Kjøttkvern Sammenligning: Våre 7 Favoritter I 2020

kjøttkvern-test-bakgrunnsbilde

En kjøttkvern gjør seg vell på kjøkkenet, den gir deg full kontroll på både smak og kvalitet, i tillegg er det en fin måte å imponere gjestene på. Vi har undersøkt flere av markedets mest populære modeller, for å finne den som best egner seg dine behov og ditt budsjett. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. Her er våre 7 favoritter:

VÅRE favoritter

 • Delene tåler oppvaskmaskin
 • Alt man trenger av skivehull og utstyr
 • Innebygd stopper, veier kun 3,8 kilo
SJEKK PRISEN →
 • Delene tåler oppvaskmaskin
 • Spesielt egnet til å lage pølse, pølsehorn følger med
 • Kverner 3 kilo kjøtt i minuttet
SJEKK PRISEN →
 • Manuell, lite som kan gå galt
 • Lagd i støpejern
 • Praktisk størrelse
SJEKK PRISEN →


Har du det travelt? – Les oppsummering av topp 3 her:

 1. Bosch MFW66020 – Vår favoritt Kjøttkvern
  “Praktisk, trygg og effektiv elektrisk kvern som både passer den proffe og nybegynneren” – Sjekk prisen her
 2. Emerio – Mye For Pengene
  “Kompakt, lett i bruk og elektrisk kvern med en hyggelig prislapp” – Sjekk prisen her
 3. Westmark Manuell Støpejern – Klassisk Kvern Med God Kvalitet
  “Den klassiske kverna, manuelt drevet lagd i solid støpejern” – Sjekk prisen her

1. Bosch MFW66020 – Vår Favoritt Kjøttkvern

bosch-kverner-hvit-best-i-test

SJEKK PRISEN →

 

Praktisk og effektiv allrounder

Tyske Bosch er kjent for å levere praktiske og vellfungerende redskaper, og deres kjøttkvern er ingen unntak. Med sitt trygge og praktiske design passer den både for de som vil ha noe enkelt og greit, og for den som vil briljere – fortsatt til en fornuftig prislapp.

Med en effekt på 600 Watt har den kapasitet til å kverne 3 kilo kjøtt i minuttet, den er elektrisk så her slipper du å tenke på manuell jobb. Den hurtige arbreidskraften kommer svært godt med om en skal lage store porsjoner. Trakten, hvor man mater med kjøtt, er lang og relativt tynn så man vil heller ikke være eksponert for selve kverna, derfor er den også trygg å jobbe med.

Her kan man lage alt – spesialist på pølser

Når man kverner kjøtt vil man gjerne ha litt variasjon, med Bosch-modellen får man med 3 ulike hullskiver i tillegg til et eget pølsehorn.

Enkel og trygg i bruk

Ovenfor trakten finner man et matebord, man kan enkelt legge kjøttet på bordet før man dytter det ned. Slik går prosessen sømløst og det blir mindre søl. Den har også et praktisk bærehåndtak og stødige gummiføtter under slik at maskinen ikke sklir.

Kverna er utstyrt med en sikkerhetshurtigkobling og innebygd rom for de ulike hullskivene.

LES MER →


2. Emerio – Mye For Pengene

Emerio-kvern-bra-pris

SJEKK PRISEN →

 

Får jobben gjort

Emerio-modellen er både kompakt, elektrisk og får jobben gjort. Den vil ikke ha like rå kapasitet som større modeller, men fungerer godt og har en nokså hyggelig prislapp. Med sine snaue 3,8 kilo er den også veldig lett å få plass til på kjøkkenet.

Har alt man trenger

Slik som testvinneren følger det med skivehull i tre ulike størrelser, pølsehorn for når du vil lage pølser får du også med. Den er elektrisk, slik at du sparer deg for mye manuelt arbeid. Her har man også en egen stopper hvor du kan stappe kjøttet lengre ned i kverna for å få opp effektiviteten.

Deler som tåler oppvaskmaskin

Det er en ting å lage mat, og det er en annen ting å rydde opp, sistnevnte er ikke bestandig like moro. Flere av delene i kverna fra Emerio tåler å vaskes i oppvaskmaskin. Den er av god kvalitet, og dette vil spare deg for mye kjedelig arbeid.

LES MER →


3. Westmark Manuell Støpejern – Klassisk Med Lang Holdbarhet

klassisk-kvern-med-lang-holdbarhet

SJEKK PRISEN →

 

Kvalitet som varer livet ut

I design av den klassiske kjøttkverna, lagd i ordentlig støpejern, er den både vakker å se på og solid i mange år. Fordelen her er ikke bare at den er ekstremt holdbar, men det er også veldig lite som kan gå i stykker, som for eksempel elektronikk.

Veldig enkel og grei

Den er nok ikke like effektiv som de elektriske modellene, men den er kanskje litt mer sjarmerende. Her må jobben gjøres manuelt, det tar lengre tid, og det vil nok bli litt mer søl. Materen er noe kortere, og den har heller ikke noe matebrett på toppen. Grei pris i forhold til kvalitet har den også.

Hendig størrelse

Sammenlignet med de moderne modellene, så er den langt mindre, du kan ta den med på hytta, eller oppbevare den i en skuffe. Den er kun 28 centimeter lang og 11 centimeter bred – sammenlignet med større utgaver som veier 4 – 5 kilo er dette fort en fordel.

Når man skal bruke den så skrus den fast til kjøkkenbenken – slik som i gamle dager.
Skal også sies at denne kverna passer utmerket for de som sier “Det enkle er ofte det beste”.

LES MER →


4. Bosch MFW68660 – Premium

Premium-kjøttkvern-Bosch-svart

SJEKK PRISEN →

 

For den som vil ha det beste

Ordentlig jobb på kjøkkenet krever ofte ordentlig utstyr, flaggskipet fra tyske Bosch kan mer enn å bare kverne kjøtt. Den kraftige maskinen har en effekt på hele 800 Watt, høy kapasitet, et svært praktisk design og kan lage flere kreative retter.

Kreativt utvalg

Den stilrene og flotte kjøttkverna har en rekke tilbehør som følger med. Her kan du mestre maling av ulike typer kjøtt, det følger med tre forskjellige hullskiver, den kan lage pølser, presse frukt, den kan skjære og har en egen funksjon for å lage kebbe.

Det er nettopp dette som gjør maskinen unik, for her har man så mange valgmuligheter at det kun er fantasien som setter grenser.

Praktisk, sikker og solid

Bosch er godt kjent for å lage produkter i høy kvalitet, flaggskipmodellen er ingen unntak her. Den er også utstyrt med en lang trakt og et matebrett som gjør den effektiv og sikker i bruk. Dette er også veldig praktisk med tanke på søl, ved matebrettet slipper man at biter faller utenfor mens du jobber.

LES MER →


5. Funktion Kjøttkvern Manuell – Rimelig Og Bra

rimelig-maling-kjøtt-modell

SJEKK PRISEN →

 

Får jobben gjort

Som en av de rimeliste modellene på markedet så kan man ikke forvente like mye som av de andre, men den scorer mange poeng på pris. Den er manuelt drevet, litt tungvindt å jobbe med, men tar igjen lite plass. Modellen er lagd i støpejern, men noen forbrukere har rapportert at den har et litt svakt punkt i skruven, hvor den festes til kjøkkenbenken.

Det vil uansett være et godt alternativ for den som ønsker å bruke minimalt med penger på kjøttkvern, for som sagt, så får den jobben gjort.


6. Kenwood MG360 – Kraftig Maskin Til En God Pris

kraftig-kjøttkvern

SJEKK PRISEN →

 

1400 Watt med medfulgt hamburgerprosessor

Modellen fra Kenwood håndterer de fleste oppgaver med sin kraftige motor. Dette bidrar også til at kjøttet får en fin og god tekstur. Modellen er elektrisk drevet med en lang trakt og stort matebrett, dette gjør også maskinen veldig enkel å jobbe med.

Slik som de andre fleste modeller så følger det med tre ulike hullskiver: Fin, medium og grovhakket. Den er nokså høy, men står støtt på sine gummiføtter.

Et spennende element er dens hamburgerprosessor – er du en hanburgerfanatiker får du perfekt hamburgerkjøtt med kverna fra Kenwood.


7. Disse kan festes på kjøkkenmaskiner:

Om du har en kjøkkenmaskin fra før så er det utvalgte modeller hvor en kan kjøpe kjøttkvern som tilleggsutstyr. Fordelen her er at man ofte kjenner bruken, man sparer plass og penger.

 


Hvorfor Kjøpe Kjøttkvern?

Kjøttkvern er ei god investering, både for den som jakter, for den som liker å ta matopplevelsen steget videre og for den som har lyst å prøve noe nytt. Det har nesten bestandig vært slik at maten man tilbereder selv – den smaker best. Her vil du, gjennom hele prosessen, ha full kontroll på nettopp hva som puttes i maten, du kan eksperimentere selv med ulike typer kjøtt, former og smaker. Man får også innsikt i kvalitet, for det er du som selv bestemmer.

På lang sikt vil kjøttkverna ikke bare være en investering for matgleden, men også for økonomien. Tilberedt mat og kjøtt av høy kvalitet koster ganske mye den dag i dag.

En annen ting som er flott er at det trenger ikke nødvendigvis å bare være rødt kjøtt man putter i kverna, her kan man eksperimentere med ulike ingredienser og sammensetninger. Grønnsaker, fisk og andre ulike typer mat kan også kvernes.

Hva Skal Jeg Velge?

Som med alt annet utstyr så finnes det kjøttkverner med ulike egenskaper, forskjellige størrelser og de varierer i pris. Det som er viktig her er å avdekke hva du har behov for, og hvilke som best egner seg dine behov og ditt budsjett. For å sette et syn på variasjonen man finner, så koster de billigste rundt 500 kroner, og de dyreste rundt 10 000 kroner – dette er fortsatt utstyr for privat bruk.

For deg som vil ha noe budsjettvennlig 

Kjøttkvern er kanskje ikke det redskapet man bruker oftest på kjøkkenet, og det vil derfor være naturlig for mange å gå for et alternativ som ikke er for dyrt. Her vil man ikke ha så stort utvalg av dimensjoner på farsen, og det vil være litt mer arbeid å gjøre manuelt. De rimeligste versjonene er som oftest ikke elektriske, så man bør derfor være beredt på litt mer arbeid. De gjør fortsatt en god jobb, og man kan få et godt resultat med en enkel maskin, pluss at det er litt sjarmerende i tillegg.

For deg som vil ha jobben gjort

Et prisnivå opp så finner man enkle elektriske kverner, disse gjør jobben for deg, det eneste du trenger å gjøre er å mate den med kjøtt. Resultatet kan også bli litt bedre ettersom de konstant har et jevnt trykk på kverningen. På noen av disse variantene kan man også justere enkle innstillinger og velge mellom flere dimensjoner på farsen.

For deg som vil ha det beste

I det dyreste segmentet finner man også de mest avanserte maskinene. Disse er utviklet kun for et formål, å gi deg et så bra resultat som mulig, på enklest mulig måte. Her kan man justere konsistens, størrelse og det meste går automatisk. Disse maskinene er vesentlig dyrere enn resten.

Ta godt vare på kverna

Kjøttkverna krever, som andre redskaper på kjøkkenet, at du tar godt vare på den. Det er en ærlig sak at den ikke er det letteste å rengjøre.  Det beste er å vaske kverna for hånd, og det rett etter bruk. Kjøtt som kvernes etterlater seg olje og rester inne i maskinen – og for å ta best mulig vare på kverna bør den vaskes kjapt etter bruk.

Et lite tips:

For å fjerne de groveste kjøttrestene kan du kverne et par brødskiver etter du har brukt den. Det vil absorbere mesteparten av kjøtt og oljer som ligger igjen i maskinen.

Deretter bør maskinen demonteres, husk å trekk ut strømkontakten om den er elektrisk. Har du elektrisk maskin bør du også lese bruksanvisning for vask.

Etter maskinen er demontert legges delene i såpevann, før de skrubbes av og tørkes. Sørg for at alle delene er rene og tørre før du monterer den tilbake igjen.

Skal maskinen smøres bør dette også gjøres etter vasken er ferdig, og maskinen er montert tilbake. De bør oppbevares kjølig, eventuelt kjøles ned rett før bruk.

Hvordan fungerer den?

 Ei kverne omdanner hakket kjøtt om til farse i ulike størrelser. Dette gjør den gjennom ei kvern som moser sammen kjøttet. I prosessen vil konsistensen og smaken bli annerledes. Har man kjøttrester man ikke er så glad i – kan dette være perfekt for å kverne.

For å kverne kjøttet kutter man den først opp i mindre biter, da blir jobben litt enklere for kverna, det blir ryddigere på kjøkkenet og resultatet blir litt bedre. På de fleste modeller så kan man også velge ulike størrelser på hullet, altså i hvilken tykkelse man vil at farsen skal ha – dette er avhengig av hvilket kjøtt man jobber med, og hva man skal lage.

Det finnes både elektrisk kverne, hvor du kun må mate den med kjøtt, går man for manuell kverne så må man drive rundt kverna samtidig som man mater den. Den elektriske modellen er ofte litt bedre å jobbe med, samtidig som den er kjappere, den er også vesentlig dyrere enn den manuelle modellen.

Ulike størrelser av dimensjoner

Man finner ulike deler i kverna, som oftest er det noen gjengangere som er lette å kjenne igjen. Det er ulike deler som skal benyttes for ulike typer tilberedning av mat. Her er det tre standardhull man velger mellom.

Finhakket

Den minste dimensjonen på kverna gir deg mindre “tråder” med kjøtt. Dette brukes til de fineste oppskriftene, som for eksempel pølse, medisterkake eller medisterdeig.

Mellomhakket

Mellomdimensjonen er litt større, og er flott til for eksempel hamburgere, kjøttkaker og karbonader.

Grovhakket

Den største dimensjonen gir deg grovere kutt, dette er flott til gryteretter, farse også videre.

Det er viktig å huske på at man må teste seg litt fram, så treffer man en favorittoppskrift selv.

Sikkerhet

Oppgaven til maskinen er jo å kverne kjøtt, så det sier seg selv, her skal man være veldig forsiktig. Selv om disse modellene er mindre, og for husbruk, betyr ikke det at de ikke kan være farlige. Det er et redskap med mulighet til å gjøre stor skade, og derfor skal det behandles med respekt og varsomhet. De fleste har heldigvis såpass lang og tynn trakt at en ikke alltid kommer til selve kverna, men vær obs likevel.

 

Kos deg på kjøkkenet!

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet. 

2 thoughts on “Kjøttkvern Sammenligning: Våre 7 Favoritter I 2020

Leave a Reply

%d bloggers like this: