Foodprosessor: Dette er våre 9 favoritter (2021)

foodprosessor

Den beste maten får du om du har det riktige utstyret. Vi vet alle hvor frustrerende det kan være å stå på kjøkkenet i timesvis for å skrelle og hakke grønnsaker, eller kna en deig til vi har krampe i hånden. Det kan være demotiverende og gjøre tanken på og bare bestille pizza mye mer fristende. Har du noen gang sett en rett som ser skikkelig god ut men gitt opp når du har sett på oppskriften og innsett innsatsen den krever? Hjemmelaget mat smaker dog alltid best, eller hva? En foodprosessor gjør jobben enklere. Den kan lage smoothie til deg på morgenen, samt ta seg av hardere jobber som å hakke nøtter eller elte deig. 

Det finnes mange foodprosessorer og det kan være vanskelig å bestemme seg for hvem man bør kjøpe. Skal du ha en som kan ta seg av de hardeste jobbene som å hakke nøtter og lignende, må du kanskje innvestere i en dyrere modell. Trenger du derimot bare en liten og kjekk en til morgensmoothien så finnes det billigere alternativer. Vi har laget en oversikt til deg med de beste innen ulike kategorier, slik at valget blir enklere! Vi har inkludert 9 forskjellige maskiner, som alle har sine fordeler. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
Kenwood FPM810
Denne foodprosessoren har blitt utnevnt til beste kjøp av flere ekspertkilder, som blant annet BBCgoodfood.com. Her får man en allsidig foodprosessor som kan brukes til alt fra pisking, hakking, snitting og elting.
SJEKK PRISEN →
Sage The Kitchen Whizz Peel and Dice
Sage The Kitchen byr her på en helt suveren foodprosessor, som innehar de egenskapene som kreves for å være en virkelig god foodprosessor. Den har mange funksjoner, men er fortsatt enkel å bruke.
SJEKK PRISEN →
Cuisinart kompakt foodprosessor
Om du trenger en enkel foodprosessor til hverdagens oppgaver som å hakke grønnsaker eller rive ost, er denne modellen fra Cuisinart et godt alternativ. Den lave prisen gjør den til et godt valg for deg som trenger en foodprosessor som kan brukes til hverdagsmat uten at det koster skjorta.
SJEKK PRISEN →
Magimix 5200XL
Er du glad i å bake kan denne modellen fra Magimix være en god innvestering. Den følger med ulike boller opp til 3,6 liter - samt bla. eltekrok, visp og slikkepott.
SJEKK PRISEN →
Magimix 4200XL
Dette er en billigere versjon enn 5200XL, samt at den er mindre og enklere å oppbevare. Modellene fra Magimix kommer med 30 års garanti, og alt utstyret tåler oppvaskmasking.
SJEKK PRISEN →

1. Kenwood FPM810 – Testvinner

SJEKK PRISEN →

Klar testvinner
Kenwood FPM810 har blitt anmeldt av flere ekspertkilder, som alle gir høy score og er tydelig imponerte. Dette på grunn av maskinens allsidige tilbehør samt at den er veldig enkel i bruk. 

Allsidig
Det hadde kanskje vært enklere å nevne hva denne foodprosessoren IKKE kan gjøre, ettersom lista over hva den kan gjøre er såpass lang. Den knekker ikke egg, men den visper egg, folder det inn i sukker for å lage marengs, og blander det inn i kakedeig. Den skreller ikke grønnsaker, men kutter, hakker, river og skjærer dem på mange måter. Den kan elte brøddeig, viske væske og blande smoothier, supper og deiger. 

Smart design og funksjoner
Denne foodprosessoren har en rekke tilbehør som hjelper deg fullføre ulike oppgaver på kjøkkenet, i tillegg har den innebygd vekt. Dette gjør kjøkkenjobben enklere, du kan veie alle ingrediense i bollen uten å måtte fra frem kjøkkenvekta. Når maskinen ikke brukes kan alt tilbehøret puttes i oppbevaringsboksen som følger med – veldig kjekt å ha alt på et sted! 

Hastigshetssystem

Maskinen kommer med 8 ulike hastigheter, du kan velge den som passer best til hvert tilbehør og ingrediens. Den følger også med en automatisk hastighetsfunksjon, som automatisk velger den riktige hastigheten. Du har altså valget mellom å ta valget selv om du vil ha ful kontroll, eller la maskinen ta seg av jobben.

Dual Drive
Kenwood FPM810 kommer med et Dual Drive-system. Dette utrolig praktiske systemet gjør det mulig for både en foodprosessor og blender å kjøre på samme plattform, den er nemlig utstyrt med to drev. Slik sparer du masse plass på kjøkkenbenken, og det sparer deg også masse plass.

Oppsummert
Foodprosessoren kommer helt på topp fordi den ligger i mellomsjiktet når det kommer til pris, og innehar mange av kvalitetene man ser etter i en foodprosessor. Det finnes dyrere modeller for de som vil ha det beste av det beste, og billigere modeller for deg som ikke trenger alle funksjoner. Vil du derimot ha en topp standard foodprosessor som kan ta seg av det meste på kjøkkenet, er Kenwood sin modell noe for deg.

LES MER →


2. Sage The Kitchen Whizz Peel and Dice – Også helt i toppsjiktet

SJEKK PRISEN →

En av de beste
Sage The Kitchen sin Wizz Peel and Dice byr på en rekke muligheter, og er en av de beste på markedet. Den lar deg kjapt skjære, hakke og kutte. Den får kuttingen av tøffe ingredienser som nøtter til å virke enkelt og sømløst.

Imponerende balanse mellom styrke og stil
Basen på maskinen er laget av en stor støpt metall kule og ser tøff og stilig ut.  Liter og milliliter skalaer på sidene gir en nyttig veiledning for mengden mat du bearbeider, og hvor nær du er de maksimale fyllingsnivåene. Hvor mye plass denne maskinen vil oppta på kjøkkenet, avhenger av hvordan du teller. Basisenheten har et fotavtrykk ikke mye bredere enn blandeskålen som sitter på den.

Brukervennlig
Til tross for en imponerende liste av funksjoner er den svært enkel i bruk. Komponentene klumpes sammen jevnt, og kontrollene er begrenset til en av / på-knapp, start / pause, puls og en varighetsvelger ved siden av en LCD-skjerm som gir behandlingstiden i minutter og sekunder. Dette gjør prosessoren spesielt enkel for nybegynnere.

Oppsummert
Denne supre modellen fra Sage The Kitchen ligger helt klart på toppen av lista, men den kommer til en stivere pris enn Kenwood sin. Har du råd til og investere en del i maskinen din anbefales denne absolutt – her får du masse funksjoner pakket inn i en enkel og brukervennlig foodprosessor. Den takler alle oppgavene sømløst og kjapt, og bråker veldig lite. Med får du også oppbevaringsboks til alt tilbehør.

LES MER →


3. Cuisinart kompakt foodprosessor – Enkel til hverdags

SJEKK PRISEN →

Best blant de enkle modellene
Er du ute etter en enkel foodprosessor som kun skal ta seg enkle oppgaver eller brukes sjeldent, er Cuisinart sin kompakte maskin et smart valg. Kapasiteten er under 2 liter, noe som er lite sammenlignet med andre prosessorer, men den takler allikevel de fleste oppgaver.

Hverdagsoppgaver
Denne vil nok slite med de tøffeste oppgavene, men er super til hverdagsoppgaver som grønnsakshakking og osteriving. Trenger du blande sammen dip fort? Vispe sammen en kakedeig i full fart? Da funker denne flott.

Spesifikasjoner
Den kommer med flere kniver for en rekke funksjoner, og to boller, en på 0,7 liter samt en på 1,9 liter. Foodprosessoren har ulike hastighetstrinn, samt en pulsfunksjon. Sugekopp-føtter gjør at den holder seg trygt på plass. 

Oppsummert
Denne lette foodprosessoren er kompakt, men innehar de funksjonene du trenger til hverdags. Det bør dog nevnes at den kommer uten mye tilbehør, så denne er for de som vil ha noe helt grunnleggende. Denne rengjøres lett, og de løse delene går trygt i oppvaskmaskinen. Her får du god valuta for pengene.

LES MER →


4. Magimix 5200XL – Best til baking

SJEKK PRISEN →

Ideell for bakere
Magimiz 5200XL scorer høyt hos brukere på deig- og bakverksbehandling. Den medfølgende eggevispen er perfekt til baking, og den kommer også med en rekke annet kjekt tilbehør, som sitruspresse, eltekniv  og slikkepott.

Praktisk med flere størrelser
Maskinen kommer med boller i 3 ulike størrelser, og den minste kan taes i mikrobølgeovnen. Praktisk om du for eksempel skal varme barnemat. 

Styrke
Den har en sterk, stillegående motor. Motoren arbeider kun med èn hastighet og regulerer automatisk kraften utifra arbeidet som skal utføres. Dette enkle motorsystemet gjør maskinen svært brukervennlig – du slipper å tenke på og justere kraften, maskinen tar seg av dette arbeidet helt selv.

Bra samling av tilbehør
I tillegg til ovennevnte utstyr kommer den også med bla. kniver laget av fransk kvalitetsstål, oppskriftsbok og en blenderring. Blenderringen er perfekt dersom du skal knuse is eller lage deg en smoothie.

Oppsummert
Utsstyrssamlingen som følger med gjør dette til en allsidig maskin som passer spesielt godt for deg som elsker å bake. At hastigheten justerer seg selv kommer an på brukeren om er en fordel eller ulempe. Vi tenker det er praktisk og sparer deg energi, så du kan fokusere på en ting: lage god mat!

LES MER →


5. Magimix 4200XL – Enkel oppbevaring og vedlikehold

SJEKK PRISEN →

En billigere versjon
Magimix er et godt og anerkjent merke, og dersom du vil ha en Magimix maskin men ikke er villig til å betale for 5200XL-modellen har de heldigvis også 4200XL, en billigere og mindre versjon.

Tar lite plass
Denne er som sagt mindre enn ovennevtne modell, og oppbevares mye lettere. Den følger fortsatt med 3 boller og et vidt utvalg tilbehør. Tilbehøret kommer med en oppbevaringsboks, så det enkelt kan stues vekk når den ikke brukes. Foodprosessoren bråker også mindre enn den større utgaven.

Lengst garantitid
Begge Magimix maskinen kommer med 30-års garanti, som er lenger enn noen andre i testen. Dette er et stort pluss, og tegn på at Magimix stoler på maskinene sine. Alt det øvrige tilbehøret kommer med 3 års garanti.

Oppskriftsbok
Magimix modellene kommer også med en oppskriftsbok! Trenger du inspirasjon på kjøkkenet inneholder den over 100 oppskrifter du kan teste ut sammen med maskinen, kanskje får du en ny favorittrett?

Oppsummert
Som ovennevnte 5200XL er dette en kvalitetsmaskin, men denne modellen kommer i et enklere format. Synes du den andre er for stiv i pris eller tar for mye plass, men har latt deg imponere av Magimix sine kvaliteter, er denne noe for deg.

LES MER →

 


6. Kitchenaid A FP II – For de erfarne

SJEKK PRISEN →

For de godt bevandrede på kjøkkenet
Denne Kitchenaid modellen har størst kapasitet av alle på testen, med 4 liter. Den takler å jobbe med store mengder på en gang, og passer derfor best for deg som lager mye mat på en gang. Den veier også mest, derfor er den ikke for deg som vil ta frem maskinen i ny og ne, heller deg som skal bruke den på daglig basis.

Utstyret du trenger
Den kommer med en imponerende samling av tilbehør: Blad, padle, terningssett, visp, finskiver, kursskiver, grovt rivjern, sitruspresse og deigverktøy. Hva mer trengs for å lage et fullverdig måltid? Brukere melder om at den presterer godt på alle oppgaver, og jobber effektivt.

Nydelig design
Kitchenaid er populært for designet sitt og denne modellen er stilig: et klassisk utseende med en fin rødfarge som vil ta seg nydelig ut på kjøkkenbenken! Den har et retropreg som tar seg veldig bra ut.

Oppsummert
Lager du mat hver dag, enten på profesjonelt nivå eller bare som hobby? Dersom du leter etter en foodprosessor som skal stå fremme på kjøkkenbenken til enhver tid, klar til å hjelpe deg med å uføre alle slags blande- og skjæreoppgaver på kjøkkenet er denne lur. Den er tung og kan ikke pakkes vekk lett – men hva gjør det når den er så fin at den tar seg perfekt ut på kjøkkenbenken?

LES MER →

 


7. Bosch MCM3501M – For deg på budsjett

SJEKK PRISEN →

Det rimeligste alternativet
Denne Bosch-prosessoren er det billigste alternativet i vår oversikt og er ideell for deg som er førstegangskjøper. Til rundt en 1000-lapp er det perfekt for deg som er på budsjett, men ikke vil lav pris skal ha konsekvenser for kvalitet. Modellen er utstyrt med en motor på 800 watt og har 50 forskjellige funksjoner.

Gjør matlaging enklere
Denne foodprosessoren kan brukes til å blende, finhakke, kutte, skjære, male, piske og mer. Den kan til og med male kaffebønner! Brukere nevner at den gjør matlagningen enklere, og Bosch sier den er produsert for å være en hjelpende hånd på kjøkkenet.

Funksjoner
Maskinen kommer med to forskjellige hastigheter. Du kan slik justere hastigheten etter ingrediensene du bruker. Bollen som følger med er på 2,3 liter, så du får plass til mye. Den har gummiføtter av sugeføtter, så den står stødig på kjøkkenbenken. Maskinen starter ikke før lokket er satt ordentlig fast, som byr på høyere sikkerhet under bruk. De avtagsbare delene tåler oppvaskmaskin. 

Oppsummert 

Hos goodhousekeeping.com nevner de at denne presterte godt på de fleste oppgaver. Den slet på noen av de tøffere oppgavene, og er derfor ideell for deg som trenger noe enkelt og rimelig. Her får du allikevel mye for pengene, og passer kanskje ekstra fint for deg som bor et sted med mindre oppbevaringsplass. Studenter vil for eksempel nyte ekstra godt av denne.

LES MER →

 


8. KitchenAid 3.L – Bråker minst B

SJEKK PRISEN →

Er det viktig for deg at den er stille? 

I ulike tester har denne modellen fra KitchenAid kommet best ut når det gjelder en maskin som bråker så lite som mulig. Vi vet alle hvor mye støy en foodprosessor kan gi fra seg, og er det viktig for deg at den høres så lite som mulig så kan denne være noe for deg. Kanskje bor du med mye familie eller romkamerater og vil plage de så lite som mulig mens du lager mat? 

Takler harde ingredienser
Det er omtrent ingenting denne maskinen ikke klarer. Takket være et ekstra bredt påfyllingsrør tar den imot både store og små ingredienser. Med får du masse standardtilbehør: 2 skåler i 0,95 og 3,1 liter, påfyllingsrør, rør i tre deler, ekstern justerbar deleplate, 3 knivblader, vendbar riveplate, visp, spatel og oppbevaringsboks. 

Står stødig
Maskinen veier 7,8 kg. Dette kan være både positivt og negativ. På den ene siden vil den tå stødig og sikkert, den vil ikke flytte på seg når du først er i gang. På den andre siden vil det gjøre den veldig tung å flytte på. Derfor bør du planlegge godt hvor du plasserer den, og passe på at du faktisk har plass til den før du kjøper den.

Design
Designet er i det velkjente KitchenAid designet, som ser stilrent og fint ut. Modellen vi har valgt å trekke frem i oversikten kommer i en nydelig creme farge, som gir gode assosiasjoner. Får nesten lyst til å bake bare av å se på modellen? Den kommer også i sølv, rød og svart.

Oppsummert
Enda et godt KitchenAid-produkt, som med alle dets funksjoner imponerer med det lave støynivået. Den skal takle både små og store, myke og harde ingredienser – og kommer i det stilfulle velkjente KitchenAid-designet.

LES MER →

 


9. Cuisinart Mini Foodprocessor – Liten og kompakt

SJEKK PRISEN →

Mini-modell
Dersom tanken på og dra frem en hel foodprosessor kun for å tilberede en liten mengde mat gjør deg demotivert til å lage mat i det hele tatt, er denne mini-prosessoren fra Cuisinart en ideell løsning. Smal nok til at den kan sitte permanent på benkplaten uten å ta opp en forstyrrende mengde med pass, men også lett nok til å pakkes vekk på null komma niks.

Design
Denne modellen er mer enn bare enn forkrympet versjon av en tradisjonell foodprosessor, Cuisinart har kommet med smarte løsninger for å bygge en mindre prosessor. I stedet for flere vedlegg kommer den med ett sett med kniver som har to funksjoner – den skarpe siden spinner en vei for å hakke mat mens den stumpe kanten snurrer i motsatt retning for å male. Knappene på frontpanelet er også paret tilbake til disse tvillingfunksjonene. 

Svært praktisk i bruk
Den består av bare tre deler i tillegg til baseenheten, så den blir samlet og rengjort langt Raskere enn de større modellene. et par hull i lokket gjør at væske kan helles inn mens maskinen går uten å måtte stoppe bladene. En medfølgende mini-spatula gjør det lett for deg å skrape bollen etter hakking eller sliping, mens bladene holder seg på plass selv når bollen er tippet opp, så det er ikke nødvendig å ta dem ut hver gang du heller – ideelt hvis du behandler flere batcher av samme mat. Den er også utrolig lett på 1,2 kg og enkel å flytte rundt på kjøkkenet eller oppbevare i et skap.

Oppsummert
Denne inkluderte vi i oversikten vår for deg som ikke har plass til en tradisjonell, større foodprosessor. Kanskje bor du på hybel, eller du vil kunne frakte med deg maskinen lett fra sted til sted? Dette er en god mini-foodprosessor. Den kan ikke erstatte de større modellene med tanke på ferdigheter og funksjoner, men Cuisinart har gjort en god jobb når det kommer til å få mye ut av en liten maskin. I tillegg har den en attraktiv pris, den kommer den til under tusenlappen – og til den prisen når den absolutt forventningene.

LES MER →

 


 

Hekksaks: Her får du våre 7 favoritter (2021)

Kaffemaskin: Her finner du våre 8 favoritter (2021)

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: