Juicepresser: Her finner du våre 7 favoritter (2021)

Juicepresser feat

Mange nordmenn liker å starte dagen sin med et glass juice. Det er ikke til å legge skjul på at dersom en skal lage ferskpresset juice, er det ønskelig at juicen er både så frisk og fersk som mulig. Forskjellen på en god og naturlig juice, sammenlignet med en fremstilt og syrlig juice er enorm. Juice som er hjemmelaget og ferskpresset er nærmest uimotståelig med tanke på den gode smaken, toppet med det faktum at det inneholder masse viktige næringsstoffer. Med en god og brukervennlig juicepresser blir det både enkelt og gøy å lage god juice. Formålet med denne juicepresser-artikkelen er å gi deg en enkel oversikt over de ulike merkene og juicepresserne på markedet, slik at du kan velge den juicepressen som appellerer mest til ditt bruk og ønske. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
OBH Prestige
Dette er en juicepresser som ekspertene roser opp i skyene. I tillegg til å være veldig bra, har presseren en sterk motor, og er ekstremt effektiv. En klar prisvinner, som det nesten er umulig å bli misfornøyd med. Ingen tvil om at dette er en av de klart beste juicepresserne på markedet.
SJEKK PRISEN →
Princess Master juicer
Dersom du er ute etter å få mest igjen for pengene er dette juicepressen for deg. Den er veldig anvendelig og enkel i bruk, slik at du kan lage deg en rask og god juice på morningen. En juicepresser kan potensielt koste mye penger, så dersom du er ute etter å ikke bruke hele budsjettet på en presser, kan denne passe til deg.
SJEKK PRISEN →
Novis Vita Juicer Cherry Red
Ser du etter en juicepresser som er både av svært god kvalitet, uten å være avansert å bruke. Denne juice pressen har et stort matrør, som gjør forberedelsestiden og tiltakene før du kan begynne å presse juicen nærmest fraværende. Du kan nærmest kaste oppi alle råvarer uten å skrelle eller kutte de opp på forhånd. Dermed får du god juice uten å bruke veldig lang tid.
SJEKK PRISEN →
Bosch MES25A0 Saftpresser
Den svært høye kvaliteten på denne juicepressen gjør at du nærmest ikke trenger å gjøre noe på selv, ettersom pressen gjør mesteparten av jobben. Den har blant annet to forskjellige styrkeforhold eller hastigheter som gjør at den egner seg både for myke og harde frukter.
SJEKK PRISEN →
Sage SJE 830 BSS Juicer
Juicepressen fra Sage kan produsere store mengder juice på svært kort tid, noe som gjør den effektiv, i tillegg til det svært elegante utseende. Det er stor sannsynlighet for at denne juicepressen vil se bra ut på ditt kjøkken. Med denne maskinen slipper du også å kutte opp frukten og bærene på forhånd, ettersom maskinen sluker fruktene hele.
SJEKK PRISEN →
Omega J8228 Horisontal juicer krom
Denne juicepressen er langsomt roterende, noe som gjør at den skyver råvarene du bruker gjennom et fint nett. Dette skal bidra til at sluttproduktet beholder alle de viktige vitaminene, enzymene og andre næringsstoffer som er viktige. Utseende på denne maskinen skiller seg også ut fra mange av de andre, ettersom den er designet horisontalt istedenfor for vertikalt.
SJEKK PRISEN →
Severin 3566 Råsaftsentrifuge
Severin sin juicepresser er laget i rustfritt stål, kombinert med svarte plastikk detaljer. Denne pressen er mindre enn tidligere og andre modeller fra samme merke, men har fortsatt en sterk motor som bidrar til at du kan lage den en vitamin fylt juice enkelt. I tillegg har den stor kapasitet, så du slipper å bytte juicekanne, ved for eksempel hvert andre glass du lager.
SJEKK PRISEN →

1. OBH Prestige – Vår favoritt

 

SJEKK PRISEN →

Hvorfor denne er best

Denne modellen fra Prestige, kalt OBH 6749, er produsert slik at den kan takle å lage flere drikker. Juice, saft, Smoothies og ikke minst grønnsaksdrikker er det den hovedsakelig kan brukes til. Det var flere grunner til at Metro valgte å kåre denne modellen til vinner av flere priser. Et multiprodukt, med så stor motor finner man ikke hvor som helst. Totalt 800 watt, bidrar til at selv de hardeste ingrediensene blir enkelt presset i større biter. 

For at den som lager juicen ikke er nødt til å skjære opp og skrelle alle ingredienser som skal brukes, er modellen laget med et stort påfyllingsrør. Ulike grønnsaker og frukter har ulik størrelse og hardhet, noe som fører til at en trenger flere innstillinger. Med tanke på dette er denne pressen laget med to forskjellige innstillinger, som skiller mellom harde og myke ingredienser. 

Enkel å rengjøre

Når det gjelder rengjøring, er OBH Prestige svært enkel å holde ren. Pressen er satt sammen slik at alle delene unntatt rivjernet, er avtakbare og går fint inn i oppvaskmaskinen. Ved vask i oppvaskmaskinen, er det anbefalt at delene legges pent i den øverste hyllen i oppvaskmaskinen, dette for å få best resultat av vasken, men også for beskyttelse. Dersom en skulle vaske maskinen for hånd kan det hende at det er steder oppvaskkluten ikke kommer tilstrekkelig til. Derfor følger det med en børste til rengjøring som gjør det enkelt å rense hele pressen. Delene er laget slik at de kan enkelt samles sammen eller skilles fra hverandre, som eksempelvis den store fruktkjøtt-beholderen, som lett kan vaskes og tørkes. 

Andre fordeler

Selve kannen til pressen kan romme opp til 1,2 liter, noe som tilsier at du kan lage store mengder juice uten å måtte skifte juicekanne. Å lage en juicepresse i stål gjør den solid og robust, samt sikrer ekstra lang levetid. Denne maskinen er også laget med en låseanordning som gjør at den ikke starter med mindre den står trygt. For prisen, er denne juicepressen en vennlig investering, i forhold til hva du får igjen kvalitet ved bruk av maskinen. 

LES MER →


2. Princess Master juicer – Mye for pengene

 

SJEKK PRISEN →

Hvorfor velge denne presseren? 

Dersom du ønsker å lage ferskpresset juice som de profesjonelle, er dette juicepressen for deg. Pressen har en såkalt “aluminiums arm”, noe som fører til at du får presset ut hver eneste dråpe av den frukten du måtte ønske, uten å bruke unødvendige krefter. Den sterke “armen” gjør at du som presser juicen ikke trenger å bruke mye kraft på å presse ut juicen, noe som gjør at du kan presse ut mye juice på kort tid. Juicen sendes direkte gjennom filteret, og rett ned i glasset. På grunn av den innovative utformingen på maskinen, passer den for alt fra appelsin til lime. Denne presseren passer bra for deg som mener du fortjener et ferskpresset glass juice, for å kick starte dagen. 

Flere forskjellige frukter

Som nevnt ovenfor passer denne pressen til flere forskjellige sitrusfrukter. Den har stående kanter, noe som fører til at den kan presse både store og små frukter veldig fort. Disse kantene fører til at den halve frukten holder seg på plass under utpressingen. 

Sterk, men stille

Den sterke 160 watts motoren, fører til at all juicen blir presset ut av frukten. Dersom det ikke er nok kraft i motoren vil det bli slitsomt å produsere store mengder juice, men det vil også tvinge maskinen og motoren til å jobbe på full kraft hele tiden, noe som kan skape mye støy. Til tross for motorkraften, er pressen ekstremt lyd-vennlig, noe som er viktig dersom du skal presse juice på en søndagsmorgen. 

Lett å vaske

Det er svært enkelt å rense denne juicepressen ettersom alle delene både er avtagbare og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Maskinen har i tillegg en såkalt “drip stop”, noe som fører til at du kan enkelt stoppe juicen fra å fylle opp glasset, når du for eksempel skal bytte glass. 

 

LES MER →


3. Novis Vita Juicer Cherry Red – Enkel i bruk

 

SJEKK PRISEN →

Multifunksjonell

Denne juicepressen har fire forskjellige funksjoner, som egner seg til forskjellige formål. Pressen er like bra på å kverne frukt som grønnsaker, noe som gir deg optimal ytelse uansett. På grunnlag av dette passer pressen til å lage sunne smoothies, fersk juice, eller en grønnsakspure på kveldingen. 

Maskinen har noe som heter Citronmax, en sitruskjegle de har tatt patent på ettersom den sikrer brukeren ekstremt god appelsinjuice på kort tid. Denne kjeglen skal også sørge for at vitale næringsstoffer som vitaminer og fibre ikke forsvinner i prosessen. I tillegg til Citronmax, har de også patentert noe de kaller for Vitatec. Dette er en funksjon som gjør at du får et stort utbytte saft, hvor mest mulig går i glasset til brukeren. 

Uten skall og kjerner

Til tross for at du ikke trenger å forberede frukten, ved å enten skrelle eller kutte frukten, trenger du ikke å frykte for at det er kjerner i resultatet. Eksempelvis kan sitrusfrukt, tomat, bær og kiwi legges rett oppi juicepressen uten forarbeid. 

Prisvinnende 

Kombinasjonen av enkel bruk og svært godt resultat, fører ofte til priser. Det er ikke tilfeldig at flere lar denne maskinen stå lett tilgjengelig på kjøkkenet, etter at den i 2014 vant prisen “Red Dot” :Best og The Best. 

LES MER →


4. Bosch MES25A0 Saftpresser – Høy kvalitet

SJEKK PRISEN →

Kvalitetssikker

Som nevnt over oser det kvalitet lang vei av denne juicepressen. Den er egnet for både frukt og grønnsaker noe som gjør den brukervennlig. Det som imponerer mest er kombinasjonen av sterk motor, ulike hastigheter og materialene som er brukt. Denne pressen har en motor som produserer kraft på imponerende 700 watt. Det gjør den åpenbart veldig sterk, men du kan også velge mellom de to forskjellige hastighetene, valgt ut ifra hva slags type frukt eller grønnsak du skal tilberede. I tillegg er den laget med en filterkurv av rustfritt stål, noe som gir det beste materialet. 

Praktisk og god

Som alle gode juicepressere har den et stort påfyllingsrør, i dette tilfellet på 73mm, noe som fører til at du kan enkelt fylle på med de grønnsakene og fruktene du måtte ønske. Den har både dryppestopp, samt aluminiumslås, som fører til at det blir minimalt med søl på kjøkkenbenken. Når det gjelder de ulike kannene, har den en 1,25 liters juicekanne som i tillegg fjerner skum. Automatisk restavfall og stor beholder for fruktkjøtt sikrer også at du nesten kun trenger å skru på maskinen, ettersom den gjør nærmest hele jobben på egenhånd.

Rengjøring har aldri vært så enkel

Totalt sett tåler alle delene i pressen å være i oppvaskmaskinen. Dette gjør den enkel å rengjøre. Den har i tillegg en helt egen funksjon kalt “Safety Stop”. Dette er en funksjon som gjør at maskinen ikke har mulighet til å skru seg på dersom ikke alle delene er riktig satt på plass. Den vil også skru seg av dersom man løsner noen av delene mens den er skrudd på. Dette hjelper også for  forhindre skader og søl fra juicen. 

LES MER →


5. Sage SJE 830 BSS Juicer – Elegant design 

 

SJEKK PRISEN →

Rask og effektiv

Denne juicepressen fra Sage klarer å produsere store mengder juice veldig raskt. Det store røret som tar imot frukt, grønnt og bær bidrar til at du effektiviserer juicepressingen. Det trengs ikke å skrelle eller gjøre noe forarbeid med det som skal presses. Maskinen tar som sagt imot både frukt og bær, men også grønnsaker. Med andre ord, er dette en juicemaskin som gir gode resultater på kort tid. 

Pent design

Maskinen er veldig simpel i utseende, preget av sølv/grå farger. De elegante detaljene gjør at den er veldig enkel å matche inn i resten av kjøkkenet. Størrelsen på maskinen er heller ikke for stor, ettersom den er 54cm i høyde. Den vil dermed, i tillegg, til å produsere veldig god juice, komplimentere kjøkkenet med et fint og nytt møbel. 

Lyd og motor

Cold Spin teknikken er en egen og unik teknikk, som er lett å anvende på forsiden av maskinen. Denne maskinen har en ekstremt sterkt motor, med tanke på de 1500 watt som utgjør effekten. Til tross for dette jobber denne juicepressen svært stille sammenlignet med mange av sine konkurrenter. Den har en svært smart og lydreduserende teknikk som fører til at den mekaniske lyden maskinen skaper er redusert med totalt 40%. Også denne maskinen har justerbar hastighet, noe som kan være veldig viktig når det blant annet kan brukes veldig forskjellige frukter.

LES MER →

 


6. Omega J8228 Horisontal juicer krom – God slowjuicer

SJEKK PRISEN →

Teknologi og 

Slowjuiceren Omega Horisontal Juicer, har en spesiell teknologi som kan minne litt om hvordan stående slowjuicere fungerer mekanisk. Istedenfor en effektiv og rask kutter, har den en mateskrue som roterer langsomt. Dette er for å oppnå at råvarene / råstoffet blir presset gjennom en sil. Som nevnt tidligere er dette for at mengden av visse næringsstoffer skal være optimal i sluttproduktet. Denne Juicepressen kan håndtere noen grønnsaker og frukter som andre maskiner ikke kan håndtere, som for eksempel selleri. Når det gjelder lyd, skiller også slowjuiceren seg ut ettersom den er støysvak. 

Omega er fornøyde med å bruke et totrinns kverne system. Et totrinns kverne system, sikrer brukeren å få mest mulig mengde juice, samtidig som den utelukker blant annet fruktkjøtt. Denne presisjonsmekanismen har vist å gi nærmere 20% mer av ønskelig smoothie eller juice, enn det de vertikale juicepresserne klarer å produsere. For å kunne behandle mer fiberrike frukter og grønnsaker, er maskinen avhengig av nettopp denne mekanismen. 

Elegant utseende

Dette er den eneste horisontale juicepressen i denne anmeldelsen. Det er klart at en horisontal presser tar større plass enn en vertikal, men den kommer også med andre fordeler. Den første fordelen er rett og slett at utseende er som tradisjonelle juicere, noe som kan appellere til flere brukere. Det som kanskje taler mest for denne juicepressen er at den har flere bruksområder. Omega J8228 kan mer enn å kun lage appelsinjuice, den kan faktisk hjelpe med å lage andre matretter også. 

Flere bruksområder

Som påbegynt over, kan denne slowjuiceren lage mer enn bare smoothie og saft. Denne maskinen kan bidra med å lage pasta, fisk som blir hakket opp, samt mye mer. Dette gir åpenbart en ny dimensjon til juicepressen, sammenlignet med andre konkurrenter. 

LES MER →

 


7. Severin 3566 Råsaftsentrifuge – Rimelig og bra content

SJEKK PRISEN →

Design

Severin sin juicepresser, råsaftsentrifuge, er laget i et pent rustfritt design, med fin stålfarge. Den har også fine svarte plastikk detaljer som skaper et appellerende produkt. Denne modellen er også en litt mindre og kompakt juicepresser, enn de andre produktene fra samme produsent. Beholderen til denne maskinen er laget av såkalt BPA-fri plastikk, som kan kan romme hele 500ml, samtidig som fruktkjøtt beholderen har en kapasitet på 1500ml. 

Praktisk

Til tross for at denne juicepressen kanskje er litt mindre enn de foregående modellene til Severin, har den en sterk motor. Juiceren kan produsere en hastighet opptil 19000 omdreininger per minutt på den raskeste hastigheten. Den har også en annen hastighet, dersom en ikke trenger like stor kraft. Stor åpning på hele 6 cm til frukten og grønnsakene, gjør at det er enkelt å legge all frukt du ønsker oppi denne pene fruktpresseren. Til slutt er det viktig at hele maskinen er enkel å rengjøre ettersom det er saft og juice som skal produseres. Alle deler er avtagbare for enkel rengjøring, og noe i rustfritt stål. Maskinen har også sklisikre gummiføtter.

Billig og bra

Det er ikke ofte du får en juicepresser av denne kvaliteten til en så billig penge. Sammenlignet med de andre juicepresserne på markedet er det få som kan matche denne på pris. Dersom du har lyst på en god juicepresser, men vet at du ikke har behov for en av 

aller ypperste klasse, men til en mer aktuell pris, kan denne presseren passe perfekt for deg.  

LES MER →

 


Jaktdress test: Disse 6 er jegerne sine favoritter 2021

Feltseng test: Dette er de 4 beste feltsengene i 2021

Våre undersøkelser er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

One thought on “Juicepresser: Her finner du våre 7 favoritter (2021)

Leave a Reply

%d bloggers like this: