Bellybåt Sammenligning: Våre 7 Favoritter (2020)

bellybåt-test

Bellybåt, en ny og spennende måte å fiske på. Dette har blitt veldig populært de siste 10 årene i land som England, Tyskland og USA. Nå ser man også en voksende trend i Norge blant sportsfiskere og fiskemiljø. Den innovative båten gjør det nemlig både mer effektivt, artigere og enklere å dra på fisketur.

En bellybåt er en oppblåsbar, enkel minibåt hvor en enten bruker føttene eller årer til å styre med. De er balanserte, har snedige oppbevaringsrom, de er enkle å ta med på tur, og setter deg i bedre kontakt med vannet.

Vi har sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som best passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

VÅRE favoritter

 • Godt balansert
 • Lett å frakte (Kan brukes som ryggsekk)
 • Lagd i Cordura (brukt av militæret)
SJEKK PRISEN →
 • Både stabil og smidig
 • Lagd i vinyl og PVC
 • Store praktiske lommer (vanntette)
SJEKK PRISEN →
 • Stor og balansert
 • Litt treig på vannet
 • Trygg og stabil
SJEKK PRISEN →


Bellybåt Test: For Alle Behov Og Budsjett

 

1. Outcast Fish Cat 4 Deluxe LCS – Vår Favoritt

Outcast-fish-cat

SJEKK PRISEN →

 

Toppmodell av høy klasse

Fish Cat-modellen har vært et innovativt tilskudd til markedet, og blir av flere forbrukere omtalt som Kongen av belllybåter. Med god kvalitet, lette vekt i forhold til størrelse og dens unike struktur som både gir deg høy stabilitet og mobilitet har den virkelig blitt et populært valg.

En designmessig fordel

Båten har en fordel i sitt design som gir deg kombinasjonen av stabilitet og smidighet. Slik som det ofte har vært tidligere har det enten blitt fokusert på å gi best mulig balanse på vannet, eller høyest mulig fart. Med større luftrom under fører, og sin spisse kant får bak får man den veldig jevn vektfordeling, samtidig som man kan bevege seg raskt og smidig.

Denne strukturen hjelper deg også i veldig stor grad om det er bølger på vannet, den spisse formen bryter nemlig bølger med minimal motstand, noe som gjør det enklere å ferdes på vannet i alle slags forhold.

Alltid full kontroll

I tillegg til å være mobil og stabil sitter man komfortabelt. Stolen er posisjonert litt høyere opp, slik at man alltid har full oversikt over omgivelsene. Man kan enkelt snu båten rundt, eller endre retning. Du har godt med rom å bevege deg på, både rundt beina og torsoen.

Høy kvalitet og praktisk oppbevaring 

Outcast er et kvalitetsmerke, kjent for å levere solide og slitesterke produkt. En er avhenging av å kunne stole på utstyret når man er ute på vannet i utfordrende forhold. Båten er lagd av to materier: Vinyl og PVC, dette er slitesterke og robuste elementer som tåler det meste. Her kan du også slepe båten langs land om du ønsker. Noe som er hendig om en for eksempel skal gå mellom to fiskevann.

Båten har to store vanntette lommer på hver sin side av førersetet, som er enkelt tilgjengelig. En kan også sette opp et brett foran fører, om en må endre agn eller ha arbeidsplass.

bære-bellybåt

Enkel i bruk

Nå til et tema som er viktig for mange, spesielt førstegangskjøpere, hvordan er den i bruk?

Fish Cat-modellen tar under 5 minutter å sette opp, og den kan enkelt fraktes på ryggen uten at du trenger å demontere den. Med på kjøpet får du med stropper som du kan bruke som ryggseler. Selv om modellen er stor så veier den kun 6,35 kilo.

LES MER →

 

Fordeler:

 • Enkel i bruk
 • Balansert og mobil
 • Meget solid
 • Tåler tøffe forhold

Ulemper:

 • Kostbar, men her har man topp kvalitet

2. Ron Thompson Max Float – Mye For Pengene

Ron Thomson Max Float

SJEKK PRISEN →

 

For ekstra balanse

Den romslige modellen fra Ron Thompson er en behagelig båt. Den sitter godt i vannet, den er bred og stabil. Sammenlignet med flere andre konkurrenter vil den kanskje ikke være den raskeste, man man sitter veldig godt og stabilt. Årsaken til dette er dens store bredde, og hvordan båten er konstruert. De store luftputene kommer ganske høyt opp når man er i vannet, som gjør at du sitter litt lavere.

Dette er veldig praktisk om en har mye annet å fokusere på mens man er ute på vannet, som for eksempel å dra inn fisk.

En rimelig modell

Med tanke på hva man får for pengene er det en hyggelig prislapp. Ron Thompson har i mange år levert konkurransedyktige priser på fiskeutstyr og andre redskaper.

Sammenlignet med flere av sine konkurrenter er modellen nokså billig, men den har fortsatt høy kvalitet, er praktisk i bruk og veldig komfortabel.

Kan brukes som ryggsekk

Slik som vår testvinner, kan denne modellen også brukes som en ryggsekk. Det følger med stropper som man fester på undersiden, så kan man gå med båten på ryggen. Den vil være litt tyngre enn andre modeller, men ikke betraktelig.

Den har også to lommer ved siden av føreren av båten. Disse er taktisk plassert litt på siden, slik at de ikke kommer i veien når man er aktiv, men man når dem når man ønsker.

Lagd i sterk Cordura

Cordura er et meget slitesterkt og beskyttende stoff som man finner i militærutstyr, støvler og ryggsekker. I Max Float finner man to lag av dette sterke stoffet. Og det er nettopp dette som gjør at man får mye for pengene ved modellen, Cordura er et relativt dyrt stoff ettersom det har så ettertraktede egenskaper.

LES MER →

 

Fordeler

 • Trygg og stabil
 • Slitesterk
 • Romslig

Ulemper 

 • Ikke så mobil på vannet
 • Litt tung

3. Berkley TEC Pulse Pro XCD – Stor Og Stabil

Stor-stabil

SJEKK PRISEN →

 

For deg som vil være trygg på vannet

TEC Pulse Pro er en stor, sikker og stabil modell, godt egnet den som vil sitte trygt på vannet. Den er nokså treig sammenlignet med konkurrentene, men her sitter man oppreist og trygt. Dette har mye med størrelsen og vekten å gjøre, det er en ganske stor og tung modell, som fortsatt er presis å styre med, men ikke nødvendigvis så mobil eller kjapp.

Dett er fordi den er bygd såpass flatt på vannet. Den bryter derfor ikke bølger så effektivt som de med en spissere tupp, men man flyter nærmest på dem.

Store vanntette sidelommer

Rett ved siden av seg så har man store, vanntette lommer med mye lagringsplass. Dette er veldig praktisk om man for eksempel skal på lang tur, eller være ute på vannet i en lengre periode. Selv om disse sitter nokså tett på fører av båten, så kan de brukes som skjerming fra vind og som armlene.

Solid og slitesterk

Båten er både stabil og pålitelig.
Den er lagd i 1680 Polyester, dette er et ganske kostnadseffektivt materie, men det er slitesterkt og har lang holdbarhet. Stoffer egner seg godt for sånn type bruk, og kan også slepe langs bakken uten at det skal ha noen påvirkning.

Ettersom det er brukt Polyester får man en rimelig modell, her også får man en god del for pengene.

LES MER →

 

Fordeler

 • Mye for pengene
 • Sikker og stabil
 • Stor

Ulemper

 • Tung og treig
 • Tar lang tid å sette opp
 • Bryter ikke så bra mot bølger

4. Kinetic Fish Hunter bellyboat pakke – Den Billigste Pakken

Full-pakke-Kinetic

SJEKK PRISEN →

 

Kompakt og lett 

Fish hunter serien fra Kinetic er kompakt, lett og godt egnet den erfarne fiskeren. Her får man også med bæresele som gjør båten om til en ryggsekk. Selv om den er lett, så har den gjennomtenkte strukturen mye å si for hvor stabilt den ligger i vannet. Den er både stabil og mobil, dette er egenskaper som er hendig å ha med seg om man fisker i ørretvann eller i elv. Med sin spisse U-form er den også lett å kontrollere i bølger eller i lett strøm.

Sitter veldig godt på ryggen

Modellen er lagd for å være praktisk å ha med seg på tur, før den er blåst opp sitter den nærmest som en ryggsekk. ryggstøtten og sitteunderlaget er også oppblåsbare, men hardere enn resten av båten. Slik kan man bære både ryggsekk og båt samtidig. Den lette vekten er gunstig om man skal bære langt.

Her får man et komplett sett – enkelt å komme i gang

I tilbudet så følger både pumpe og svømmeføtter med til båten, som er alt man trenger til å begynne bellybåt-fisket. Pumpen er mindre enn en fot, men fortsatt kraftig, og det tar under 5 minutter å klargjøre båten til bruk.

Praktiske lommer og arbeidsbord

På hver sin side av armlenet har man en vanntett lomme man kan oppbevare utstyret i mens man fisker. Man har også et lite arbeidsbord foran seg, hvor man kan gjøre mindre krevende arbeidsoppgaver ute på vannet. Fordelen her er at bordet sitter såpass lavt at man vil ikke få det i veien for når man fisker.

Stabil på vannet

Designet på båten kalles Twin Tube, dette er to parallelle luftrom som er formet for maksimal stabilitet og mobilitet. Man kommer nært vannflaten som også gjør at man får bedre kontroll når man padler med beina.

LES MER →

 

Fordeler

 • Mye for pengene
 • Enkel å sette opp
 • Lett i vekt
 • Mobil

Ulemper

 • Den er stabil for størrelsen, men ikke like stabil som større modeller

5. Outcast Fish Cat Scout – Bra Til Sjøen

Outcast Fish Cat Scout

SJEKK PRISEN →

 

Her sitter man høyt og komfortabelt

Fish Cat Scout-modellen skiller seg fra det “vanlige bildet” av bellybåt. Den er større, den har årer og man sitter mye høyere i vannet. Det er nesten som en blanding av kajakk og bellybåt. Fordelen her er at man får mye større fremdrift på vannet enn med bare fotkraft, så om en skal ut på sjøen så vil man både komme høyere over bølgene, og man vil kunne dekke større områder.

Måten det fungerer på er at man ror seg til det stedet man skal fiske, så holder man seg stabilt på området ved hjelp av føttene. Dette er svært praktisk om man fikser mere på sjø enn innlands.

Svært robust

Båten er laget i 1000 denier PC duk. Dette er en tildekket polyestervariant, som tåler svært mye. Man kan altså dra den langs stranden uten problem, og den har også lang holdbarhet. Selv om den er stor så har den ikke noe rammeverk i seg, så man har god plass mens man jobber. Man kan til og med ta med seg litt bagasje på sjøen.

Tar liten plass når den er demontert

Selv om størrelsen best egner seg til sjøfiske så kan den også brukes innlands. Før den er oppblåst så tar den svært lite plass, og kan fraktes opp til fjell.

LES MER →

Fordeler

 • Kjapp og mobil
 • Stabil
 • Sitter høyt på vannet
 • Har årer

Ulemper

 • Kostbar
 • Tar litt tid å sette opp

7. Guideline Drifter Kickboat – Høytflytende Bellybåt

Guideline Drifter Kickboat

SJEKK PRISEN →

 

Stabil og romslig

Det som skiller Kickboat-modellen fra resten av sine konkurrenter er at man både sitter veldig høyt på vannet, samtidig som den er meget romslig. Derfor får man god oversikt over vannet og forholdene rundt seg, og mye rom til når man fisker. Man har også litt ekstra lagringsplass i tilfelle man vil ta med seg noe bagasje på vannet. Som de fleste andre så har også Kickboaten vanntette lommer på hver sin side av setet, men den har i tillegg en ekstra lomme hvor du får plass til for eksempel jakke, termos og andre objekter som tar litt plass.

Antiskli-belegg og stangholdere

Som den eneste modellen vi har vært utfor, så har Guidelines mest populære modell et antiskli-belegg som hindrer en fra å ski ut fra setet. Dette var et meget innovativt og lurt påfunn.

For den som er en ivrig fisker er det vanlig å ha ut flere stenger samtidig.
Drifer-modellen er utstyrt med en stangholder per side, som gjør at en kan ha ut totalt 3 stenger samtidig uten noe problem.

Veier bare 8 kilo

Selv om modellen er ganske stor når den er oppblåst så veier den kun 8 kilo. Dette er en relativt lav vekt som gjør den optimal til fjelltur og andre gåturer.

Er litt vanskelig å sette opp første gang

Når du setter den opp for første gang så kan pontongene vri seg litt. Ta deg noen ekstra minutter og sjekk at alle ventiler er sentrert ovenfor hullene, og at alt er på plass. Det frarådes å blåse for hardt og for mye luft i med en gang, her kan man også teste seg litt fram for å se hva som funker best. Sørg også for å ha litt luft å gå på om det er sol ute, om det blir for varmt kan flyteringen punktere om den er for full av luft.

Det nødvendige følger med 

Bærereimer for å bruke den som en ryggsekk, D-ringer for forskjellig utstyr og stangholder følger med. Det eneste man trenger da er pumpe og svømmeføtter – så er man klart til start!

Her, som på mange andre modeller så følger også et arbeidsbord med på båten. Den er lagd i stram netting, så den er både stabil å jobbe på, samtidig som den ikke kommer i veien for deg.

LES MER →

 

Fordeler

 • Stor og romslig
 • Stabil
 • Sitter høyt på vannet
 • Kan brukes som ryggsekk

Ulemper

 • Ikke så mobil
 • Bruker litt til på å snu
 • Litt vanskelig å sette opp

 


Les også:

Fiskestang Test: De 9 Beste Fiskestengene I 2020

Hvordan Velge Riktig Bellybåt

Slik som på alt annet så finnes det forskjellige båter til ulike behov og priser. Så når man skal velge hvilken modell man skal gå for er det viktig å tenke på hva man faktisk skal bruke den til.

 • Hvor skal man oftest bruke båten?
 • Hvor lenge skal man bruke den?
 • Hvor mye utstyr har du med deg?
 • Skal du gå langt med modellen?
 • Hvor ofte skal den brukes?
 • Hvor mye har du lyst å betale?

Vi har tatt utgangspunkt i slike behovsavdekkende spørsmål for å finne riktig modell til ulike typer bruk.

Størrelse

Størrelsen har mye å si for hvordan modellen er i bruk. Jo større den er jo bedre balansert er den, men den er også gjerne tyngre. Om du skal gå langt, eller om du skal bevege deg kjappest mulig i vannet vil en bellybåt som er for stor ikke yte like godt som en av de i mindre størrelse. Skal du derimot være lenge ute på vannet, fiske på sjøen, ha med deg utstyr og fange større fisker er en modell av stor størrelse fordelaktig. Det skal sies at mange mener store modeller er langt mere komfortabel å sitte i, dette kan tas i betraktning om man skal sitte i båten 5-6 timer om dagen.

Store modeller:

 • Egner seg til fiske på sjø
 • Er komfortable
 • Tyngre å bære på
 • Velbalanserte
 • Ikke like kjapp som mindre modeller
 • Mere oppbevaring

Mindre modeller:

 • Enger seg til fiske innlands
 • Er kjappere
 • Lettere å bære på
 • Ofte rimeligere

Pris og kvalitet 

Bellybåter koster som regel mellom 1 500 – 9 000 kroner. Og man får mye bra kvalitet i den nedre prisklassen.
De er ofte produsert av de samme materiene, nemlig gummi. Dette gjør de lettere i vekt og det er et elastisk og solid stoff velegnet til slike oppgaver. Konstruksjon og tilbehør har derimot en del å si på prisen.

Jo mere oppbevaringsplass og jo mere praktisk den er i sin konstruksjon – jo dyrere er den.

Tips Til Bruk

Sikkerhet først

Selv om dagens bellybåter er solide og balanserte skal man alltid ta forhåndsregler når man er på vannet. Redningsvest er kanskje ikke så behagelig, men det kan redde livet ditt. Spesielt om det er kaldt vann, eller om man har mye utstyr på seg kan en redningsvest være helt avgjørende om en faller ute i vannet.

Ikke blås opp 100%

Man trenger ikke å blåse opp båten 100%, dette skal man spesielt ikke gjøre om det er sol ute. Da kan luften inne i båten forstørre seg, på grunn av varmen, og båten kan i værste fall punktere.

Om du har litt luft å gå på så sitter man ofte litt bedre i vannet, man får litt bedre balanse.

Kle deg godt

Selv om vannet er varmt anbefaler vi å kle seg godt på bena, ikke bruk støvler, men under svømmeføttene eller under biben kan man gjerne bruke ull. For når føttene er lenge under vann blir det fort kaldt selv om de holder seg tørre.

Ta godt vare på utstyret ditt

Etter bruk kan man vaske over båten, og deretter henge den forsiktig opp til tørk. Da sørger man for at båten varer deg i mange år framover.

 • Vask av alt av skitt og smuss, trenger ikke såpe
 • Heng den deretter opp til tørk i 2-3 dager
 • Oppbevar den pent
 • Les over bruksanvisning for sikkerhetsskyld

Om man følger disse stegene så vil man få en lang holdbarhet på bellybåten sin, og flere år med fine turer.

 

Hvorfor Bruke Bellybåt?

Det er mange fine ting en kan bruke bellybåt til, og det er ikke uten grunn at de nærmest har tatt helt av de siste årene.

Et bedre fiske

Med båten blir man utrolig mobil, man kan nå steder på vannet utrolig kjapt og lett. Man er smidigere enn i en større båt, som om en jakter fisk som vaker så har man bedre forutsetninger for å komme seg til riktig sted kjappere.

Du får også begge hendene frie, så du kan bruke begge hendene til fisket.

Det er moro trening

Man kommer seg ut på tur og ut i naturen på en veldig spennende måte. Her kommer man i kontakt med vannet, man får trening i løpet av dagen og man kan ha det gøy. Flere bruker bellybåt uten å fiske og, kun for mosjonen.

 

 

Hva Anbefaler Vi?

Vi skal på ingen måte bestemme hvilken modell som er riktig for deg, men vi håper at guiden vår gjør det lettere for deg å velge riktig modell. Om det er to tips vi vil fremme så er det følgende:

Fart eller komfort

Vil du helst være så mobil som mulig, eller så komfortabel som mulig ute på vannet? Dette er to retninger som skiller veldig mange modeller fra hverandre, se etter hva du helst ønsker av disse!

Ikke undervurder kvalitet 

Når du sitter ute på vannet, gjerne i utfordrende situasjoner så er man nesten avhengig av at utstyret fungerer optimalt. Ikke undervurder modellen som er litt bedre, eller hakket mere stabil.

 

Våre tester er ikke gjort av oss, men en sammenligning av tester og beskrivelser fra ulike nettsider som test.no, outdoors.com og andre internasjonale tester slik at du får en bredere oversikt. Testene er uavhengige og objektive. Vårt mål er å gi deg den en klar og tydelig oversikt over de aktuelle produktene samlet på et og samme sted. Om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger så gi oss gjerne en tilbakemelding lengre ned i feltet. 

 

4 thoughts on “Bellybåt Sammenligning: Våre 7 Favoritter (2020)

Leave a Reply

%d bloggers like this: