Kikkert Sammenligning: Dette er våre 7 favoritter for 2021

kikkert test

En kikkert er noe alle burde ha enten det er hjemme, på tur i skog eller fjell, på hytta eller i båten på sjøen. Det er kun fantasien som setter grensene på hva en kikkert kan brukes til. Dessverre er det utrolig mange modeller og typer kikkerter som alle har sitt spesifikke området. Noen er best i mørket, noen er bra på vekt andre er fine til detaljer på jakt. Her er en oversikt over research av markedets beste kikkerter satt i ulike kategorier for å best mulig hjelpe deg til beste kjøp. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
Blaser Håndkikkert
Denne kikkerten fra Blaser er skreddersydd for den seriøse jegeren som ønsker den aller beste kikkerten. Den leverer et skarpt og ikke minst raskt bilde. En annen viktig funksjon er at denne kikkerten leverer en svært god komfort og vil derfor kunne brukes over lengre tid.
SJEKK PRISEN →
Hawke Frontier ED
Denne ED kikkerten er en et flott alternativ for deg som ønsker en god kikkert uten å legge alt for mye penger i den. Den er relativt billig sammenlignet med andre tilsvarende modeller og gir deg gode funksjoner som duggfrie og vanntette glass.
SJEKK PRISEN →
Silva Scenic 8
En god kikkert skal ikke koste allverdens. Det betyr derimot ikke at det skal skorte på funksjonene eller kvaliteten. Denne kikkerten fra Silva leverer god kvalitet og ikke minst et godt bilde til en pris som de fleste kan betale.
SJEKK PRISEN →
Steiner Nighthunter 8x30 LRF
En god utstyrt kikkert er utrolig viktig dersom du skal på jakt eller er ute etter detaljer i dårlig lys. Denne har både avstandsmåler med avvik på under en meter inntil 300 meter, og et utrolig robust kikkert hus for tøft bruk utendørs i dårlige forhold.
SJEKK PRISEN →

1. Blaser Håndkikkert – Vår favoritt

SJEKK PRISEN →

En testvinner perfekt for jegeren

Denne kikkerten er på alle områder noe en god jeger sikler etter å få tak i. Med sylskarpt bilde og mulighet til å justere til riktig fokus på svært kort tid er denne kikkerten fra Blaser helt ideell på jakt. 

Fantastiske bilder selv på lang distanse

Mange kikkerter sliter når avstandene øker, og har derfor prøvd å presse okularet til å prestere bedre selv på lange distanser. På jakt er det helt avgjørende at avstander ikke er et problem for sikten. En god kikkert må gi et sylskarpt bilde selv når ting er små og langt unna. Da er det digg at Blaser har laget denne kikkerten spesialisert for lange avstander og ikke presset den til en tålig kvalitet. Denne langdistanse optimaliseringen er en av grunnene til at denne vinner testvinner prisen.

Nesten en selvfølge at den er duggfri

Som enhver testvinner må kikkerten prester på alle arenaer. I norsk natur er det ofte fuktig og vått, med skiftende vær og mye kulde. Disse faktorene fører til at kikkert forholdene sjeldent er ideelle grunnet dugg på linsen. Denne testvinneren har da selvfølgelig en duggfri beskyttelse med impregnerte linser som sørger for god beskyttelse mot vann og smuss. Linsene er ikke bare impregnert, men også fylt med nitrogengass som er svært bra for temperaturendringer, som igjen fører til mindre dugg.  I tillegg til denne beskyttelsen gjør den rengjøringen og vedlikeholdet lettere, noe som fører til at kikkerten varer lengre. 

Skarpe bilder og et flott design

Til slutt skal det nevnes at denne kikkerten fra Blaser har en helt enestående kvalitet på bildene. Selv i dårlig lys og lange holde kan du kose deg med sylskarpe bilder uten korn og myke biler. I tillegg til dette er den ikke bare god se med, men også god å se på. Dette er fordi den er laget i et elegant design, med en svært ergonomisk fasong. Dette gjør den ikke bare god å holde i, men også god å bruke i lengre perioder av gangen. 

LES MER →


2. Hawke Frontier ED – Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Utrolig kvalitet til en overkommelig pris

Denne kikkerten fra Hawke leverer alt du er ute etter i en premium kikkert, i tillegg leverer den dette til en pris de fleste kan tåle. Det er nemlig utrolig mye avansert teknologi som går med i en god kikkert, og denne kikkerten har de fleste av dem. Forskjellen på denne kikkerten og vår testvinner er at denne kan du få til cirka en femtedel av prisen.

Lettvektshus av magnesium

Denne kikkerten eller rettere sagt optikken er innkapslet i et hus av magnesium. Det er mange kikkerter på markedet som leverer god optikk, men dessverre er det også mange som mangler et godt hus. Denne kikkerten derimot har et robust og lett hus av magnesium. For deg som forbruker vil det bety at vekten på kikkerten holdes lav samtidig som optikken blir uberørt av ytre krefter.

8X Forstørrelse

Denne kikkerten leverer en forstørrelse på 8x. Dette er en forstørrelsesfaktor som egner seg godt for jakt og friluftsliv. Mange som går til innkjøp av en kikkert vil kanskje tro at det man ønsker er aller størst mulig forstørrelse. Dette vil i mange tilfeller være feil, først og fremst vil en kikkert med utrolig stor forstørrelse ofte bli veldig stor og tung. I tillegg til dette vil en slik kikkert også slite med å gi deg samme oversiktsbilde som man ofte er ute etter.

Ekstra lav dispersjonsglass

Denne modellen fra Hawke leveres med denne typen glass. For deg som forbruker vil dette bety at du kan forvente en optimal klarhet og ikke minst sylskarpe bilder hver gang. Dette er en annen type glass enn det som blir brukt i billigere modeller der glasset ligner mer på vanlig glass vi er kjent med.

Nitrogenfylt optikk

Denne modellen i likhet med en del premium modeller leveres med en optikk som er nitrogenfylt. Hva betyr egentlig dette og er det en fordel? Ja, ettersom den er nitrogenfylt vil denne kikkerten motstå dugg og kondens på en helt annen måte enn den ellers ville kunne gjort uten. Dette er hovedsakelig på grunn av de forskjellige kjemiske egenskapene Nitrogen har sammenlignet med vanlig luft. For deg betyr dette at du kan forvente null kondens inne i kikkerten om du bruker den innenfor normal brukstemperatur.

LES MER →


3. Silva Scenic 8 – Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Kvalitet i forhold til prisklasse

Om du vil ha en kikkert som leverer et godt resultat uten at du trenger å betale alt for mye, så er dette den perfekte kikkerten for deg. Siva Scenicer er en liten kvalitetskikkert som leverer et enormt godt resultat med tanke på prisklassen den opererer i. Dersom du er usikker på om du har behov for en kikkert, eller om du akkurat har begynt med for eksempel fugletitting. Da er dette den perfekte kikkerten for deg. Dette er fordi prisen er så lav at du ikke tar noe risiko ved å kjøpe dette produktet. 

Perfekt for fugletitting

En av de vanligste grunnene til at man kjøper en kikkert er for å begynne med fugletitting. For å drive med fugletitting er det viktig å ha en kikkert som er god på å identifisere raske gjenstander. En kikkert burde ha et bredt synsfelt for å få til dette. Dette er fordi et bredt synsfelt gjør det mulig å se fuglene som ofte beveger seg svært raskt. Denne modellen har et synsfelt på hele 114 m. Dette er veldig bra med tanke på prisen til denne kikkerten. 

Klare og gode bilder

Om du driver med fugletitting eller ikke er det uansett viktig med en kikkert som kan levere klare og gode bilder. Dette er fordi en kikkert skal kunne levere et riktig bilde av virkeligheten og for å gjøre dette må bildet være klart. Denne kikkerten benytter seg av høykvalitets optikken Bak-4. Denne optikken sørger for at du alltid får et krystallklart bilde når du bruker denne kikkerten. 

Fast og sikkert grep

Det å ha et gummibelegg rundt kikkerten sikrer at du alltid vil ha et fast grep. En av de aller vanligste grunnene til at en kikkert blir ødelagt er at de faller i bakken. Kikkerter faller dessverre alt for ofte i bakken og blir ødelagte fordi de er laget av svake materialer. Dette vil ikke være et problem med denne modellen på grunn av gummibelegget. 

LES MER →


4. Steiner Nighthunter 8×30 LRF – Flere hendige funksjoner

SJEKK PRISEN →

Funksjoner for avstandsbedømming

Denne kikkerten er egentlig et hybridprodukt. Den består av en kikkert og en laser avstandsmåler. Dette vil en se er utrolig nyttig, fordi det er utrolig vanskelig å bruke en laser avstandsmåler uten en kikkert tilgjengelig. Hvorfor det vil du da kanskje lure på? Dette er fordi det er kritisk å få pekt laser avstandsmåleren nøyaktig inn på det punktet man ønsker å måle til.

Hva er en laser avstandsmåler?

En laser avstandsmåler eller LRF er en enhet som veldig banalt sagt sender ut en laserstråle. Når den har gjort dette vil den måle tiden det tar før laserstrålen blir reflektert tilbake til enheten. I og med at lysets hastighet er kjent vil denne enheten enkelt og ikke minst nøyaktig kunne si deg avstanden til punktet du peker den på. 

God rekkevidde på måleren

Denne LRF en vil nøyaktig kunne måle avstander fra 25 – 1,700 meter. Dette er svært bra tatt i betraktning den forholdsvis lave prisen og ikke minst det at den kommer i kombinasjon med en fullgod kikkert. Nøyaktigheten denne kikkerten vil levere er på +- 1 meter for avstander under 300 meter og +- 0.5% på avstander over 600 meter. 

Scan mode

Denne LRFen leveres med en funksjon de fleste lasermålere ikke har. Nemlig en funksjon som lar deg måle avstand til objekter som er i bevegelse. Det betyr for deg at du enten kan måle avstanden til et dyr i hastighet eller om du er i fart selv. Dette er en funksjon som så og si ingen andre LRFer har og noe vi er kraftig imponert over.

Autofokus

En fordel denne kikkerten har er at den selv vet avstanden til det du ser på er. Dette visste Steiner og la derfor enkelt inn en autofokus funksjon. Dette gjør at du selv ikke må justere fokuset i nesten alle tilfeller. Kikkerten vet jo avstanden selv og kalibrerer derfor optikken deretter.

Lav nærgrense

Denne kikkerten har en særdeles lav nærgrense på bare 20 meter. Det betyr at du vil få klare bilder helt ned til denne avstanden. Sammenligner du dette med konkurrentene vil du enkelt se at dette er svært bra.

LES MER →


5. Bushnell H20 – Bra kompakte kikkert

SJEKK PRISEN →

Passer perfekt i sekken

En viktig ting med en kikkert er at den skal være liten og kompakt. Dette er ihvertfall viktig dersom du har tenkt deg på en lengre tur. Dette er en av grunnene til at denne kikkerten er en av våre favoritter. Bushnell H2O er en bunnsolid og kompakt kikkert som lett får plass i en sidelomme på sekken og som man lett kan pakke ut og inn. Dette gjør at denne kikkerten er perfekt for lengre ekspedisjoner hvor det er viktig å utnytte plassen godt. 

Helt vanntett

Om du trenger en kikkert som du kan ta med ut på sjøen, er det svært viktig at kikkerten er vanntett. Alle som har vært i en båt med litt sjø vet at ting fort kan bli vått. Med en vanlig kikkert kan dette fort føre til vannskader som igjen vil føre til permanente skader ved kikkerten. Det er derfor lurt å ha en kikkert som tåler vann, noe denne modellen gjør utmerket. Denne kikkerten er hundre prosent vanntett og egner seg derfor helt perfekt å ta med i båten. En annen situasjon hvor det kan være viktig å ha med seg en vanntett kikkert er om man skal på lengre ekspedisjoner. På en ekspedisjon skjer det ofte mye uforutsette hendelser og ting kan bli våte. 

Høy kvalitet

Selv om denne kikkerten som tidligere nevnt er både svært kompakt og vanntett, har ikke dette gjort kvaliteten noe dårligere. På 1000 meter har den en synsvinkel på 102 meter som er relativt bra. Denne modellen benytter seg også av Bak-4 prismer. Dette sørger for at denne kikkerten leverer et bilde av svært høy kvalitet. Den har også anti-skli gummi ringer som sørger for at du alltid vil ha et sikkert grep. Dette er spesielt viktig med tanke på at denne kikkerten ofte brukes i våte områder hvor ting lett blir glatt. 

LES MER →

 


6. Silva Pocket Scope – Enkel monokkel

SJEKK PRISEN →

En utrolig nyttig ting å ha med på tur

Hvor ofte har du ikke vært på tur ute i naturen og sett noe spennende eller interessant hvor du skulle ønske du hadde en kikkert for å se bedre på dette. Dersom du opplever dette ofte er denne helt fantastisk å ha med seg på tur. Den er lett og liten hvilket gjør at du kan bruke mer plass på andre ting. Samtidig som den tar lite plass i sekken er den lett å bære med seg på kroppen også. Den veier kun 46 gram, og du kan omtrent ikke merke at du har den i lomma, selv når du løper eller går fort. 

Liten, robust og vanskelig å ødelegge. 

Å ha med seg en dyr og flott kikkert på tur kan ofte være bra, men noen ganger litt skummelt. Når du har investert mye i en god kikkert kan du noen ganger blir så redd for den at du rett å slett ikke alltid tar den med deg. Da er denne perfekt. Den lille og smidige monokkelen er svært robust og lett, noe som gjør at den tåler en trøkk samt fall fra høyder. Ting er tross alt til for å brukes. Med denne lille kikkerten trenger du aldri være redd for at den skal bli ødelagt eller miste den i bakken.  

Overraskende god kvalitet med tanke på pris

En billig kikkert vil selvsagt ikke prestere på samme nivå som for eksempel vår prisvinnende jakt kikkert, men det betyr ikke at de ikke kan være bra de også. Denne bitte lille lomme kikkerten er heller ikke den aller beste på lengre distanser, men gir overraskende god sikt på inntil 200 meter, og skarpe biler på 147.

LES MER →

 


7. Breitler Sport WP – Skikkelig allrounder

SJEKK PRISEN →

Nitrogenfylt optikk for å unngå kondens

Denne kikkerten er nitrogenfylt. Dette er også en del av de andre kikkertene i denne artikkelen, men få av de er like billige som denne kikkerten fra Breitler. Det at den er nitrogenfylt vil gjøre at du får absolutt null kondens innad i optikken under normalt bruk. Jeg spesifiserer normalt bruk i og med at denne gassen er temperaturavhengig på samme måte som luft. I praksis betyr det null kondens i alle tilfeller hvis du ikke griller eller heller flytende nitrogen over kikkerten din.

Behandlet for antirefleks

Alle linsene i denne kikkerten er behandlet for antirefleks. Det betyr at du vil få et langt skarpere bilde også under forhold med mye sol. Dette er en funksjon som ofte skiller de bedre kikkertene fra de billigere alternativene. 

Justerbare okularringer for de med briller

Det at denne modellen leveres med justerbare okularringer gjør det svært enkelt for brukere med briller å benytte denne kikkerten. Hvis du bruker briller vet du sikkert hvor forferdelig det er å bruke en kikkert som ikke har dette og vil derfor sette pris på denne funksjonen.

Kort nærfokus på bare 2 meter

Denne modellen leveres med et nærfokus på bare 2 meter. Det er utrolig lavt sammenlignet med konkurransen. I praksis betyr dette at du kan forvente klare og skarpe bilder helt ned til 2 meters hold.

Lav vekt er alltid digg på tur

Selv om dette er en svært kapabel kikkert med mange gode funksjoner leveres den fortsatt i en kompakt form. Med en vekt på kun 675 gram er denne lettere enn mange konkurrenter. Det betyr at det vil være lettere å ta med denne kikkerten på tur og ikke minst vil det være langt mer komfortabelt å bruke denne kikkerten over tid.

LES MER →

 


Liggeunderlag test 2021: Disse liggeunderlagene gir deg best søvn

Ofte stilte spørsmål

Hvordan stille kikkertens fokus?

For å stille fokuset på kikkerten ser du gjennom begge øynene og vrir på det midterste hjulet   slik at bildet blir skarpt. Deretter kan du finjustere bildet med øynene. Dette gjør du ved å lukke ett øye av gangen og justere på okularet til kikkerten til bildet blir enda skarpere. Du kan i tillegg justere bredden på øynene til kikkerten slik at det blir et bedre bilde gjennom begge øynene. Dette gjør du ved å vri på hele kikkerten, enten mot hverandre eller fra hverandre. Da vil det svarte hullet bli til to eller inn til ett når det er riktig stilt. 

Hva betyr det at kikkerten er nitrogenfylt?

Dette betyr at selve optikken i kikkerten er nitrogenfylt og ikke kikkerten i seg selv. Kort og greit vil det si at du kan forvente null kondens innad i optikken. Dette er utrolig bra, fordi hvis du skulle få kondens mellom de ulike linsene vil dette vise seg vanskelig å få vekk.

Bør jeg velge en dyr eller billig kikkert?

Som med veldig mye annet går pris og kvalitet ofte hånd i hånd. Ved å velge en veldig billig kikkert kan du ikke forvente samme kvalitet som en dyr kikkert, men innad i samme prisklasse kommer det ofte små forskjeller på merker og typer.

Sovepose Test: Våre Budsjettvennlige Favoritter For 2021

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

2 thoughts on “Kikkert Sammenligning: Dette er våre 7 favoritter for 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: