Kullsyremaskin Sammenligning: Våre 7 Favoritter For 2021

kullsyremaskin test

I lengden kan det bli utrolig kjedelig med vann til alle måltider. Du kan piffe det opp med sitron og lime eller litt saft, men det blir aldri helt det samme som brus eller farris. På samme måte kan man heller ikke kjøpe seg en brus eller to hver gang man skulle ønske det var noe litt mer spennende i det du drikker. En kullsyremaskin er dermed et utrolig godt valg da du kan enkelt og rask skaffe deg en sunn og god drikke. Den er perfekt både for besøk, vanlige måltid eller kun for å kose seg litt ekstra i helgen. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
SodaStream Spirit
Her får du testvinneren av alle de ulike kullsyre maskinene. Denne flotte Sodastreamen gir deg mye for pengene, gode resultater og et enkelt, men flott design. Den har en kompakt kropp og er svært enkel i bruk.
SJEKK PRISEN →
Aarke
Å ha et stilfullt kjøkken er noe alle drømmer om. Denne kullsyremaskinen setter hvertfall ikke en stopper på den drømmen. Med et helt praktfullt design og flotte former gjør passer den ikke bare inn i kjøkkenet, men hever standarden på alt.
SJEKK PRISEN →
Kitchen Aid
En eksklusiv kjøkkenmaskin er ofte utrolig populært når du bli eldre. Man få vennepar på besøk og man snakker om innredning og utstyr i huset. Dersom du vet du kommer til å ønske et kjøkken preget av eksklusivitet bør du velge denne for å spare deg for et nytt kjøp i fremtiden.
SJEKK PRISEN →
SodaStream Power
For å få skikkelig med fiss i vannet er det viktig at man har en kraftig nok maskin. SodaStream Power er en åpenbar kandidat for dette bare av å se på navnet. Med mye kraft får du en skikkelig god brus i leskedrikken din, og gjør kjedelig vann til smakfull drikke på kort tid.
SJEKK PRISEN →
SodaStream Genesis MegaPack
Å kjøpe brus og farris hver gang man er litt fysen blir fort store summer for lommeboken. Disse er ikke alltid like merkbare i det dagligdagse, men kommer definitivt frem i det lange løp. Ved å velge denne billige, men flotte kullsyremaskinen har du en svært billig engangsutgift som du har spart opp på kort kort tid.
SJEKK PRISEN →

1. SodaStream Spirit – Vår Favoritt

SJEKK PRISEN →

Aldri vært enklere å få bobler i vannet
Med denne testvinneren har det aldri vært så lett å gjøre gørr kjedelig vann om til en fantastisk og praktfull drikke. Istedenfor å måtte bære med deg tunge poser fulle av brus fra butikken kan du nå ha muligheten til å lege vel så god drikke med kullsyre på ditt helt egne kjøkken. Denne testvinneren er enkel å montere, og ved baksiden av maskinen finner du et lokk som enkelt lar seg fjerne. Bak dette lokket finner du kullsyrepatronen. Det er nettopp denne som holder all kullsyren som skal presses ned og ut i vannet.

Perfekt plass på kjøkkenet
Ikke alle har utrolig mengder med plass på kjøkkenet eller i kjøleskapet til ting og tang av mat og kjøkkenutstyr. Da er det perfekt at denne modellene er liten og kompakt og ikke større enn en 1,5 liter med brus du får kjøpt på butikken. Ved å kjøpe denne sparer du deg selv for mye plass i kjøleskapet og på benken ettersom denne er både kompakt og gjør at du slipper å kjøpe brus.

Perfekt mengde kullsyre hver gang
Når du skal tilsette kullsyre i vannet gjøres det ved å feste flasken med vann i kullsyremaskinen og deretter rette den opp inn i maskinen. Da vil flasken stå der helt av seg selv og være tett for luft, slik at det ikke spruter over når du tilsetter kullsyre.Når du har satt fast flasken i maskinen kan du selv bestemme hvor mye kullsyre du vil ha i vannet alt etter som hva du ønsker. Ved å presse på kullsyreknappen tilfører du kullsyre i vannet. Hvor lenge du trykker avgjør hvor mye som tilføres vannet. For å få en medium mengde med kullsyre i vannet tilfører du tre ganger i to sekunder hver gang. Dersom du ikke synes dette er sterkt nok kan du trykke 5 ganger, også i to sekunder hver gang.

God kvalitet til okei pris
En flott testvinner må være god på alt. Denne sodastreamen har hovedsakelig vunnet sin testvinner pris på noen få viktige punkter. Kvalitet, pris, brukervennlighet og design. Kullsyremaskinen treffer på alle punkter og er en svært verdig vinner.

LES MER →


2. Aarke – Herlig design

SJEKK PRISEN →

Enkelt og minimalistisk
Denne kullsyremaskinen er verdens første som er designet utelukkende i rustfritt stål. Dette gjør denne maskinen til et langt mer stilrent produkt enn sine konkurrenter. Et annet viktig aspekt er at denne maskinen bruker langt sterkere materialer. Det gjør at man kan komme unna med et langt slankere design. Dette bidrar til det flotte estetiske utseendet.

Logiske funksjoner
Et annet pluss ved denne maskinen er enkelheten og logikken som ligger bak funksjonene. Det er ganske enkelt bare å skru på plass flaske, trykke på spaken til du hører en lett summelyd og voila. Du sitter igjen med ordentlig karbonert vann. Sammenligner vi denne prosessen med en del mer kompliserte alternativ er det enkelt å se at denne enheten er bedre.

Inkludert BPA- fri flaske
Denne kullsyremaskinen kommer inkludert med en egen flaske som er BPA-fri. Dette gjør det enda enklere å lage kullsyrevann i og med at du har en standardisert flaske du kan bruke. I tillegg til dette er denne flasken svært pen og ikke minst god i bruk. At den er BPA-fri er flott i og med at dette er partikler vi ikke ønsker ta i oss gjennom drikkevannet.

Leveres i mange farger
Standardmodellen til Aarke leveres i en matt sort. Det betyr derimot ikke at dette er eneste fargevalg. Du kan nemlig velge mellom en rekke flotte farger som garantert vil gå i stil med resten av kjøkkenet ditt.

LES MER →


3. Kitchen Aid – Eksklusiv

SJEKK PRISEN →

Fantastisk sprudlevann hver eneste gang
Dersom du setter pris på kvalitet er dette den perfekte maskinen for deg. Kitchenaid er en velkjent produsent som alltid lager kvalitetsprodukter, og denne kullsyremaskinen er intet unntak. Med en rekke smarte funksjoner sørger denne maskinen for at du får det perfekte resultatet hver eneste gang. Det vil være lett for deg som bruker å justere akkurat hvor mye kullsyre du vil ha i vannet dit. Dette er viktig for at du skal kunne greie å fremstille et mineralvann som du virkelig er fornøyd med.

God kvalitet koster
Det er ingen overraskelse at et kvalitetsprodukt koster noe mer enn det du kan få fra en billig produsent. Selv om denne maskinen koster noe mer enn den helt standard maskinen er ikke disse pengene bortkastet. Dette er fordi det du betaler for her er en helt rå kvalitet. Noe som medfører, for eksempel at levetiden på denne modellen er betydelig lengre enn det du får av de billigere modellene.

Et vakkert design
Det å ha en maskin som står i stil med kjøkkenet dit er noe som burde være viktig for deg. Mange kullsyremaskiner er produsert i billig plast med lite kjærlighet lagt inn i produksjonen. Dette er ikke tilfelle med denne modellen. Denne modellen er designet for å passe perfekt inn på ethvert kjøkken. Den pene maskinen vil se praktfull ut på enhver kjøkkenbenk og vil sette en høy standard for hele kjøkkenet.

LES MER →


4. SodaStream Power – Perfekt for kraft

SJEKK PRISEN →

Trenger ikke skrus på
Dette er en funksjon alle vil sette pris på. De fleste kullsyremaskiner krever at man skrur flasken på maskinen. Denne kullsyremaskinen fra SodaStream trenger ikke dette på grunn av deres smarte snap-lock system. Dette gjør det langt enklere å lage kullsyrevann for alle og enhver.

Kommer med gjenbrukbar kullsyreflaske
En del av poenget med å gå til innkjøp av en kullsyremaskin er at man ikke trenger kjøpe så mye plastflasker. Dette er et argument nesten alle produsenter bruker i sine pitcher. Det at SodaStream leverer sin maskin med en gjenbrukbar kullsyreflaske er derfor perfekt. Denne flasken vil kunne erstatte hele 1000 plastflasker og bokser gjennom et år.

Smart LED panel
Denne enheten er en del smartere enn sine konkurrenter. Det er nemlig ikke kun et manuelt design, men enheten inneholder en del elektroniske deler også. Dette gjør at du enkelt kan justere hvor mye kullsyre du ønsker i vannet ditt gjennom LED panelet. Når dette er gjort vil du enkelt kunne trykke på en knapp og maskinen gjør resten av prosessen. Dette gjør at man vil få mer konsistent kullsyre og forhindre tap av unødig kullsyre.

Flott design i børstet stål
Børstet stål er et materiale som er gjennomgående for en del kjøkkenprodukter for tiden. SodaStream har også valgt dette som hovedmateriale i sitt produkt og de lykkes godt med dette valget. Kombinasjonen av børstet stål sammen med en fot av aluminium gjør denne maskinen til en flott ting å ha på kjøkkenet.

LES MER →


5. SodaStream Genesis MegaPack – Bra på budsjett

SJEKK PRISEN →

Billig og bra
Vinneren av budsjett er i denne omgang Genesis modellen fra SodaStream. De er et utrolig kjent merke og leverer flotte modeller i alle prisklasser. Dersom du er på utkikk etter en den billigere modellen som fortsatt levere i kvalitet har du funnet riktig. Med et flott design og god effekt har du på kort tid laget mer kullsyre enn denne en du ville kjøpt på butikken. Ikke bare går det mye raskere enn å bære med seg brusen fra butikken, men det er også langt billigere.

Designet er helt fantastisk
Kun fordi denne er billig betyr det ikke at den er dårlig eller ser billig ut. Lengre fra sannheten har det aldri vært. Denne flotte modellen kunne omtrent vunnet designprisen med sitt elegante og lekre design. Flotte former og et moderne utseende gjør at du vil ha denne stående fremme hele tiden.

Lett å montere
For at noe skal være enkelt å bruke må det også være enkelt å montere. Det er denne helt klart. Den settes utrolig lett sammen første gang, og er like lett å bruke. På baksiden av maskinen finner du en luke. Denne tas lett av og skjuler gasspatronen bak i maskinen som tilfører kullsyre i vannet. Denne kan byttes ut så fort du er tom for kullsyre, men det tar en stund. Videre er denne litt annerledes enn de kjente sodastream modellene da denne må monteres litt ulikt før bruk. Du er kanskje kjent med den vanlige monteringen hvor du kun setter inn flasken og retter den opp før du tilfører kullsyre. I denne modellen svever flasken nesten i løse luften. Denne flotte effekten skjer gjennom at du skrur flasken til maskinen før bruk. Dette skaper en utrolig kul look.

LES MER →

 


6. SodaStream Jet – Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Leverer gode resultater til en billig penge
Om du er ute etter å få maks utbytte av din investering i en kullsyremaskin, så er dette det perfekte produkte for deg. Denne Sodastreamen leverer et svært godt resultat og lar deg lage det perfekte kullsyre vannet hver eneste gang. Dette greier denne maskinen ved å benytte seg av en rekke smarte og økonomiske funksjoner som både fungerer bra og er billige.

En maskin som betaler for seg selv
Denne maskinen er faktisk så rimelig at dersom du begynner å benytte deg av denne istedenfor å kjøpe dyre kullsyreholdige drikker så vil maskinen faktisk betale for seg selv. Så dersom du er en av de utallige nordmennene som drikker store mengder brus så vil faktisk dette være en god investering. Om du for eksempel er en student som må leve på et ganske trangt budsjett så vil denne maskinen gjøre at du kan spare noen hundrelapper samtidig som du får tilgang til deilig kullsyrevann.

Det grønne valget
En annen god grunn til å kjøpe en kullsyremaskin er at den vil spare miljøet vårt. Vi vet alle at plast i havet er en gigantisk miljøutfordring vi som mennesker står overfor. Ved å kjøpe en kullsyremaskin kan du begynne å slutte å kjøpe brusflasker. Dette vil igjen føre til at du senker etterspørselen for plastflasker, som igjen vil resultere i at mindre plastflasker vil bli produsert. Dersom man ser stort på det kan en investering i en kullsyremaskin spare miljøet for flere tusen flasker og bokser.

LES MER →

 


7. SodaStream Spirit MegaPack – Bra pakkedeal

SJEKK PRISEN →

Nok til alle
Det mange opplever når de kjøper en kullsyremaskin er at de ikke har nok gjenbrukbare flasker eller at kullsyrepatronen fort går tom. I tillegg til dette er det mange maskiner som leveres uten patron som standard. Denne pakken løser alle disse problemene med hele 3 inkluderte PET flasker og en kullsyrepatron. Dette gjør at du enkelt kan lage en rekke forskjellig mineralvann for så og putte alt i kjøleskapet.

På denne måten ender du alltid opp med kjølig drikkevare. Dette i kontrast til om du kun hadde en flaske. Da ville du alltid endt opp med lunkent kullsyrevann. Dette er noe de fleste ikke liker, så det er flott å se at SodaStream leverer denne pakken med hele 3 inkluderte flasker.

God pris
Denne pakken koster knappe 1000 kr. Det gjør den til en av de klart rimeligere versjonene i denne kjøpsguiden, særlig hvis en tar i betraktning at du får med hele 3 flasker på kjøpet.

Kvalitetsprodusent
SodaStream er markedsledende når det gjelder kullsyremaskiner og leverer en rekke forskjellige modeller til alles behov. Det at de er en såpass stor aktør gjør at de har god erfaring med disse produktene og du kan derfor forvente gode produkter som er laget for å vare.

LES MER →

 


Ofte stilte spørsmål

Er det lønnsomt med en kullsyremaskin?
Det korte svaret på dette er ja. Sammenligner du kostnadene tilknyttet flaskevann med enkeltkjøpet av en slik maskin vil du ikke trenge mange flaskene får denne kullsyremaskinen er tjent inn. Den eneste utgiften du vil ha er kullsyrepatronene. Disse er relativt rimelige og holder som oftest til ca 60L med karbonert vann. Dette er utrolig mye og tilsvarer 120 halvlitersflasker fra butikken.

Hvordan fester jeg flasken til maskinen?
Hvordan man fester flasken til de ulike maskinen er litt forskjellig fra merke til merke og fra modell til modell. Det vanlige fra SodaStream-modellene er at du setter tuten opp inn i maskinen og retter opp flasken, da vil den henge i maskinen uten at du må gjøre noe som helst. Andre merker og modeller må skrus inn i maskinen. Dette er helt likegyldig for effekten og skal kun forsegle flasken mens det tilføres kullsyre i vannet. Nå du er ferdig å bruke den gjør du akkurat det samme som når du festet den, bare i motsatt rekkefølge. Har du ytterligere spørsmål om festing kan du alltids se på instruksjonene eller på pakken den ble levert i.

Er en kullsyremaskin miljøvennlig?
Ja, en kullsyremaskin er svært miljøvennlig. Ved å investere i en kullsyremaskin kan du spare miljøet for brusflasker og brusbokser. Du vil også hjelpe til ved å senke etterspørselen etter disse produktene som igjen vil føre til at plastproduksjonen vil minke.

Stekepanne test: Dette er de 7 beste stekepannene 2021

Hørselvern test: Her er markedets 7 beste hørselvern 2021

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

2 thoughts on “Kullsyremaskin Sammenligning: Våre 7 Favoritter For 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: