Fiskesnelle Sammenligning: Her er våre 7 favoritter for 2021

fiskesnelle test

Når du skal fiske på havet skiller man gjerne mellom trollingsnelle og havfiskesnelle. Men hva er egentlig forskjellen? Jo, forskjellen ligger som regel i at trollingsnelle ofte kommer med en linefører og et telleverk, men det gjør ikke havfiskesnellene. Det gjør at trollingsneller kan kontrollere fiskingen bedre, men passer seg mindre på tyngre fiske på dypt vann. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

BILDE PRODUKT
Daiwa Sealine SG LC3B47
Beste fiskesnellen på markedet for allsidig bruk. Denne leverer god kvalitet, praktisk og brukervennlige funksjoner. I tillegg til dette har den en god funksjonalitet med en egen lineteller. Perfekt for trollingfiske.
SJEKK PRISEN →
Okuma Makaira Spinning 30000
Om du trenger en virkelig solid snelle for havfiske så er dette den perfekte snellen for deg. Dette er en snelle som tåler en trøkk og som lett lar deg dra opp de største fiskene. Smidd i aluminium er det ingen tvil om at dette er et virkelig kvalitetsprodukt.
SJEKK PRISEN →
Daiwa Tanacom 1000
En elektrisk snelle er kanskje noe du trodde var tull, men dette er faktisk blant markedets mest populære sneller. Med justerbar brem et flott design og fantastisk kvalitet er dette et utrolig flott kjøp.
SJEKK PRISEN →
Shimano TRN 200 G
Shimano har alltid levert gode fiskesneller. Denne fiskesnellen er intet unntak og leverer topp kvalitet til en prislapp de fleste kan tåle. Gode materialvalg og ikke minst et godt design gjør at denne vinner mest for pengene.
SJEKK PRISEN →
Okuma Magda Linecounter MA-20DT
For folk som ikke har fisket mye før er det ofte skremmende å måtte kjøpe en dyr snelle. Derfor er dette den perfekte snellen for nybegynnere, og selv om snellen er betydelig billigere enn sine konkurrenter. Betyr ikke dette at det er en dårlig snelle.
SJEKK PRISEN →

1. Daiwa Sealine SG LC3B47 – Vår favoritt

SJEKK PRISEN →

Perfekt for trolling
Denne fiskesnellen levert av Daiwa er spesielt designet for trolling. Dette er en relativ generell form for fiske og denne snellen vil derfor kunne brukes til mange forskjellige typer fiske.

Enkel i bruk
Denne snellen er priset for sin enkelhet. På grunn av dette vil den passe godt til alt fra krevende til enkelt fiske i både hav og innsjøer. Det er nemlig lite som er verre enn en komplisert snelle om man er ute i røft vær og driver krevende fiske. Når dette er sagt betyr ikke dette at denne snellen mangler funksjonalitet.

Gode funksjonaliteter
Denne snellen innehar en del gode og ikke minst praktiske funksjonaliteter som gjør den til en vinner. Den har blant annet en innebygget lineteller. Denne vil da enkelt telle antall fot med line du har ute. For mange vil dette være kritisk om ikke enormt praktisk når man driver trolling.

En annen funksjon er en automatisk selv engasjerende clutch. Dette vil spare deg for mye krefter og generelt sett gjøre fisket langt enklere. Det blir ganske enkelt en mindre ting å tenke på og du kan fokusere på å dra i land dagens fangst.

Høy knarrlyd
Dette vil for noen virke som en gimmick. For andre er det forskjellen på en skikkelig snelle og noe billig drit fra en matbutikk. Man kan sammenligne det med en sykkel med en høylytt kassett. Den flotte lyden oser kvalitet og for mange er dette svært viktig. I dette tilfellet er det låsemekanismen i snellen som kontinuerlig lager denne høye knarr lyden.

Gode materialer
Selve snellen er maskinert ut av en enkelt blokk av aluminium. Dette betyr at du vil få en snelle med lav vekt som ikke minst er svært sterk. Det er lite som er kjipere enn en snelle som blir ødelagt idet man haler inn dagens fangst. Det at det er brukt skikkelige materialer i denne snellen er derfor kritisk.

LES MER →


2. Okuma Makaira Spinning 30000 – For havfiske

SJEKK PRISEN →

For de store fiskene
Om du skal ut på sjøen for å fange de virkelig store fiskene er det helt essensielt med en snelle som tåler en trøkk. Denne snellen i Makaira serien er en av de aller beste modellene på markedet for havfiske og har igjen og igjen vist hvor robust den er. Den er også utstyrt med en rekke smarte funksjoner for å la deg få den optimale fiske opplevelsen.

Utstyrt med anti reverse system
Denne snellen er utstyrt med et anti reverse system for at den skal kunne levere maksimal styrke og pålitelighet. Dette systemet er perfekt for deg som skal ut på det store havet. Et problem som ofte oppstår med dårlige havfiskesneller er at de vil begynne å gi etter dersom fisken er for stor. Dette vil igjen resultere i at du ikke vil kunne greie å sveive opp den store fisken. Det finnes ingenting som er verre enn å måtte kutte snøret fordi snellen slutter å fungere.

Kvalitet i alle ledd
For å sørge for at denne snellen skal være langvarig er det gjort en rekke lure tilpasninger. En av disse tilpasningene er at snellehuset er vanntett. Et vanntett snellehus sørger for at det ikke vil kunne bli rust oppbygning inni snellehuset. Denne snellen er også utstyrt med en solid bøyle i aluminium, som sørger for at snellen skal kunne tåle alle type påkjenninger.

LES MER →


3. Daiwa Tanacom 1000 – Elektrisk fiskesnelle 

SJEKK PRISEN →

Det utenkelige funker som bare rakkern
For bare noen få år siden kunne man bare le av tanken om en elektrisk fiskesnelle. Mennesker har fisket så lenge man kan huske og aldri trengt noen elektrisitet til det. Nå har vi det her. En elektrisk snelle fra Diawa. Etter den første Tanacom modellen kom til markedet har etterspørselen skutt i været. Men hvorfor skal man egentlig ha en elektrisk snelle? Og er det noe bedre enn en vanlig manuell?

Elektrisk motor er helt revolusjonerende
Dersom du er blant de som fisker mye vet du at det å fiske lenge ofte kan bli både slitsomt og vondt i lengden. Armene verker, fingrene svir og du får blemmer og såre muskler. En elektrisk motor i snellen sparer deg for dette. Ved å trekke snører på elektrisk sørger du for en jevn og pålitelig bevegelse som gjør det både tryggere og bedre enn noen menneske hadde klart.

Vann og strøm er ikke noe problem her
Når man skal ha elektriske ting i nærheten av vann, og særlig saltvann kan det fort bli krøll. Særlig fiskeutstyr blir veldig vått og vannet trenger seg inn overalt i utstyret. Da er det godt at den elektriske snellen fra Daiwa er vanntett og laget av solid aluminum som sørger for en fantastisk kvalitet over langvarig bruk. Aluminium leder heller ikke strøm og er derfor et utmerket materiale i kombinasjon med elektrisitet og vann.

Justerbare bremser i snellen
Å kunne justere bremsen er et absolutt må ha krav, på absolutt alle sneller. Med denne flotte snellen får du faktisk bremsekraft helt opptil 20 kg. Å ha en høy bremsekraft er bra for å kunne sliten fisken ordentlig ut, noe som er særlig viktig på de store. Den har også en egen bryter slik at du kan justere bremsen mens du drar opp fisken.

LES MER →


4. Shimano TRN 200 G – Mye for pengene 

SJEKK PRISEN →

Kvalitetsprodusent
Shimano har alltid levert gode fiskesneller. Denne snellen er intet unntak og lever akkurat den kvaliteten du forventer. Denne snellen leverer denne kvaliteten til en pris de fleste kan tåle og er derfor vinner av kategorien mest for pengene.

Passer til variert havfiske
Denne snellen har en svært høy utveksling og egner seg derfor godt til variert havfiske. I tillegg til den høye utvekslingen leveres den med et korrosjonsbestandig hus i XT-7 grafitt og rustfritt stål. Dette gjør at snellen ikke vil ruste eller korrodere ute på havet.

Lav vekt
Det er slitsomt å ha et fiskeoppsett som veier alt for mye. Når det er sagt er det viktig at det er solid nok for den fangsten man ønsker. Denne snellen veier bare 375 g og er derfor ansett som en relativt lett snelle. Når det er sagt er den fortsatt svært solid, dette på grunn av designet og materialvalget som er brukt i denne fiskesnellen.

God senekapasitet
Denne snellen innehar en kapasitet til å ha hele 360 m med sene på spolen. Dette er svært bra, særlig tatt i betraktning at det er en relativt lett og liten snelle. Vi ser derfor at Shimano har utnyttet et godt design for å lage en effektiv snelle.

Spole av aluminium
Denne spolen er laget av aluminium. Det betyr at den er svært lett samtidig som den er solid. En lav vekt på spolen er viktig for å gjøre det lettest mulig å snurre inn senen. Har du en spole med høy egenvekt vil du raskt merke at det er langt tyngre å spole inn senen.

LES MER →


5. Okuma Magda Linecounter MA-20DT – Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Perfekt for nybegynnere
Om du ikke har fisket mye før og derfor er noe redd for å investere i en dyr snelle, så er dette den perfekte snellen for deg. Dette er en snelle som er lett å bruke noe som gjør at alle uansett erfaringsnivå kan benytte seg av den. Den egner seg perfekt for trolling og annet lett havfiske. Om du derimot er på jakt etter en snelle for å fiske etter store havmonstre så er ikke dette snellen for deg. Dersom du er på utkikk etter en snelle for de store fiskene anbefaler jeg at du ser på Okuma Makaira Spinning 30000.

God pris betyr ikke dårlig kvalitet
Det at prisen på denne snellen er betydelig lavere enn mange av sine konkurrenter, betyr ikke at denne snellen er dårlig. Denne modellen er produsert av kvalitetsmerke Okuma som alltid leverer svært godt fiskeutstyr. En av funksjonene som følger med denne snellen og som viser dens kvalitet er dybdemåleren. Denne fiskesnellen er nemlig utstyrt med en dybdemåler i fot, som alltid vil vise deg hvor dypt din krok ligger.

Produsert i kvalitetsmaterialer
Selv om denne snellen ligger på et relativt lavt prisnivå er den fortsatt produsert i svært gode materialer. Grunnen til at den er produsert i disse materialene er for at den skal kunne tåle vann godt, slik at du slipper å bekymre deg om rust oppbygning. Et problem som ofte går igjen med billige sneller er at det vil bli rustoppbygning på snellen. Dette vil igjen føre til at snellen får en redusert levetid og raskere vil kunne gå i stykker. En annen svært god egenskap ved denne snellen er at den har et selvsmørende girsystem. Et selvsmørende girsystem sørger for at snellen alltid vil gli godt og at snøret aldri vil lugge.

LES MER →

 


6. Penn Squall 50 Lever Drag – Pålitelig snelle med høy kvalitet

SJEKK PRISEN →

Kvaliteten er fantastisk
Å ha en snelle av kvalitet er helt essensielt når du skal fiske mye. Saltvann er en grobunn for rust og andre slitasjer på utstyret. Denne snellen er av en fantastisk kvalitet og kan brukes i lang lang tid fremover. Med knarrfunksjon, presisjonsfeste, stativ og gavler er dette er helt fantastisk kjøp om du er på utkikk etter en snelle av ypperste kvalitet.

Flott design
Design og kvalitet går ikke alltid hånd i hånd, men det gjør det i denne snellen fra Penn Squall 50 Leverer Drag. Skarpe kanter og moderne design preget av minimalisme gir denne et flott utseende. Tillegg er den både matt svart med detaljer i gull som gir det majestetiske og eksklusive designet. 

Versa-handle system for bedre sveiving
Å kunne justere sveiven på snellen er utrolig bra med tanke på draget i sveiet. Ved å dra den lengre ut sørget du for mer kraft i sveivet og større rotasjoner. Du kan også dra den lengre inn og få mindre rotasjoner og høyere frekvens. På den måte kan du helt selv tilpasse sveivingen etter din egen smak og preferanse. 

God vekt for enkel håndtering
Med en lett vekt på 780 gram er snellen utrolig god og gjør håndteringen av stangen i sin helhet lett og god. Med en lett vekt kan du få enkel kontroll og smidig manøvrering. Snellen har også to ulike modeller som gjør at du kan velge hvilken side du vil sveive. Dermed kan både høyre og venstrehendte bruke snellen.

LES MER →

 


7. Penn Senator 4/0 113H2 – Klassisk snelle

SJEKK PRISEN →

Klassisk design
Denne fiskesneller innehar et av de vakreste designene i denne kjøpsguiden. Den minner om en gammel, klassisk fiskesnelle. Når dette er sagt betyr ikke det at fiskesnellen har gamle funksjoner eller er dårligere enn de andre snellene i testen.

Dobbelt kulelager
Denne modellen innehar dobbelt kulelager. For noen vil kanskje det virke som en selvfølgelighet, men vi har sett en del modeller som bare leveres med et kulelager merkelig nok. Det at det har to kulelager vil medføre mindre slitasje og en friksjonsfri snelle.

Multi Disc-slurebrems
Dette er kanskje den viktigste funksjonen på en fiskesnelle. Det at man har mulighet for å justere hastigheten man ønsker at fiske skal få lov til å svømme. Dette er nemlig en av de aller viktigste teknikkene for å slite ut fisken. Derfor vil det være viktig å ha en fiskesnelle som innehar en god brems med variabel motstand. Denne fiskesnellen har en motstand som baseres på flere ulike disker. Det gjør at den holder godt i bruk og ikke minst så gir den deg en utrolig god kontroll.

Kvalitet som varer
Dette er et utrolig klassisk produkt som er designet for å vare en evighet. Dette i kontrast til mer moderne sneller som blir raskt ødelagt. Kjøper du denne fiskesnellen og bruker den til tenkt bruk (havfiske) vil du mest sannsynlig ha samme snellen resten av livet. Dette punktet er det som gjør denne fiskesnellen så høyt ansett hos havfiskere. 

I tillegg til den høye respekten den innehar, denne snellen har også vunnet flere IGFA game rekorder. Dette betyr at det er en snelle som brukes av proffene og som leverer under press og vanskelige forhold.

LES MER →

 


Ofte stilte spørsmål

Hvilke materialer burde en fiskesnelle være laget av?
En fiskesneller som er tiltenkt bruk på havet burde være produsert i materialer som ikke ruster eller korroderer. Det betyr rustfritt stål, ofte i kombinasjon med kompositter. I tillegg til dette aspektet er det viktig å kjøpe en snelle med materialer som er solid og tåler en støyt. 

Hvilken fiskesnelle burde jeg velge?
Det er fullt og helt avhengig av deg som fisker og ditt bruksområde. Er du ute etter en veldig solid havfiskesnelle må du gjerne opp en del i pris for å finne de aller beste snellene. Er du kun ute etter en enkel snelle for å fiske relativt små fisk er det ikke like kritisk med lang snørekapasitet og store og tunge materialer.

Er det kritisk å ha en snelle med lineteller?
Det å ha en lineteller er for mange viktig. Vår testvinner har denne funksjonen. Særlig ved trollefiske vil dette vise seg godt å ha. Vår anbefaling er at du følger ditt bruksmønster når du skal velge hvorvidt du trenger dette. Er du kun ute etter en enkel og billig snelle er kanskje ikke dette funksjonen du burde vektlegge. 

Kikkert test 2021: Disse 7 er folkets favoritter

Håndmikser test: De 7 beste på markedet i 2021

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

2 thoughts on “Fiskesnelle Sammenligning: Her er våre 7 favoritter for 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: