Jaktdress sammenligning: Våre 6 favoritter for 2021

jaktdress test

Høsten i Norge er preget av hardt vær. Det blir kaldt, det regner hele tiden, fuktig luft og sur vind. Noen steder faller det kanskje til og med tidlig snø. Uansett hvor du befinner deg i jakta så er det helt essensielt å ha en god jaktdress. En skikkelig god dress vil gjøre ellers tøffe og lange dager til en lek, og du vil ønske dagene aldri tok slutt. Særlig jakt på storvilt kan bli veldig variert. Noen ganger sitter du å venter på post i mange timer og du fryser kanskje litt lett. Andre dager er mye gåing rundt i tøft terreng. Uansett hva du er på utkikk etter så har vi i denne testen funnet en dress til ditt behov. Det er viktig å vite hva man ser etter for å finne den beste dressen, men om du ikke er helt sikker skal denne artikkelen hjelpe deg til et trygt og godt kjøp. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
Seeland Hawker Pine jaktdress
Denne jaktdressen har alt du trenger for en skikkelig jakt. Den er laget av et fleksibelt tre-lags stoff som sikrer at du alltid er vanntett og vindtett samtidig som du kan bevege deg bra. Denne jaktdressen er vår suverene vinner.
SJEKK PRISEN →
Härkila Pro Hunter X
Det er ingen hemmelighet at menn og kvinner har ulik anatomi. Denne jaktdressen er laget for å spesielt bra passe til kvinners behov. Den har også en rekke gode kvaliteter som for eksempel en goretex-membran.
SJEKK PRISEN →
Anar Muohota Jaktdress
Dersom du er ute etter en billig og bra jaktdress som du kan ta med deg på vinterjakten, så er dette produktet perfekt for deg. Til en pris som er betydelig lavere enn de fleste av sine konkurrenter, leverer denne jaktdressen et utmerket resultat.
SJEKK PRISEN →
Swedteam Ridge Junior Fire DESOLVE
Å ha med barn på jakt er ingen lek. Lange dager og tunge kilometer i beina kan bli tungt selv for den vante jeger. I tillegg er surt vær og nedbør en tøff utfordring. Denne jaktdressen fra Sweadtem gjør jakten morsom og lett for barna.
SJEKK PRISEN →
Swedteam ridge Thermo M Overall
Det er lite som er verre enn å være skikkelig kald på jakt. For å motvirke dette er det viktig med en varm og god jaktdress. Denne jaktdressen er perfekt for kalde og lange postnetter og kan garantere at du alltid vil være varm og komfortabel.
SJEKK PRISEN →

1. Seeland Hawker Pine jaktdress – Vår favoritt

SJEKK PRISEN →

Perfekte kombinasjon mellom varme og bevegelighet

Denne jaktdressen gir deg en utrolig variasjon. Den trelagsforete jakken er vindtett og fleksibel med et vanntett seetex-membran. Et aktivt snitt og lett vekt gjør dette til den perfekte dressen, uansett hvor du har tenkt deg. Med foret stoff i bikubemønster sikrer du luft og fukt å komme ut, uten at vann og vind slipper inn. Dette er helt fantastisk.

Vanntett for de våte dagene

Å ha en vanntett dress gjør nesten dette kjøpet alene. Å gå rundt våt i skogen eller på fjellet er noe av det verste som finnes. Du er svett fra før, men regnvann bare suger energien ut av deg, og du blir bare ikke tørr igjen. Å ha en dress som holder deg tørr og varm gjennom hele turen er helt fantastisk. Ikke bare er det mer behagelig å gå, men du trenger heller ikke bære med deg ekstra regntøy og overtrekk i sekken. SEETEX-membranet til Seeland Hawker er både vanntett og vindtett uten å miste fleksibilitet. 

Vindtett og bevegelig

Det er ikke bare våte dager som gjør jakta tung. Sur vind kan være like ille, og bare blåse varmen av deg. Heldigvis er denne modellen også vindtett. Det sikrer en beskyttelse mot de tøffe omgivelsene i skogen og på fjellet. Den er også utrolig behagelig grunnet sitt pustende membran. Det er nesten for godt til å være sant.

Oppsummering

Denne testvinneren fra Seeland gir deg alt i ett. Den er vindtett, vanntett og fleksibel og gjør dette til den perfekte jaktdressen uansett hvor du skal jakte. 

LES MER →


2. Härkila Pro Hunter X – For dame

SJEKK PRISEN →

Spesielt designet for å passe kvinner

Alt for lenge har alle jaktdresser vært proporsjonert etter menn. Dette har ført til at mange damer har vært nødt til å bruke dresser som egentlig har vært designet for menn. Selv om det ikke er noe problem for kvinner å bruke herre jaktdresser, så vil ikke dette levere en like god brukeropplevelse. Dette er fordi menn og kvinner har ulik anatomi. Nå har det endelig kommet en skikkelig dress som er spesielt utviklet for å passe kvinner. Og ikke bare er dette en jaktdress som passer kvinner bra, dette er faktisk en av de aller beste jaktdressene vi har sett på.

Ekstremt slitesterk

Denne jaktdressen er utviklet i et ekstremt slitesterk materiale. Dette gjør at denne jaktdressen ikke vil bli ødelagt fort, og at den vil tåle de fleste utfordringer. Dette slitesterke materiale er også utstyrt med en vanntett og pustende goretex-membran. Dette gjør at denne dressen lett frakter fukt og svette ut av dressen, samtidig som den også holder vannet ute. Dette gjør at denne jaktdressen passer perfekt for de våte høstmånedene i Norge. 

Oppsummering

Denne jaktdressen passer perfekt for alle kvinner som driver mye med jakt. Endelig har det kommet en jaktdress som er designet for alle kvinner sine behov. I tillegg til å være spesielt utviklet for å passe kvinners behov har også denne jaktdressen en rekke andre gode kvaliteter. En av disse kvalitetene er at denne jaktdressen er utviklet i et særdeles slitesterkt materiale. 

LES MER →


3. Anar Muohota Jaktdress – For vinterstid

SJEKK PRISEN →

Billig vinterkamo

Dersom du er på utkikk etter en jaktdress til vinterjakt uten å sprenge lommeboka er dette et fantastisk valg for deg. Med hvitt kamuflasjemønster og en svært overkommelig pris kan du helt trygt velge denne jaktdressen. 

Lett overtrekk

Mange har allerede investert noen gode penger i flott jakttøy til høstbruk i brune og grønne omgivelser. Men hva gjør du når snøen faller. Denne flotte jaktdressen fra Anar er et flott alternativ for deg som allerede har godt jakttøy og kun trenger en hvit drakt å trekke over. Denne lette jaktdressen er laget av 100% PES-teflonbehandling  og veie kun 95 gram per kvadratmeter. Det er jo helt sykt lett. 

Uforet for lett overtrekk

Å ha en foret overtrekksdrakt kan fort bli tung å gå i. Det er en grunn til at forsvaret kun bruker hvite overtrekksklær i strid. Ved å ha gode jaktklær for høsten under sikrer en god base. Videre trekker du denne uforede jaktdressen over og skaper en hvit kamuflasje. 

Oppsummering

Dette er et flott alternativ for deg som leter etter en hvit overtrekksdress til en billig penge. Den er uforet og gjør den lett å ta på og av samt bære med seg i sekken. Med kun 95 g per m2 gjør dette til en utmerket vinterkamuflasje.

LES MER →


4. Swedteam Ridge Junior Fire DESOLVE – For barn

SJEKK PRISEN →

Perfekt for å ta med barn på jakt

Om du har en sønn eller en datter som ofte er med på jakt er det helt på sin plass at barnet også har sin egen jaktdress. Dette er en spesielt utviklet jaktdress som passer barn svært godt. Denne jaktdressen vil garantere at barnet ditt alltid vil være varm og komfortabel på kaldere dager hvor man skal sitte lenge på post. 

Holder vind og vann ute

For å sikre at brukeren av denne jaktdressen alltid skal være varm og god er denne dressen utviklet i et spesielt godt stoff. Dette stoffet heter covertex og er både vindtett og vanntett. Dette gjør at barnet ditt ikke vil bli våt selv om dere er ute å jakter på en regnværsdag. Buksen på denne jaktdressen kommer også med romslige lommer som gjør at brukeren av dressen kan ha med seg alt han eller hun trenger. 

Justerbar

Det er ingen hemmelighet at barn vokser mye, og det er derfor særdeles viktig med en jaktdress som kan justeres etterhvert som barnet vokser. Denne jaktdressen har justeringsmuligheter i ermeavslutningen og linningen som gjør at du lett kan justere på dressen. Hetten til denne dressen er også avtagbar som gjør at du ikke trenger å gå rundt med hette på soldager. 

Oppsummering

Alt i alt er dette den perfekte jaktdressen for alle barn. Den er lett og juster noe som gjør at den kan brukes lenge selv om barnet vokser. Denne dressen er også utviklet i et spesielt materiale som både er vindtett og vanntett.

LES MER →


5. Swedteam ridge Thermo M Overall – For kald vinter

SJEKK PRISEN →

Kalde jaktdager

Vinteren er alltid så utrolig mye kaldere enn man husker. Jakten starter med varme høstdager og det er svært fort gjort å glemme hvor utrolig kaldt det kan bli når gradestokken passerer frysepunktet i god fart. Å ha en skikkelig jaktdress for disse jakt dagene er avgjørende om du ønsker en komfortabel opplevelse. Denne jaktdressen fra Sweadteam gir deg akkurat det. 

Vinterkamuflasje

Å gå i ett med naturen er helt avgjørende for en god jakt. Det er en grunn til at alle rovdyr er mestere i kamuflasje. Denne drakten har både hvite og svarte farger i et kamfuajse mønster som gjør deg synlig i vinterlandskapet. Skal du sitte på post eller ut i de aller verste dagene er denne dressen omtrent et må-ha krav. 

COVERTEX membran

For ultimat beskyttelse er dressen utstyrt med covertex membran. Det vil si at dressen er vanntett og vindtett og gjør den ideell for kalde dager den er laget i tre lag for god isolasjon mot kulden og har forsterkning både på albuer og knær for en lang levetid.

Oppsummering 

Denne flotte jaktdressen fra Swedteam er den ideelle jaktdressen for deg som skal ut i kalde jakt dager om vinteren. Kanskje særlig bra er den for de som skal sitte på post. Det er fordi den er både vanntett og vindtett. I tillegg til dette så har den et svart og hvitt kamuflasje mønster som gir deg god kamuflasje om vinteren. Alt i alt er dette den perfekte dressen for deg som er på utkikk etter en tykk og varm vinterdress på post.

LES MER →

 


6. Swedteam Ridge Thermo M Overall – For kalde høstdager

SJEKK PRISEN →

Perfekt for lange netter på post

Når man sitter lange netter på post er det lett å miste motivasjonen for å dra på jakt. Det er iskaldt og du fryser så mye at du nesten begynner å hakke tenner. For å unngå slike netter er det smarteste tiltaket du kan gjøre å kjøpe en ordentlig god jaktdress. En god og varm jaktdress gjør at de kalde høstdagene plutselig ikke er så kalde lenger, og at du lekende lett sitter en natt på post. Med denne jaktdressen får du akkurat dette. Dette er nemlig en ordentlig foret jaktdress som gjør at du alltid vil holde varmen.

God kamuflasje

Denne jaktdressen kommer også i et godt kamuflasjemønster. Dette gjør at du lett vil gå i ett med det miljøet du jakter i. Dette er et høst kamuflasjemønster. Noe som vil si at denne jaktdressen egner seg best for jakt på høsten. Denne dressen er også utstyrt med en unike covertex-membran som beskytter godt mot både vind og vann. Dette gjør at denne jaktdressen lett holder varmen og at den kan også kan brukes når det regner relativt hardt. 

Ekstra forsterkninger

Når det kommer til varmetap fra kroppen er det de sonene som er i kontakt med bakken som har størst varmetap. For jegere vil som oftest være enten knærne eller albuene. Denne jaktdressen er derfor utstyrt med ekstra forsterkninger på akkurat disse stedene. Dette vil forhindre varmetap betraktelig. 

Oppsummering

Alt i alt er dette en svært god jaktdress som egner seg perfekt for kjølige høstnetter. Denne jaktdressen er utstyrt i et kamuflasjemønster som passer perfekt i det norske terrenget. Dressen er også foret på innsiden noe som gjør at den holder varmen spesielt godt. 

LES MER →

 


Pastamaskin test: Her er de 7 beste pastamaskinene 2021

Hørselvern test: Her er markedets 7 beste hørselvern 2021

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

2 thoughts on “Jaktdress sammenligning: Våre 6 favoritter for 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: