Hundepeiler Sammenligning: Våre favoritter for 2020

hundepeiler-hund-med-hundepeiler

Hunder stortrives under jaktsesongen, og med en ordentlig hundepeiler vil både du og hunden få økt trygghet, effektivitet og konstant kontroll til enhver tid. Hundepeilere har de siste årene både blitt bedre, billigere og enklere i bruk. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

VÅRE favoritter

 • Veier kun 39 gram
 • Svært enkel i bruk
 • Full kontroll med flere innovative egenskaper
SJEKK PRISEN →
 • 168 timer batteritid
 • Vann- og støvbestandig (IP67)
 • Lett å bruke med egen app, ubegrenset rekkevidde
SJEKK PRISEN →
 • 14, 5 km radius
 • Batteritid på 30 timer
 • Vanntett
SJEKK PRISEN →

Hundepeiler: For alle behov og budsjett

1. WeHunt GPS Plus hundepeiler – Vår favoritt

Hundepeiler_test

SJEKK PRISEN →

 

Et svensk flaggskip 

Det er svært få som representerer innovativ teknologi for hundepeilere bedre enn svenske WeHunt. GPS Plus-Modellen har opptil 168 timer batteritid, ubegrenset dekning, innebygd mikrofon, den er helt vanntett, enkel å bruke og den veier kun 182 gram. Ingen andre i markedet gir en så komplett løsning forkledd i en så kompakt størrelse.

Robust

Det kan fort bli litt action på jakt, og da er utstyrets kvalitet svært relevant. WeHunt modellen har fire store fordeler i møte med tøffe utfordringer. Den er først og fremst svært robust og solid, lagd i hardplast er det lite hunden din kan komme bort i som ødelegger modellen. Den har også fått IP67 vurdering, noe som betyr at den her helt vanntett. Her kan kunden din trygt bade med peileren på, uten at dette skal være noe problem. Det kan fortsatt være anbefalt å unngå salt- og såpevann.

Størrelsen er også en fordel for hunden. Her er det redusert sjanse for at peileren hekter seg fast i kvister og buskas hunden din kan møte på i skogen. Antennen er også av en kortere størrelse, uten at dette skal svekke signalet i betydelig grad. Den er nemlig forsterket og fordelaktig kompakt for å tåle krevende terreng.

Sikker i bruk og bra batteritid

Modellen har en innebygd nødsender. Denne skrur seg automatisk på når det kun er 8% batteri igjen. Senderen vil da kunne sende radiosignaler i opptil 3 dager. Her må det da bruker radiomottaker.

Modellen skal ha opptil 168 timer batteritid, men dette er avhengig av hvilken frekvens man sender på. Frekvensen varierer mellom hvert 5 sekund, eller en gang per minutt, dette kontrollerer du som styrer peileren. Lavere frekvens gir lavere presisjon, men langt bedre batteritid. Ved maksimal bruk skal modellen omtrent yte 72 timer.

Enkel og trygg i bruk

Her hentes all informasjon ut fra en telefonapp. Appen har et godt rykte på seg, og er Norges mest brukte i jaktforbindelse. Her har man nemlig både all nødvendig informasjon fra hunden sin, og samtidig har man en plattform hvor man kan dele informasjonen sammen med jaktlaget, man kan også planlegge jakten i appen.

Hundepeiler_app

I appen kan man som sagt endre og kontrollere alle innstillinger for hundepeileren, man får hundens spor, posisjon og lydfil. Dette kan også deles med andre man jakter sammen med. De trenger riktig nok appen på sin telefon. Her har man også ferske kart fra kartverket som utgangspunkt, alle kart oppdateres i sanntid.

I appen kan man også administrere og planlegge jakten, man kan tegne grenser, markere poster, samlingssteder og foringsplasser. Man kan bruke plattformen både fra telefon og nettbrett, samtidig som man kan bruke en PC. Om ikke det er nok så kan du også koble til jaktkameraet ditt til WeHunt-appen, eller få tilgang fra utvalgte Garmin-klokker.

Se garminklokke

Sett opp et geografiske grenser for hunden

Med tilgang til oppdaterte kart i kartverket, kan man enkelt sette opp grenser for hvor hunden kan løpe fritt. Løper hunden utenfor hva du har begrenset vil det utsendes en beskjed til deg om at hunden har dratt for langt. Her kan du også ringe til hunden slik at peileren lager lyd, slik at du kan finne hunden enda enklere.

LES MER →

 

En ekstra fordel

Modellen er forhåndsinnstilt med et M2M-kort (SIM-kort for hundepeilere, viltkamera og lignende) som automatisk velger den operatøren som gir best dekning. Slik slipper du å velge operatør selv, eller betale ytterligere for abonnement.

Fordeler

 • Enkel i bruk
 • Bra batteritid
 • Presis
 • Flere valgmuligheter
 • Godt egnet jaktlag

Ulemper

 • Har ikke en medfulgt avleser. Her er kun mobiltelefon tilgjengelig. Er man på jakt kan det derfor være lurt med en batteribank til telefonen

2. WeHunt GPS II hundepeiler – Mye For Pengene

WeHunt GPS II hundepeiler

SJEKK PRISEN →

 

En rimelig toppmodell

WeHunt GPS er en lik, men rimeligere versjon av testvinneren, GPS Plus. Den har ikke like mange funksjoner, og ikke like god batteritid eller dekning, men er vesentlig mindre og har en hyggeligere prislapp. Med vekt på kun 39 gram vil den definitivt ikke forstyrre hunden når den er på jakt eller tur.

Selv om selve apparatet ikke er like godt utstyrt som toppmodellen, er systemet rundt akkurat det samme. Her kan man fortsatt ringe til hunden, og man kan bruke WeHunt appen på akkurat samme måte som testvinneren.

LES MER →

 

Fordeler

 • Enkel bruk
 • Mye for pengene
 • Flere valgmuligheter
 • Godt egnet jaktlag

Ulemper

 • Har ikke medfulgt avleser, dette gjør de vesentlig billigere
 • Ikke like bra batteritid som toppmodellen

3. Garmin Alpha 100 Nordic – Klassisk Hundepeiler

klassisk-hundepeiler

SJEKK PRISEN →

 

Med både avleser og bånd i ett 

Garmins modeller har nærmest vært et symbol på pålitelighet siden de gikk inn på markedet. Ja, de er litt dyrere enn flere av sine konkurrenter, men her får man ordentlig kvalitet, lang holdbarhet og man kan med sikkerhet vite at utstyret fungerer. En ting som kanskje har forundret mange er at avleser og bånd ofte selges hver for seg. Det vil nok ha litt med utvalget Garmin har, ettersom forskjellige avlesere og bånd har forskjellige egenskaper, men fortsatt kan kobles opp mot hverandre.

I dette setter får man uansett begge enhetene med, og det til en rasjonell pris, sammenlignet med andre valg.

Gode spesifikasjoner

Avleseren og båndet har en radius på 14,5 kilometer, og er nøyaktig hele veien. Oppdateringer skjer på intervaller med 2,5 sekund, og battertid er på opptil 30 timer, dette er avhengig av bruk. Selve vekten hunden må bære på vil totalt være i underkant av 200 gram, noe som er 25% mindre enn forgjengeren.

Med sikkerhet i fokus

Her kan man sette på geografiske gjerder, og få varslinger om hunden kommer nærme. Dette er svært gunstig om man ikke vil at hunden skal dra inn på beiteområder, vei eller i andre omgivelser. Du kan også kommunisere med lyd ved å aktivere vibrasjon og lyd fra båndet.

Om batteriet blir lavere enn 25% vil oppdateringsfrekvensen automatisk senkes, slik at du får ytterligere 12 timer batteritid.

Slitesterk

Både halsbånd og avleser er utviklet for å tåle robuste forhold.
Alt er 100% vanntett, og avleseren kan også brukes med hansker om det er kaldt ute. Antennen er tvunnet i stål, som både gjør den solid, og tillater kommunikasjon selv i tett vegetasjon.

Også her kan du knytte peileren til en garminklokke

LES MER →

 

Fordeler

 • Presis
 • Slitesterk
 • Sikker
 • Avleser og bånd i et

Ulemper

 • Kostbar sammenlignet med WeHunt
 • Begrenset rekkevidde

4. Garmin Alpha 50 Nordic + T5 Mini – Enkel I Bruk

garmin-peiler

SJEKK PRISEN →

 

Spor opptil 20 hunder samtidig

Nordic-serien er en av de vanligste modellene å finne i Norge i dag. De er solide, enkle i bruk og har opptil 14,5 kilometer rekkevidde. 50 Nordic modellen er god om man måler flere hunder samtidig, spesielt om en er i aktivitet. Du kan nemlig koble til opptil 20 hunder per enhet, og størrelsen er såpass kompakt at den er enkel å ha med seg på jakt. Om en har begge hendene fulle kan en også få informasjonen fra Garmin-klokke.

Lang levetid

Enhetene er både vanntette, tåler tett vegetasjon og er generelt solide. Det igjen fører til at enhetene varer i flere år.


5. Garmin Alpha® 200i + T5 Halsbånd – Håndholdt Med Berøringsskjerm

SJEKK PRISEN →

 

Premiumutgave

Alpha 200i er desidert det dyreste alternativet vi har sett på. Her får man Avleser og Halsbånd til over ti tusen. Her har man de samme mulighetene som de øvrige Garmin-modellene, men avleseren er langt mer presis, og man har en 3,5 tom skjerm med touch.


Les også

Fiskestang Test

Bellybåt Test

 

Hvorfor Bruke Hundepeiler?

Hundepeiler er en batteridrevet GPS-sporer man fester til hunden som brukes på jakt og tur. Disse kan også brukes på hunder som for eksempel stikker av ofte, eller hunder som brukes til gjeting. GPS-sporeren gir deg full oversikt over hundens geografiske posisjon til enhver tid, og hvilke spor og løype den har gått.

Sporeren bruker enten satellitt eller GSM-dekning til å kommunisere med deg som overvåker hunden. Her vil du enten få oversikten tilgjengelig på en enhet medfulgt til apparat, eller så får du beskjeden sendt til telefonen din via en mobilapp, hvor sistnevnte har blitt meget populært de siste 5 årene.

Mye har skjedd på teknologifronten de siste årene, dette gjelder de fleste segment – også hundepeilere. Trendene i markedet viser at mindre, kompakte peilere har blitt vanligere, og at plattformen enklere kan håndtere mer informasjon. Dette har ført til at flere modeller byr på flere tjenester som man ikke kunne finne for noen år siden.

Som for eksempel, har en av leverandørene bygd en plattform tilgjengelig som app på mobil og utvalgte smartklokker, hvor en kan få full oversikt over hundens posisjon, batteritid på peileren, sporing – samtidig som man får oversikt over posisjonen til andre i jaktlaget. Her bidrar rett og slett teknologien i peileren til å effektivisere hele jaktprosessen.

Hvilken Skal Jeg Velge?

Utvalget har blitt større, prisene varierer i større grad og med økende tilbud har det blitt vanskeligere å velge modellen som best passer ens behov. Ved hjelp av en rekke behovsavdekkende spørsmål kan en lettere finne hvilken modell som best egner seg for dine behov.

 • Hvor lang batteritid trenger du?
 • Skal du jakte med flere på lag?
 • Hvor mye skal du investere?
 • Hvor høy oppdateringsfrekvens du på leseren?
 • Vil du helst ha en egen enhet for avlesning, eller ønsker du å bruke mobilen?
 • Vil du overvåke hundens aktiviteter? (Bjeff m.m)

Lang batteritid

Batteritiden varierer som oftest mellom 10 – 170 timer per oppladning. Jo bedre batteritid – jo tyngre er ofte batteriet. Her kan det også lønne seg å se etter batterieffektive modeller. Man kan på noen velge hvor ofte GPS-en skal oppdatere seg, og man kan velge modeller som er sparsommelige på strømmen.

Del oversikten 

Man finner en app til nesten alt – også til jakt.
Flere modeller utgir informasjonen på en telefonapp – slik at man enkelt kan dele posisjon med andre på jaktlaget gjennom telefonen.

Pris

Hundepeilere varierer mellom kroner 1 000,- og 7 000,-
Vi har undersøkt modeller i sjiktet 2 000,- til 6 000,-
Man vil merke størst forskjell på batteritid, brukervennlighet og presisjon, dette er selvsagt avhengig av modell og leverandør.

Oppdateringsfrekvens

Det optimale er å gå for en oppdateringsfrekvens hvor man manuelt kan bestemme hvilken hastighet den skal ha. En hurtig oppdatering gir deg høyere presisjon og posisjon til enhver tid, men dette bruker mye batteri. Senere oppdateringer vil dermed fungere motsatt; lavere presisjon og senere avlesning av posisjon, men vesentlig bedre batteritid.

En egen enhet eller mobilapp?

Man kan enten få avlesningen på en utstedt enhet koblet direkte opp mot GPSen, eller så kan man få avlesningen via mobiltelefon. Dette da oftest gjennom en mobilapp, eller rapporter gjennom mail og SMS.

Fordelen med en egen avleser er at disse ofte har god batteritid, og vil ikke bli forstyrret av noe annet. Mobiltelefonen er derimot noe man alltid har med seg uansett, batteriproblemet kan løses med en batteribank. Bruker man en app så vil det også være mindre begrensninger – ettersom det lettere oppdateres og nye funksjoner kan legges til, eller så kan eksisterende forbedres.

Les av hundens aktivitet

Noen modeller har også innebygde monitorer for avlesning av hundens aktiviteter. Her kan man hente informasjon som bjeffing og lydnivå. Dette kan bidra med å gi et bedre innblikk i hvilket miljø hunden er i, og hvilket stressnivå den er utsatt for. Flere bruker dette som en indikator på at hunden har truffet et mål på jakt, eller at den for eksempel har møtt på en annen form for stressfaktor som krever din oppmerksomhet.

Slike funksjoner er noe som kan bidra til økt pris på modellene.

Hva Anbefaler Vi?

Det viktigste er at man finner det som best dekker ens behov, altså at peileren har evnene du som forbruker er på utkikk etter. Om vi skulle gi noen tips, fra et objektivt perspektiv, ville vi anbefalt å lest på følgende tema:

Brukervennlighet

Under jakt er det svært ofte utfordrende forhold, og mye aktivitet skjer ofte samtidig når noe først oppstår. Da er det viktig at utstyret fungerer, og at det er enkelt å forstå og bruke. Brukervennlighet vil her si at:

 • Dataen er enkel å lese av
 • Enkelt oppsett
 • Det er enkelt å bruke appen/ enheten
 • Den er lett å montere på hunden
 • At systemet ikke svikter/ byr på utfordringer
 • Enkel lading

Her kan man avdekke hvilken plattform som best egner seg din bruk.

Batteritid

Batteritiden varierer svært ofte, og er sterkt avhengig av hvilken bruk man har. Dette gjelder spesielt for de som jakter til fjells – og kanskje ikke har lademulighet i løpet av en viss periode. Dette kan være fordelaktig å se etter:

 • Utbyttbart batteri – da kan man ta med flere under oppholdet
 • Trådløs og kjapp lading
 • Varierende oppdatering – sett lav oppdatering under rolige perioder

Oppsett og vedlikehold

Sørg for å les bruksanvisningen på din nye enhet. Her kan det være triks og knep som er svært verdifulle. Det er også viktig å avdekke om man må skru av PIN-kode på SIM-kortet om modellen bruker GSM-nettet. Det gjør man ved å sette SIM-kortet inn i en telefon, skriv inn PIN-koden som står på kortet, og skru deretter av koden under innstillinger (man kan søke på “SIM” eller “SIM-kortlås”)

Sørg for at batteri er ladet opp og klart for bruk. Test også gjerne hvordan modellen og systemet fungerer på en kort tur før den brukes aktivt i jakt. Her får hunden øvd seg på å løpe med peileren på – og bli vant med dette før jakten starter.

Last ned og aktiver eventuelle apper, eller sett opp og koble til eventuelle avlesere i god tid før jaktstart – slik er du sikret en sømløs start på sesongen.

Skitt jakt!

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet. 

One thought on “Hundepeiler Sammenligning: Våre favoritter for 2020

Leave a Reply

%d bloggers like this: