Håndmikser Sammenligning: Våre 7 favoritter for 2021

håndmikser test

Å mikse ting for hånd er både tidkrevende og tungt. Det er vanskelig å få ut klumper slik at resultatet både er lett og godt blandet sammen. En håndmikser er derfor et godt alternativ til å vispe med pisk for hånd, og sparer deg mye tid og krefter i samme slengen. Utvalget av håndmiksere er derfor bortimot uendelig med tanke på modeller, merker og funksjoner de har. Å velge den riktige håndmikseren kan derfor være vanskelig, og det er lett å bli forvirret. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
Bosch MFQ4030
Dette er en solid håndmikser levert fra kvalitetsmerket Bosch. Håndmikseren er stillegående og lett som gjør at den kan brukes til en rekke forskjellige oppgaver på kjøkkenet. Denne maskinen er også svært brukervennlig.
SJEKK PRISEN →
Kitchen Aid 9212EER
Et kjøkken sier mye om deg og husstanden din. Et kjøkken fullt av flotte redskaper vil sette deg i et svært godt lys, både i form av maten du serverer, men også hva slags utstyr du har brukt. Med denne håndmikseren fra Kitchen Aid får du et fantastisk kvalitets produkt med flott estetikk.
SJEKK PRISEN →
Emerio HM-110921.5
Denne prisvinnende håndmikseren er et utrolig godt valg for deg som ønsker å slippe tungt arbeid til en billig pris. Emerio har nå gitt deg muligheten til å slippe de tunge og lange stundene med pisking og visping. Med modellen HM.110921.5 for du et flott og raskt resultat.
SJEKK PRISEN →
Electrolux EHM6300
Er du ute etter det aller beste designet? Da er denne håndmikseren fra Electrolux perfekt for deg. Mange bruker mye penger på dyre oppussinger av kjøkken og da er det viktig med artikler som står i stil med resten av kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
SIEMENS MQ96500
En håndmikser trenger på ingen måte å være dårlig, kun fordi den er billig. Akkurat dette demonstreres svært tydelig gjennom Siemens flotte MQ96500 som gir deg mange funksjoner til en utrolig god pris. Å kjøpe denne vil du aldri angre på!
SJEKK PRISEN →

1. Bosch MFQ4030 – Vår favoritt

SJEKK PRISEN →

Gode på elartikler
Bosch er en produsent som leverer en rekke elektriske artikler både med og uten batterier. De leverer nemlig produkter for alt fra hagearbeid, kjøkken og snekkerarbeid. Det at de har så god erfaring med bruken av elmotorer gjør de til et sikkert valg når en skal velge en elektrisk håndmikser. 

Sterk motor på 450W
Dette produktet kommer med en kraftig motor på 450W som gjør den mer enn sterk nok for de fleste kjøkkenjobber. I tillegg til den kraftige motoren leveres den med hele 5 hastighetstrinn. Det finnes produkter med flere hastighetstrinn enn dette, men for de fleste vil dette være unødvendig og bare føre til mer kaos.

Estetisk og pent design
Denne håndmikseren er tydelig laget av en produsent med et øye for godt design. Blandingen av hvit og antrasittgrå går godt sammen og resulterer i et produkt som er svært flott og se på. Det ser også langt mer moderne ut enn tradisjonelle miksere som ofte har et estetisk preg fra 60 tallet.

Mange funksjoner
Denne håndmikseren kommer med to sett forskjellige visper. Et sett med tradisjonelle visper til bruk for krem og et sett med deigkroker. Dette gjør at denne håndmikseren enkelt kan brukes til gjærbakst. Akkurat dette er et aspekt som er viktig med moderne miksere. Tidligere var det nemlig umulig å bruke de til dette siden de ikke kunne levere stort nok dreiemoment. Med dagens motorteknologi leverer de mer enn nok kraft for å kunne brukes til skikkelig gjærbakst.

Mulighet for blenderfot
Denne håndmikseren kommer med mulighet for oppkobling til en blenderfot. Dette vil i praksis gjøre mikseren din til en ordentlig kjøkkenmaskin. Dog er dette et tilbehør som ikke kommer med produktet. Dette kommer ikke som noe sjokk i og med at prisen på denne mikseren er svært anstendig. 

LES MER →


2. Kitchen Aid 9212EER – Premium

SJEKK PRISEN →

For deg som er ute etter det beste
Om du er ute etter et produkt som skiller seg ut fra resten er dette håndmikseren for deg. Med hele ni forskjellige hastighetsinnstillinger garanterer denne mikseren at du alltid vil få det perfekte resultatet. Denne store valgfriheten innenfor forskjellige hastigheter gir deg også en mye større rekkevidde av oppgaver som du kan bruke denne mikseren til. Dette er et problem man ofte støter på ved bruk av billigere miksere. 

Sterk og stillegående
Med en svært sterk likestrømsmotor greier denne mikseren til og med de tøffeste oppgavene på kjøkkenet. Denne modellen er også svært stillegående noe som er veldig behagelig for deg som skal bruke den. Vi vet nok alle hvor irriterende det kan være å bruke en mikser som bråker mye. 

Lavt strømforbruk
Ved bruk av en helt ny teknikk har KitchenAid greid å lage et produkt som har et betydelig lavere strømforbruk enn sine konkurrenter. Mikseren er også utstyrt med et elektronisk display som viser de forskjellige hastighetene. Dette gjør at du alltid vil ha kontroll over hvilken hastighet du kjører mikseren din på.

Softstart
Et annet viktig element som er bygget inn i dette produktet er funksjonen softstart. Softstart er en funksjon som gjør at mikseren alltid starter på det sakteste hastighetsnivået. Dette er viktig for at du ikke skal starte mikseren i for eksempel turbo modus. Om man starter en håndvisper i en for høy hastighet vil dette alltid kunne føre til et mye søl på kjøkkenbenken.

LES MER →


3. Emerio HM-110921.5 – God pris

SJEKK PRISEN →

Billig og bra
Å slippe verkende armer ved pisking av krem eller liknende matlaging skal ikke være dyrt. Denne utrolig flotte håndmikseren fra Emerio er en prisvinnende mikser som ikke bare gir deg mer i lommeboka, men også overraskende mye godt på matbordet. Mange der ute tror at bare fordi noe er billig så er det i dårlig kvalitet eller leverer et dårligere resultat. Dette er på ingen måte sant. Denne billige mikserren fra Emerio gir deg gode funksjoner og flere verktøy til en brøkdel av prisen til konkurrerende modeller. Dersom du er ute etter en billig håndmikser som leverer på mange områder bør du lese videre om denne.

God funksjonalitet
Vi var inne på sammenligningen mellom pris og produkt, men det kommer tydelig frem at Emerio ikke har holdt tilbake på noe annet enn pris når det gjelder denne mikseren her. HM-110921.5 har nemlig hele 6 ulike hastighetsnivåer du kan velge mellom. Dette er utrolig viktig for å kunne selv bestemme hvor fort du ønsker maskinen til å gå. Det ønsker man også for å bedre tilpasse matretten du ønsker og konsistensen på den. I tillegg de de 6 ulike hastighetsfunksjonene topper de kaka med en helt egen turboknapp. Denne turboknappen gir deg muligheten til å øke hastigheten enda mer og få jobben gjort både kjapt og effektivt. 

God kraft
Som vi har sett gjennom hele denne testen av Emerios billigste håndmikser, overrasker den oss så til de grader. Med en kraft på 250 watt har du mer enn nok kraft til å lage de fleste matretter.

Flere verktøy
Det er ikke alltid du oppnår ønsket resultat med de vispene du får med i en standard håndmikser. Heldigvis får du med to ulike sett visper slik at du ikke trenger å kjøpe et helt eget sett til hver matrett du skulle ønske å lage. Selv om denne maskinen er billig tilbyr den altså et sett ekstra med på kjøpet. Dette er helt fantastisk.

LES MER →


4. Electrolux EHM6300 – Herlig design

SJEKK PRISEN →

Estetikk i sentrum
Er du en forbruker som er ute etter en håndmikser som ikke bare er funksjonell men også estetisk pen? Da er denne håndmikseren fra Electrolux perfekt for deg. Fargekombinasjonen mellom matt sort og børstet aluminium gjør at denne håndmikseren vinner kategorien for beste design.

Fortsatt funksjonell
Det er mange estetiske kjøkkenartikler som ikke leverer like godt når det kommer til funksjonalitet og bruksområder. Da er det godt å vite at denne håndmikseren fra Electrolux leverer akkurat samme funksjonalitet som du ville forventet fra hvilken som helst konkurrent.

Stillegående
Denne håndmikseren har en stor fordel sammenlignet med en del konkurrenter. Det er faktumet at den er svært stille i bruk. Hvis du noen gang har brukt de gammeldagse håndmikserne vet du godt at disse ofte er svært høylytte. Dette vil føre til at det oppleves som slitsomt å bruke de. Derfor ser vi på det som et stort pluss at denne håndmikseren er så stillegående.

Turbo funksjon
Denne håndmikseren leveres med en egen turbofunksjon som gjør at man får ekstra boost hvis man trenger litt skikkelig kraft. Når denne funksjonen pares med en ordentlig kraftig elmotor på hele 500W vil dette føre til en kraftig håndmikser.

Soft start
Denne håndmikseren leveres standard med en soft start funksjon. I praksis betyr dette at den bruker et lite sekund eller to for å komme opp i fart. Det som er så flott med dette er at det fører til mye mindre søl når du skal lage mat. Vi kan sikkert alle huske en gang vi satte håndmikseren rett ned i melblandingen. Da vet du også hvor sinnsykt mye søl dette kan føre til. 

Trinnløs hastighet for god kontroll
Denne håndmikseren leveres i motsetning til en del konkurrenter med en trinnløs hastighetskontroll. For deg som forbruker betyr dette en fullstendig kontroll over hvor fort din håndmikser vil gå. Dette er et stort pluss om du ønsker den ultimate hastighetskontroll.

LES MER →


5. SIEMENS MQ96500 – Billig og funksjonell

SJEKK PRISEN →

Ekstremt kraftfull for pengene
Dette er en håndmikser som virkelig utnytter seg av en sterk motor for at du skal kunne levere det perfekte resultatet hver gang. Denne håndmikseren har faktisk en motor på hele 500 watt. Dette er noe som svært få andre konkurrenter på markedet kan måle seg med. En av de positive tingene med en sterk motor er at den kan gjøre mer kraftfulle oppgaver enn en håndvisper med svakere motor. 

Et flott og ergonomisk design for enkel håndtering
En annen flott ting med denne modellen er at den har et svært ergonomisk design. Mange kan få vondt i hendene etter å ha brukt en håndvisper mye. Dette stammer ofte fra at håndmikseren ikke er designet ergonomisk nok. Med denne håndmikseren vil dette aldri bli et problem. Denne modellen er designet for enkel, behagelig og fleksibel håndtering. Dette gjør at du kan bruke den i lengre perioder uten å bli plaget av for mye risting eller vondter fra håndtaket. 

Konkurrerer på pris og funksjonalitet
Kanskje det aller viktigste å trekke fram med denne modellen er at den er svært økonomisk. Til en pris som ligger langt under sine konkurrenter vil denne håndmikseren gjøre en svært god jobb med tanke på pris. Den har for eksempel hele 5 ulike hastigheter som gjør at du kan utføre en rekke forskjellige oppgaver med denne håndmikser. For denne lave prisen følger det også med både visper og eltende kroker. Både vispene og de eltende krokene er laget i rustfritt stål. Dette er en svært viktig detalj når dette kommer til håndvispere, det rustfrie stålet garanterer at det ikke vil kunne bli rustoppbygning.

LES MER →

 


6. Dualit High Gloss – Håndmikser av krom

SJEKK PRISEN →

Krom og high gloss for flott estetikk
En estetisk flott kjøkkenmaskin er noe absolutt alle verdsetter. Som med alt annet her i verden er det slik at fine ting ofte er morsommere å bruke. Denne utrolig flotte håndmikseren fra Dualit er lagt i en high gloss krom og får med det en helt praktfull og elegant metallisk farge det er vanskelig å etterligne. Den industrielle og fancy looken gjør matlagingen både morsom og lett. Den ser hygienisk ut og er utrolig effektiv sammenlignet med andre lignende maskiner i samme prisklasse. 

En kraft fra en annen verden
Å ha nok kraft i håndmikseren din er et absolutt must, og gjør ikke bare jobben utrolig mye enklere, men sørger også for et bedre og raskere resultat. Dualit har med denne modellen valgt å gi deg hele 400W med kraft. Dette er langt mer enn du noen gang kommer til å trenge. 

Sterk som en hest, men stille som graven
Som du nettopp lærte har denne flotte maskinen en enorm kraft som vanligvis ville krevd en enorm mengde støy og bråk. Heldigvis har Dualit klart å lage en utrolig stillegående motor som både er sterk, kjapp og fantastisk stille. I tillegg til denne kraften får du 4 ulike innstillinger på hastighet slik at du selv kan justere intensiteten etter behov.

LES MER →

 


7. Braun Multi HM3135 – Flere funksjoner

SJEKK PRISEN →

 

Et verktøy for alle jobbene

Denne håndmikseren leverer langt flere funksjoner enn konkurrentene og ikke minst langt flere funksjoner enn hva en kunne forvente av en håndmikser. Dette gjør at den kommer med som en bonuskandidat i denne testen. Rett og slett fordi vi er kraftig imponert over alle jobbene denne håndmikseren kan utføre.

Eliminerer behovet for miksmaster

Hvis en tenker på det er det nesten helt tullete at vi har både håndmiksere og miksmastere i hjemmet vårt. Det er jo egentlig bare to helt like produkt som leverer noe ulik hastighet. Det Braun da har gjort er å tilby en håndmikser med mulighet for å levere samme hastigheter som det en tradisjonell miksmaster gjør.

Mulighet for å hakke

Dette er kanskje funksjonen som skiller dette produktet aller mest fra sine konkurrenter. Dette produktet kan nemlig også hakke opp de fleste matvarer. Det vil vise seg nyttig hvis man for eksempel skal dele opp matvarer som ikke er ferdig tint eller bare for å hakke opp matvarer i mindre biter. 

En rekke tilbehør

Siden denne håndmikseren leveres med så mange funksjoner må den også ha en del tilbehør. Dette leveres den også med. Noen av disse er standard visper for krem etc, deigkroker og dedikert hakke. I tillegg til dette leveres den med ytterlige to kopper for bruk som miksmaster. Den ene av disse er tilnærmet helt lik som tilbehøret du får til en miksmaster. En kopp med ordentlig lokk og kniver som er montert på bunnen. Dette tilbehøret er særdeles godt å ha hvis en for eksempel skal lage pesto.

Softgrip og ComfortClick system

Denne håndmikseren leveres med ytterligere to funksjoner som mange konkurrenter ikke har. Softgrip gjør at den er langt mer behagelig enn konkurrentene og ComfortClick systemet gjør det sinnsykt lett å bytte tilbehør. Dette er en funksjon som vil settes pris på i og med at den skal brukes som flere kjøkkenmaskiner på en gang.

LES MER →

 


Hørselvern test: Her er markedets 7 beste hørselvern 2021

 

Liggeunderlag test 2021: Disse liggeunderlagene gir deg best søvn

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

2 thoughts on “Håndmikser Sammenligning: Våre 7 favoritter for 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: