Feltseng: Våre 4 anbefalinger for 2021

Feltseng test

Å ligge ute eller inne på bar bakke kan fort bli både vondt å kaldt. Bakken suger varmen ut av deg og den er hard å ligge på. Det å kunne komme bare noen få cm opp fra bakken gjør utrolig mye på varmesiden selvom man kanskje ikke skulle tro det. En feltseng er i slike tilfeller en svært god løsning. Feltsenger er lette og gode å ligge på samtidig som de løfter deg nok opp fra bakken. Den lette formen gjør den enkel å oppbevare samt montere og flytte på. Det er en grunn til at både soldater og friluftspersoner elsker disse. I denne testen har vi tatt for oss noen av markedets beste varianter og funnet de beste til hvert bruk. Les mer for å lære hvilken feltseng akkurat du trenger. Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. 

For at du skal få mest mulig ut av å lese denne testen er det viktig at du tenker over hva du er ute etter i en feltseng. Dersom du skal på lange ekspedisjoner er det for eksempel viktigere for deg at vekten er lett. Om du derimot skal være stasjonær lenge kan du heller investere i en mer behagelig feltseng som veier litt mer. Det viktigste er at du gjør deg opp noen tanker rundt hvordan planlegger å bruke feltsengen.

BILDE PRODUKT
Helinox Cot One Convertible
Å ha en god seng å sove i er kanskje det mest grunnleggende elementet i nattesøvnen. Denne feltsengen har ikke vunnet vår testvinner pris for ingenting. Lett vekt og komfortabelt materiale gir deg gode forutsetninger for en lang og deilig søvn, overalt.
SJEKK PRISEN →
Helinox Lite Cot
Lettest i vekt
SJEKK PRISEN →
Campingaz Quickbed Double NP
En god nattessøvn trenger ikke være veldig kostbar, men noe må man ut med. Er du på utkikk etter en blanding mellom pris og kvalitet har du funnet rette feltseng. Denne modellen gir fantastisk kvalitet til en utrolig billig og god pris.
SJEKK PRISEN →
Exped MegaMat Lite 12 MW
Kvalitet og kvantitet er gjerne to motsetninger, men når det kommer til mengden søvn du får i denne sengen kan du trygt si ja takk til begge deler. Denne flotte sengen fra Exped er både tykk og utrolig behagelig.
SJEKK PRISEN →

1. Helinox Cot One Convertible – Vår Favoritt Feltseng

SJEKK PRISEN →

Viktig med en god natt søvn

Alle som har sovet mye ute før vet at dette ikke alltid er like behagelig. En vanlig situasjon på telttur er at du ofte slår telte opp over et sted du tror er flatt, men når du legger deg på liggeunderlaget ditt kjenner du at det er en hel del ujevnheter. Dette fører fort til at det tar lenger tid før du får sove og at søvnkvaliteten blir dårligere. Det er en grunn til at offiserene alltid sover på feltsenger mens de menige blir nødt til å bruke liggeunderlag. Med denne feltsengen er du garantert en god natt søvn uansett hvor du skulle være.

Ligger godt over bakken

Med denne feltsenger ligger du komfortabelt over bakkenivå. Dette gjør at du slipper å ligge på et ujevnt underlag, samtidig som det også gjør at du holder varmen bedre. Denne feltsengen har også en relativ høy bæreevne som gjør at den passer perfekt uansett hvor stor du er. Denne modellen har faktisk en bæreevne på hele 145 kg. Lengden på feltsengen er også på hele 190 cm, som gjør at den passer perfekt for de aller fleste. 

Relativt lett

Med en vekt på bare 2,3 kg er dette en relativt lett feltseng. Dette gjør at denne feltsengen passer perfekt på alle turer hvor du har litt ekstra plass i sekken. Dersom du skal på lange vinterekspedisjoner hvor vekt er svært viktig så ville jeg ikke anbefalt denne modellen. Dette er fordi at dersom du skal på svært krevende ekspedisjoner så er det faktisk viktigere med en lett oppakning en komfort. Om du derimot ikke skal på så krevende turer så vil dette være en perfekt feltseng. 

Oppsummering

Alt i alt vil jeg si at dette er den perfekte feltsengen for deg som verdsetter en god natt søvn. Om du skal på kanoturer, lavvoturer eller campingturer er dette den perfekte løsningen for å sikre ordentlig komfort. Denne modellen er derimot ikke perfekt for turer hvor vekt er et kritisk viktig element.

LES MER →


2.  Helinox Lite Cot – Lett i vekt

SJEKK PRISEN →

Viktig med lett vekt 

Når man skal på lengre teltturer eller ekspedisjoner er det svært viktig å ikke ha med seg for mye vekt. Det er lite som er verre enn å ha med seg unødvendige vekt når man skal gå lange dagsmarsjer. Med denne modellen kan man heldigvis få det beste av to verdener. Denne feltsengen veier nemlig ikke mye mer enn en kilo. Dette gjør at den lett får plass i enhver sekk og at den ikke veier mye mer enn et vanlig liggeunderlag. I motsetning til et vanlig liggeunderlag gir denne feltsengen alltid en vannrett flate og ligge på.

Garanterer en god natt søvn

I motsetning til vanlige liggeunderlag som ofte gir ubehagelige netter sørger denne feltsengen for at du alltid vil sove som en stein. Denne feltsengen kan garantere en god natt søvn ved at den leverer en vannrett flate å sove på. Det at du også ligger 13 cm over bakken gjør at varmetapet til omgivelsene blir mindre. Dette er viktig dersom du planlegger å bruke feltsengen om vinteren. Siden vekten på denne feltsengen er såpass lav finnes det ikke lenger noen gode unnskyldninger for å ikke ha med seg en ordentlig god seng på tur.

Relativ stiv pris

Sammenlignet med de fleste liggeunderlag så er denne feltsengen ganske dyr. Så dersom du bare trenger noe å sove på til en enkelt tur, så er nok ikke dette det beste alternativet for deg. Om du derimot er en av de som elsker å være ute på tur og har mange netter utendørs i løpet av et år, så er dette sengen for deg. Det du får med denne feltsengen er et kvalitetsprodukt som alltid vil garantere en god natt søvn, og som vil bli en trofast turvenn i mange år. 

Oppsummering

Alt i alt vil jeg si at dette er det perfekte alternativet for deg som setter pris på en god natt søvn. Denne feltsengen garanterer at du alltid vil sove godt, og med tanke på hvor lett denne sengen er vil den fint få plass i enhver sekk. Så dersom du er en av de som sover mye ute vil jeg helt klart anbefale deg å gå for denne modellen.

LES MER →


3. Campingaz Quickbed Double NP – Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

En billig pris og myk madrass

Om du ikke ønsker å bruke alt for mye på en myk og god madrass for å sove ute er dette helt klart et godt valg. Den oppblåsbare madrassen fra Campingaz er et utmerket valg både for campere eller venner på besøk. Med en gunstig pris og sikker bruk er dette et trygt valg for absolutt alle.

Spiralstruktur og double lock ventil

Ettersom madrassen er oppblåsbar er det ofte en utfordring med skarpe og spisse gjenstander som kan punktere madrassen. Dette har produsentene motvirket ved å lage madrassen i en sterk PVC som skal gjøre madrassen mer holdbar. Videre har madrassen double lock ventiler som forhindrer lekkasje under natten. Det er utrolig kjipt å måtte stå opp midt på natta for å blåse opp madrassen igjen, og det slipper du med denne. Videre har madrassen også en spiralstruktur som skal skape en bedre komfort når du sover. I tillegg til dette skal den også ha en bedre styrke og fasthet. 

Oppblåsbar for enkel håndtering

Uansett om du skal ha denne med eller bare oppbevares er det ett pluss at den kan blåses opp og rulles sammen. For de som er på reisefot gjør dette at den både er lett og enkel å ta med seg rundt omkring. Videre vil det også hjelpe med tanke på oppbevaring da den ikke tar særlig stor plass før den er oppblåst. 

Pris

Denne madrassen er nok ikke den aller beste på kvalitet og funksjonalitet, men den knuser i hvert fall de aller fleste på pris. Den ligger på rundt 599 og er med det et svært godt valg for de som ikke ønsker å bruke masse penger på en madrass. 

Oppsummering

Dette er madrassen for de som ser etter en lett og god madrass til en billig penge. For kun 599 kan du plukke opp dette knallkjøpet og nyte gode nattesøvner på en oppblpåsbar feltseng. Den er enkel å bruke samt settes opp og rulles sammen. Den kompakte formen gjør den også ideell å ha med på reise eller oppbevare på små steder. Uansett hva du skal bruke den til er det et godt og billig alternativ de aller fleste vil bli fornøyd med.

LES MER →


4. Exped MegaMat Lite 12 MW

SJEKK PRISEN →

Kvalitet i seng og i søvn

Det skal godt gjøres å sove godt og lenge i en dårlig seng. Du blir stiv og vond, vrir deg rundt og finner ikke roen. Ikke bare er det vanskelig å sove natten gjennom, men du bruker kanskje til og med noen timer på å faktisk sovne. Denne problemstillingen er nok ikke et issue for MegaMat 12 Lite modellen fra Exped. Det oppblåsbare monstret er både deilig å ligge på samt utrolig lett å sette opp og rulle sammen, det er rett og slett kvalitet i alle ledd. 

Luft gir varme

Du har kanskje hørt at du ikke skal ligge rett på bakken. Det er fordi bakken er kaldere enn deg. Som du kanskje også kjenner igjen fra naturfagen så vil all energi utjevnes. Det vil si at når du er kaldere enn bakken så vil kroppen din varme opp bakken, mens bakken vil kjøle ned kroppen. Lag på lag prinsippet kommer fra nettopp dette. Å ha et 12 cm tykt luft lag ned til bakken hjelper betraktelig. Denne luftlommen i madrassen fungerer nesten som en buffer og all varmen din vil derfor ikke forsvinner ned i bakken, men holdes i denne luftlommen i madrassen. Dette er utrolig bra for å holde på varmen samtidig som kroppen bruker mindre energi på å fryse, og derav en lengre og bedre søvn. 

Pumpesekk følger selvfølgelig med

Du ser kanskje på denne luftmadrassen og lurer på hvordan i all verden dine lunger skal kunne blåse opp dette beistet av en madrass. Vel, ikke vær bekymret. Denne feltsengen følger selvfølgelig med en pumpebag slik at du enkelt og raskt kan pumpe luft inn i sengen. Du fyller baggen med luft og ruller den sammen. Slik vil luften fra baggen presses inn i feltsengen, og den er ferdig oppblåst før du vet ordet av det. Ettersom den er oppblåsbar er den også ufattelig lett å ta med seg rundt om kring. Ved å tømme den for luft og rulle den sammen blir den liten og kompakt slik at du kan oppbevare den eller ta den med deg på enkelt vis. 

Prisen er helt grei

Som kjent er ikke kvalitet helt gratis. Denne flotte modellen fra Exped er ikke den billigste der ute, men heller ikke den dyreste. For litt under tre laken kan du sikre deg både denne utrolig flotte sengen og en lang og god nattesøvn, uansett hvor det måtte være. 

Oppsummering

Denne kvalitetsvinneren fra Exped gir deg både en god nattesøvn og en enkel jobb med å settes opp og rulles sammen. Videre så er den lett å ta med seg samt oppbevare dersom du skulle ønske å fjerne den fra der du sover på dagtid. Et ytterligere bonus er brukervennligheten. Den følger med en liten bag som gjør den enkel og effektiv å blåse opp. Til slutt er ikke prisen den aller beste, men heller ikke den verste. Dette er en overall utrolig fin madrass for deg som ønsker å sove andre steder enn i sengen din.

LES MER →


Pastamaskin test: Her er de 7 beste pastamaskinene 2021

 

Kullsyremaskin test: De 7 beste kullsyremaskinene 2021

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet.

2 thoughts on “Feltseng: Våre 4 anbefalinger for 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: