Løvblåser: Her får du våre 7 favoritter (2021)

løvblåser

Løvblåsere lar deg raskt og effektivt blåse bort løv og annet rusk fra plenen eller balkongen, men mange forbinder løvblåsere med støy og slitsomt arbeid. For å forhindre at ryggen og ørene dine blir helt utslitt av løvblåsingen bør du investere i en modell med fokus på brukervennlighet. Med tiden kommer det nye og innovative funksjoner med formål om å gjøre hagearbeidet til en behageligere affære. Batteridrevne løvblåsere, støydemping og kompakte små modeller som veier lite. Dette er flott, men kan det gå på bekostning av kraft og effektivitet?

Vi har undersøkt markedet for å finne de beste løvblåserne som tilbys. Fokus er viet til både brukervennlighet, funksjonalitet og styrke. Behovene våre er jo ulike, noen vil ha en simpel modell de kan bruke til å blåse støv fra grillområdet, andre skal arbeide i store områder og vil gjerne ha maksimalt med kraft. Selv om løvblåsere først og fremst er forbundet med høst og rydding av løv, kan de være praktiske hele året. De kan brukes til å blåse snø av bilen eller rydde vekk grus fra plenområdet. Det er altså en god investering, men å gjøre et godt kjøp kan være vanskelig. Det finnes uendelig med produkter på markedet, og hva du bør se etter kommer an på faktorer som budsjett og planlagt bruksområde. For å gjøre valget av løvblåser enklere for deg, har vi evaluert en rekke løvblåsere nøye og satt sammen en oversikt av de beste som tilbys. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
Husqvarna 525BX
Denne løvblåseren fra Husqvarna presterer utmerket, og er overlegen på både brukervennlighet og funksjonalitet. Med justerbar rørlengde og anti-vibrasjonssystem går jobben som en drøm. Denne kan du jobbe med lenge uten å bli utslitt, og den gjør jobben effektivt og raskt. Derfor er den testvinner hos oss!
SJEKK PRISEN →
AL-KO LB 2060
AL-KO byr på en lett og kabelfri løvblåser som er enkel å jobbe med. Den har et vinklet munnstykke som gjør at du kan jobbe nært uten å blåse i feil retning. Levetiden på opptil 20 minutter per lading er betydelig lengre enn andre blåsere i samme prisklasse, derfor er dette vår anbefaling til deg på budsjett.
SJEKK PRISEN →
Stiga SAB 500AE
Dersom du ser etter en virkelig kraftig løvblåser er denne løvblåseren fra Stiga noe for deg. Denne kan takle en stor mengde arbeidsoppgaver, og er derfor svært kjekk og fleksibel. Til tross for en imponerende styrke er den kompakt og enkel å operere. Stiga SAB 500AE er helt i toppen på batteri løvblåsere.
SJEKK PRISEN →
Black & Decker 36V 3-in-1
Denne praktiske løvblåseren fra Black & Decker byr på både løvblåser- og suger i en og samme verktøy. Den har en oppsamlingspose på 45L, som lar deg suge opp alt løvet etter du har blåst det sammen. Posen rommer en stor mengde lov og du kan derfor jobbe lenge før du må avbryte for å tømme posen.
SJEKK PRISEN →
Bosch ALB 36 LI SOLO
Enkelt design, lett bruk og rikelig med styrke - denne løvblåseren passer for deg som vil rydde hagen med letthet. Mengden kraft den byr på er en positiv overraskelse, i og med at det er en såpass enkel løvblåser. Bosch byr på en minimalistisk løvblåser som likevel scorer høyt på funksjonalitet.
SJEKK PRISEN →

1. Husqvarna 525BX – Best i test

SJEKK PRISEN →

Overlegen testvinner 

Husqvarna har lenge gjort seg bemerket med sine høykvalitets produkter, med stor oppmerksomhet på funksjonelle detaljer som tar produktene til et høyere nivå. Husqvarna er en av dagens ledere på markedet når det gjelder hageverktøy, og har et godt rykte basert på sin brede produktkatalog. De byr på noen flotte løvblåsere, og Husqvarna 525BX ser ut til å være den beste kraften du får for pengene dine. 

Kraftig
Her får du en veldig kraftig løvblåser med svært god funksjonalitet, som attpåtil er veldig brukervennlig. Du vil kunne rense store plenområder, eller våte flekker uten problemer. Løvblåseren har en kraft som gjør at den kan takle nesten hva enn du måtte komme over. Med den justerbare rørlengden kan du komme nær bakken uten å måtte anstrenge ryggen for mye. Slik kan du jobbe over lengre perioder uten at det blir belastende, og dette er spesielt fint for deg som er veldig høy eller sliter med ryggplager. 

Brukervennlig
Blåseren har et lavt vibrasjonsnivå som gjør den enkel å jobbe med, og komfortabel å jobbe med over lenger tid dersom jobber krever det. Alle de nødvendige knappene finner du innen rekkevidde mens du bruker den, AV og PÅ bryter ligger kjekt plassert på håndtaket. Oppstart er en enkel og grei prosess, og krever liten innsats. Spar på kreftene til selve jobben! 

Funksjoner som gjør jobben enklere
Et stort pluss får Husqvarna 525BX for muligheten til å justere blåsehastigheten. Du kan justere hastigheten til mer forsiktig om du blåser blader fra grusen, og skru opp farten når det behøves, for eksempel i store og fuktige områder. Med i pakken får du både et flatt og et åpent blåserør. Med det flate røret får du en mer målrettet blåsing, som er kjekt til fuktige områder. Det åpne passer fint om du skal blåse bort løv og annet fra store overflater.

Oppsummert
Her får du mye kraft for pengene dine. Husqvarna er markedsledende på hageverktøy, og 525BX bemerker seg spesielt med denne brukervennlige og funksjonelle løvblåseren. Det er vanskelig å se for seg at det kan være noe denne løvblåseren ikke takler, og du får muligheter for justering av både blåsehastighet og rørlengde løfter effektiviteten enda noen hakk. I kategorien løvblåsere får Husqvarna 525BX helt klart tittelen “best i test” hos oss. 

LES MER →


2. AL-KO LB 2060 – Budsjettvennlig

SJEKK PRISEN →

Rimelig pris
Som med annet utstyr er det slik at jo mer du betaler, jo mer får du for pengene. Er du på et stramt budsjett er det imidlertid mulig å finne alternativer som kan tilfredsstille deg, både når det kommer til funksjonalitet og pris. AL-KO LB 2060 kommer til 640,- NOK, men byr på flere egenskaper enn andre blåsere på samme prisnivå. 

Veier lite
Hagearbeid er til tider anstrengende, og arbeid med løvblåser kan gå spesielt utover ryggen. Denne veier 1,2 kg, som vil si at den er lettere å bære på, og at du kan orke jobbe selv lange intervaller. Slik blir arbeidet mer effektivt, da du slipper stoppe opp hele tiden underveis på grunn av utmattelse. 

Ingen kabler
Løvblåseren kommer med et kraftig Li-lon-batteri som gjør hagearbeidet til en enkel og uanstrengt affære. Du slipper kludder med kabler eller drivstoff, og kan bevege deg fritt på plassene som trenger blåses. Når løvblåseren går på kabler er du også avhengig av strømuttak i nærheten, som kan begrense arbeidet ditt betydelig. Derfor er batteri løvblåsere som dette svært populære hos forbrukerne. Det løfter virkelig brukervennligheten noen ekstra hakk. Batteriets levetid er på rundt 20 minutter, som er lenger enn andre modeller du får til samme pris.

Ideell for nybegynnere
AL-KOs EasyFlex serie byr på 11 hageprodukter uten batteri. Som navnet tilsier så har alle produktene til felles at de er svært brukervennlige. Dette er lette, praktiske produkter som er enkle å forstå seg på. Såpass enkle at selv den mest uerfarne gartner vil kunne operere dem uten problemer. Dette gjelder også 2060-løvblåseren, som gjør løvblåsingen til en knirkefri jobb. Det er enklere å starte på hagejobben dersom du slipper bruke halve energien din på og forstå hvordan utstyret skal brukes. 

Oppsummert
Løvblåserens størrelse og vekt gjør at du kan jobbe deg fritt og selvstendig gjennom områder uten å måtte tenke på strømuttak eller drivstoff. Du får ikke like mye kraft som hos dyrere modeller, men den passer fint for deg som er på utkikk etter en brukervennlig og lett løvblåser. Spesielt fin er denne for å blåse bort støv fra diverse uteområder, som grillplassen eller balkongen. Den går på batteri, og har en levetid på rundt 20 minutter. Dette er lenger enn hva andre modeller til samme pris kan skryte av, hvilket gjør den til vår anbefaling til deg på et stramt budsjett. 

LES MER →


3. Stiga SAB 500AE – Kraftig batteri løvblåser

SJEKK PRISEN →

Imponerende kraft
Du skal lete en stund før du finner en batteri løvblåser som kan by på samme styrke nivået som Stiga SAB 500 AE. Den kraftige viften sørger for at løvblåseren kan jobbe i samme hastighet som en jet turbin! Så dette er virkelig løvblåseren for deg som vil ha skikkelig kraft. Den har 3 styrke nivåer slik at du tilpasse etter arbeidsoppgaven som skal gjøre. Og denne takler de fleste arbeidsoppgaver, alt fra støv til vått løv. 

Kompakt og brukervennlig
Her er det mye styrke i en kompakt og hendig kropp. Den er lett å bære til tross for kraften den bærer på, og konstruksjonen er velbalansert. Kontrollene er praktisk og logisk plassert på håndtaket. Du får en AV/PÅ knapp samt en for å kontrollere styrke nivået. Grepet er solid og godt, det er i gummi og mykt å holde i. Veldig praktisk at batteriet har en håndtak, slik at du kan holde batteriet med den andre hånden mens du står i kompliserte vinkler. Den slipper fra seg lite vibrasjoner under bruk hvilket gjør den enklere å jobbe med. 

Enkelt vedlikehold
Byggematerialet er av solid kvalitet, så investerer du i SAB 500AE får du et produkt du kan bruke over lang tid. Prisen er rettferdig og rimelig, så det er absolutt et trygt og godt kjøp. Du trenger heller ikke bekymre deg for oppbevaringsplassen. Røret tas lett av, slik at det blir enklere å finne et lagringssted som passer. Nederst på løvblåseren vil du også finne støtter, så du kan hvile den støtt på bakken uten å risikere at den faller og skader seg. 

Oppsummering
Stiga byr deg her på en kraftpakke av en løvblåser, som kommer i en solid og slitesterk form. De 3 styrke nivåene er praktiske og lar deg tilpasse kraften ut i fra hva som skal blåses vekk. Og det skal godt gjøres å finne noe denne løvblåseren er for svak til – alt fra støv til vått løv på bakken fikser denne uten problemer. SAB 500AE har et brukervennlig og funksjonelt design, du vil fort merke at plasseringen av knapper og funksjoner gir mening. Alt dette kommer til en rettferdig pris, så velger du denne har du gjort et godt valg. 

LES MER →


4. Black & Decker 36V 3-in-1 – Løvblåser og løvsuger i ett

SJEKK PRISEN →

2 egenskaper i 1 verktøy
Black & Decker har virkelig gjort sitt for at jobben skal gå kjapt og effektivt her, og tilbyr deg et verktøy som i tillegg til å blåse løv, suger det opp etterpå. Dette sparer deg en del tid og energi, da du slipper bære løvet over i f.eks. en pose. Her får du nemlig med en oppsamlingspose som rommer hele 45L. Det tar altså en stund før den blir helt full og du behøver avbryte arbeidet for å tømme den. Maskinen finkutter alle bladene når de suges opp, slik at volumet reduserer betraktelig. 

Komfortabelt bruk
Det er tydelig at Black & Decker har lagt fokus på brukervennlighet i designet sitt. Løvblåseren kommer med en skulderrem som lar deg jobbe lenger før du blir sliten i skuldre og armer. Vekten er på 3,5kg og den er med det ganske lett å bære på. Modellen er enkel å operere, og lar deg jobbe i ulike vinkler. Håndtaket er mykt og komfortabelt å holde i. 

Gode funksjoner
Skal du blåse snø fra bilen din krever det en litt annen hastighet enn om du skal fjerne rusk fra garasjen. Denne løvblåseren byr på hele 8 justerbare strøminnstillinger, som lar deg tilpasse hastigheten til arbeidet som skal utføres. Du kan også velge mellom ECO- eller TURBO-modus. ECO-modusen er strømsparende slik at du får maksimal kjøretid, mens TURBO-modusen passer når du skal gjøre en jobb som krever maksimal kraft. 

Oppsummert
Denne innovative løvblåseren fra Black & Decker byr på 2 egenskaper i 1 verktøy, og jobben blir med det en god del enklere. Når du er ferdig å blåse løv sammen i en haug, suger løvblåseren det opp for deg. Dette vil spare deg mengder med tid og energi, og det vil også modellens brukervennlighet. Med skulderreim og mykt håndtak vil du holde ut hagearbeidet lenger, samt at den er lett og veier lite. Du har 8 hastighetsnivåer å velge mellom, så Black & Decker byr her på en løvblåser med brukervennlighet og effektivitet i fokus. 

LES MER →


5. Bosch ALB 36 LI SOLO – Brukervennlig

SJEKK PRISEN →

Smart design
Fra første stund er Bosch ALB 36 LI enkel å bruke. Når du har pakket den ut er det bare å lade batteriet, og sette enheten sammen med blåserøret. Løvblåseren har et rødt hjul på toppen av det myke håndtaket. Rull det fremover for å starte, og jo lenger du ruller jo høyere hastighet får du. Dette gjør oppstart og hastighetsjustering til en lek. Et bøyd blåserør lar deg enkelt oppnå riktig vinkel og du unngår å måtte bøye deg.

Syneon Chip
Løvblåseren innehar Bosch sin innovative Syneon Chip teknologi. Teknologien er intuitiv og styrer maskinens energi etter behov, slik at du alltid jobber med den optimale effekten for hver arbeidsoppgave. Brikken styrer forholdet mellom strøm og spenning, som skal forhindre overoppheting, samt øke levetiden til viften.

Funksjonalitet
Bosch ALB 36 LI SOLO er svært enkel i bruk, men byr fortsatt på en god del styrke. På det sterkeste nivået har den en styrke overlegen andre løvblåsere i samme prisklasse. Løvblåseren er velbalansert og komfortabel å jobbe med, og er slank nok til å kunne brukes i trange områder. Dette gjør den også fin for de som ikke er så sterke i kroppen, eller er lave. Den er så kompakt at du kan lagre den uten problemer, og til og med bruke den innendørs dersom det skulle trenges. 

Oppsummert
Med sitt enkle og elegante design og bare et hjul for å kontrollere enheten, er Bosch ALB 36 LI en svært brukervennlig løvblåser. Denne vil selv nybegynnere klare operere, og den er såpass lett og slank at den kan brukes i trange områder. Det bøyde blåserøret forhindrer ryggplager, du kommer til i vanskeligere vinkler uten å måtte bøye deg. Komfort er et ledeord når det gjelder denne behagelige løvblåseren fra Bosch. 

LES MER →

 


6. Makita EB7660TH – Ekstra kraftig rygg løvblåser

SJEKK PRISEN →

Ryggbåren løvblåser
Dersom du vil ha det beste av det beste når det kommer til hageutstyr, og vil ha tak i den beste kraften og effektiviteten du kan få, kan en løvblåser båret på ryggen være noe for deg. Rygg løvblåsere fordeler vekten slik at du holder ut lenger uten utmattelse, og de er svært enkle å operere. Du får full kontroll under hagearbeidet, og dette er ideelt for deg som har store området å jobbe deg gjennom. 

Effektivitet
EB7660TH har en 4-takts motor som sparer både deg og naboene for støy. Sammenlignet med en 2-takts motor gir den fra seg betydelig mindre lyd. Det er mye styrke i denne, og du kan blåse både løv, snø og søppel. I og med at den bæres på rygg vil du holde ut lenger, og ta store områder i en intervall. 

Behagelig bruk
Stroppene er polstret og sitter ikke ukomfortabelt på deg. Den har også en cruise control-funksjon, så du kan jobbe uten å bruke all energien du har. Sammenlignet med andre løvblåsere til ryggen er denne mer kompakt og veier mindre. Med lave vibrasjoner samt at du slipper plages av bensinlukt, er bruken av EB7660TH en behagelig affære. 

Oppsummert
Rygg løvblåsere byr deg på den beste kvaliteten for de som er erfarne på hagearbeid og kommer til å jobbe i store områder over lengre perioder. Vekten fordeles slik at du holder ut betydelig lenger, og du får full kontroll over knapper og funksjoner. Makitas modell er mer lettere og mer kompakt enn andre i samme kategori, som gjør den enda lettere og mer behagelig å bruke. Den har et svært brukervennlig design, sitter behagelig på ryggen din og har lavt støynivå. 

LES MER →

 


7. AL-KO LBV 4090 EnergyFlex – God batteritid

SJEKK PRISEN →

Jobb effektivt uten avbrytelser
Dette er en batteri løvblåser, som er praktisk fordi man slipper styret med kabler eller bensin. En bakdel mange brukere finner hos batteri løvblåsere er derimot at de fort går tomme for batteri, og at hagearbeidet derfor ikke går like effektivt for deg. AL-KO LBV 4090 kan brukes i opptil 20 minutter på en lading, som er en lenger levetid enn andre batteridrevne løvblåsere. 

Ytelse
Velger du AL-KO LBV får du en kombinasjon enhet med mulighet for både løvblåsing og suging. Samle bladene på et sted i blåsemodus og sug dem opp i sugemodus uten å miste tid. Vekslingen mellom de to funksjonene gjøres enkelt via en dreieknapp. Materialet samles i en samlepose laget av robust stoff, som rommer 45 liter. Når tømming er nødvendig fjerner du enkelt posen eller åpner den med glidelås. 

Unngå utmattelse
Takket være ergonomisk design og god balanse ligger løvblåseren komfortabelt i hånden. Et individuelt plasserbart andre håndtak gjør arbeidet enda enklere. For å avlaste armene har LBV 4090 også en skulderrem. I tillegg gjør to løpende hjul det mulig å bruke løvblåseren med liten anstrengelse. Håndtakene sørger for et sikkert grep og en behagelig håndposisjon.

LES MER →

 


Foodprosessor: Dette er våre 9 favoritter (2021)

Hekksaks: Her får du våre 7 favoritter (2021)

 

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: