Iskremmaskin Sammenligning: Våre 9 Favoritter (2020)

iskremmaskin test

Med en iskremmaskin i hjemmet kan en bestemme helt selv hvordan is man vil lage, man kan variere med både konsistens og ingredienser, og man kan lage alt fra gourmet til litt mer kreative prosjekt. Maskinene ble for alvor populære for rundt fem år siden, de har både blitt billigere og det har blitt et større utvalg å velge mellom. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.


Har du det travelt? – Les oppsummering av topp 3 her: 

 1. DeLonghi ICK6000 – Vår Favoritt Iskremmaskin
  “En solid og pålitelig modell som lager ulike typer is med perfekt konsistens, med en elegant kompressor får du isen ferdig på 20 minutter” – sjekk prisen her
 2. Wilfa ICM-C15 – Mye For Pengene
  “Fullautomatisk og prisvennlig iskremmaskin med innebygd kompressor” – Sjekk prisen her
 3. Krups Perfect Mix – Et Rimelig Tilbud
  “Modellen blander isen for deg, frysingen må du gjøre selv. Du får et godt resultat for under halve prisen” – Sjekk prisen her

1. DeLonghi Ismaskin ICK6000 – Vår Favoritt

DeLonghi Ismaskin ICK6000

SJEKK PRISEN →

 

Pålitelig til hver og en tid

DeLonghi har gjennom en årrekke levert produkt med god og jevn ytelse, og lang holdbarhet. Deres høyest vurderte Iskremmaskin er heller ikke noe unntak. I flere tester har DeLongis modell fått toppscore, og blir blant annet anbefalt av det tyske testmagasinet, Testmagazin.

Gir isen god konsistens 

Det er kanskje ingen hemmelighet at den viktigste oppgaven for en ismaskin er å lage god is. ICK600-modellen er utstyrt med en kompressor som fryser isen mens ingrediensene blandes. Dette gir isen fine krystaller og en god konsistens.

Andre fordeler med kompressoren er at du slipper å tenke på å fryse ned isen selv. Den gjør rett og slett mye av jobben for deg, kompressoren og motoren på totalt 230W får produksjonstiden fra opptil 24 timer ned til 20 minutter. Dette er både en fordel med tanke på arbeidsmengde, men også ventetid, om en bestemmer seg for å lage is er det litt kjedelig å vente en hel dag.

Kan lage ulike typer is

En av DeLonghis store fordeler er at den både kan lage iskrem, yoghurtis og sorbet – alt dette fra en og samme maskin.

Kan delvis vaskes i oppvaskmaskin

Bolle, lokk og andre deler av maskinen kan monteres av og vaskes i oppvaskmaskinen på vanlig vask. Delene er lagd av rustfritt stål, så både vask og tøff behandling går problemfritt for testvinneren. Mange ser på dette som svært fordelaktig ettersom produksjon av is fort kan bli litt sølete.

Stor, men praktisk

Kapasiteten til maskinen ligger på 1,2 liter – noe som vil si at en kan lage flere porsjoner per runde, dette er praktisk enten man skal ha gjester på besøk eller om en vil ha litt liggende i fryseren.

Maskinen er ganske tung av seg, hele 14,5 kilo. Dette blir fort sett på som en ulempe, men det vil også føre til at maskinen står støtt og rolig mens man bruker den. Den har også sklisikre føtter av gummi, som gjør den ekstra stabil.

Flere fordeler med kompressormaskin

Kompressoren er det som kjøler ned isen under røring, man får da isen ferdig kjappere, og ofte får man bedre konsistens. Dette kan også brukes som et nedkjølingsanlegg for andre varer, som for eksempel isbiter eller drikkevarer.

LES MER →

 


2. Wilfa ICM-C15 – Mye For Pengene

Wilfa ICM-C15

SJEKK PRISEN →

 

Prisvennlig maskin med kompressor

Den norske avisen, klikk.no, ble særdeles imponert over Wilfa ICM-C15, som blant annet har kåret modellen til sin testvinner. Wilfa, som en av Nordens ledende produsenter av hjemmeelektronikk, leverer en romslig og brukervennlig iskremmaskin, som også gjør frysejobben for deg. Maskinen har flere gode egenskaper, men fortsatt en hyggelig prislapp.

Fullautomatisk og stor

Modellen har en innebygd kompressor som tar av seg nedkjølingen av isen. Slik får man fine iskrystaller i det ferdige produktet, og det tar heller ikke så lang tid å lage isen – som er ferdig på under en time. Kompressoren og motoren har en kraft på 150 Watt, noe snauere enn testvinneren – men kraftig nok.

Den totale kapasiteten er på 1,5 liter, nok til å lage for opptil 7 mennesker om gangen. En fordel Wilfa-modellen har er at den kan også holde isen kald i en time etter den er ferdig, så om en får gjester på besøk kan en for eksempel ha isen stående i beholderen uten at kvaliteten minker.

Enkel i bruk

Maskinen har en innebygd LCD skjerm med en digital timer. Dette gjør den enkel å styre, og en kan gjøre andre oppgaver mens maskinen fikser isen.

Solid og enkel å rengjøre

Delene består av rustfritt stål – som betyr at maskinen delvis kan vaskes i oppvaskmaskin. Her kan man ha som regel at alle løse deler tåler oppvask, det andre bør vaskes med en våt klut. Heldigvis er det et meget praktisk design på ismaskinen, som gjør det enkelt å komme til.

LES MER →

 


3. Nemox Gelatissimo Exclusive – For Kjøkkenproffen

Nemox Gelatissimo Exclusive

SJEKK PRISEN →

 

Virkelig imponer gjestene

Når man lager matretter fra bunnen av bestemmer man helt selv hvordan det ferdige produktet skal bli, noen liker det enkelt mens andre sikter etter noe litt mer avansert. Det er nettopp det som er så flott med å lage maten selv. Nemox-modellen er vanlig å finne blant profesjonelle, og blir anbefalt av flere gourmetfanatikere, blant annet den danske bloggen, gastromand.dk.

Is på 30 minutter

Inne i maskinen er det en kraftig, uavhengig kompressor. Det åpner opp flere muligheter – som at man både kan fryse isen under røring, eller putte den i fryseren etterpå. Dette er også svært avhengig av hvilken type is man lager. Fordelen med en såpass kraftig kompressor er at man kan få ferdig is på under 30 minutter, det er kjappere enn å bake en kake.

Maskinen på 12 kilo har også en kapasitet på 1,7 liter – så man får lagd nok til 7-8 personer per servering. For mange høres kanskje 12 kilo mye ut, og det er det for så vidt. Det er en rimelig stor maskin, men større iskremmaskiner er ofte bedre å jobbe med. De står mer stabilt på kjøkkenbenken, man kan lage mer om gangen, det blir ofte mindre søl og blandingen av ingrediensene går ofte bedre.

Høy kvalitet

Prisen på maskinen er riktig nok litt høyere enn hos flere av sine konkurrenter, men igjen så vil nok denne peke litt mer mot et premiummarked, deriblant profesjonelle kjøkken. Maskinens mest utsatte deler er av høy kvalitet, og dens avtagbare skål er i aluminium.

 

LES MER →

 


4. Krups Perfekt Mix – Rimelig Og Bra

Krups Perfekt Mix

SJEKK PRISEN →

 

Enkel i bruk

Når det gjelder kjøkkenutstyr og pris er utstyr og tilbehør svært sentralt. Slik som det er med iskremmaskiner vil kompressor, det som fryser ned isen under røring, være det viktigste for prisen. Perfekt Mix modellen fra KRUPS blander ismiksen godt, men nedfrysningen må du gjøre selv. Dette er ikke noe problem, men det krever litt forutsigbarhet siden isen skal fryses i alt fra 18 til 24 timer før servering. Den får fortsatt jobben gjort, og dette til en vesentlig rimeligere pris sammenlignet med andre konkurrenter.

Rimelig

Prisen er modellens største fordel, og det er ikke alltid man trenger det dyreste utstyret. Man skal jo ikke lage is hver eneste dag så å spare noen kroner på å gjøre nedfrysingen selv trenger ikke å være så dumt. Det skal fortsatt nevnes at mange syntes kvaliteten på iskrystallene som dannes blir bedre når dette skjer under røring.

Gjør miksingen på egenhånd

Selv om den ikke har kompressor er maskinen fortsatt smart. Alt av blanding gjør den selv med sin strømdrevne motor, og du stiller maskinen inn via en LCD-skjerm. Maskinen skrur seg av når den er ferdig med å blande.

 

 


5. Nemox Gelato Chef 2200 – Praktisk Design

Nemox Gelato Chef 2200

SJEKK PRISEN →

 

Meget enkel i bruk

Som de fleste toppmodeller har Chef-modellen fra Nemox en innebygd kompressor som kjøler ned isen under blandingen, i tillegg har den ikke rørepinnen i midten, men ute i selve lokket som gjør at du mye enklere kommer til og det blir mindre søl. Det er i tillegg enklere å få isen ut av maskinen, og blandingen enklere å få inn.

Lav lyd

I flere tester har denne modellen vist seg å være den som lager minst lyd. Det er kanskje ikke det viktigste, men det er definitivt en fordel for husfredens del. I tillegg bruker den litt lengre tid enn andre konkurrenter som har innebygd kompressor. Isteden for å være ned på 20 minutter er den nærmere en hel time, det er fortsatt ikke så lang tid å vente for is av høy kvalitet.

Toppscore hos dansk testmagasin

Nettopp kvalitet på ferdig produkt vil være viktig for mange, det har danske Tænk.dk tatt hensyn til, som gir modellen toppscore. Årsaken til at den ikke blir testvinner er nok på grunn av tiden.

 


6. Nemox NXT1 L’Automatica Glasskmaskin – Perfekt konsistens

Nemox NXT1 L'Automatica Glasskmaskin

SJEKK PRISEN →

 

I premiumkategorien

Toppmodellen fra Nemox tilhører premiumsegmentet, den er vesentlig dyrere enn flere av sine konkurrenter, men i gjengjeld får man en modell som gjør jobben enkel – og med perfekt resultat. Blant annet gir det danske magasinet, Tænk, maskinen toppscore i sin uavhengige test.

Kompakt, men grei størrelse

Snittvekten på de fleste ismaskiner ligger på mellom 12 og 13 kilo, slik som vi har forstått det. Nemox-modellen veier snaue 10 kilo, men har fortsatt kapasitet til å lage 1,7 liter is per servering, noe som er relativt imponerende med tanke på størrelsen. I tillegg kommer ledningen på 1,2 meter godt med når det er lite plass på kjøkkenet.

Særegen teknologi

Noe som utgjør den høye prisen er kvaliteten på isen man får fra denne maskinen. Nemox bruker her en særegen teknologi som eliminerer og fjerner uønskede iskrystaller som oppstår under produksjon.

Dette gjør både konsistensen og kvaliteten på sluttproduktet bedre. Den varer også lengre i fryseren, og smaker mer som “profesjonelt” lagd. Årsaken til dette er at massen fordeles med en ekstremt høy presisjon, og at riktig mengde luft opptas i miksen – noe som holder iskrystallene borte.

Smart og praktisk 

Selvsagt har maskinen en innebygd kompressor som gjør frysejobben for deg, den er også designet for å ta mest mulig av arbeidet selv – slik at du slipper å følge med den hele tiden. Den har et elektronisk display hvor du enkelt kan stille inn etter dine egne preferanser, og du kan la maskinen jobbe i fred ettersom den sier ifra når den er ferdig.

Flere av delene kan enkelt demonteres og settes direkte inn i oppvaskmaskinen – slik sparer du deg også for unødvendig jobb.

LES MER →

 


7. Cuisinart Iskremmaskin Duo – Lag To Forskjellige Iser Samtidig

Cuisinart Iskremmaskin Duo

SJEKK PRISEN →

 

Høy kvalitet

Cuisinart-modellen kommer i elegant, men solid børstet aluminium, som både ser tidløst ut på kjøkkenet og som har en god og lang holdbarhet.

Lag to forskjellige smaker samtidig

Her skal virkelig produsenten få poeng for kreativiteten sin. Modellen har nemlig to separate beholdere hvor man kan mikse to ulike smaker samtidig – Noe som kommer godt med om man er ubesluttsom på hva man vil ha, eller om man skal imponere gjester. Begge beholderne er på 1 liter, noe som utgjør en total kapasitet på totalt 2 liter.

Har ikke kompressor

Her må man fryse ned isen selv, som vil si at maskinen kun gjør blandejobben for deg. Det er litt mindre praktisk, men har betydelig påvirkning på prisen, noe som kan forklare hvorfor modellen er såpass rimelig.

 


8. Ariete Iskrem maskin – For Perfekt Softis

Ariete Iskrem maskin

SJEKK PRISEN →

 

Softis perfeksjonist

Forskjellige maskiner har forskjellige egenskaper, akkurat som oss mennesker har forskjellige preferanser. Denne Arietemodellen er utviklet for å lage den perfekte softisen.

Totalt har den kapasitet på 1 liter is per servering, og her gjør maskinen både blande- og frysejobben for deg.

Kompakt og praktisk

Modellen har en kompakt og enkel størrelse, den tar overraskende lite plass med dimensjoner på 42x19x28 cm. Den er også meget enkel å håndtere, og har tydelige oversiktlige knapper. Maskinen gjør ikke mye annet enn det den skal, lage god is, så derfor er det veldig lettvint å sette seg inn i bruken. Den er også enkel å vaske etter bruk.


