lett. Denne sovepose fra Mountain Equipment er et must for enhver som tenker å sove ute i temperaturer ned til -45 C.
SJEKK PRISEN →
Mountain Equipment Glacier 1000 W STD
Dette er en sovepose som er spesialdesignet for jenter. Den er spesialdesignet for jenter for å kunne levere den beste komfort. Gutter og jenter har forskjellig anatomi og har derfor noe forskjellig behov når det kommer til sovepose.
SJEKK PRISEN →
Swedteam Ultra 1300 Veil
Om du er glad i jakt vet du at kamuflasje er en viktig faktor som en må ta stilling til. Det er derfor denne soveposen er designet i et unikt kamuflasjemønster. I tillegg til dette nyttige kamuflasjemønsteret er også soveposen relativt robust.
SJEKK PRISEN →

1. STS Spark SPIII Sovepose Long – Vår favoritt

SJEKK PRISEN →

Helt klart en testvinner

Denne testvinneren gikk av med seieren grunnet sitt allsidig bruk og gode forutsetninger for aktivitet både høyt og lavt i naturen. Soveposen er relativt lett og tar derfor ikke all verden av plass i sekken heller. 

Temperaturer helt ned til -20°C i nødstilfeller

Selv om denne soveposen er ment for tre sesonger, altså ikke til bruk om vinteren, kan den brukes i -20 C dersom det trengs. Dette er utrolig nyttig da du alltid vet du kommer deg gjennom natten uten problemer. Derfor er den optimal for varmere temperaturer i plussgrader.

Liten plass i sekken gir rom for andre ting 

Soveposen er kjent som en av de største tingene du tar med deg på overnatting hvis du ser bort ifra teltet. Allerede nå finnes det telt med mindre volum enn soveposer. Å kunne fjerne både vekt og plass fra sekken er utrolig digg både med tanke på komfort og krefter du bruker på å bære posen.  

UltraDry Down for mindre fukt

En fuktig sovepose kan fort bli utrolig kjip dersom temperaturen går under frysepunktet. Med Sea to summit sin unike UltraDry teknologi kan du forhindre at dunet tiltrekker seg fukt. I tillegg til dette er den både miljøvennlig og PFC-fri. 

LES MER →


2. Mountain Equipment Nova II – Tresesongers sovepose

SJEKK PRISEN →

Leverer komfort for alle tre sesonger

Denne soveposen er som sagt tiltenkt bruk for vår, sommer og høst. Det er mange soveposeprodusenter som mener å ha fått til dette. Det er dessverre ofte at slike soveposer ender opp med å bli halvdårlige for samtlige sesonger. Dette gjelder derimot ikke for denne posen levert fra Mountain Equipment. Den leverer god komfort for alle tre sesonger og gjør heller ikke noe forsøk på å kunne brukes om vinteren. Dette liker vi.

Bruk av varmekamera

Når Mountain Equipment skulle teste denne soveposen har de brukt et såkalt varmekamera. Dette gjør at de kan optimalisere samtlige åpninger og sømmer for å sørge for minst mulig varmetap. Dette er et tegn på en særdeles seriøs produsent som legger mye tid inn i testingen og perfeksjoneringen av produktene sine.

Helium 20D Nylon ytterstoff

Dette ytterstoffet er brukt i denne sovepose. Hva dette betyr for deg som forbruker er at sovepose vil puste godt. Da slipper du å våkne opp en varm maimorgen fullstendig klam og svett. Dette er et aspekt mange glemmer i søken etter den aller varmeste soveposen. Det er nemlig lite som gjør deg kaldere enn det å være våt eller fuktig. Derfor er det kritisk med en sovepose som kan levere gode pusteegenskaper.

Smarte løsninger rundt hodeseksjonen

Denne soveposen har helt tydelig mange smarte løsninger rundt hodeseksjonen av posen. Noen av disse er en anatomisk hette med ordentlig kuldeklaff. Disse funksjonene gjør at man kan minimere varmetapet rundt hodet og nakken. Dette er kroppsdeler med stort varmetap, derfor vil det være kritisk å gi dem god isolasjon. Samtidig er dette løsninger som lar deg justere ventileringen med god kontroll. Dette er flott for varmere netter der man ønsker mer luft i posen.

Polarloft isolasjon

Denne soveposen har Polarloft isolasjon. Dette er i kontrast til en del synetiske soveposer og dunsoveposer. Det dette vil bety for deg er at du vil ha en varm sovepose uten å måtte være redd for at den skal bli våt. Polarloft tåler nemlig fuktighet langt bedre enn tradisjonelle dunposer.

LES MER →


3. Mountain Equipment Redline – Premium sovepose

SJEKK PRISEN →

Tåler kulde best av alle 

Om du har sovet ute en vinternatt før med en dårlig sovepose vet du hvor forferdelig kaldt det kan bli. Nesten ingenting i hele verden er verre enn å våkne opp av at du er så kald at du skjelver. Med denne soveposen vil dette aldri være et problem, dette er fordi denne posen er tilpasset bruk helt ned til -45C. Dette gjør denne posen perfekt for vinterekspedisjoner og gjør at du alltid vil være sikret en god natt søvn.

Lett og slitesterk

Ved å bruke Gore sin nye membran, 800+Fillpower gåsedun og thermium som ytterstoff er denne modellen en av de mest avanserte soveposene på dagens marked. Denne kombinasjonen gjør også soveposen svært lett og slitesterk. Dette er viktig for alle som har tenkt seg ut på en lengre vinterekspedisjon. Når man skal gå lengre perioder med pulk eller store sekker er det svært viktig med en lett og pakkbar sovepose som ikke tar for mye plass. 

Bygget for lange turer

Denne modellen er designet for å tåle verdens hardeste og kaldeste klima. Dette er grunnen til at denne soveposen benytter seg av avanserte kombinasjoner. Selv om prisen på denne modellen er betydelig høyere enn de fleste andre soveposer, er ikke dette forgjeves. Om man skal på en lang vinter ekspedisjon er det svært viktig med en pose som tåler alle mulige påkjenninger. 

LES MER →


4. Mountain Equipment Glacier  1000 W STD – Sovepose for kvinner

SJEKK PRISEN →

Ulik anatomi

Det er ingen hemmelighet at forskjellige kjønn har ulik anatomi. Denne soveposen fra Mountain Equipment er spesielt designet for kvinner. Det betyr at kvinner vil oppleve denne soveposen som mer komfortabel enn andre unisex soveposer. Hvis man ønsker å sammenligne dette med et annet produkt vil det være naturlig å se til sykler. Det er ingen problem for kvinner å bruke herresykler eller unisex sykler, men de fleste vil oppleve en sykkel designet for kvinner som mer komfortabel.

God vinterpose til grei pris

Dette er en dedikert vinterpose. Det betyr at den er hovedsakelig designet for bruk om vinteren. Dog betyr ikke dette at den ikke kan brukes i varmere klima eller årstider. Det betyr kun at du må åpne soveposen mer opp for å få mer lufting. I og med at det er en vinterpose har den en komforttemperatur på -19 C. Dette er utrolig bra og vil være tilstrekkelig for de fleste turer om vinteren.

Beste andedun på markedet

Denne posen er fylt med 948 g med 700+ fillpower premium andedun. Dette er det aller beste andedunet som finnes på markedet og vil derfor gjør en god jobb med å holde deg varm. Videre har den et fyllforhold på 90/10 som er utrolig bra sammenlignet med konkurrentene.

Innstramming fra innsiden av posen

Denne soveposen er designet slik at du kan stramme nakkesesksjonen fra innsiden av sovepose. Det er utrolig bra siden det da blir enklere å få en ordentlig tett fit rundt nakken for de kaldeste nettene.

Nytt ytterstoff

Denne modellen kommer med det nye ytterstoffet DriLite Loft II. Dette nye stoffet er betydelig lettere enn tidligere modeller. Dette har de klart uten å redusere robusthet eller vannsøyle. Vannsøylen er fortsatt på utrolige 1500mm.

LES MER →


5. Swedteam Ultra 1300 Veil – Beste til jakt

 

SJEKK PRISEN →

Viktig med god kamuflasje

Om man skal på en lengre jakt er det svært viktig med god kamuflasje. Derfor er denne soveposen designet med et unikt kamuflasjemønster. Det gjør denne modellen perfekt for deg som skal sitte på post. Du trenger ingen ekstra kamuflasje når denne modellen passer inn i norsk skog. 

Lett og god 

Et annet aspekt som er viktig å tenke på når man skal kjøpe en sovepose er at den er lett. En lett sovepose tar mye mindre plass enn en tung pose. Det at posen er lett gjør også at den kan fraktes langt uten at han eller hun som må bære den får en alt for tung sekk. Vekten på denne soveposen er på kun 1600 gram, noe som gjør den til en av de lettere soveposene. Utsiden av soveposen er laget av 100% polyester som gjør den slitesterk. Dette er viktig for at det ikke skal gå hull på soveposen. 

Holder kulden ute

Denne modellen sørger for en god natt søvn helt ned til -18 C. Dette gjør at denne soveposen egner seg godt om vinteren også. Kamuflasjemønsteret er kanskje ikke like perfekt for vinterstid, men dette kan man enkelt løse med for eksempel en Jervenduk . Alt i alt er dette en svært allsidig sovepose som passer perfekt for jakt.

LES MER →

 


6. Exped Dreamwalker Pro M – Mest allsidig

SJEKK PRISEN →

Mange bruksområder

Denne soveposen fra Exped er først og fremst en sovepose, men kommer også med en rekke funksjoner som gjør den ypperlig for forskjellig bruk. Det er for eksempel glidelåser

 både i bunn av posen samt ved armene. Dette gjør at du enkelt kan konvertere soveposen til en behagelig parkas. Man kan tenke seg at dette vil være nyttig på jakt. Eller om man rett og slett ønsker å bruke alt dunet oftere enn kun ved overnatting. Det er jo tross alt utrolig mye dun som går med i en sovepose. Det å kunne optimalisere bruken av dette dunet vil derfor være lurt.

Liggeunderlagsprodusent

Exped er i utgangspunktet en produsent som tidligere har laget liggeunderlag. Da vil du kanskje spørre deg om dette er relevant for soveposer. Svaret på dette er ja. Liggeunderlagene til Exped er ofte laget med dunfyll og i de fleste tilfellene er det svært isolerende liggeunderlag. Dette betyr for deg som forbruker at Exped vet og kan å lage varme produkter.

Komfort for de varme årstidene

Komforttemperaturen på denne posen er på 2 C. Det betyr at den ikke egner seg til bruk ved sen høst eller vinter. Sånn sett kan den kanskje karakteriseres som en tresesongers. I tillegg til denne komforttemperaturen leverer Exped en sovepose med 1000 mm vannsøyle og hele 580 g med fyllvekt av god gåsedun.

LES MER →

 


7. Mountain Equipment Fireflash STD 185cm – Beste for lett tur

SJEKK PRISEN →

Perfekt for lengre turer 

Om du skal på en lang tur om sommeren eller høsten en det viktig med en lett og god sovepose. En lett sovepose sørger for at sekkens totale vekt er liten og gjør at du kan gå lange turer uten noe problem. Dette er faktisk den letteste soveposen Mountain Equipment noensinne har utviklet. 

Patentert design 

Denne soveposen har et robust design og er laget i et av de råeste materialene på markedet i dag. Designet på denne soveposen er svært avansert og benytter seg av patenterte løsninger. Dette gjør at denne modellen setter en helt ny standard for hva en lett sovepose skal være.

Tåler noe kulde

Selv om denne soveposen er utviklet for å være lett og svært håndterlig gjør ikke dette den til en sovepose som ikke tåler kulde. Denne modellen kan garantere en komfortabel natt helt ned til -8 grader. Dette gjør at denne soveposen passer bra for både våren, sommeren og høsten i Norge. Alt i alt er denne soveposen perfekt for alle som trenger en sovepose som de lett kan ta med seg over lengre perioder. 

LES MER →

 


 

8. Mountain Equipment Glacier Expedition ST – Perfekt vintersovepose

 

SJEKK PRISEN →

Kunsten ved å holde seg varm om vinteren

Å holde seg varm en kald vinternatt er ingen enkel sak. Kulden kommer krypende lag for lag innover helt til den treffer deg og ødelegger natten din. Ikke bare er det kjipt å fryse, men det er også svært vanskelig å sove. Har du først våknet kald iløpet av natta må du enten ta på mer klær eller finne deg i å ikke få sove. En varm nok sovepose er derfor kanskje det viktigste du har om vinteren, enten du sover i telt, gapahuk eller åpen himmel. Denne soveposen fra Mountain Equipment holder deg komfortabel helt ned til -35. Det er utrolig imponerende. 

Flere størrelser for ideel passform og best komfort

En sovepose må ha riktig størrelse for å holde deg varm nok. Er den for stor vil du slite med å holde den varm, mens dersom den er for liten vil du kanskje ha dårlig plass til å bevege deg.Glacier Expedition ST finnes derfor i tre ulike størrelser for alle mellom 170 til 200 cm. Dette muliggjør god komfort i soveposen for hvem som helst. 

Vekt og pris er ikke ideelt

Selv om soveposen er en vinterpose holder den samtidig en god vekt. Dette gjør den enkel å ha med på tur uten å tenke alt for mye på hvor tung den er. Dessverre er prisen på samme måte som vekten litt høyere enn sommerposene. Dette er helt naturlig da det er en bedre pose som krever mer. Dersom du skal sove ute i kulden kommer du garantert ikke til å tenke på den ekstra vekten eller prisen som må betales når du merker varmen og komforten fra denne utrolig flotte vinterposen.

LES MER →

 


Pulk Test: Markedets 7 Beste Pulker I 2020

Kjøttkvern Test: Markedets 7 Beste Kjøttkverner I 2020

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

3 thoughts on “Sovepose Sammenligning: Våre Budsjettvennlige Favoritter For 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: