Motorsag: Dette er våre 7 favoritter for (2021)

motorsag

Håndtert med den riktige sikkerhets kunnskapen, så kan en motorsag være svært tids- og energibesparende. Motorsagen er et kraftig verktøy som kan rydde gjennom tykke busker eller felle ned trær som står i veien for solen i løpet av kort tid. De kommer i en rekke størrelser, fra de mindre elektriske modellene til tyngre gassdrevne modellene som er beregnet på et mer heftig arbeid. Prisene samsvarer som regel med motorstørrelse, spenning eller lengde på sagen. Men det er ikke alltid slik at det største er det beste. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
Husqvarna 135 II
En veldesignet og pålitelig motorsag som også passer fint til deg som ikke har tidligere erfaring med motorsag. Denne er nemlig lett å sette opp, og bruken går enkelt og greit for seg. Stillegående, velbalansert og kraftig motorsag som fåes til en veldig rettferdig pris. Husqvarna 135 II får derfor uten tvil “best i test”-tittelen hos oss.
SJEKK PRISEN →
AL-KO BKS 4540
Om du er på budsjett men ikke vil la det gå på kompromiss med kvaliteten, vil vi sterkt anbefale AL-KO BKS 4540. En lett og praktisk sag, som til tross for en lav pris byr på mye kraft. Sagen byr også på ekstra sikkerhet med en kjedebrems, og er komfortabel i bruk. Vår anbefaling til deg som ser etter det beste du kan få tak i, til så lav pris som mulig.
SJEKK PRISEN →
Jonsered CS2240S
Vil du kunne bruke motorsagen din i timesvis uten å bli utslitt, er denne modellen Jonsered noe du bør ta en nærmere titt på. Totalvekten på 5.4kg gjør den enkel å håndtere, og bidrar til at du holder ut selv skikkelig lange arbeidsintervaller. Betjeningen går generelt enkelt og greit for seg, med funksjoner som “spin start”, verktøyløs kjedestramming og ettrykks stoppknapp.
SJEKK PRISEN →
Husqvarna 120i
Denne er ideell for kutting av tømmer og trimming av mindre trær og grener. Den kommer til en lav pris, og er en stillegående og enkel motorsag. Denne kan du bruke uten å forstyrre deg selv eller omgivelsene. Til tross for at modellen er ganske lang, er balansen perfekt. Den byr på strømsparingsmodus. Etter bruk rengjør du motorsagen uten problemer, takket være huset på motorsagen som er lett å fjerne.
SJEKK PRISEN →
AL-KO BKS 3835
Ideell til deg som kommer til å reise mye rundt med motorsagen, eller bare trenger en liten og letthåndterlig en til hjemmebruk. AL-KO BKS 3835 har en sterk skjære ytelse og levetid, effektiv kraftoverføring og luftfilteret er lett å gjennomføre. Håndtaket sikrer deg et sikkert grep når du sager. En svært god og brukervennlig allround sag!
SJEKK PRISEN →

1. Husqvarna 135 II – Testvinner!

SJEKK PRISEN →

En god investering

Husqvarna er et ledende merke innen hageutstyr, velkjent for deres kvalitet. Husqvarna 135 II føyer seg inn i rekken av en mengde gode produkter selskapet har lansert, og dette blir vår testvinner. Det er tydelig at Husqvarna legger inn tid og forskning for å finne løsninger som hever kvaliteten og brukeropplevelsen, og 135 II står som et klart eksempel på det. 

Brukervennlig

Motorsagen anbefales selv til deg som aldri har tatt i en motorsag før, denne modellen er lett å starte opp og bruke. Oppstart tar et par rykk fra kaldstart. Motorsagen har antivibrasjon, som reduserer vibrasjonen og gjør sagen enklere og mer komfortabel å bruke. Designet er velbalansert og håndtakene sitter solid og godt i hånden. 

Super i bruk
Stop/choke-funksjonen gjør det lettere å starte motorsagen, og forhindrer sjansen for at motoren flommer over. Du kan stramme kjedet fra siden, som går svært raskt og enkelt for seg. “Air Injection”-funksjonen er et rengjøringssystem som hjelper til med å redusere slitasje, samt antall ganger du er nødt til å rengjøre luftfiltrene. Til tross for det lange sverdet kjører motorsagen gjennom det aller meste uten problemer. 

Oppsummert
Denne modellen ble lansert til mye skryt, og det er lett å forstå hvorfor. Det som kjennetegner Husqvarna 135 II mest er brukervennligheten, her er den helt overlegen. Antivibrasjon, stop/choke og kjedestramming fra siden er blant funksjoner som gjør bruken av motorsagen til en enkel og grei oppgave. Dette er den beste blant modellene vi har sett på i testen vår.

LES MER →


2. AL-KO BKS 4540 – Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

Mye for pengene
Det er ingen tvil om at motorsag er et utstyr som koster endel penger. Det er også et av hageverktøyene hvor kvalitet og brukervennlighet kanskje betyr ekstra mye for mange, og derfor er man villig til å investere en del. Om du derimot er på budsjett eller bare leter etter et rimelig alternativ, så kan AL-KO BKS 4540 være noe for deg. Til tross for pris byr denne motorsagen deg på mye kraft, og er bygget med sikkerhet og brukervennlighet i tankene. 

Kraftig
Denne motorsagen kan brukes til varierte arbeidsoppgaver, og har en 1700 W motor. Det roterende tannhjulet sørger for en effektiv kraftoverføring, og med tanke på prisen byr motorsagen på en imponerende styrke. Bygd med Oregon sverd, og automatisk kjedesmøring som passer på at kjedet alltid er velsmurt. Til tross for kraften er sagen lett og enkel å håndtere.

Trygt bruk 

Ved bruk av motorsag er det selvfølgelig svært viktig å være ekstra obs på sikkerhet. Derfor er det viktig at sagen også er bygd med dette i tankene, og AL-KO BKS 454 er utstyrt med kjedebrems som stopper på 0,12 sekunder. Dette forsikrer deg en tryggere bruk, og ellers er håndtaket velformet og gir deg bedre kontroll. 

Oppsummert
AL-KO BKS 454 bemerker seg som et godt alternativ for deg som ser etter noe i den lavere  prisklassen. Du får god kraft for pengene, og AL-KO har lagt inn flere funksjoner som forbedrer både funksjonalitet og brukervennlighet betraktelig. 1700 W motor, automatisk kjedesmøring og kjedebrems, pluss et godt og solid design. Det er ikke dårlig for en motorsag til litt over 2000,-! Her sparer du pengene uten at det går for mye på kompromiss med kvalitet. 

LES MER →


3. Jonsered CS2240S – God styrke og vekt

SJEKK PRISEN →

Lett betjening 

Denne bensindrevne motorsagen fra Jonsered er svært lett, og grei å håndtere. Vekten egner seg perfekt til deg som planlegger jobbe lenge av gangen, og med denne kan du jobbe i flere timer uten at fingrene blir helt numne av vekten. Motorsagen byr også på et lavt vibrasjonsnivå, som hever brukervennligheten betraktelig. Høy vibrasjon gjør motorsagen vanskelig å ha kontroll på, men betjeningen av Jonsered C S2240 S går som en drøm. 

Stram kjeden, helt uten verktøy
Den kraftige motoren klarer mye, og sverdet på 33cm er ideell for tynne til middels tykke trær. Denne er med andre ord perfekt til bruk hjemme. En spesielt praktisk funksjon som alle motorsager burde ha etter vår mening er muligheten til å stramme kjeden helt uten verktøy. Dette er også kjekt når du er ute og reiser, og du kan være i gang igjen på kort tid! På grunn av den lette vekten kommer også til på vanskelig tilgjengelige plasser. 

Gode funksjoner

Jonsered turboluftrensningssystem fjerner opptil 97% av sagflisen fra den sugde luften før den når luftfilteret. Takket være Anti Vib-teknologien dempes motorsagens vibrasjon effektivt. Det sparer armer og hender. Oppstart går lett for seg med Spin Start, du stopper den med en bryter og den har bensinpumpe. 

Oppsummert
Det største plusset ved Jonsered CS2240S er uten tvil hvor lite den veier, og dermed hvor enkel håndteringen blir. Selv på områder som vanligvis er vanskelig å nå vil denne motorsagen komme til uten at du blir helt utslitt. Motoren er kraftig, og modellen egner seg spesielt godt til hjemmebruk. Et annet pluss i boka får denne for at det er mulig å stramme kjeden uten verktøy – der mener vi flere produsenter burde følge etter! Motorsagen passer best for tynne til mellomstore trær, og er derfor kjekk for deg som vil ha en lett sag til bruk i hagen hjemme. 

LES MER →


4. Husqvarna 120i – God til kutting av tømmer

SJEKK PRISEN →

Billig modell til de mindre oppgavene 

Husqvarna koster lite, men er en enkel og grei modell å bruke. Dette er en lang motorsag, men den er uansett velbalansert. Styrken holder ikke til de aller største trærne, men er du derimot på utkikk etter en rimelig modell til det lette hagearbeidet er denne et godt kjøp. Perfekt til lettere hagearbeid.

Smart design
Hva gjelder funksjonalitet er dette uten tvil en god motorsag. Det er lett å stramme kjedet, og oljepåfyll går raskt og greit for seg. Huset på motorsagen fjernes lett, så du kan starte på rengjøringen uten problemer og knoting. Husqvarna har også lagt til en rekke sikkerhetsfunksjoner, slik som egen stoppknapp. Balansen i sagen er god, dette til tross for den veldig smale designen. 

Batteritid
Batteriets levetid er god, og den kommer også med eco modus som gir deg noen ekstra minutter å jobbe på. Dette kaller husqvarna for savE™-modus, som i tillegg til lengre levetid forsikrer at det ikke er noen direkte utslipp. Batteritiden er faktisk bedre enn andre motorsager som tilbys i samme kategori og prisklasse, og bare det får stor tommel opp fra oss. Om batteriets levetid er viktig for deg kan 120i være det du ser etter.

Oppsummert
Kort sagt så er Husqvarna 120i et godt alternativ til deg som ser etter noe billig og enkelt som takler de lettere arbeidsoppgavene. Styrken er ikke den beste, men dersom du ikke heller trenger den største kraften så fungerer denne veldig bra. Dette er en lang og slank modell, som allikevel er balansert slik at du får god kontroll. Batteritiden er en av de beste i sin klasse, og generelt byr Husqvarna her på en rimelig modell med et smart og funksjonelt design. 

LES MER →


5. AL-KO BKS 3835 – Lett og hendig

SJEKK PRISEN →

Til hjemmebruk
Er du bare på utkikk etter en liten og grei motorsag til hjemmebruk? Mange, og spesielt nybegynnere, er usikker på hva de bør se etter i en motorsag og tror de trenger investere i en superdyr modell med masse kraft. Slike modeller er flotte de, men det er ikke alltid nødvendig. Skal du ha en liten en til mindre arbeid i hagen kan du med fordel se etter en billigere og enklere modell, og AL-KO BKS 3835 er absolutt et godt alternativ. 

God allround sag
Med en vekt på 5,25 kg er dette en en lett modell du enkelt kan bære på. Dette er fint for deg som ikke er så sterk, eller planlegger ha den med på reise. Denne passer godt til å kutte små og mellomstore trær, og er derfor ofte kjøpt til hjemmebruk. Saget har en lengde på 35 cm. En allsidig sag med god skjære ytelse. 

Sikker og effektiv
Motorsagen er bygd med både oregon kjede og sverd. På snakk om kjedet, så smøres det automatisk, som gjør arbeidet mindre knotete. Du får en effektiv kraftoverføringen takket være det roterende tannhjulet. Motorsagen forsikrer deg om at du er trygg under bruk, ved hjelp av en treklo som gjør at du får et trygt og sikkert feste. 

Oppsummert
Man trenger ikke alltid gå for de dyreste og mest kraftfulle modellene for å få det man trenger, og det beviser AL-KO 3835 helt fint. Dette er en praktisk modell som veier lite, slik at du lett opererer den og får den med deg på farta. Med automatisk kjedesmøring, roterende tannhjul og en saglengde på 35 cm får du her en solid motorsag som egner seg ypperlig til små og mellomstore trær i hagen.

LES MER →

 


6. Husqvarna 545G II 13″ X-CUT – Økt komfort

SJEKK PRISEN →

Ny og forbedret utgave
Denne motorsagen er en del av Husqvarna sin redesignede serie med 50cc-modeller. De har designet motorsagene på nytt, helt fra bunnen. Husqvarna 545G er bevis på at serien virkelig har blitt forbedret. Denne nye utgaven forsterker kraften, vibrasjonskontrollen, lettvekten og presisjonen som de første versjonene var godt kjent for. I runde nummer to har Husqvarna gjort motorsagen slankere og lettere, som gjør den betydelig mer balansert og komfortabel. 

Topp komfort
Når vi snakker om komfort, så har 545G et LowVib antivibrasjonssystemet som er designet med hensikt om å motvirke tretthet mens du arbeider. Det funker! Smart Start-funksjonen gjør oppstart lekende lett, og lar deg starte motorsagen uten at du bruker opp kreftene allerede der. Faktisk så sier Husqvarna at motstanden i startsnoren her er blitt redusert på 40%, og det er jo ingen ubetydelig mengde. Håndtakene er oppvarmede, en funksjon du spesielt vil ha glede av når du jobber i kulden.

Robust og lever lenge
Den nye modellen kommer også med en nytt kjølesystem, som gir en god kapasitet og forlenger levetiden på motoren. Oljepumpen kan du justere på selv, og slik velge kjedesmøringen du trenger. Starterskruene er ordentlig festet fast, så du risikerer ikke å miste skruene som holder starteren på plass. Vi må også nevne veivhuset. Dette kommer i magnesium, og takler med det at du bruker motorsagen lenge og til røffe oppgaver. 

Oppsummert
Husqvarna 545G II er en forbedret utgave av produsentens 50cc-serie. I denne nye modellen er kraften og brukervennligheten betydelig forsterket. Komfort er ledeord når det gjelder denne motorsagen. Vi liker spesielt de oppvarmede håndtakene, som i tillegg til å gjøre bruker mer behagelig gir deg bedre kontroll under bruk. God antivibrasjon og enkel oppstart, samt robust design som vil holde lenge. Dette er en av test oversiktens dyrere modeller, men spør du oss en vel verdt investeringen. 

LES MER →

 


7. Stihl MSA 220 C-B – Effektiv

SJEKK PRISEN →

 

Børsteløs motor
Stihl MSA 220 C-B kommer med en børsteløs motor som gir rask kjedehastighet, dette uten at det går utover vibrasjonen, slitasjen eller støy. Det svært intelligente systemer registrerer hvilket type batteri du har satt inn i sagen, og tilpasser EC-motoren med passende ytelse deretter. Dette fører til at motorsagen hele tiden kjører med optimal ytelse. 

Smart kjedesmøring
Ematic-smøresystemet sørger for riktig smøring, men med mindre oljeforbruk. Dette skjer ved at systemet strategisk plasserer to ramper på skinnen slik at oljestrømmen hindres, og dette styrer all smøringen til stang og kjede. Slik smøres det der det er mest behov for det, hvilket fører til at oljeforbruket kan reduseres ned til omtrent halvparten.

Økt sikkerhet
Hos en motorsag som fungerer så skarpt og effektiv med dette, er det en stor fordel når det er lagt til smarte sikkerhetsfunksjoner. Et eksempel på dette er QuickStop Super, som du finner i Stihl MSA 220 C-B. Stihl har utviklet et bremsesystem som stopper superkjapt, enten ved aktiv bruk av håndjernet, et kraftig kast eller ved å slippe det bakre håndtaket. Dette er spesielt praktisk når du flytter på deg mens du arbeider. Håndtaket har et ergonomisk design med mykt grep. Du får jobbet trygt og komfortabelt, og det gjør det mer behagelig å jobbe i utfordrende stillinger og situasjoner.

Oppsummert
Vår siste modell ut i testen er en svært effektiv motorsag fra Stihl. En børsteløs motor og en rekke attraktive funksjoner gjør det til et godt valg for deg som vil ha en motorsag som kan takle mye. Kjedehastigheten er høy, men det betyr ikke at den gir fra seg masse støy, slik man kan se en tendens til i andre modeller. Til tross for effektivitet bruker det heller ikke masse olje, ved hjelp av det smarte Ematic-smøresystemet. Stihl har bygget en solid modell som kommer med flere egenskaper som sikrer deg en trygg og sikker bruk. 

LES MER →

 


For å finne riktig modell bør du tenke på hvordan du kommer til å bruke motorsagen, og hvor ofte. Det er et par spørsmål du kan stille deg selv for å gjøre beslutningsprosessen enklere:

– Hvor viktig er hagearbeid for deg?
Dersom du er typen som alltid passer på at hagen er i topp stand gjennom hele året, med regelmessige små økter, kan en bensindreven motorsag være det riktige valget for deg. Er du derimot typen som heller tar en hel sesongs hagearbeid i løpet et par dager, bør du vurdere en motorsag som går på bensin. En slik modell kan gå i timesvis på en tank, og når den går tom kan du bare fylle på ny bensin fremfor å vente på at batteriet lades igjen.

– Hvordan er området du skal jobbe på?
Dersom du har en liten og beskjeden hage, kan en lett bensindrevet motorsag eller en som går på batterier holde i massevis. I store området hvor trærne står tett i tett kan en bensindrevet modell med mye kraft være ideelt. Bensindrevne motorsager byr som regel på mer styrke enn batteridrevne.

Dersom du har tenkt over disse tingene har du nå kanskje et bilde av hva slags type motorsag du ønsker å gå for. Motorsag er ikke et billig kjøp, og derfor er det klart man ønsker i investere i riktig modell. Vi har laget en oversikt over de beste motorsagene markedet har å by, for å gjøre valget enda enklere for deg. Dette er alle gode modeller, som er ideelle til ulike formål. Klart testvinner blir Husqvarna 135 II, en pålitelig motorsag som selv nybegynnere kan operere uten problemer. Den er kraftig men stillegående, slik at du unngår at støyen plager naboene eller distraherer deg fra jobben. Det er imidlertid mange gode modeller der ute, så les gjennom hele undersøkelsen vår for å finne motorsagen som passer deg og dine behov best!

Løvblåser: Her får du våre 7 favoritter (2021)

Foodprosessor: Dette er våre 9 favoritter (2021)

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: