Riskoker Sammenligning: Våre Budsjettvennlige Favoritter For 2021

riskoker bakgrunnsbilde

Å koke ris i kjele er både vanskelig og slitsomt. Du må røre rundt for å passe på at den ikke svir seg i gryta, at den ikke koker over og at den ikke blir kokt for mye eller for lite. En riskoker er i slike tilfeller helt ideelt. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
Cuisinart Riskoker 12 porsjoner
Denne flotte og kompakte riskokeren en proppfull av gode funksjoner og gjør riskoking til en lek. Du trenger heller ikke tenke på plassen i maskinen da denne tar 12 porsjoner av gangen.
SJEKK PRISEN →
Sage BRC600 The Risotto Plus Riskoker
Med denne riskokeren fra Sage har det aldri før vært lettere å lage en kjempegod risotto. Og du trenger ikke engang å røre. Denne riskokeren gjør nemlig alt for deg, slik at du kan bruke tiden din på noe viktigere.
SJEKK PRISEN →
Champion Riskoker 1,5 l
Å ha en billig riskoker vil alltid være mye bedre enn å ikke ha en riskoker i det hele tatt. Med en svært god pris og en brukervennlighet ulikt noe annet er dette et utrolig godt alternativ om du ønsker å spare litt på prisen.
SJEKK PRISEN →
Hamilton Beach Riskoker 4,75L
Med Hamilton sin flotte og billige riskoker får du utrolig mye for pengene. Den rimelige modellen tilbyr flotte funksjoner og koker risen din like bra som de dyrere valgene der ute.
SJEKK PRISEN →
Riskoker 1,8 liter Rustfri
Er du student og ønsker en billig men samtidig effektiv riskoker vil denne modellen fra Princess være midt i blinken for deg. Den lever nemlig et stort kokevolum uten at riskokeren koster så veldig mye.
SJEKK PRISEN →

1. Cuisinart Riskoker 12 porsjoner – Vår favoritt

 

SJEKK PRISEN →

Fungerer også som en dampkoker

Denne riskokeren innehar en rekke funksjoner som gjør at den enkelt kan brukes som både en dampkoker samt for å tilberede suppe. Dette er noe som er langt bedre enn konkurrentene som ofte kun kan lage ris.

Nonstick materiale

Gryten i denne riskokeren er laget av et nonstick materiale som gjør den svært lett å rengjøre. Dette fordi risrester eller andre matrester ikke vil sette seg igjen i gryten. I tillegg til dette vil det være langt enklere å porsjonere ut riktige mengde ris på grunn av dette materialet.

Avtagbar dampinnsats

Denne modellen kommer med en dampinnsats som er avtagbar. Det betyr at den enkelt kan konverteres mellom en riskoker og en damper. Det at dette er enkelt og ikke minst intuitivt er et viktig aspekt hos en riskoker.

Automatisk avslutning

Når maten er ferdig tilberedt vet denne riskokeren det og går automatisk til en funksjon der den holder maten varm. Dette er utrolig nyttig hvis du ikke har mulighet til å ha kontroll på risen til enhver tid. Det betyr rett og slett at du alltid vil ende opp med perfekt kokt ris som også er varm.

Det meste kan vaskes i oppvaskmaskin

Både gryte, dampinnsats og lokk kan gå i oppvaskmaskinen. Dette er et annet punkt som gjør rengjøringen av riskokeren langt enklere. Velger du en riskoker uten denne funksjonaliteten vil du raskt oppleve hvor utrolig kjedelig det er å vaske kokeren for hånd.

God kapasitet

Denne riskokeren har en maksimal kapasitet på 800 gram ris. Det betyr i praksis at du enkelt kan koke ris for hele 12 personer for hver omgang. Dette vil være mer enn nok for de fleste. Det er også viktig at dette tallet ikke er for høyt da det gjør at kokeren i seg selv ender opp med å bli sinnsykt stor.

LES MER →


2. Sage BRC600 The Risotto Plus Riskoker – Premium

 

SJEKK PRISEN →

Kvalitet i alle ledd

En flott riskoker skal ikke bare være fin på innsiden, men også fin på utsiden. Med denne flotte riskokeren får du et elegant og flott design som både nyter øyet og magen på middagsbordet. Med en flott kropp i aluminium og en estetisk form kan du ved første øyekast se at denne riskokeren er noe ulikt alle andre. 

Å lage risotto er ikke alltid lett

En god risotto skal ikke være svidd, men det er veldig fort gjort å brenne både gryte og ris. Denne modellen fra Sage har derfor en helt egen rører funksjon som sørger for at du ikke trenger å rører konstant rundt i gryta. Denne gjør det for deg slik at du kan bruke tiden på andre ting enn å røre. 

Rustfritt stål for langvarig bruk

Når du først blar opp dyre dommer for en så fin riskoker som dette er det helt klart at man forventer den ypperste kvalitet. Det trenger du ikke være usikker på med denne. Rustfritt stål og en kompakt kropp sørger for langvarig og trygg bruk over tid. Dette sparer deg både for tid på vedlikehold, men også for å kjøpe en ny riskoker senere. 

Funksjoner som gjør matlaging enkelt.

Ikke bare utsiden av denne flotte riskokeren er verdt å snakke om. Denne har nemlig en rekke gode, intuitive og smarte funksjoner som gjør matlagingen til en lek. Du fikk tidligere høre om den smarte løsningen for å forhindre svidd mat i gryta. Dette er kun en av de mange smarte løsningene som både gjør det lett å lage mat, samt sparer deg for oppvask og ekstra tid i etterkant. 

Superenkel å rengjøre

Når du er ferdig å lage et flott herremåltid for guder, er det siste du vil å starte på oppvasken. Du er sliten og lei av mat og vil egentlig bare ha en superenkel lettvint løsning for å gjøre ting rent. Dette får du med Sage flotte lettvinte vaskeløsning. Den er superenkel å vaske og flekkene flyr av i en fei. Det har aldri vært så enkelt å vaske opp før.

LES MER →


3. Champion Riskoker 1,5 l – Prisvinner

SJEKK PRISEN →

Perfekt ris hver eneste gang

Det å lage ris kan være irriterende, du må passe på vannet, passe på risen og det kan bli søl over hele komfyren. Med denne riskokeren slipper du alt dette. Du vil med denne lille og stilrene riskokeren kunne få perfekt ris hver eneste gang. Du bare slipper risen ned i riskokeren og maskinen gjør resten selv. Det har aldri vært lettere å lage god ris og du slipper alt sølet. 

God kapasitet gir mye ris

Det å ha en riskoker med god kapasitet er viktig for at du skal kunne lage nok ris. Du vil for eksempel ikke måtte lage ris i to omganger dersom du skal få gjester på besøk. Med champion riskoker vil dette aldri være et problem. Denne stilrene og stillegående riskokeren har en kapasitet på hele 1,5 liter. Dette gjør at du alltid vil kunne koke nok ris uansett hvor mange gjester du får på besøk.

Høy effekt til en billig penge 

Mange riskokerer koster over 1000 kroner, for mange forbrukerer blir dette en alt for høy prislapp. De aller fleste er på utkikk etter et billig og bra produkt som kan levere gode resultater igjen og igjen. Og det er akkurat dette denne riskokeren kan levere. Med både god kapasitet og høy effekt garanterer denne modellen at du får perfekt ris raskt og enkelt. Effekten på denne riskokeren er på hele 500W noe som sørger for at kasserollen blir varm raskt. Det at kasserollen blir raskt varm er essensielt for at tilberedningstid skal bli kort.

LES MER →


4. Hamilton Beach Riskoker 4,75L – Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Perfekt tilberedt for alle typer ris

Denne riskokeren fra Hamilton leveres med en rekke funksjoner som gjør at den leverer perfekt ris hver gang. Dette gjør at verdien på riskokeren sånn sett er langt høyere enn en riskoker som kun kan koke vanlig hvit ris.

En riskoker skal ikke koste for mye

Denne riskokeren koster litt over 600 kr. Dette er en anstendig pris tatt i betraktning hvor mange funksjoner du får med på kjøpet. Denne riskokeren leverer nemlig langt over sin egen prisklasse og burde egentlig sammenlignes med de aller dyreste alternativene i denne artikkelen. På grunn av dette ender denne kokeren opp som vinner av mest for pengene.

Delay start

Denne riskokeren leveres med en funksjon som lar deg starte tilberedningen av maten så mye som 15 timer i forveien. Dette viser seg svært lurt hvis du lever i en hektisk hverdag og ikke har mye tid å bruke på middag. Da kan du for eksempel starte riskokeren når du går på jobb og komme hjem til ferdig ris.

Funksjon for damping

Denne kokeren leveres med en egen brikke som lar deg enkelt dampe de fleste grønnsaker eller dumplings. Dette gjør at riskokeren kan brukes til mer enn bare ris. I tillegg er det flott å se at dette tilbehøret kommer med produktet og ikke leveres separat.

Mye tilbehør

I tillegg til brikken som kommer med for damping leveres også denne modellen med en egen målekopp og en risspade. Dette er tilbehør du ellers måtte ha kjøpt utenom og derfor er det flott at det kommer med på kjøpet.

LES MER →


5. Riskoker 1,8 liter Rustfri – For studenten

SJEKK PRISEN →

Billig er best

Som student har du en rekke utgifter og ting du må betale for. Da er det alltid litt trangt i pengeboka og ikke så mye rom til dyre utgifter. Denne flotte riskokeren fra princess er da er særdeles flott alternativ for deg. Billig og nok rom er kanskje hovedmomentene for valget av akkurat denne riskokeren. 

Stor nok for deg selv og en venn

Med 1,8 liter får du nok til deg selv og noen venner eller en kjæreste på besøk. Dette er digg for å slippe mer oppvask etter matlagingen, samt at den tar mindre plass i huset. Den kompakte formen gjør at du ikke bare får bedre plass der du bor, men også mer plass i vaskemaskinen. Faktisk så rommer denne lille rakkeren nok til hele 8-10 porsjoner. Det er utrolig digg. 

Prisen stopper ikke funksjonene

Bare fordi denne er billig betyr ikke det at den mangler på kvalitet eller funksjoner. Den har et varmebestandig og rustfritt deksel som sørger for god temperatur. I tillegg til dette har den en nivåindikator som viser nivået på ris og vann. Den har en Avtagbar innergryte som sørger for lett rengjøring. Den har en varme funksjon som sørger for at risen holder seg varm, selv når den ikke varmes opp eller koker. 

Passer også for reise og camping

Dersom du ikke er student kan det også være digg med en riskoker som er liten og praktisk. Dersom du skal ha denne med deg er det utrolig praktisk at den er liten. Både til utlandet eller på camping. Alt er lov. Denne lille råtassen av en riskoker tar uansett ikke mer plass enn nødvendig. 

LES MER →

 


6. Crock-Pot Multicooker 5,6 L Timer – Høyt funksjonell riskoker

SJEKK PRISEN →

Mer enn bare en riskoker

Dette er den mest funksjonelle riskokeren vi har sett på. Ikke bare er den en riskoker, den er faktisk en multicooker. Dette vil si at du kan lage en helt rekke forskjellige nydelige retter med denne riskokeren. Dette er perfekt for deg som er på utkikk etter mer enn bare en riskoker. Med denne modellen får du muligheten til for eksempel å lage uendelige mange forskjellige slowcook retter. Om du har en familie som du har lyst til å lage lekre middager til er dette perfekt for deg. 

Miniovn eller stekegryte

Ikke bare er denne multikokeren ekstremt god på å koke ris, den fungerer også som både en miniovn og en stekegryte. Dette vil si at dersom du kjøper denne modellen så kjøper du ikke bare en riskoker. Du kjøper et multiverktøy som kan lage en hel haug med forskjellige gode retter. Denne modellen egner seg også ypperlig for langsom matlaging der man først skal brune kjøttet, før man deretter skal koke det langsomt.

Programmerbart display gir deg full kontroll

Denne riskokeren følger også med et programmerbart design som gir deg full kontroll. Dette er viktig for at du skal kunne forprogrammere multikokeren sånn at du skal kunne bestemme akkurat når maten er ferdig. Denne kokeren har også en gigantisk kapasitet som gjør at du aldri vil måtte lage ting i to omganger. Kapasiteten til denne mulitkokeren er på hele 6,5 liter. Dette er betydelig mer enn de fleste andre vi har sett på, noe som gjør den helt perfekt til større familier. 

LES MER →

 


7. Wilfa Riskoker 1,8 L RC-10CD – Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Høy effekt

Denne riskokeren leveres med en svært høy effekt på hele 700W. Dette gjør at du vil få en rask og effektiv tilberedning av maten din. I tillegg vil det bety at den kan tilberede store mengder mat på kortere tid. Sammenligner vi det med svakere kokere vil de slite veldig når man fyller riskokeren helt opp. På grunn av den høye effekten vil denne riskokeren levere samme resultat uansett hvor mye ris du fyller i den.

Forhåndsinnstilte program

Denne modellen leveres med forhåndsinnstilte program. Spørsmålet er kanskje hvorfor dette er nyttig? Svaret er vel kanskje det samme som årsaken til at du gikk til innkjøp av en riskoker i det hele tatt. Nemlig effektivitet. Det å ikke måtte sette opp programmet for risen hver enkelt gang vil spare deg en masse tid og på samme måte som riskokeren er raskere enn en vanlig gryte vil dette også spare deg tid.

Fungerer også for grøt

Når folk hører ordet riskoker er det mange som tenker at dette er et produkt som kun fungerer for ris. Det er derimot helt feil, dette fordi en riskoker kan brukes til å lage de fleste retter. En av disse vil være grøt. Med en konsistens lignende til ris og ikke minst samme temperaturkrav vil det være enkelt å bruke denne kokeren til grøt.

Sterkt materiale

Denne modellen er laget av rustfritt stål. Det gjør at riskokeren vil vare lengre og du kan forvente en lang levetid. I tillegg til dette vil den være enklere å rengjøre som jo er et viktig aspekt når det gjelder mat og tilberedning av ulike retter. Noe av det verste en kan tenke seg er en riskoker som er full av gamle matrester.

LES MER →

 


Undersøkelse Av Melkeskummere: Våre Favoritter For 2021

 

Ofte stilte spørsmål

Hvilken riskoker burde jeg velge?

Når det kommer til hvilken riskoker du burde velge, så kommer det mye an på hva du selv er ute etter. Dersom du bare trenger en enkel riskoker som bare skal koke ris, vil jeg anbefale deg å kjøpe en av de billigere modellen. Om du derimot er ute etter en maskin som kan gjøre mer enn bare det å koke ris ville jeg anbefale deg å se på Crock-Pot Multicooker. Dette er en multikoker som har en rekke flotte funksjoner som gjør at du kan lage et bredt spekter av gode retter.

Truger Test: Markedets 10 Beste Truger I 2020

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

One thought on “Riskoker Sammenligning: Våre Budsjettvennlige Favoritter For 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: