Isfiskestang Sammenligning: Våre 5 Favorittfiskestenger Til Isfiske (2020)

isfiskestang-test-de-beste

Mange sportsfiskere går å venter på at vintersesongen skal gå over slik at fisket kan begynne som normalt igjen, men her er det fortsatt mye moro i å fiske på isen. Riktig nok er isfiske vesentlig kaldere, man får ofte mindre fisk enn på sommeren, men man slipper mygg og knott, og fisk – det får man. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

stenger til isfiske er vesentlig kortere, har ofte høyere aksjon og er tynnere sammenlignet med “vanlige” fiskestenger. Vi har undersøkt flere av markedets mest populære modeller for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett. I undersøkelsen har vi vektlagt følgende: kvalitet, pris, aksjon, størrelse og styrke.

Her er våre 5 favoritter: 

Isfiskestang: For Alle Behov Og Budsjett

 

1. Ugly Stik GX2 Ice 4,6′ 12-20lb – Vår favoritt

Ugly-Stik-GX2-Ice

SJEKK PRISEN →

 

 

Moderat aksjon og solid ryggrad

Den populære Ugly Stilk-modellen er en klassisk isfiskestang som gir deg full kontroll på føring både av stor og liten fisk. riktig aksjon er essensielt for isfisket, her handler det om å få tilstrekkelig med kraft til krokingen, men man behøver også en vesentlig mykhet i stangen til selve føringen av fisken.

Resultatet på Ugly Stilk blir rett og slett en myk aksjon, med en solid og sterk ryggrad. Slik får man både kontroll når fisken biter på, og stanga tåler at en større fisk er på den andre enden.

Egner seg til ismeite

Ismeite har blitt en populær måte å fiske på om vinteren, i følge flere av sportsfiskerne som benytter seg av ismeite-teknikken er dette bedagelig, og byr ofte på en større fisk i andre enden av snøret.

For fisk i de fleste størrelser

Stangens robusthet sørger for at den tåler fisk i de fleste størrelsene hos både ørret, abbor og gjedde. Skal man virkelig gå for den aller største gjedda kan det hende man behøver noe sterkere. Men Ugly Stilk har både plukket fisk fra 5 kilo og oppover.

90 Centimeter

Isfiskestenger varierer svært i størrelsene, her finner man modeller både fra 20 centimeter, til godt over meteren. Fordelen med en lang stang vil fort være dens styrke og kontroll. Noen stenger kan fort bli for kort til at aksjonen spiller inn. Her får man bedre kontroll når en aktiv fisk, som for eksempel en ørret eller ei gjedde biter på.

LES MER →

 


2. Waterspeed Rauma-T Pike 4,3′ – Mye For Pengene

ice-fishing-rod

SJEKK PRISEN →

 

For fisk i moderat størrelse

Rauma-T Pike modellen er en lett og enkel fiskestang godt egnet innlandsfiske på isbelagt vann og elv. Den tar fisk i moderat størrelse, og har flere fordeler som egner seg fisket om vinterstid. Blant annet så har den forstørret SS-ringer, slik at de ikke fryser og skaper forstyrrelser for snøret, den har et eget snellefeste med innebygd krokholder, et premium gradert EVA-håndtak og ekstra bakhåndtak for støtte under føring av fisk.

Fin å ha med seg på tur

Mye av isfisket foregår på fjellet, ofte om man er på ski- eller pulktur, da er det greit å ha utstyr som er enkelt å farte med. Stanga tar liten plass i sekken, og siden den har en innebygd krokholder det bare å sette i gang med fisket så fort man har boret ferdig hullet. Da slipper man å begynne med fiskeknuter og montering med kalde hender.

God aksjon

Som isfiskestenger flest har modellen god aksjon som gir deg god kontroll når fisken biter på kroken. Og når det gjelder kraft så skal fisk i størrelsen rundt 5 kilo ikke være noe problem for stanga å håndtere.


3. Rapala Telestick Ice Light – Liten Og Lett

liten-og-lett

SJEKK PRISEN →

 

Perfekt for fjelltur

Ice Light er Rapalas lette utgave av isfiskestang. Den har teleskoprør, og er bare 22 centimeter sammenslått, og hele 51 centimeter utslått. På grunn av dens lette og praktiske størrelse er den meget enkel å ta med seg for å teste fiske om man er på en ski- eller pulktur på fjellet. Den får nærmest plass i innerlomma.

Ikke for den største fisken

Planlegger du å fiske storgjedde bør du nok heller gå for en litt mere robust modell. Ice Light er liten og praktisk, men vil få utfordringer om fisk på over 5 kilo biter på. Som regel så møter man mindre fisk, spesielt på fjellet.


4. Abu Garcia Pimpel 2 pilkestikke – En Klassiker For Pilke

isfiskestang-pilke-klassiker

SJEKK PRISEN →

 

En favoritt siden 1967

De fleste hobbyfiskere har enten sett, eller vært i kontakt med klassikeren fra Abu Garcia. Den er liten, lett og solid, og skiller seg ut med sin særegne form og stil. Selv om modellen er kort og stiv, har man fortsatt god kontroll på fisken, og er godt brukt både med blink, balansepilke og blink.

Dens størrelse gjør den svært lett å ta med på tur, og man kan dra opp både småfisk og storgjedda – når den biter på.

Lang holdbarhet

Her er snella integrert, ryggraden er sterk, og håndtaket er lagd av kork. Det er altså svært få elementer som kan gå i stykker. Noe som gir Abu Garcia-favoritten svært lang holdbarhet. Selv om den er liten og enkel, så har man fortsatt det mest nødvendige man trenger for fisket, inkludert baksperre og frikobling.


5. Wiggler Teleskopisk Pimpelstikke – Rimelig Pimpelstilke

pimpelstilke

SJEKK PRISEN →

 

En enkel og moro måte å fiske på

Pimpelfiske har lenge vært en populær måte å fiske på, og er spesielt effektiv om vinteren – for da ligger nemlig fisken på bunn. Å fiske med pimpel er veldig enkelt:

 • La pimpelen synke helt ned til bunn
 • Dunk den deretter ned i flaten (lag litt aktivitet)
 • Sveiv opp 20-50 centimeter
 • Gjenta prosessen

Med pimpelfisket sørger man for å treffe fisken hvor den faktisk er om vinteren – på bunnen.

Lett og praktisk

Pimpelstilker er optimale for slikt fiske, selv om man også kan gjøre dette med vanlige stenger. Her har man full kontroll på hvor sluken er, og man har god kontroll på føring av fisk. Pimpelstilkene er først og fremst veldig enkle å ha med å gjøre, de er lette i vekt, på Wiggler-modellen kan stangen føres ned i håndtaket – så den tar minst mulig plass, men de er ikke like solide som andre varianter.

Skal man ta storgjedda så bør man kanskje se på sterkere alternativer, ofte stenger som bruker til ismeite for eksempel.


Les også

Vår test av isbor – vær forberedt til isfisket 

Fiskestang test – markedets beste fiskestenger

Hvordan velge riktig modell?

Hvilken stang man skal velge til isfisket kan fort bli et spørsmål hos mange. Og dette er i bunn og grunn avhengig av hvor mye man ønsker å investere, og hva man skal bruke stanga til. Prismessig varierer slike fiskestenger mellom 200 til 3 000 kroner, men her får man mye bra i de rimeligere prisklasser. Bruksmessig handler det mest om hvilken fisk man skal fange, både hvilken størrelse man jakter, og hvilken teknikk man kommer til å bruke. Man kan avdekke sitt eget behov med å følge noen behovsavdekkende spørsmål.

 • Hvor mye kunne du tenkt deg å brukt på stang til isfisket?
 • Hvilken størrelse på fisken vil du normalt ligge på?
 • Hvor ofte kommer du til å bruke isfiskestangen?
 • Skal du kun bruke den i ferskvann, eller også i saltvann?

Stangens aksjon

Fiskestangens aksjon beskriver i hvilken grad stangen bøyer seg under motstand. Her har man:

 • Myke stenger – Helaksjon

Disse stengene bøyer seg hele veien når man møter motstand. Disse gir deg god kontroll på føringen av fisk og høy presisjon, men gir ikke mye kraft.

 • Stive stenger – Toppaksjon

Disse stengene bøyer seg svært lite når de møter motstand. Disse gir deg lange kast og mye kraft, men vil ikke være like presise eller gi like kontrollert føring av fisk.

 • En blanding – Halvaksjon

Disse stengene bøyer seg ca. midt på stangen. Disse gir deg en blanding av hel- og toppaksjon, dette er også den vanligste formen for haspelstenger.

 • Isfiske – litt anerledes 

Når det kommer til isfiskestenger er dette litt anerledes. Disse stengene er vesentlig kortere, har i snitt langt høyere aksjon, er tynnere og mere elastiske. Årsaken til at de er konstruert slik er for at man skal ikke trenge å kaste noe langt, men man trenger god kontroll for å føre fisken under isen gjennom et tynt hull. Dette får man av dens korte lengde, samt høye aksjon.

Det varierer også hva man finner av isfiskestenger på markedet, og variasjonen fungerer likt som hos vanlige stenger.

Større og stivere stenger

De større og stivere stengene er fine til større gjedde fiske. Her trenger man kraft til kroking og motstand under kjøringen.

Kortere og mykere

De kortere og mykere stengene er fine til aktiv fisk, som ørret. Her trenger man god kontroll under føringen av fisken

 

Pris, hvor stor forskjell spiller den?

Leave a Reply

%d bloggers like this: