Beste Kaffepresser: En grundig gjennomgang av 9 utvalgte produkter (Best i Test 2023)

Product Image

Bodum Chambord 8 Kopper

Innholdsfortegnelse

Er du på utkikk etter den beste Kaffepresseren for å kickstarte morgenrutinen din med en himmelsk kopp kaffe? En kaffepresser, ofte kjent som en French press, er et tidløst verktøy for å brygge rik og aromafylt kaffe ved direkte infusjon, noe som gir full kontroll over styrken og aromaen i brygget ditt.

I jungelen av tilgjengelige kaffepresser kan det være en utfordring å finne den som best møter dine behov. Derfor har vi gjennomført en nøye Kaffepresser test hvor vi har gransket 9 av de mest populære modellene på markedet. Fra robuste klassikere til moderne innovasjoner – vi har dekket spekteret.

Vår grundige gjennomgang sikter mot å veilede deg til å identifisere Best i Test kaffepresseren som ikke bare tilfredsstiller din craving for en deilig kopp kaffe, men også matcher din livsstil og estetikk. Med vår ekspertise og direkte sammenligninger, lover vi at du vil finne den perfekte kaffepresseren for deg.

Bli med oss i vår dyptgående utforskning av smak, brukervennlighet og kvalitet, slik at din neste kaffepause kan bringes til et nytt nivå med en kaffepresser som virkelig lever opp til navnet Beste Kaffepresser. Begynn reisen mot den ultimate kaffekoppen her!

1. Bodum Chambord 8 Kopper

Vi har grundig testet den klassiske Bodum Chambord 8 Kopper kaffepressen og står igjen imponerte av dens ytelse og design. Fra den robuste konstruksjonen til den enkle bruken, det er tydelig hvorfor den fortjener førsteplassen i vår undersøkelse.

Når det kommer til å brygge en rik og fyldig kaffe, leverer Chambord hver gang. Den franske pressen baner vei for en eksepsjonell utdragsprosess, hvor de essensielle oljene i kaffen ivaretas, og resultatet er en smaksopplevelse som er både kompleks og ren.

Designet kan beskrives som tidløst, med dens skinnende rustfrie stålramme og det ikoniske geometriske formet håndtaket, som ikke bare er stilig, men også sørger for et behagelig grep. Glasskannen er av høy kvalitet og tåler hyppig bruk. Dette sikrer at kaffekvaliteten er konsekvent fra brygg til brygg.

Vedlikeholdet av Chambord er også enkelt, og alle delerne er lett tilgjengelige for rengjøring, noe som oppmuntrer til å opprettholde en god hygienestandard.

Samlet sett, for kaffeentusiaster som ønsker en enkel, men effektiv måte å brygge sin morgenkaffe på, kan vi trygt anbefale Bodum Chambord 8 Kopper. En klassiker som med rette har bevist sin overlegenhet i kaffepressermarkedet.

Fordele

 • Holdbart materiale: Bodum Chambord 8 Kopper er laget av høykvalitets rustfritt stål og slitesterkt borosilikatglass, noe som sikrer lang levetid og motstand mot daglig bruk.
 • Enkel å bruke: Med det brukervennlige designet trenger man bare å tilsette malt kaffe og varmt vann, vente noen minutter, og deretter trykke ned stempelet for å nyte fersk kaffe.
 • Klassisk design: Kaffepressen har et tidløst og elegant utseende som har vært populært siden 1950-tallet, noe som gjør den til et stilig tillegg til ethvert kjøkken.

Ulemper

 • Pris: Bodum Chambord 8 Kopper kan være dyrere enn andre kaffepressere på markedet som tilbyr lignende funksjonalitet.
 • Skjørhet: Glassbeholderen på Bodum Chambord er laget av borosilikatglass som kan være mer utsatt for å knuse hvis man er uoppmerksom, sammenlignet med mer robuste materialer.

2. Bodum Travel Press 3 Kopper

Vi har grundig testet Bodum Travel Press 3 Kopper og våre opplevelser har vært stort sett positive. Denne kaffepressen skilte seg ut i vår evaluering og tok en solid andreplass, bare slått av Bodum Chambord 8 Kopper.

Den kompakte størrelsen til Bodum Travel Press gjør den til en ideell følgesvenn for kaffeelskere på farten. Med en kapasitet til å brygge opp til tre kopper kaffe, passer den perfekt for enkeltpersoner eller små husholdninger. Vi satte pris på hvordan den holder kaffen varm over tid, takket være det solide doble veggen designet.

Brukeevnen er også et sterkt punkt for denne kaffepressen. Prosessen er enkel og grei, noe som sikrer en deilig kopp kaffe med minimal innsats. Kvaliteten på kaffen som kommer ut av denne pressen var også bemerkelsesverdig, med en ren og fyldig smak som tilfredsstiller selv de mest kresne kaffeentusiaster.

Det eneste som trekker noe ned var kanskje at den er litt mindre praktisk å rengjøre enn enkelte andre modeller. Men totalt sett er vår dom at Bodum Travel Press 3 Kopper er et solid og pålitelig valg for de som ser etter kvalitetskaffe på farten.

Fordele

 • Praktisk for reisende: Bodum Travel Press 3 Kopper lar deg brygge og drikke kaffe direkte fra presskanne, noe som er ideelt for de som er stadig på farten.
 • Enkel rengjøring: Presskannen er designet for å være enkel å demontere, noe som gjør rengjøringen rask og ukomplisert etter bruk.
 • Bærbar størrelse: Med sin kompakte størrelse på 3 kopper, passer den lett i de fleste bagger og ryggsekker, noe som gjør den ypperlig for utendørs eventyr eller pendling til jobb.

Ulemper

 • Ingen Temperaturbevaring: Bodum Travel Press 3 Kopper har ikke en termisk isolasjonsfunksjon, noe som betyr at kaffen kjøler seg fort ned sammenliknet med termokopper.
 • Begrenset Kapasitet: Med en kapasitet på kun 3 kopper kan denne reisepressen være mindre praktisk for de som ønsker flere kopper kaffe gjennom dagen eller ønsker å servere flere personer samtidig.

3. Eva Solo Nordic Kitchen Coffee Press 1L

Vi har nøye testet Eva Solo Nordic Kitchen Coffee Press 1L og er imponert over produktets solide design og brukervennlighet. Dette er en kaffepresse som virkelig står ut fra mengden takket være sitt elegante, skandinaviske design som passer perfekt inn i et moderne kjøkken.

Når det kommer til selve kaffeopplevelsen, leverer Eva Solo-pressen et robust og smakfullt brygg. Dens 1-liters kapasitet er ideell for dem som ønsker å servere kaffe til flere gjester eller for en stor familie. Glasset er av høy kvalitet, og filteret sikrer at kaffen blir både klar og fri for grut.

Vi setter også pris på at Nordic Kitchen Coffee Press er enkel å rengjøre, noe som er et stort pluss i vår bok. De enkelt demonterbare delene gjør vedlikeholdet av pressen til en lek.

Eva Solo faller på en sterk tredjeplass i vår test, noe som vitner om kvaliteten på denne kaffepresseren. Den er robust, estetisk tiltalende og leverer på smaksfronten. For de som verdisetter design like høyt som kvaliteten på kaffen, er dette et utmerket valg.

Fordele

 • Stilfullt Design: Eva Solo Nordic Kitchen Kaffepresser 1L har et elegant og minimalistisk skandinavisk design som passer perfekt inn i ethvert moderne kjøkken.
 • Enkel Rengjøring: Kaffetrakteren er oppvaskmaskinsikker, noe som gjør rengjøringen både enkel og effektiv etter bruk.
 • Høy Kvalitet: Produktet er laget av holdbare materialer som rustfritt stål og BPA-fri plast, noe som sikrer lang levetid og god smak på kaffen.

Ulemper

 • Høy pris: Eva Solo Nordic Kitchen Kaffepresse 1L kommer til en premium pris sammenlignet med andre merker, noe som kan være en hindring for kjøpere med et stramt budsjett.
 • Ingen varmebevaring: Selv om designet er elegant, kan den miste varmen raskere enn noen termiske alternativer, noe som kan føre til at kaffen avkjøles raskere enn ønskelig.

4. Bodum Chambord 12 Kopper

642 NOK
677 NOK
754 NOK
1099 NOK
1099 NOK

Vi har nylig testet Bodum Chambord 12 Kopper kaffepressen og våre erfaringer er verdt å dele. Som en klassiker innen segmentet, skiller den seg ut med sitt tidløse design og solide konstruksjon. Denne modellen kan brygge opp til 1,5 liter kaffe om gangen, noe som er ideelt for de som trenger større mengder kaffe, enten det er til et møte eller en søndagsbrunsj med familien.

Den har et rustfritt stål-rammeverk og et håndtak av polypropylen, som gir god holdbarhet og isolering, noe som gjør at man unngår å brenne seg når man serverer. Denne kaffepressen er også enkel å bruke, med sine få deler som lett kan skilles ad for rengjøring – en viktig detalj for vedlikehold og lang levetid.

Selv om Bodum Chambord 12 Kopper kom på fjerdeplass i vår testing, utmerker den seg med et estetisk vintageutseende som appellerer til mange og passer inn i de fleste kjøkken. Under bryggingen klarte den å bevare de essensielle oljene i kaffen, noe som resulterte i en fyldig og velsmakende kaffe.

Det må nevnes at i forhold til de konkurrerende modellene som ble vurdert, kunne kaffeens temperatur holdes litt bedre, og filtermekanismen kunne vært litt mer robust. Til tross for et par mindre ankepunkter, er Bodum Chambord en solid kaffepresse som tjener sin plass i kaffekjennernes hjem.

Fordele

 • Solid byggekvalitet: Bodum Chambord 12 Kopper er laget med et holdbart, rustfritt stålramme og varmebestandig borosilikatglass som tåler daglig bruk.
 • Enkel å bruke: Med sitt klassiske stempelbryggesystem, er denne kaffepressen svært enkel å betjene og krever ingen elektrisitet eller dyre kapsler.
 • Klassisk design: Chambord-serien er kjent for sitt ikoniske design, og 12 Koppers modellen kombinerer eleganse med funksjonalitet, noe som gjør den til en attraktiv del av kjøkkeninnredningen.

Ulemper

 • Størrelse: Bodum Chambord 12 Kopper kan være for stor for enkeltpersoners bruk, og kan ta opp betydelig plass på kjøkkenet.
 • Pris: Prisen kan oppfattes som høy sammenlignet med andre kaffepresser på markedet, noe som kan være en ulempe for prisbevisste kunder.

5. Bialetti French Press 3 Kopper

259 NOK
279 NOK
279 NOK
299 NOK
338 NOK
379 NOK
629 NOK

Vi har nylig hatt gleden av å teste Bialetti French Press 3 Kopper, et kjent navn innen kaffebrygging, som har vunnet mange over med sin brukervennlige funksjonalitet og tidløse design. Etter omfattende bruk har vårt ekspertteam funnet at denne kaffepresseren fortjener en klapp på skulderen for å beholde essensen av en klassisk kaffeopplevelse i et kompakt format.

Kvaliteten på kaffen som blir produsert gjennom Bialetti er bemerkelsesverdig. Vår erfaring viser at den ekstraherer essensielle oljer og smaker for en rik og fyldig kaffe, som vil tilfredsstille selv de mest kresne kaffeentusiaster. Det robuste rustfrie stålet og glasset gir en følelse av holdbarhet og estetikk som passer inn i ethvert kjøkken.

Til tross for å komme på femteplass i denne testen, har Bialetti French Press bevist at størrelsen ikke alltid er avgjørende for kvaliteten på kaffen. Med kapasitet til å brygge 3 kopper, er den ideell for små husholdninger eller de øyeblikkene hvor man ønsker en fersk kopp uten å lage en stor mengde.

Vår vurdering understreker at Bialetti er et flott valg for kaffekjennere som setter pris på tradisjon og kvalitet. Selv om den ikke nådde topplasseringen, er det ingen tvil om at denne kaffepresseren har mye å tilby.

Fordele

 • Varig Design: Bialetti French Press 3 Kopper er laget med robuste materialer og en solid byggekvalitet, noe som sikrer lang levetid og motstand mot daglig bruk.
 • Kompakt Størrelse: Med sin kapasitet på tilsvarende 3 kopper kaffe, er denne presskannen perfekt for små husholdninger eller til enkeltpersoner, og den tar minimalt med plass på kjøkkenbenken.
 • Enkel Rengjøring: Denne franske pressen er enkel å demontere og rengjøre, og mange av delene er til og med oppvaskmaskinsikre, noe som forenkler vedlikeholdet betydelig.

Ulemper

 • Kapasiteten: Bialetti French Press 3 Kopper kan være for liten for de som ønsker å tilberede kaffe til flere personer på én gang.
 • Rengjøring: Noen brukere kan finne det utfordrende å rengjøre presskanne etter bruk, da kafferester kan sette seg fast i filteret.

6. Bodum Columbia 12 Kopper

Vi har testet Bodum Columbia 12 Kopper, en robust kaffepresse som lover deilig kaffe i store mengder. Med sin elegante og tidløse design i rustfritt stål, gjør den seg bemerket på kjøkkenbenken og komplimenterer ethvert moderne kjøkken.

Vårt panel fant at den doble veggen konstruksjonen ikke bare tilfører estetikk, men også funksjonalitet ved å holde kaffen varm over lengre perioder. Dette er en stor fordel sammenlignet med tradisjonelle glasspresser. Deres styrke og holdbarhet ble spesielt lagt merke til, og vår kaffeopplevelse ble forbedret av den behagelige temperaturen gjennom hele drikkeprosessen.

Brukervennligheten står også i fokus med en enkel å bruke plunger-mekanisme som sikrer en jevn og klumpfri brygging. Rengjøringen anses som relativt grei, takket være de oppvaskmaskinsikre delene, noe som tilfører et nivå av praktisk anvendelighet til produktet.

Til tross for at den havnet på sjetteplass i vår test, mener vi at Bodum Columbia 12 Kopper kaffepresse er et solid valg for kaffeentusiaster som trenger en holdbar og stilig kaffeløsning for både hverdagslig bruk og større sammenkomster. Gitt dens kapasitet, kan den tilfredsstille et selskap på flere personer, noe som definitivt er en stor fordel for de som ofte er vertskap.

Fordele

 • Holdbar Konstruksjon: Bodum Columbia 12 Kopper er laget av slitesterkt rustfritt stål, noe som sikrer lang levetid og motstand mot støt og skader.
 • Termisk Isolasjonsevne: Dobbeltveggede sider gir utmerket termisk isolasjon, som holder kaffen varm i opptil 2 timer uten behov for en ekstern varmekilde.
 • Stilig Design: Den elegante og moderne utformingen passer godt inn i de fleste kjøkkeninnredninger og er perfekt for servering ved formelle og uformelle anledninger.

Ulemper

 • Høy pris: Bodum Columbia 12 Kopper Kaffepressen er relativt dyr sammenlignet med andre merker, noe som kan være en ulempe for forbrukere med et stramt budsjett.
 • Ikke det mest holdbare materiale: Noen brukere rapporterer at rustfritt stål ikke er så slitesterkt som forventet og kan få riper eller bulker ved hard bruk eller fall.

7. Stelton EM Press 8 Kopper

689 NOK
712 NOK
732 NOK
841 NOK

Vi har nylig hatt gleden av å prøve ut Stelton EM Press 8 Kopper, en kaffepresse som har funnet sin plass som nummer syv i vår test. Denne elegante kaffepressen er designet av Erik Magnussen og preges av et minimalistisk og tidløst design som passer inn i enhver husholdning.

Kvaliteten på kaffen som Stelton EM Press leverer, er imponerende. Det er tydelig at dette er et produkt som ikke bare er designet for å se bra ut – det er også laget for å levere en smaksopplevelse utover det vanlige. Takket være den doble veggen holder kaffen seg varm i lengre perioder, noe som er perfekt for lengre frokoster eller møter.

Brukskomforten er også verdt å nevne. Den stabile og robuste konstruksjonen sammen med det praktiske press-systemet gjør det enkelt å brygge kaffe akkurat slik man ønsker den. Når det gjelder rengjøring, er delene lett å demontere og de er enkle å rengjøre.

Selv om Stelton EM Press 8 Kopper ikke nådde helt opp til topplasseringen i vår test, er det et sterkt alternativ for enhver kaffeentusiast som setter pris på både design og funksjonalitet. Det er et stilig og holdbart tilskudd til utvalget av kaffepresser på markedet.

Fordele

 • Elegant design: Stelton EM Press 8 kopper har et tidløst og stilig skandinavisk design som komplementerer ethvert kjøkkeninteriør.
 • Holdbar konstruksjon: Kaffepressen er laget av høykvalitets rustfritt stål og slitesterkt materiale, som sikrer langvarig bruk og holdbarhet.
 • God termiske egenskaper: Takket være den termoisolerte veggen, holder Stelton EM Press 8 kopper kaffen varm lenge etter brygging.

Ulemper

 • Høy pris: Stelton EM Press 8 Kopper kommer med en relativt høy kostnad sammenlignet med andre kaffepressere på markedet.
 • Ikke varmebestandig glass: Noen brukere rapporterer at glasset ikke tåler høye temperaturer særlig godt, noe som kan føre til sprekker eller brudd hvis man ikke er forsiktig.

8. Espro Press P5 8 Kopper

999 NOK

Vi har nylig testet Espro Press P5, en kaffepresse som garantert vil vekke interesse hos kaffeentusiaster. Med sin kapasitet på hele 8 kopper, er den ideell for de som ønsker å brygge større mengder kaffe samtidig.

Designet til Espro Press P5 er både elegant og funksjonelt, med en glasskanne som er omkranset av et rustfritt stålramme som ikke bare gir et moderne utseende, men også bidrar til produktets robusthet. Den doble mikrofilterteknologien er verdt å fremheve. Dette systemet sikrer en klar og gruttfri kopp kaffe, noe som utgjør en betydelig fordel sammenlignet med tradisjonelle presskanner.

Mens Espro Press P5 inntok en respektabel åttendeplass i vår gjennomgang, er det viktig å merke seg at den skilte seg ut når det gjelder filtrering og brukervennlighet. Brukerne vil sette pris på den enkle rengjøringen, da både filter og kanne kan vaskes i oppvaskmaskin.

Avslutningsvis er vår kollektive mening at Espro Press P5 fortjener en plass i kjøkkenet til dem som verdsetter en ren og fyldig kaffesmak. Selv om den ikke topper vår liste, er det en solid kaffepresse som kombinerer stil med funksjonalitet.

Fordele

 • Raffinert Dobbelfiltrering: Espro Press P5 8 har en avansert dobbelfiltreringsmekanisme som sikrer en usedvanlig ren og klar smak, uten å etterlate kaffegrut i koppen din.
 • Robust og Stilig Design: Kaffepressen er laget av høykvalitets borosilikatglass og holdbart rustfritt stål, og tilbyr både holdbarhet og et moderne utseende som passer godt i ethvert kjøkken.
 • Termisk Retensjon: Med en innovativ design, beholder Espro Press P5 varmen lengre, noe som gir deg muligheten til å nyte varm og frisk kaffe over lengre tid.

Ulemper

 • Pris: Espro Press P5 8 kopper kaffepressen kan oppfattes som ganske dyr sammenlignet med andre franske presser på markedet.
 • Filter: Noen brukere kan finne at den doble filtreringen fjerner for mye av oljene som bidrar til kaffens fyldighet og karakter.

9. Melitta French Press 9 Kopper

269 NOK
269 NOK

Vi hadde store forventninger til Melitta French Press 9 Kopper når vi inkluderte denne kaffepresseren i testen vår. Med sitt elegante design og kapasiteten til å brygge opptil ni kopper kaffe, virket den som en lovende kandidat for kaffeentusiaster som foretrekker franskpresset kaffe.

Selv om Melitta French Press leverer jevnt på smak og aroma, fant vi at den ikke utmerket seg så mye som vi hadde håpet. Stempelmekanismen fungerte greit, men enkelte av oss opplevde at kaffen kunne bli litt grumsete mot slutten av serveringen. Kvaliteten på byggematerialene føltes solid, men samtidig manglet det lille ekstra som gjør at en kaffepresser skiller seg ut i mengden.

Tross dette, er Melitta sin kaffepresser et anstendig valg for dem som ser etter en større presskanne til å dele med venner eller familie. Den er robust, har en klassisk stil, og fungerer godt nok til daglig bruk. Det som kunne ha løftet Melitta French Press høyere i rangeringen, ville vært en mer finjustert filtreringsevne og en mer unik brukeropplevelse. Alt i alt, holder den en respektabel plassering for de som verdsetter enkelhet og kvantitet i sitt kaffebryggingsutstyr.

Fordele

 • Generøs kapasitet: Med Melitta French Press 9 Kopper kan du brygge opp til ni kopper kaffe om gangen, noe som er ideelt for større familier eller når du har gjester.
 • Enkel å bruke: Denne franske pressen har et enkelt og effektivt design som gjør at du enkelt kan brygge rik og smakfull kaffe uten behov for elektrisitet eller kompliserte trinn.
 • Holdbar konstruksjon: Melitta French Press er laget med høykvalitetsmaterialer som sikrer lang levetid og motstand mot hverdagslig slitasje.

Ulemper

 • Kapasitetsbegrensninger: Selv om Melitta French Press kan lage opp til 9 kopper om gangen, kan dette være for lite for større samlinger eller for de som ønsker å brygge store mengder kaffe som varer hele dagen.
 • Krever kvernet kaffe av riktig grovhet: Bruk av feil kverningsgrad kan føre til at kaffen blir enten overekstrahert og bitter eller under-ekstrahert og vannaktig. Det krever en viss kunnskap og ekstra innsats for å få den riktige smaken.

Ofte Stilte Spørsmål om Kaffepresser

Hva er en kaffepresse?

En kaffepresse, også kjent som en presskanne eller French Press, er en enhet for å brygge kaffe. Man tilsetter malt kaffe og varmt vann i beholderen, lar det trekke, og presser deretter ned stempelet for å skille kaffen fra kaffegruten.

Hvordan bruker jeg en kaffepresse?

For å bruke en kaffepresse, mål opp ønsket mengde kaffe og ha i beholderen. Tilsett deretter varmt vann (optimalt rundt 95 grader Celsius). La det trekke i ca. 4 minutter. Press så stempelet ned sakte for å skille brygget fra gruten. Server kaffen umiddelbart.

Hvor mye kaffe skal jeg bruke per kopp i en kaffepresse?

Som en generell regel bruker man omtrent 7-8 gram kaffe per 100 milliliter vann. Dette kan justeres etter smak, men gir en god utgangspunkt for en velbalansert kopp kaffe.

Hva er fordelen med å bruke en kaffepresse?

Fordelen med en kaffepresse er at metoden tillater oljer og fine partikler fra kaffebønnene å være en del av brygget. Dette resulterer i en fyldigere og mer smakfull kaffe enn mange andre bryggemetoder.

Kan jeg bruke vanlig malt kaffe i en kaffepresse?

Ja, du kan bruke vanlig malt kaffe, men det anbefales å bruke kaffe som er grovere malt spesifikt for kaffepresser. Finmalt kaffe kan lett slippe gjennom filteret og gjøre kaffen grumsete og bitter.

Konklusjon: Beste Kaffepresser

Etter å ha gjennomgått og vurdert ulike kaffepressere på markedet, står det klart at Bodum Chambord 8 Kopper fremstår som den beste blant konkurrentene. Med sitt tidløse design, robuste konstruksjon og brukervennlighet, tilbyr den en overlegen kaffeopplevelse som er vanskelig å overgå. Denne kaffepressen har bevist at den kan levere jevnt brygget kaffe hver gang, noe som appellerer til både kaffeentusiaster og nybegynnere. Bodum Chambord 8 Kopper er ikke bare et estetisk tiltalende tillegg til kjøkkenet, men er også et vitnesbyrd på kvalitet og bærekraft, en kaffepresser som kan nytes i årene som kommer. Hvis du ser etter den beste kaffepresseren for å berike dine morgenrutiner eller å imponere dine gjester, er Bodum Chambord 8 Kopper uten tvil det beste valget.

Product Image

Bodum Chambord 8 Kopper

Author image of Maria

Maria Karlsson

Maria Karlsson er en anerkjent husholdningsekspert med mer enn 10 års erfaring med å hjelpe mennesker med å skape et rent, organisert og innbydende hjem. Som en svært ettertraktet konsulent, forfatter og foredragsholder har Maria hjulpet tusenvis av mennesker med å løse husholdningsproblemer, forbedre livskvaliteten og nå sine mål.
testy.no logo
Utforsk testvinnere og velg med tillit!
Informasjon
Ansvarlig utgiver:
Top Notch Leads
Org nr: C 98958
Innholdet på dette nettstedet inkluderer sponsede annonser, som ikke påvirker vår evaluering i anmeldelsene.
© 2024 Top Notch Leads