9. Nemox Gelato Pro 1700 Up Ismaskin – Premium

Nemox Gelato Pro 1700 Up Ismaskin

SJEKK PRISEN →

 

For den som vil ha det beste

Igjen, så er det Nemox som dominerer i premiumsegmentet, med sin flaggskipmodell Gelato Pro. En komplett modell både når det gjelder design, kvalitet og resultat, men igjen, så vises dette på prisen.

1,7 liter is på 15 minutter

Gelato Pro imponerer svært når det kommer til produksjon, både mengde, tid og kvalitet er av øverste klasse. Hemmeligheten er det kraftige frysesystemet, noe som også forklarer hvorfor maskinen er av såpass stor størrelse.

Kontroller konsistensen selv

For de som liker å eksperimentere på kjøkkenet er 1700 Up et godt alternativ. Her kan man enkelt bestemme hvor mye luft som skal tilføyes ismassen. Og selv om den er svært hurtig i bruk går dette ikke ut over resultatet.

Av svært høy kvalitet 

Her snakker vi en maskin som varer livet ut, det er også av den grunn den har fått et slikt klassisk design. For å beskrive hvor nivået ligger, så har den trippel skraperesistent lakk som beskyttelse.


Hvorfor kjøpe iskremmaskin?

Alltid full oversikt over ingrediensene 

Når man kjøper ferdiglagd is i butikken er det ikke alltid man vet nøyaktig hvilke ingredienser som er i produktet, når man lager isen fra bunnen selv får man full oversikt over hva det er man putter i seg.

Sparer penger på sikt

Om ismaskinen blir hyppig brukt vil man i det lange løpet spare penger på å lage isen selv. De som produserer isen man finner i frysedisken skal ha en fortjeneste på å gjøre om ingredienser til ferdig produkt, lager du isen selv er det du som vil sitte igjen med overskuddet.

Bli kreativ

Har du noen gang stått over frysedisken og ikke vært helt sikker på hvilken is det frister mest med, eller er det ingenting fra utvalget som faller helt i smak? Kanskje du har lyst å prøve noe helt nytt?

Når man lager isen selv kan man også helt selv bestemme hvilke ingredienser en skal tilsette, hvilken konsistens isen skal ha, og hvilke smaker du vil lage. Her kan du til hver og en tid lage akkurat det du tenker på, det er bare fantasien som setter begrensinger.

Det er moro

Mange liker å lage mat på kjøkkenet, det er spennende, utfordrende og en lærer stadig noe nytt. Ettersom iskrem ikke nødvendigvis er det mest “seriøse” en lager på kjøkkenet kan en her slå seg helt løs, og prøve nye kombinasjoner, smaker også videre.

Mange gjester vil nok også bli mektig imponert om du verter opp med hjemmelagd is.

Dette bør du tenke på

Det finnes et stort utvalg av ismaskiner, alle med forskjellige egenskaper, størrelser og priser. Det som kanskje er viktigst å tenke på er om en vil ha med eller uten kompressor, integrert eller separat fryseelemet, størrelse og pris.

Med eller uten kompressor?

Maskinene kommer både med og uten kompressor. Kompressoren får prosessen til å gå automatisk, den kan gjøre nesten alt selv; den rører ismassen, fryser den under røring og kan til og med fungere som et fryseskap. Dette er både mer praktisk og tidsbesparende.

Maskiner uten kompressor vil også få et godt resultat, den vil også mikse ingrediensene for deg, men her må du legge ismassen ned i fryseren som fort kan ta opptil 24 timer, avhengig av hvilken is man lager. Dette er det billigste alternativet.  Ulempen er at man bør vite god tid i forveien at man skal lage is, og man må som regel lage flere porsjoner om gangen.

Dette omtales også som innebygd eller separat fryseelement.

Størrelse og kapasitet

Designet har mye å si for maskinens kapasitet. De største man finner i vanlige hjem har som regel kapasitet til å lage i underkant av 2 liter is, mens de minste er ned i 3-500 milliliter. Naturligvis er de store dyrere, men de lager også mere is samtidig. Fordelen med de mindre modellene er at de ikke tar så stor plass på kjøkkenet.

Pris

Slik vi har sett varierer prisen i alt fra 1 000 til 8 000 kroner, men her trenger man ikke å opp i det dyreste laget for å få god is. Det er fortsatt noen merker som skiller seg ut når det kommer til isens smakskvalitet, men dette er også veldig avhengig av ingredienser. Det er også slik at noen maskiner er bedre på noen typer is også videre.

De største faktorene når det gjelder prisen vil være størrelse, merke, design og levetid.

Brukervennlighet

Selv om maskinene varierer i brukervennlighet følger det med oppskrift og bruksanvisning. Dette kan man enten bruke som inspirasjon eller guide. Det kan sies at det mest slitsomme er oppvasken, for de skal ikke inn i oppvaskmaskinen, og noen ganger kan det bli litt søl.

Sørg for å hold den ren

Som med alt annet av elektronikk er levetid avhengig av riktig behandling. Les bruksanvisningen godt, og sørg for å holde alle delene rene.

Følg med røreåren

Det som røren massen sammen ligner på en liten åre. Om ismassen fryser for kjapt, eller om ingrediensene setter seg i kantene kan røreåren slite med å bevege seg. Da kan man gå inn manuelt å sørge for at miksen blir godt blandet.

Tips og triks

Stabil temperatur

Når isen smelter blir den om til små iskrystaller og deretter vann. Fryses isen på nytt igjen vil den ikke få samme smak eller konsistens. Isen vil også vare lengre om den ligger midt i fryseren, hvor det er mest stabil temperatur, da unngår man at det danner seg ulik fordeling.

Opptining

Det kan være en fordel å tine isen varsomt, da vil konsistens og smak bli bedre. Det kan man gjøre ved å sette isen i kjøleskapet en halvtime før den skal serveres, isteden for å ta den rett opp av fryseren.

Ta opp forventet mengde

Som sagt kan det være et problem å fryse ned isen igjen etter den er tint opp. Om man tar opp forventet mengde før isen er helt opptint, og legger resterende tilbake igjen så vil isen vare lengre – og smake bedre neste gang.

Temperatur på ingredienser

Det kan være en fordel at alle ingredienser er cirka samme temperatur når du lager isen, dette vil føre til at isen blir mye jevnere i konsistensen når den fryser.

Spennende ingredienser å eksperimentere med

 • Appelsin
 • Blåbær
 • Kiwi
 • Avokado
 • Spinat
 • Valnøtter
 • Tomat

Is trenger ikke bare å benyttes til dessert, i flere sammenhenger kan det serveres is til forrett, noe som også er spennende å eksperimentere med i hjemmet. Her kan en også prøve seg på å kombinere ulike ingredienser sammen.

Er det stor forskjell på kjøpt og hjemmelagd is?

Et spørsmål vi stilte oss var om det er stor forskjell mellom kjøpt og hjemmelagd is, og på flere måter er det det.

Hjemmelagd is er på mange måter bedre i smak, hvor den smaker litt mer “unik” eller “autentisk”, kanskje ikke like steril som den man vanligvis kjøper.

Kjøpt is vil også ha konserveringsmiddel i seg, som vil si at den holder vesentlig lengre enn hjemmelagd is. Mange eksperter mener at en bør spise den hjemmelagde isen innen en uke, før den kan begynne å få krystaller i seg. Det hjelper som sagt å bevare isen i midten av fryseren, hvor temperaturen holder seg mest stabil, og er jevnest fordelt utover emballasjen.

Hvor lang tid tar det å lage is?

Produksjonstiden er veldig avhengig av hvilken maskin man har. Maskiner med integrert fryseelement bruker alt fra en halvtime til en time, og maskiner uten fryseelement bruker alt fra 18 til 25 timer. Ut ifra det vi har forstått skal det ikke være noen vesentlig forskjell på isens kvalitet, det er bare at man sparer tid, planlegging og ressurser ved bruk av maskiner som har innebygd kompressor.

En annen tid

Teknologi og markedskapitalisme er to av de faktorene som i størst grad påvirker oss som konsumere i dag, for mange år siden måtte man til Italia for å få spist gelato, eller til Danmark for å få tak i deres kjente fløteis. Deretter ble alt tilgjengelig i nærbutikk eller hos lokale produsenter, og i dag kan det lages hjemme på din egen kjøkkenbenk. Etterspørselen av konsumvarer har alltid vært der, men tilgjengeligheten har endret seg drastisk de siste 70 årene.

Teknologiske og industrielle framsteg gjør dette nemlig mulig, og når det kommer til flere konsumvarer har tidligere kostbare og avanserte maskiner blitt mindre og masseprodusert. Det er iskremmaskinen et eksempel på sammen med kaffemaskin, brusmaskin, isbitmaskin også videre.

 

 

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet. 

Leave a Reply

%d bloggers like this: