Kaffemaskin: Her finner du våre 8 favoritter (2021)

Husker du dagene da morgenkaffen din bestod av et par skjeer pulverkaffe i en kopp? For de aller fleste av oss er dette nå kun et fjernt minne. Takket være store innovasjoner på kaffemarkedet er det nå mulig å nyte kaffe etter barista standard i eget hjem. Noen av oss foretrekker kaffen svart, kanskje med en skvett melk i, andre nyter kaffen best tilsatt deilig syrup, skummet melk og andre fancy ingredienser. Hva du enn foretrekker best, så er det ikke mulig uten en god kaffemaskin!

I takt med at standarden vår på kaffe har vokst har også utvalget av kaffemaskiner på markedet vokst. Om du vurderer kjøpe en kaffemaskin er dette mest sannsynlig noe du kommer til å bruke hver eneste dag, kanskje blir det faktisk det første du bruker på morgenen? Nordmenn er i toppklassen når det gjelder kaffedrikking, og mange av oss føler ikke at vi er klare for dagen før vi har fått i oss en deilig kopp med nybrygget kaffe. Å navigere seg gjennom utvalget kan være overveldende og forvirrende, derfor har vi laget en oversikt for å hjelpe deg på vei. I undersøkelsen vår finner du noe for enhver smak – alt fra kapselmaskin som gjør jobben superenkel til maskiner med innebygd kvern for de som liker være baristaer på eget kjøkken. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
Rancilio Silvia
Denne semiautomatiske espressomaskinen har evnen til å tilfredsstille selv den mest erfarne barista, uten at prisen er for stiv. Her får du en maskin av høy kvalitet, som kan servere deg deilig kaffe i mange år. Den har dampfunksjon, koppvarmer og innebygd strømsparemodus. Rancilio Silvia byr på suveren kvalitet til en grei pris, derfor er den kåret til “best i test” hos oss.
SJEKK PRISEN →
DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S
Har du ikke lyst til å punge ut for mye, men vil fortsatte passe på at du får en maskin i kvalitet? DeLonghi sin Magnifica modell kommer til en rimelig pris uten at det går på bekostning av kaffens kvalitet. Denne brukervennlige maskinen er elegant og moderne, og gjør rett og slett det den skal. Prisen går heller ikke på bekostning av smak, DeLonghi sin maskin leverer god kaffe.
SJEKK PRISEN →
Wacaco Minipresso
Ønsker du kunne lage deilig kaffe på farten? Da er Wacaco sin minipresse en super investering. Den er så liten at den lett får plass i bagen eller sekken din, og er fin å ha med på for eksempel sykkeltur. Denne er rimelig og kjekk, og utstyrer deg med en kopp espresso bokstavelig talt hvor enn du måtte befinne deg!
SJEKK PRISEN →
Delonghi Espresso EC685
Har du liten plass på kjøkkenbenken, men vil ikke la det stoppe deg fra å nyte deilig nybrygget kaffe på morgenkvisten? De fleste kaffemaskiner opptar en god del av plassen på benken, men heldigvis finner det smalere modeller. Delonghi EC685 er kompakt og elegant, og passer fint inn på små steder uten at dette betyr dårligere smak på kaffen.
SJEKK PRISEN →
Breville Barista Max
Du kan se frem til å nyte fantastiske espressobaserte drikker hver dag om du velger Breville Barista Max. Denne kommer med innebygd kvern og er flott for deg som ønsker utvikle barista ferdighetene dine hjemme, uten at det betyr at den er for vanskelig å bruke. Den har funksjonene du finner på en kommersiell maskin, til en rimelig pris der du får mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

1. Rancilio Silvia – Vår favoritt 

SJEKK PRISEN →

Testvinner
Rancilio Silvia minner om en espressomaskin på profesjonelt nivå, uten at prisen er for stiv. Denne er populær blant brukere, og for mange den første espressomaskinen man mestrer. Dette på grunn av det brukervennlige designet og at den er enkel å operere. For de som er helt ferske på kaffemaskiner kan det ta litt tid å lære seg denne, men når du først mestrer den står du igjen med en maskin som produserer deilig kaffe.

For de med interesse for kaffe
Denne er altså kjent som en inngangsport til verden av kaffemaskiner; den er halvautomatisk og lar deg tilpasse kaffen selv – men er fortsatt enkel i bruk sammenlignet med andre av de mer avanserte maskinene på markedet. En halvautomatisk maskin er en der du selv har mulighet til å påvirke bryggingen, og er du opptatt av å ha god kvalitet på kaffen din er det lurt å velge denne.

Bryggekapasitet
I likhet med de fleste andre espressomaskiner, lar Rancilio Silvia deg brygge to espressoshots om gangen. Vannmagasinet som er inkludert bak, kan fjernes og har en kapasitet på 2.188 liter. Dersom du lager en espressoshot om gangen vil det si at du kan lage opptil 74 enkelt shots med espresso. Med to shots kan du lage 37 kopper. Til enhver tid kan bryggekjelen romme 0,3 liter. Det betyr at du kan lage 10 enkeltskudd eller 5 dobbeltskudd om gangen. Etter det må vannet koke opp igjen.

Brukervennlig design
Du vil fort legge merke til at det er viet fokus til brukervennlighet i Rancilio Silvia. Designet er minimalistisk. Alt betjenes fra trykknapper, og symbolene på disse knappene er veldig greie å forstå seg på. Ellers har maskinen et stilrent og teknisk design. Det utvendige huset på maskinen er i rustfritt stål, som er kjekt med tanke på at det er vanntett. Drypp- og koppvarmingsbrettene følger det samme designet. Bryggekjelen er laget av messing, som er et bedre valg enn stål – da det er mer varmeledende. Maskinen har dampfunksjon til å steame melk, og koppvarmer på toppen av maskinen. Pluss får den også for strømsparemodus som forhindrer at du bruker unødvendig strøm.

Oppsummert
Vi har valgt å trekke frem denne maskinen fordi den er perfekt til deg som vil få smake på hva ekte espresso er. Denne maskinen er for deg som har begynt å fatte, eller allerede har interesse for kaffe og som vil lære deg operere en espressomaskin hvor du kan tilpasse kaffen selv, ikke bare trykke på en knapp. Den kommer i gode materialer som kan vare i flere år, og innebygd strømsparemodus. Designet er enkelt og stilrent, og vil se stilig ut på kjøkkenbenken. Alt dette til en langt billigere pris enn andre maskiner av samme kvalitet, derfor er den testvinner hos oss! 

LES MER →


2. DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S – Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Rimelig pris 

Å kjøpe en kaffemaskin er ikke nødvendigvis en billig affære. Men det finnes gode alternativer til deg som vil gå for en mer lavpriset modell. Med DeLonghi ECAM Magnifica S får du en enkel og brukervennlig maskin som til tross for lav prislapp leverer deilig kaffe. Dette er en klassisk kaffemaskin, som gjør jobben sin.

Enkelt å lage kaffe
Til tross for kvaliteten på kaffen maskinen produserer, merker man at DeLonghi har kunden i tankene når det kommer til å kontrollere mengden av kaffe du ønsker i koppen. En stor rund knapp lar deg kontrollere mengden av kaffe som males før kaffen forberedes. Skru den til venstre om du ønsker mild kaffe, høyre om du liker den sterkere. Etter et par forsøk finner du den perfekte balansen til din smak.

Klassisk design
Man ser at det er viet oppmerksomhet til design funksjonene. Overflaten er en blanding mellom skinnende og matt svart, resultatet er et sofistikert utseendet som vil fungere godt på de fleste kjøkken. Maskinen kan også fåes i en ren og fin hvitfarge. Størrelsen er helt gjennomsnittlig for denne type kaffemaskin, og vil passe fint inn på de fleste kjøkkenbenker. 

God kaffe til en lavere pris
Med mulighet til å velge mellom tre forskjellige temperaturer på kaffen din, samt hvor sterk kaffen din skal være, kan du med DeLonghi lage kaffe akkurat slik du liker den. Det beste er at det er svært enkelt! Du kan brygge en eller to kopper om gangen. Er du glad i cappuccino så er det på denne er cappuccino-system. Du får altså deilig og kremet skum til den cappuccinoen din. 

Oppsummert
DeLonghi byr på deilig kaffe til en rimelig pris. Vil du ha en enkel og kompakt maskin som fortsatt presterer når det kommer til design og smak er dette et trygt valg. Ekstra pluss får denne maskinen får hvor brukervennlig den er, man trenger ikke være ekspert for å forstå seg på denne. Du tilpasser enkelt hvor sterk du ønsker kaffen din selv, og cappuccino-systemet byr deg på luftig og godt skum til kaffen om du ønsker. 

LES MER →


3. Wacaco Minipresso – Best på farten

SJEKK PRISEN →

Bærbar kaffepresse
Du har kanskje hørt om bærbare kaffebryggere før, men er redd for at prisen for å nyte en espresso shot i midten av en fjelltur betyr at du må ofre kvalitet? Isåfall så kan vi glede deg med at svaret er NEI, slik trenger det ikke være. Denne er liten og kompakt, du får den lett med deg på farta. Den kan ikke erstatte en tradisjonell kaffemaskin, men er et fint tillegg til samlingen din – spesielt for deg som ofte er på tur i skog og mark. Nyt en deilig kopp kaffe på fjellet! 

Brukervennlig
Minipresso bruker ikke kaffekapsler eller drypp elementer, og er svært enkel å bruke. Du fyller filteret med malt kaffe, tilsetter vann i den lille tanken, skrur den på plass og vender den opp ned. Maskinen bruker din egen håndkraft til å lage espresso med, og krever ikke for mye kraft. Det er mange flyttbare deler, og det kan ta noen forsøk å bli vant til, men når du først har det på plass går det lett som bare det. Du trenger ikke batterier eller elektrisk strøm, så lenge du har tilgang til varmt vann kan du brygge en shot espresso hvor enn du er.

Byggekvalitet
Designet på Minipresso reflekterer forpliktelsen til bærbarhet og at det skal være praktisk. Det kompakte sylindriske designet og materialene brukt viser dette. Noen vil kanskje tenke det er negativt at maskinen er laget hovedsakelig av plast, men dette gjør faktisk bare at den blir utrolig lett, overraskende solid og vanskeligere å ødelegge enn kaffetraktere som krever gasselementer. Wacaco Minipresso er designet for å være den minste og letteste håndholdte bærbare espressomaskinen, men størrelse og design stjeler ingenting fra kvaliteten.

Lett rengjøring og vedlikehold
Til tross for at Minipresso ikke kan puttes i oppvaskmaskinen, er den utrolig enkel å rengjøre. Du trenger kun slå ut restene fra filteret og rense delene etter hver bruk. Maskinen er lett å dele opp, og alt du trenger tilgang til er vann og såpe. Derfor er det heller ikke noe problem om du for eksempel er på campingtur og ikke har tilgang til oppvaskmaskin! 

Oppsummering
Kjøper man en bærbar kaffemaskin er man kanskje redd for at kvaliteten ikke skal være tilfredsstillende. Til tross for at ingen bærbare maskiner kan måle seg med en tradisjonell kaffemaskin så har Wacaco klart å lage en liten og kompakt maskin som forsikrer deg deilig kaffe hvor enn du befinner deg. At den er såpass brukervennlig og lett å rengjøre er et stort pluss når man er på farten, så slipper man bruke tid på og operere den. Alt dette kommer til en veldig behagelig pris. Ha den i sekken eller vesken og nyt en deilig nybrygget kopp kaffe på toppen av et fjell, ved en sjø eller i rundt bålplassen. 

LES MER →


4. Delonghi Espresso EC685 – For deg med liten plass

SJEKK PRISEN →

En smal og stilig kaffemaskin
Kanskje går du og drømmer om å kjøpe en ny kaffemaskin, men sukker når du s er på kjøkkenbenken og ser at det ikke er sjans for at du får plass til en kaffemaskin i normal størrelse? Denne kan være løsningen din. Delonghi Espresso EC685 er en god espressomaskin som er både stilig og tar opp lite plass. Andre kaffemaskiner kan oppleves store og klumpete, mens denne er kompakt og vil passe fint inn på selv små kjøkken.

Stilig maskin
Med en gang den er ute av boksen er det tydelig at EC685 er en attraktiv maskin. Du kan velge mellom fire farger – metall, rød, svart og hvit. I tillegg til at den er smal er den heller ikke for høy – den vil passe under de aller fleste kjøkkenskap. Designet er stilrent og moderne, og vil gi et profesjonelt preg til kjøkkenbenken.

Funksjonelt design

Under er det fire gummiputer som hjelper til med å feste maskinen til benken, slik at den ikke glir rundt når du fester portafilteret. Bak på maskinen sitter en avtakbar vannbeholder som rommer nok væske til å lage flere kopper. Eksakt hvor mange kopper er vanskelig å si, i og med at du kan lage flere forskjellige typer drikke med denne maskinen. Damptuten er plassert på høyre side, med av og på knapp over den. Direkte på tuten er det en bryter som bestemmer hvor mye skum melken din vil ha når du damper den. Plasseringen av disse knappene fungerer veldig godt. Fronten på Delonghi Espresso EC685 har et portafilter av metall. Dette ser ut og føles som et profesjonelt filter, med en god vekt. Du føler deg rett og slett som en ekte barista når du bruker den! De programmerbare kaffeknappene lar deg justere kaffen din akkurat slik du ønsker selv.

Oppsummert
Kjøper du Delonghi Espresso EC685 får du en kompakt og stilren maskin som kan få plass selv på trange kjøkken. At den er mer kompakt betyr ikke at den mangler på egenskaper og kvalitet – denne attraktive maskinen har et funksjonelt design. Knappene er programmerbare, og du kan med denne maskinen lage kaffen akkurat slik du selv foretrekker. Maskinen fåes i fire farger, så det er bare å velge den fargen som vil passe best inn på ditt kjøkken.

LES MER →


5. Breville Barista Max – Innebygget kvern for hjemmebaristaene

SJEKK PRISEN →

Vær barista på eget kjøkken
Dersom du har interesse for ordentlig kaffe, eller ønsker å ta hjemmekaffen til neste nivå, er Breville Barista Max et godt sted å starte. Denne passer for alle spirende baristaer, og de som ønsker å perfeksjonere cappuccino eller andre kaffeferdigheter. Maskinen er av skikkelig kvalitet, og passer perfekt til de som jobber hjemmefra, men ønsker den samme kaffeopplevelsen du får på favoritt kaffestedet ditt. Det kan ta litt tid å lære seg den, men når du vet hva du gjør vil den gå som en drøm og servere en rekke koffeinholdige drikker når enn du måtte ønske det. 

Gode instruksjoner

Å male kaffebønner er det første trinnet for å lage den ultimate kaffen, og det er også et av de viktigste. Heldigvis lar Breville’s intruksjoner deg starte på rett spor. Alt fra råd om bruk av nystekte kaffebønner til sliping og ekstraksjons temperatur. Du er alltid i gode hender på din reise til å forbedre barista ferdighetene dine. Noen kommer til å forstå det med en gang, andre vil trenge litt lenger tid på seg. Det er ikke noe stort problem, kaffen smaker fortsatt godt mens du lærer. Men, mest tilfredsstillende er det selvfølgelig når du får det til helt riktig. Og som med alt annet, gjør øvelse mester her! 

Tilpass kaffen slik du ønsker
Barista Max byr på totalt 30 malingsnivåer. Den anbefalte tiden er mellom 20-30 sekunder som vil gi en rik, karamellfarget espresso som er robust og søt. Kaffebønnene og malingsinnstillingen er nemlig veldig viktig for smak. En annen viktig ting er temperatur. Standarden på maskinen er satt til 92 grader, men du har faktisk mulighet til å justere dette etter egne ønsker. Melkeskummeren er en av Barista Max sine beste komponenter, hvem ønsker ikke kunne lage deilig melkeskum til kaffen hjemme? Med denne er det lett å lage lett og deilige skyer av melk. 

Oppsummert
Denne kaffemaskinen har alt du trenger for å føle deg som en ekte barista i eget hjem. Spirende baristaer vil finne nytte av de detaljerte instruksjonene, som tar deg gjennom alt du trenger for å lage vidunderlig kaffe. Dette er en maskin som for noen som kan ta litt tid å lære seg, men når du først får det til står du igjen med egenskapene og maskinen som trengs for å lage kaffe på høyde med kvaliteten du får på de beste kaffebarene. 

LES MER →

 


6. Bosch Tassimo – Strøken kapselmaskin

SJEKK PRISEN →

Lag deilig kaffe på kort tid
Kapselmaskin er spesielt kjekt når du har dårlig tid på morgenen. Det innebærer langt færre steg enn på mer kompliserte maskiner, men serverer fortsatt god kaffe. Bosch Tassimo er en veldig enkel kapselmaskin som serverer deilig kaffe på et knappetrykk. Den passer perfekt til de som ønsker en rask og simpel kaffeprosess. 

Design og funksjoner
Kapselmaskinen er i stand til å lage en drink om gangen fra Tassimos T-Disc-kapsler. Disse tilbyr deg et utvalg av 35 ulike drinker, inkludert kaffe, te og varm sjokolade. Kapselmaskinen er veldig kompakt. Den kommer med en 0,7 liters vanntank som sitter på siden. Maskinen er av plastikk og har et ganske nøytralt design. Du kan velge mellom maskinen i hvit eller svart. Koppbrettet og dryppbrettet kan flyttes opp eller ned, eller fjernes helt. En spesiell smart funksjon er at maskinen automatisk leser strekkoden på kapselen, og lager kaffen deretter. Dette er en del av Tassimos “Intellibrew” teknologi, som fungerer veldig godt. Resultatet er drikke med perfekt forhold mellom vann, skum og kaffe.

Rask rengjøring og vedlikehold
Delene på maskinen tar du lett fra hverandre for kjapp rengjøring i oppvasking, og den har også et automatisk rense- og avkalkningsprogram. Den kommer med en “blanking disk” som inneholder en strekkode som forteller kapselmaskinen hvordan den rengjøres og avkalkes, dette er en utrolig praktisk funksjon! Disken lagrer du enkelt nede til høyre på maskinen. Den er enkel å finne og du unngår slik å miste den, noe som er et pluss i og med at den type tilbehør vanligvis forsvinner fort. 

Oppsummert
Bosch Tassimo er en av de ledende på kapselmaskiner, og det forstår man raskt. Like raskt som det tar å lage en kaffekopp med denne maskinen! For det går fort og smertefritt. Denne maskinen stjeler ikke tid fra deg når du er på farta, ved kun et tastetrykk får du deilig kaffe. Den er moderne designet med smarte funksjoner både for bruk og rengjøring, og kommer til en veldig gunstig pris. Maskinen er liten og kompakt, og har akkurat det den trenger uten noe ekstra styr. Er det kapselmaskin du foretrekker, vil vi sterkt anbefale denne!

LES MER →

 


7. Smeg Dolce & Gabbana – Fantastisk design

SJEKK PRISEN →

Noe helt unikt
Smeg og Dolce & Gabbanas samarbeid har resultert i den vakre kolleksjonen “Silicy is my love”, som innebærer denne nydelige maskinen. Ønsker du noe som skiller seg ut på kjøkkenet og fungerer som dekor så vel som kaffemaskin er dette noe for deg. Dette er uten tvil den mest unike maskinen du finner, og Dolce & Gabbanas lett gjenkjennelige motiver i lekne og spreke farger har satt et helt spesielt preg på designet. 

Nydelig design, nydelig kaffe
Denne kaffemaskinen er manuell, som føles riktig sammen med det retropregede 50-talls designet. Du har mulighet til å lage opptil to kopper på en gang. Kaffemaskinen er manuell, men det tar ikke lang tid å lage kaffen. På to minutter står kaffen klar til deg. Dette er en maskin som i likhet med noen andre modeller vi har nevnt i testen passer fint til deg som vil være litt barista på eget kjøkken. Du har muligheten til å justere styrken på kaffen selv, og har også en steamer. Dette kommer godt med om du ønsker å lage cappuccino, for eksempel.

Kjekke funksjoner
Maskinen byr deg på flere praktiske funksjoner, og viser at det her er fokusert ikke kun på det utvendige designet, men også at maskinen skal være funksjonell og brukervennlig. Kontrollpanelet er lett å navigere seg gjennom, og du får en flow-stop funksjon for valg av styrke. Med egenskaper dampfunksjon for melkeskum, justerbart cappuccino system, indikator for avkalkning og gummiben for stabilitet får du her funksjonene som kreves i en kvalitetsmaskin, 

Oppsummert
Denne iøynefallende maskinen gjør kaffelaging gøy! Det fargerike spennende designet vil for mange være grunn nok i seg selv til å investere i Smeg og Dolce & Gabbanas manuelle kaffemaskin. Investerer du i denne vil du få noe helt unikt, som også klarer produsere kaffe av kvalitet. Den lar deg justere styrken på kaffen selv og kommer med et flertalls funksjoner som er med på og sette kvaliteten enda noen hakk høyere. Om du verdsetter å måtte bruke litt ekte barista kunnskaper på veien til en god kopp kaffe, er dette absolutt en kaffemaskin som vil passe deg godt. 

LES MER →

 


8. Sage The Oracle – Beste premium espressomaskin

SJEKK PRISEN →

Når kun det beste er godt nok
Vi har spart det beste til slutt i vår oversikt, for dette er virkelig en maskin som er helt i toppklassen hva gjelder espressomaskiner. The Oracle er designet og utviklet i Australia, som er kjent som en plass hvor folk generelt har høye forventninger når det kommer til kvaliteten på kaffe. Det er kanskje derfor resultatet har blitt så imponerende. Den presterer uten tvil på det den er lagd for: lage konsekvent utmerket espresso.

Å lage kaffe kunne ikke vært enklere

Maskinen er enkel å forstå seg på, og du stiller maskinen enkelt inn på din foretrukne type kaffe. Både kverning av bønner, stamping, dosering og melketeksturering kan gjøres helt automatisk. Men dersom du har en barista i deg og ønsker å være med på denne prosessen selv, er det også mulig. Det er et stort pluss med denne maskinen, man kan både velge å la maskinen gjøre jobben og få servert nydelig kaffe, eller håndtere den manuelt dersom du har en interesse for kaffelaging. Uansett hva du foretrekker, passer maskinen ypperlig til begge deler.

Tilfredsstillende funksjoner
Noe som er unikt for Sages Oracle maskiner er den innovative automatiske melke struktureringen. Dette gjøres enkelt, du velger temperatur og mengde på skummet selv. For eksempel ønsker man gjerne et tykkere, tørrere skum til cappuccinoen enn til en latte. Maskinen har to kjeler, som betyr at du dampe melk og trekke kaffe samtidig, hvilket gjør at du kommer til å drikke kaffen fortere enn du ville gjort med de fleste andre kaffemaskiner. 

Oppsummert

I kategorien “premium kaffemaskiner” bemerker Sage sin The Oracle seg. Til tross for overlegne resultater er denne maskinen enkel å forstå seg på, og har flere funksjoner som gjør den spesielt brukervennlig. Du kan velge om du vil gjøre kaffe jobben manuelt eller la det gå automatisk – uansett hva du velger kan du virkelig se frem til en rykende varm og deilig kopp kaffe fra Sage The Oracle. 

LES MER →

 


 

Termisk kikkert: Sammenligning Av Ulike Modeller I 2021

Juicepresser: Her finner du våre 7 favoritter (2021)

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: