Hørselvern Sammenligning: Her er våre 7 anbefalinger av hørselvern 2021

Hørselvern test

Hørselen er en av de viktigste sansene du har, og det er derfor utrolig viktig å ta vare på den. Som ung tenker man ikke så mye over høy musikk og andre lyder fra støy og bråk, men dessverre kommer mye av dette tilbake til deg når du blir eldre. Å ha passet godt på hørselen gjennom livet er derfor utrolig viktig og noe man aldri angrer på. Hørselvern er da kanskje det aller beste tiltaket mot høye lyder som kan skader ørene dine. Enten det er skyting, bygg og anlegg, musikk, motorsag eller andre høylytte ting. I denne artikkelen er det kartlagt de beste hørselvernene der ut på markedet og satt i ulike kategorier for å hjelpe deg på best mulig måte å finne riktig utstyr til ditt behov. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
3M Peltor WS Alert XP
3M peltor er en av de aller beste hørselvernene du kan få tak i, og med denne modellen WS Alert får du en rekke flotte og praktiske funksjoner med på kjøpet. Den gode kvaliteten sett sammen med funksjoner og sikkerhet gjør dette til en soleklar vinner.
SJEKK PRISEN →
3M Peltor WS Alert XPI
Om du er ute etter et svært godt hørselsvern som har mange forskjellige gode spesifikasjoner er dette modellen for deg. Dette hørselvernet har også en egen mobilapplikasjon som gjør det lett å navigere mellom de forskjellige innstillingene fra telefonen.
SJEKK PRISEN →
3M PELTOR WS Litecom III
Er du en profesjonell aktør som ønsker det aller beste hørselvernet markedet har å by på? Da vil dette hørselvernet fra Peltor levere alt du ønsker og litt til i et svært profesjonelt format. Ingen hørselvern på markedet leverer samme specs som disse!
SJEKK PRISEN →
3M Peltor X1A
Et hørselvern trenger i bunn og grunn bare å beskytte hørselen din. Hvis det er kun dette du er ute etter og ikke trenger en rekke ekstra funksjoner vil disse være perfekt for deg. Med en pris på knappe 212 kroner vil de heller ikke tømme lommeboken din.
SJEKK PRISEN →
Hellberg Secure Relax
Om du er på utkikk etter et billig alternativ, men samtidig mulighet til å kunne integrere noe underholding i stillheten er dette riktig for deg. Med en svært komfortabel pris og inkludert radio er dette et råbra kjøp.
SJEKK PRISEN →

1. 3M Peltor WS Alert XP – Vår favoritt

SJEKK PRISEN →

Å velge en testvinner er alltid et godt valg
Ved å velge denne testvinneren vil du helt garantert bli fornøyd med kjøpet ditt. Med en rekke flotte funksjoner som blåtann, radio, mikrofon og mye mer kan du være helt sikker på at du ikke vil angre på at du valgte denne flotte testvinneren. 

Aktive hørselvern er alltid et pluss

Det første alle tenker på når du vurderer hvilket hørselvern de skal kjøpe så er det muligheten til å snakke med hverandre. Dersom du jobber steder med konstant høy lyd har du ikke anledning til å ta av og på hørselvernet hver gang du skal snakke eller høre på hva noen andre sier. Derfor har 3M inkludert en mikrofon i settet som gjør at du får like bra eller bedre hørsel på lave lyder, men allikevel stenge ute de høye skadelige lydene. Det er ikke uten grunn at alle soldater i det norske forsvaret er utstyrt med 3M sine aktive hørselvern.

Ingen testvinner uten flotte funksjoner

En rekke gode og nyttige funksjoner er nesten en selvfølge hos en testvinner. WS Alert XP er ikke bare utstyrt med aktiv støydemping, men også bluetooth, radio og 73 timer batteritid med musikk og eller telefonsamtaler. Dette gjør at du kan arbeide samtidig som du hører på musikk, snakker i telefon eller hører på en podcast. Uansett hva det måtte vært kan du enkelt beskytte hørselen uten å miste sansen.

LES MER →


2. 3M Peltor WS Alert XPI – Hørselsvern til entusiasten

SJEKK PRISEN →

Alt du trenger i et hørselvern

Dette er et hørselvern som har mange gode funksjoner som gjør det perfekte for deg som bruker hørselvern mye. En av de beste funksjonene med dette hørselvernet er at det kommer med en mobilapplikasjon som du kan laste ned. Etter å ha lastet ned applikasjonen til mobilen din kan du veldig lett manøvrere mellom de forskjellige funksjonene. Dette er viktig for å alltid kunne ha god kontroll og slippe å knote med små knapper. 

Bluetooth og FM-radio

Med dette hørselvernet er det også enkelt å koble den opp til bluetooth på telefonen. Dette lar deg spille din egen musikk direkte fra telefonen. Alle som har brukt hørselvern uten denne funksjonene før. Vil nok bli svært positivt overrasket over hvor deilig det er å kunne ha et velfungerende headsett som også fungerer som et hørselvern. Denne modellen fanger også opp FM-signaler som gjør at du kan høre på alle de ulike radiokanalene innenfor din FM-sone. 

Svært god støyredusering

Dette hørselvernet er utstyrt med en talemikrofon. Ofte er dette noe som ofte vil kunne føre til vanskelige og dårlige samtaler dersom man prøver å snakke sammen i støyende miljøer. For å løse dette problemet er dette hørselvernet utstyrt med en unik talemikrofon som har svært gode støyreduserende egenskaper som gjør det lett å prate i svært støyende miljøer.

LES MER →


3. 3M PELTOR WS Litecom III – Valget for proffene

SJEKK PRISEN →

Det beste av det beste

Det er lite som er verre enn å ødelegge hørselen sin gjennom en lang karriere i byggebransjen. Da er det lurt å investere i et godt hørselvern som beskytter hørselen din på en skikkelig måte. Dette hørselvernet fra Peltor leverer på absolutt alle punkter og er rett og slett det aller beste hørselvernet du kan få tak i.

Mange funksjoner

Det som hovedsaklig gjør dette hørselvernet så dyrt er det at det har så sinnsykt mange funksjoner. En av disse funksjonene og kanskje den flest setter pris på er de 32 forhåndsinnstilte radiokanalene. Dette gjør at du aldri må slette radiokanaler hvis du jobber på forskjellige arbeidsplasser eller har forskjellige arbeidsgivere. Dermed vil det være svært enkelt å skifte arbeidssted uten å måtte koble opp helt nye kanaler.

Medhør

Denne modellen kommer med noe som kalles medhør. For å forstå dette må man først vite at dette er et aktivt hørselvern. Det vil si at det elektronisk demper støyen utenfra for å få et enda stillere arbeidsmiljø. I og med at det er et aktivt hørselvern har Peltor lagt ved en funksjon som kalles medhør. Dette gjør at du kan justere mengden med støy som skal sendes inn i hørselvernet. I praksis betyr dette at du enkelt kan ha en samtale med en kollega samtidig som du har på hørselvernet. Du vil altså enkelt kunne kommunisere uten å måtte risikere hørselen din på arbeidsplassen.

Bluetooth og Push to listen

Denne modellen leveres også med bluetooth og push to listen. Dette gjør at du enkelt kan ta telefonsamtaler i støyende miljøer. Dette muliggjøres av den gode mikrofonen som utelater all bakgrunnstøyen. Når denne bluetooth muligheten pares med Push to listen vil du enkelt kunne dempe en eventuell samtale eller musikk for å snakke med en kollega face to face.

LES MER →


4. 3M Peltor X1A – Prisvinner

SJEKK PRISEN →

Enkelt, men effektivt

Dette hørselvernet er langt enklere i design og bruk enn en del andre i denne artikkelen. Dette betyr for deg at du ikke kan forvente aktiv støydemping, bluetooth kompatibilitet eller andre avanserte funksjoner. Dette er kanskje heller ikke så rart i og med at det koster knappe to hundre kroner. Det du derimot får er et skikkelig godt hørselvern fra en kvalitetsprodusent. Som vil gjøre akkurat det du ønsker, nemlig beskytte hørselen din.

Smarte fargekoder

Denne modellen eller rettere sagt serien leveres i smarte fargekoder. Det betyr at du enkelt kan velge putene for ditt behov. Det er nemlig ikke alltid det er nødvendig med de aller tykkeste putene hvis du kun skal gjøre enkelt arbeid. De leveres i fem forskjellige tykkelser rangert fra X1 til X5. X1 vil tilby en reduksjon på 27dB og X5 leverer en reduksjon på 37dB. 

Komfortable i bruk

Denne modellen fra Peltor er svært komfortable i bruk. Dette på grunn av stålet som er inne i selve hodebøylen. Det betyr at du vil ha et jevnt trykk på hele hørselvernet. Igjen vil dette føre til mindre vondter og muliggjøre bruk av dette hørselvernet over en hel arbeidsdag.

Delt issebøyle

Denne modellen kommer med noe som kalles delt issebøyle. Det betyr at varme og ikke minst fukt mye lettere kan fordampe fra hodebunnen. Igjen fører dette til at hørselvernet vil være langt mer behagelig å bruke over tid.

LES MER →


5. Hellberg Secure Relax – Billig med radio

SJEKK PRISEN →

Billig underholdning

Dette er en utrolig god løsning for deg som ikke ønsker å bruke allverdens på et par med hørselsvern, men ikke ønsker å arbeide i stillhet heller. Pris skal aldri være en barriere for å ikke ta vare på hørselen din, og med denne svært behagelige prisen får du ikke bare et sett med utrolig god beskyttelse, men også underholdning i form av radio. 

Radio og 3.5mm lydinngang gir deg flott underholdning

Å arbeide i stillhet kan ofte være deilig, men i lengden kan det gjøre timene lange. Å kunne høre på musikk eller radio mens man jobber er derfor utrolig deilig, og gjør ikke bare jobben enklere, men også raskere. 

Festet til hjelmen på enkelt vis

For å kunne brukes på arbeidsplassen på best mulig måte er det viktig at den skal kunne festes på hjelmen. Da passer du både på hørselen men også hodet ditt. Å slippe å bruke bøyle under hjelmen gir både bedre komfort og sikkerhet gjennom arbeidsdagen.

LES MER →

 


6. Helberg Synergy Multipoint – Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Alle de viktige funksjonene til en billig penge

Det er aldri vits å bruke mer penger enn nødvendig. For å slippe å gjøre akkurat dette er det lurt å finne et produkt som både er av høy kvalitet men som også koster lite. Dette hørselvernet gjør akkurat dette. Med de viktige funksjonene som for eksempel bluetooth og Fm-radio vil du alltid kunne høre på dine favorittsanger mens du jobber. Dette er svært behagelig og gjør at lange arbeidsdager plutselig blir mye kortere. 

Multi-Point bluetooth gjør ting bedre og enklere

Det at hørselvernet er utstyrt med multipoint bluetooth vil si at den kan koble seg på to telefoner samtidig. Dette er viktig for at du skal kunne streame eller ta telefoner uten å måtte gi slipp på sikkerheten. Hørselvernet kommer selvfølgelig også med en støyreduserende mikrofon som gjør at du lett kan kommunisere med kollegaer eller på telefon.

LES MER →

 


7. 3M PELTOR WS ALERT XPI hørselvernpakke – Bra pakkedeal

SJEKK PRISEN →

Beste kombinasjon av hjelm og hørselvern

Hørselvernet som leveres i denne pakken er det samme som vant vår kategori for entusiasten. Forskjellen er at her vil du også få med en utrolig god vernehjelm. Denne er levert fra 3M som er en anerkjent produsent av verneutstyr. 

Bruk med mobilapp

Dette hørselvernet styres enkelt fra Peltor sin mobilapp. Dette vil gjøre det enkelt å kontrollere de ulike funksjonene til hørselvernet. En kul funksjon du får gjennom bruken av denne mobilappen er en innebygget minnefunksjon. Denne vil passe på hvor mye du har brukt hørselvernet og minne deg på når du burde bytte hygienesett.

Blå og rosa skall

Vernehjelmen i denne pakken leveres enten i et blått eller rosa skall. Dette er ikke tilfeldige farger og er et initiativ fra 3M for å støtte henholdsvis prostatakreft og brystkreftforeningen. Dette er en god sak og gjennom å kjøpe disse skallene vil 3M donere en andel av kjøpesummen til de to nevnte foreningene.

Hjelm med god ventilering

Denne vernehjelmen leveres med gode ventileringsmuligheter som gjør det bedre å bruke hjelmen over lengre arbeidsdager. Hvis du noen gang har brukt en dårlig arbeidshjelm som i bunn og grunn bare et et plastskall vil du helt sikkert sette pris på skikkelig ventilering med justerbare ventiler.

LES MER →

 


Kano test 2021: Her finner du markedets 5 beste kanoer

Sovepose Test: Våre Budsjettvennlige Favoritter For 2021

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

3 thoughts on “Hørselvern Sammenligning: Her er våre 7 anbefalinger av hørselvern 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: