Kano Sammenligning: Våre 5 favoritter for 2021

kano test

Å padle rolig på kanotur over et stille vann er noe av det flotteste og mest fredfulle man kan gjøre. I tillegg kan du ta med deg sekker, telt og mye mer over vannet. Kanoer finnes også i mange ulike lengder og typer som er laget for ulike formål. Derfor er det er fort gjort å gå seg vill i alle disse produktene. Denne guiden er derfor ment for å hjelpe deg som forbruker å finne den rette kanoen til ditt bruk og dine formål. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
Ally 815 17’
For noen er kun det beste godt nok, og her får du det! Ally sin 815 17`DR er en flott og enkel sammenleggbar kano som er rask i vannet. Den lave profilen gjør kanoen stabil og godt egnet for lengre turer.
SJEKK PRISEN →
Ally 611 15’
Er du ute etter en ordentlig god kano til en rimelig pris? Da er denne kanoen fra Ally perfekt for deg. Den leverer nemlig nesten alt du ser etter i en god kano, men gjør dette uten at du må bruke enorme summer på kanoen.
SJEKK PRISEN →
Ally 815 17 DR
Som familie vil en kanotur være en flott turopplevelse. Er man en liten familie vil det være enda hyggeligere om man kan dra på kanotur i en og samme kano. Da er det så flott at denne kanoen fra Ally er stor nok til hele familien.
SJEKK PRISEN →
Ally 711 18 DR
Hvis det er god bæreevne man er ute etter vil denne kanoen fra Ally være perfekt for deg. Det at den har så god bæreevne vil gjøre at du enkelt kan ta med masse turutstyr i kanoen.
SJEKK PRISEN →
Ally 811 16,5 DR
Er du en erfaren ekspedisjonspadler? Eller er du kanskje bare ute etter den aller beste kanoen for en skikkelig tur? Da er denne kanoen fra Ally perfekt for deg. Den leverer nemlig på alle viktige aspekter som burde oppfylles hos en ekspedisjonskano.
SJEKK PRISEN →

1. Ally 815 17’ – Vår favoritt

SJEKK PRISEN →

Best i mest
Denne flotte og raske kanoen fra Ally er en lettpadlet og sammenleggbar kano som topper markedet på de fleste punkter. Den gode formen kombinert med egenskaper for sterk sjø og vind gjør dette til den ideelle kanoen for omtrent alle og enhver. 

Utformingen er helt avgjørende for gode egenskaper i vannet
For å enkelt kunne manøvrere en kano i vannet er det svært viktig at den går godt og har et design ment for sitt bruk. Denne testvinneren fra Ally kan måle seg med de aller raskeste kanoene laget i enten glassfiber eller kevlar. Den har en pæreformet bunn og en rett kjøl som gjør den stabil selv i bølger og sidevind. Dette blir også forsterket av den lave siden som forhindrer påvirkning av sterk vind og vannstrømninger. 

Bærer mer enn nok for deg og to andre
Et annet viktig moment er hvor stor bæreevne kanoen har. Det vil si hvor mye du kan ha i kanoen uten at den synker eller får en særdeles svekket føring på vannet. Her utmerker 815 17`DR seg. Med et stort bunnvolum kan denne enkelt frakte deg selv pluss to andre med pakning og utstyr uten å oppleve merkbar endring i kanoens sjøegenskaper. 

Perfekt for de lange turene med familien eller venner
Om du har tenkt deg på en noe lengre tur med mye utstyr til deg selv og resten av reisefølget er dette helt klart riktig kano for deg. Enten det er en koselig familietur i nærområdet eller en ekspedisjonstur med venner er dette det klare valget for de aller fleste. 

 Sammenleggbar
Å kunne slå sammen kanoen og sette den sammen igjen er også en fordel ikke alle er klar over at de trenger. Dette er veldig forståelig fordi man er vant med de tunge kanonene som omtrent ikke kan flyttes uten drahjelp fra bil eller 4 sterke menn. De dagene er over! Nå kan du selv flytte og bære kanoen ved enkel montering og lette materialer. Du forstår det ikke før du har prøvd det selv.

LES MER →


2. Ally 611 15’ – Mye for Pengene

SJEKK PRISEN →

Stor manøvreringsevne
Hvis du er ute etter en klassisk kano med god kontroll i røft vann vil denne kanoen fra Ally kunne gi deg mer enn god nok manøvreringsevne. Dette vil vise seg nyttig for de som aldri har padlet kano før eller for en tur med vanskelige stryk der man trenger å ha god kontroll på båten.

God bæreevne sammenlignet med egenvekt
Egenvekten på denne kanoen er på knappe 18 kg. Dette gjør den til en av de lettere kanoene i denne artikkelen. Det vi synes er svært imponerende er at den har en utrolig bæreevne på hele 310 kg. Dette betyr at to voksne mennesker kan ha med seg hele 100 kg med oppakning. Dette vil være nok for de fleste turene og ønsker man større bæreevne leverer Ally en modell som kan ta med enda mere oppakning.

Mest anerkjente fra Ally
Denne modellen er den aller mest anerkjente fra Ally. Det er også en av de aller første modellene de lagde. Dette betyr at modellen er utprøvd over mange år og dermed har Ally hatt god tid til å perfeksjonere designet.

Dimensjoner for flatt vann og elv
Denne kanoen kommer med en høyde over baugen på 47 cm. Dette i kombinasjon med den relativt brede vannlinjen på 84 cm gjør at den utmerker seg for både bruk i flatt vann, men også for elver med flere stryk.

LES MER →


3. Ally 815 17 DR – For Familien

SJEKK PRISEN →

Den beste kanoturen har du med familien
Det er få ting som bringer familier mer sammen enn gode friluftsliv opplevelser. Enten det er hytteturer, fjellturer, sykkelturer eller kanoturer så er en hyggelig opplevelse noe man deler for alltid. Dessverre kan det gå veldig fort andre veien dersom utstyret ikke er på plass. Med denne utrolig flotte familiekanoen fra Ally så er du hvertfall sikret den hyggelige kanoturen. 

En ekstrem bæreevne
Å ha nok bæreevne er kanskje det første kriteriet som må oppfylles i en kano for familien. Med bæreevne menes hvor mye kanoen kan lastes med før den synker eller mister sine egenskaper. Denne bekymringen kan du vente lenge med hos modellen 815 17`DR som enkelt tar tre voksne personer med mye utstyr og bagger, eller to voksne og to til tre mindre barn. På den måten kan du enkelt få med deg både personell og utstyr i en sleng. 

Sammenleggbare kanoen er aldri feil
Når små barn skal være rundt kanoer er det et nøkkelpunkt at de er lette å manøvrere samt lette i vekt. Både for at barna selv skal kunne bruke kanoen alene eller sammen, og at de ikke skal kunne ta skade ved å få kanoen over seg ved flytting eller bæring.

LES MER →


4. Ally 711 18 DR – Høy bæreevne

SJEKK PRISEN →

Mer enn nok bæreevne for alt utstyr

Denne kanoen er den med aller best bæreevne av kanoene fra Ally. Den kan nemlig ta med hele 415 kg med utstyr. Hvis du sammenligner dette med egenvekten på 25 kg vil du se at den leverer helt ypperlig bæreevne. 

Stabilitet kommer med bæreevnen
Det at den har så god bæreevne er delvis på grunn av det røslige designet som gjør at den kan romme mye utstyr. På grunn av denne store bredden vil den også vise seg å være svært stabil. Dette enten med eller uten mye utstyr i kanoen.

Designet for å ta med mye oppakning
Ikke bare kan denne kanoen skryte på seg en enorm bæreevne. Den er også designet slik at den skal fungere godt når den er fylt helt opp. Dette betyr for deg som kanopadler at baugen vil være noe hevet. Dette er viktig for at ikke vann skal fosse inn over baugen når kanoen er fylt til randen med utstyr.

Sammenleggbar for enkel bruk
Det må sies at dette er en sammenleggbar kano. Da vil kanskje noen tenke at den vil være mindre robust enn en tradisjonell kano. Dette viser seg imidlertid å være feil. Materialene som er brukt er nemlig svært robuste og med designet som er brukt vil kanoen oppleves like rigid som en vanlig kano under bruk.

Samme spanteprofil som 15’ og 16,5’
Dette betyr for deg som forbruker at om uhellet skulle være ute vil det være langt lettere å reparere denne kanoen enn en spesialmodell. Dette fordi Ally vil ha langt flere reservedeler på lager i og med at de er felles for nesten alle deres modeller.

LES MER →


5. Ally 811 16,5 DR – For Ekspedisjoner

SJEKK PRISEN →

Perfekt for de lengre turene
Om du er ute etter en kano som du kan ta med deg på lengre ekspedisjoner over store innsjøer eller langs lange elver er dette kanoen for deg. Denne kanoen har et stort pakkevolum som gjør at du lett får med deg alt som trengs til de lengre ekspedisjonene. Du får for eksempel lett med deg både et tomannstelt. Stort pakkevolum er essensielt for de lange turene hvor oppakningen vanligvis er stor. Det å ha en for liten kano på lengre turer fører ofte til dårlig stabilitet og et sakte tempo. 

Svært stabil
For de lengre turene er det svært viktig med en stabil kano. En stabil kano gjør det mye lettere å ha full kontroll og plass til mye pakning. Ingenting er verre enn å sitte i en liten kano hvor det er dårlig plass og stor sansynlighet for velt dersom man roer i en stri elv. Derfor er denne ekspedisjonen kanoen utviklet for å kunne tåle en støyt.

Lang rett kjøllinje
En lang og rett kjøllinje er viktig for å kunne ha en god retningsstabilitet. Dette er spesielt viktig for at kanoen skal kunne tåle en grov elv med tekniske vanskeligheter. Det å ha en kano som kan gjennomføre tekniske manøvre er svært viktig for den som har tenkt seg på en lengre ekspedisjon. Dette er derfor den perfekte for kanoen for deg som ønsker å dra på en ekspedisjon. 

Noen spesifikasjoner
For å virkelig få oversikt over denne kanoen er det viktig å se på noen spesifikasjoner. Den første og kanskje viktigste spesifikasjonen er kanoen sin bæreevne. Denne kanoen har en bæreevne på hele 380 kg. Dette gjør den perfekt for lengre ekspedisjoner hvor man trenger mye oppakning. En annen viktig spesifikasjon er kanoen sin vekt. Dette er en relativt lett kano på bare 23,5 kg. Dette gjør at den lett kan bæres av to mennesker, noe som er viktig dersom kanoen må forflyttes over land.

LES MER →

 


Ofte stilte spørsmål:

Hva er viktig i en kano?

Når en skal velge kano er det viktig å velge en kano som passer for deg og ditt bruk. Da er det et par viktige punkt en burde se etter. Først og fremst er det viktig å velge en kano som er stor nok for ditt bruk. Eller en kano som ikke er for stor. Det å gå for en for stor kano vil også virke feil siden den da lett kan oppleves som treg og vanskelig å manøvrere.

Et annet viktig aspekt å tenke på er hvor mange seter man ønsker i kanoen. Det vil selvfølgelig være viktig å ha mange nok seter til sitt bruk samt ikke for mange da dette vil ta opp en del av plassen man ellers kan bruke til utstyr.

Krever en kano mye vedlikehold?

Dette kommer veldig anpå hvordan du bruker kanoen din. Er du flink og oppbevarer kanoen tørt eller ihvertfall under tak vil det være tilnærmet null vedlikehold forbundet med ditt eierskap. Hvis du derimot oppbevarer kanoen din ute uten noen form for beskyttelse vil det alltid komme en del møkk og smådyr i kanoen. Dette gjelder særlig om du velger å oppbevare kanoen utendørs over vinteren. For å gjøre det enkelt er det derfor lurt å oppbevare kanoen tørt og helst innendørs. Hvis du gjør dette vil du kun måtte spyle kanoen i ny og ne for å holde den ren og pen.

Sovepose Test: Våre Budsjettvennlige Favoritter For 2021

Kikkert test 2021: Disse 7 er folkets favoritter

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

One thought on “Kano Sammenligning: Våre 5 favoritter for 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: